Dodaj do ulubionych

Czerwony czy różowy Cybex Ruby?

02.01.14, 14:47
Już miałam zamawiać różowego , ale jakoś tak na zdjęciach mdły kolor się wydaje i zwątpiłam.Czerwonego miałam PP Si, jakoś nie przeszkadzał mi ten kolor dla dziewczynki.
Zaszaleć i brać różowy dla odmiany, