Dodaj do ulubionych

wózek 3 w 1

19.12.13, 11:49

witam,

zastanawiam sie nad kupnem wózka typu 3w1 /gondola, spacerówka+fotelik samochodowy/

biore - a nawet nastawiam się - na zakup zestawu używanego. narazie przeglądam allegro. i takie modele wpadły mi w oko:
Wózek X-LANDER 3w1, gondola, spacerówka, fotelik
wózek głęboko-spacerowy QUENNEpolskiej firmy KARWALA
WÓZEK MILLY 3w1 GŁĘBOKI+SPACER+FOTELIK
Wózek TAKO Laret 3 w 1

czy coś z tego jest godne polecenia? jestem laikiem wózkowym wiec liczę na jakąś podpowiedz i sugestięsmile

Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 13:32
      Fajnie jakbyś napisała jaki masz maksymalny budżet, w jakich warunkach będziesz wózka używała (czy będzie czesto wnoszony, składany, pakowany do bagażnika, czy bedzie pokonywał trudniejsze tereny czy tylko miejskie chodniki etc.).
      Na xlandera bym spojrzała, ale tylko z fotwlikiem maxi cosi, rezta to w mojej opinii szajs.
    • wiedzma000 Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 13:39
      Jeśli chcesz żeby twoje dziecko było bezpieczne w samochodzie kup poządny fotelik. W żadnym wypadku nie używaj fotelików z zestawu wozkowego. Chyba że to jest Besafe z xlandera.
      X landery xa są duże po złożeniu - miałam, wiem
      Laret ze spacerówką tyłem do rodzica ma tendencję do wywracania się w kierunku rodzica, Poza tym ma niskie oparcie. Dwulatkowi głowa się nie zmieści pod budką - mierzyłam swojego w sklepie. Poza tym przednie kola o siebie zahaczają.
    • rehabilitantk Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 13:56
      W tym przedziale cenowym zobacz Baby Design Lupo i Bebetto Nico Plus , mają niezłe spacerówki, duże budy ( tzn Bebetto, Lupo nie mam pewności) Można na nich zamontować dobre foteliki.
      • ewelinapatrycjapola Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 14:14
        x ander xa. Ale zastanów się czy na stelaż pod fotel, którykolwiek się nadaje. Do sklepu składać i rozkładać xa może i można ale konfortowe rozwiązanie to to nie jest. I xa jest sporawym wózkiem. Ja go mam. Z tą poszerzaną budą mam. I jestem zadowolona ale dość szybko zaczęłam tęsknić za rozwiązaniem szybko rozłóż i szybko złóż. I kupiłam bjcm czterokołowego.
        • ewelinapatrycjapola Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 14:15
          od forumki kupiłam. I jest suuper.
    • zeusowa Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 14:15

dziękuję za pierwsze kierunkowskazy dot. wyboru smile

jeśli chodzi o użytkowanie - to godola - przeważenie w okolicy domu - mało wnoszenia po schodach i składania.

zalezy mi żeby fotelik samochodowy z kolei był montowany do stleża/adaptera?/ - pociacha będzie często jeżdzić autem - będziemy odwozić starszaka do przedszkola i przywozić go- wiec wyprawy codzienne.

jakieś zakupyi itp. planuję robić właśnie na zasadzie fotlelik samochodowy+stelaż od gondoli//chyba tak to sie robi??smile/

na spacerówce aż tak bardzo mi nie zależy mam po starszaku Cossato i myśle że spokojnie jeszcze jedną pociechę wytrzyma....

ten X-Lander ma taki skład:
      Do sprzedania wózek x-lander. Używany w stanie dobrym.
      W skład zestawu wchodzi:
      - gondola + osłona -
      - spacerówka + osłona na nóżki -
      - fotelik samochodowy maxi-cosi city -
      - torba (trochę popękana w dolnych narożach - zdjęcie) -
      - parasolka przeciwsłoneczna z mocowaniem do stelaża -
      - folia przeciwdeszczowa -
      - moskitiera -
      - adaptery -
      jak narazie cena 305+koszty wysyłki- czy to dobra cena zakładam że chyba tak - choć zależy jakiej sie zatrzyma....

pzd. i czekam na kolejne sugestiesmile

• afroddytta Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 15:13
        Właśnie Ci dziewczyny piszą, że XA to spory i ciężki wózek i jako stelaż pod fotelik to nie wygodny sposób, a Ty piszesz, ze gondola będzie wokół domu użytkowana i nie noszona, a potem piszesz, że codziennie będziesz używać stelaża pod fotelik odwożąc starszaki-przecież właśnie chodzi o to, że noszenie stelaża XA codziennie do samochodu i potem wyjmowanie na 5min. i z powrotem pakowanie to jest właśnie masakra. W sumie to możesz dać radę tak codziennie z tym stelażem XA ale jak masz vana i będziesz go wstawiać do samochodu bez składania, jeśli masz normalny samochód to nie polecam.
        Moim zdaniem powinnaś kupić, jeśli zależy Ci na gondoli głównie, używany np. Roan Marita -dość tanio na allegro, czy inny podobny i do tego np. Quinny Zapp jako stelaż pod fotelik, trzymać go na stałe w samochodzie. Moim zdaniem to świetne rozwiązanie, sama nie wyobrażam sobie tachać codziennie dużego wózka, a ten system praktykuję już od lat, obecnie dla czwartego dziecka, choć dla młodej kupiłam lekki wózek podstawowy i myślałam, że obejdę się bez mniejszego, szybko jednak doszłam do wniosku, że rozmontowywać wózek, składać, nosić się z nim itd. i to często to jednak przy czwórce dzieci zbyt wiele wink
        • martuska1982 Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 16:01
          ja bym tak chyba własnie zrobiła, że koło domu na krzyżakowym stelażu dobrze amortyzaowana duża gondola plus do auta lekki zgrabny stelaż z adapterami pod maxi cosi.
          Jeśłi chodzi o xlandera, o któego pytasz to duże znaczenie ma też rocznik wózka. Sam opis to mało, bo przy takim zestawie rocznik 2007 nie bedzie wart wiecej niz cena obecna (305zł które podałaś), ale juz rocznik 2010 i wzwyż będzie wart przynajmniej 2 razy wiecej niz te 300zł.
          • martuska1982 Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 16:02
            druga kwestia, że jak ktoś pisze "stan dobry" a nie bardzo dobry to dla mnie osobiście juz sygnał, że wózek jest trochę wsyłuzony i ma widoczne wizualne ślady używania, choć technicznie może być super.
            • ewelinapatrycjapola Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 20:23
              x-lander ma poszerzaną i rozkładaną budę od kiedy? Bo ja nie wiem. Mojego kupiłam w 2012 roku. Z tymi rocznikami to święta prawda.
              My tak składaliśmy i rozkładaliśmy go do samochodu...Głupie to było, bo to nie jest wózek do codziennego składania i rozkładania. Jak już od biedy chcesz to go rozłożysz w miarę prosto i przewieziesz. To udogodnienie, że można zamontować na nim fotelik, ale może od czasu do czasu. Przekładać dziecka z fotelika do spacerówki też bym nie polecała. W tej chwili na większości spacerówek można zamontować maxi cosi. Gondola służy krótko, to wiesz. Można tanio coś niezniszczonego wychaczyć i odsprzedać a potem kupić spacerówkę z dużym, wygodnym, szerokim i wysokim siedziskiem. Taką co łatwo złożyć jak każde z dzieci będzie w międzyczasie uciekało w inną stronę.
              • martuska1982 Re: wózek 3 w 1 19.12.13, 21:05
                ewelinapatrycjapola napisała:

> x-lander ma poszerzaną i rozkładaną budę od kiedy?

Modele xa i xt od 2009, ale nie wiem czy taki sam atent jest z pozostałych modelach. Na pewno xa i xt od 2009 do teraz mają wbudowany pod suwakiem klin w budzie, który ją powiększa.
              • zeusowa Re: wózek 3 w 1 03.01.14, 19:15
                witam w nowym roku i powiracam do tematu...
                co sądzicie o takiem rozwiązaniu:
                allegro.pl/mega-zestaw-bugaboo-cameleon-wozek-fotelik-gondola-i3844244777.html
                albo taki:
                allegro.pl/pompowane-kola-nowy-wozek-jedyna-sztuka-bcm-i3835262126.html
                albo podajcie miprosze konkretne linki do wózków.. jak sie naprawdę na tym nie znam...sad
                • koala0405 Re: wózek 3 w 1 03.01.14, 19:17
                  drugiego bym nawet za darmo nie chciała
                  pierwszy model ok
                  • martuska1982 Re: wózek 3 w 1 03.01.14, 19:24
                    koala0405 napisała:

> drugiego bym nawet za darmo nie chciała
                    > pierwszy model ok

dokładnie tak samo myślę
                    • monika_kas Re: wózek 3 w 1 03.01.14, 19:34
                      Dziewczyny mają rację. Ale tak myślę skąd u Ciebie taka propozycja dwóch skrajnie różnych wózków?
                      • zeusowa Re: wózek 3 w 1 04.01.14, 10:50
                        wiesz... dla mnie one nie są skrajnie rózne, wózek to wózek - gonole ma i reszta podobna... nie znam sie na tym jak one sie składją, prowadzą i sprawdzająw użyciu, dlatego szuklam wsparcia i opinii tutaj na forum. na allegro pełno wózków.. te chyba akurat cieszyły sie najwyższym zainteresowaniem i fotki "ładnie "| wyglądają.

do jakiej ceny warto licytować ten z pierwszego linku?
                        • martuska1982 Re: wózek 3 w 1 04.01.14, 12:35
                          jeśli chodzi o zwrotnośc, podbijanie, wagę, funkcje, składanie to są dwa zupełnie różne wózki.
                          • blueaha Re: wózek 3 w 1 04.01.14, 13:41
                            no i trzeba dodac,ze cameleon za 215 zł nie pójdzie tylko pewnie za ponad 1000 i to dobrze.
                            • martuska1982 Re: wózek 3 w 1 04.01.14, 15:14
                              to na pewno, cenowo te wózki też się ostatecznie na koniec aukcji będą rożnić znacznie.
                              • zeusowa Re: wózek 3 w 1 04.01.14, 16:26

a cos takiego - do jakiej ceny warto licytować no i jak się to sprawdza w użyciu ...

allegro.pl/show_item.php?item=3845656291&msgshockbserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0
                                bo w sumie chyba nie chce 1000, zł wdawać na wózek....\
                                albo taki model

allegro.pl/maxi-cosi-mura-3-caly-zestaw-stan-bardzo-dobry-i3845128319.html
                                • martuska1982 Re: wózek 3 w 1 04.01.14, 16:47
                                  ten pierwszy jest bez spacerówki, ja bym nie dała wiecej niż 300zł.Ten drugi na pewno pójdzie powyżej tysiąca.
                                  • wiedzma000 Re: wózek 3 w 1 04.01.14, 22:50
                                    Pierwszy ciężki, drugi drogi.
                                    Może poszukaj jakiejś taniej gondoli żeby stała pod domem, nawet tzw czołg jak z tego linku co podałaś
                                    allegro.pl/pompowane-kola-nowy-wozek-jedyna-sztuka-bcm-i3835262126.html
                                    za 100 zł kupisz używana w bardzo dobrym stanie - jest ich ogrom, to są ciężkie i niewdzięczne w używaniu wózki, dlatego forumki ich nie chcą ale mają swoje zalety - dziecko w "gondoli" ma bardzo dużo miejsca i są super do bujania na nieutwardzonym terenie.
                                    A do auta, pod fotelik i do normalnego używania jak napisała rehabilitantka - bebetto nico, nową spacerówkę na 800zł kupisz. Do tego porządny fotelik i w półtora tyś możesz całe wózkowanie załatwić. Nie licząc kolejnych fotelików.

• annulka79 Re: wózek 3 w 1 05.01.14, 16:04
                                      No właśnie tego typu czołgi "są ciężkie i niewdzięczne w używaniu wózki, dlatego forumki ich nie chcą" i z tego właśnie powodu nie są godne polecenia. Do tego takie wózki używane nie są wcale w dobrym stanie, pchając je może się odechcieć spacerów a aby podbić trzeba się prawie położyć na rączce.

Do autorki wątku:
                                      na Twoim miejscu kupiłabym tani wózek głęboki, ewentualnie głęboko spacerowy (takich jest więcej) do spacerów wokół domu
                                      np: Jedo Bartatina (ok. 400) lub jeszcze tańszy Roan Marita kupisz używany za 300 zł a nawet taniej. Te wózki mają wygodne duże gondole, dobrze się prowadzą ipodbijają, pobujasz w nich dziecko.
                                      Do tego dokupiłabym mały wózeczek/stelaż pod fotelik np. Quinny Zapp i fotelik Maxi Cosi na okoliczność wyjazdu po starszaka itp.

• martuska1982 Re: wózek 3 w 1 05.01.14, 17:27
                                        dla przykładu

allegro.pl/wozek-peg-perego-i3858583277.html
                                        jeśli faktycznie stan dobry to w tej cenie warto.Mnie sie poza tym jako godnola strasznie ten peg podoba. smile
                                      • wiedzma000 Re: wózek 3 w 1 06.01.14, 13:16
                                        annulka79 to ma być wózek do stania pod domem nie do spacerów.
                                        Ponad to używałam dokładnie takiego wózka przez pierwsze połtora roku mojego pierwszego i wcale nie musiałam się kłaść na nim żeby go podbić. Teraz też czasem go wyciągam i wcale nie odechciewa mi się spacerów przez pchanie.
                                        Jako kołyska pod domem na "zabitej dechami wsi" u moich rodziców spisał się rewelacyjnie - w innym wózku na pewno by mi się dzieciak obudził przy pierwszej próbie przestawienia bo trawnik na wsi to nie plaska murawa.
                                        W takich wózkach za gondolę robi położona na płasko, dobrze zabudowana spacerówka - dzięki temu dziecko ma naprawdę dużo miejsca.

uważam że taki wózek do używania koło domu spokojnie się sprawdzi a namawianie osoby która nie ma zbyt dużo kasy, na zakup droższego wózka jest nie fer.
                                        Niech przeznaczy te pieniądze na pożądną spacerówkę, która "nie zniechęci jej do spacerów" i która posłuży dłużej oraz pożądnego fotelika- bo to jest priorytet
                                        • annulka79 Re: wózek 3 w 1 06.01.14, 15:51

Ale co jest nie fair Wiedzma000? Autorka nie pisze, ze szuka wózka do stania przed domem, pisze za to: "gondola - przeważenie w okolicy domu - mało wnoszenia po schodach i składania" i o czestym jeżdżeniu z dzieckiem samochodem, również że spacerówkę ma.

Nie zaproponowałam drogiego rozwiązania a ceny które podałam są często spotykane co oznacza że podane wózki można spokojnie kupić znacznie taniej. Jeśli Tobie wygodnie jeździło się takim czołgiem to ok, ale ja miałam okazję nie raz pchać coś podobnego marki Polak i wierz mi po trawie (nie trawniku) a trawie to wiele wózków lepiej jechało, ba nawet taczkę pchało mi się lepiej wink
                                          stąd nie polecę czegoś takiego nikomu bo właśnie to byłoby nie fair.

Nadal uważam że dla autorki wygodnym i rozsądnym rozwiązaniem byłby wózek na krzyżakowym stelażu a do tego np. Zapp i fotelik Maxi Cosi. Wszystko co zaproponowałam można kupić w naprawdę niskiej cenie.
                                          • zeusowa Re: wózek 3 w 1 09.01.14, 11:53
                                            no dobra jeszcze jedna próbasmile
                                            www.rzeszowiak.pl/trio-enjoy-to-zintegrowany-system-podrozny-zaprojektowany-tak-4638235
                                            gondola- używana koło domu, raczej nie będzie wnoszona do domu, koło domu ogród, trawa,itp.

fotelik - używany najczęściej - fajnie by było jakby moża go było zamocować na stelaż gondoli/w razie potrzeby np. większych zakupów, czy wyjścia itp./

ostatecznie na szybkie zakupy można wybrać sie w foteliku.. włożyć go do kosza na zakupy i raz dwa sie uwinąć ...
                                            i co myśłicie?
                                            • mad_milk Re: wózek 3 w 1 10.01.14, 21:57
                                              Ja bym gondoli nie montowała na spacerówce, no chyba że miałabym tym zestawem jeździć po domu. Za twardo do wożenia noworodka. Nie wiem czy fotelik Chicco ma 5 gwiazdek w testach ADAC, sprawdź to. Jeśli ma, to może to służyć jako podnóżek dla fotelika samochodowego, dla mnie tą funkcję spełnia Quinny Zappa z fotelikiem Maxi Cosi.
                                              Ja bym tego zestawu nie kupiła jako podwórkowy.
                                              • kar-ula Re: wózek 3 w 1 10.01.14, 22:07
                                                U mnie po osiedlu jeżdżą takie dwa. Telepią się strasznie pomimo równej kostki i asfaltowych chodników. Nie wydaje mi się, zeby tam była jakakolwiek amortyzacja sądząc po sposobie jazdy. Gondola na podwoziu parasolki wygląda zabawnie, ale i mało bezpiecznie - zawsze mam wrażenie, ze odpadnie albo ze dziecko się wysypie.
    • zeusowa Re: wózek 3 w 1 16.01.14, 10:32
      tokolejna próba:
      allegro.pl/maxi-cosi-citi-trojkolowy-gratis-nosidelko-bcm-i3870491044.html
      jako fotelik do jeżdzenia autem +stelaż + do tego jakaś gondola przydomowa

lub
      allegro.pl/maxi-cosi-easybase-easy-base-maxicosi-cabriofix-i3888001815.html
      baza żeby lepiej fotelik umocować w aucie
      nmo i któryś z fotelików - czy one się czym różnią oprócz koloru tapicerki i stopniem zużycia?

allegro.pl/maxi-cosi-citi-fotelik-nosidelko-0-13-kg-gratisy-i3884382013.html
      allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-cabrio-fix-bcm-i3885522881.html
      a mozę takie coś:
      allegro.pl/jedo-bartatina-gondola-spacerowka-adapter-bcm-i3878115806.html
      i co Wy na to?

• pomi.dorka Re: wózek 3 w 1 16.01.14, 10:51
        Ta Bartatina wydaje się ok, tylko pytanie za ile udałoby Ci się ją wylicytować.
        A patrzyłaś ROAN?
        np ten allegro.pl/stylowy-wozek-wielofunkcyjny-roan-marita-2w1-i3862747034.html
        albo ten - tylko trzeba byłoby dogadać się na własnego kuriera, bo 150 zł za paczkę to sorrryy...
        allegro.pl/marita-roan-wozek-gleboko-spacerowy-tanio-i3874583946.html
        i do tego typu wózka jakiś mały stelaż pod fotelik. Myślę że takie rozwiązanie mogłoby się u ciebie sprawdzić.
      • thea19 Re: wózek 3 w 1 16.01.14, 11:07
        wozek jak wozek, ale fotelik z pierwszej aukcji to z wykopalisk chyba. fotelik ma max 5lat przydatnosci, na kazdym jest data produkcji i nie kupuje sie uzywanych przez neta od obcych ludzi.
        • mad_milk Re: wózek 3 w 1 16.01.14, 11:30
          ten trzeci też moim zdaniem ma więcej niż 5 lat.
          A patrzyłaś na tablicy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka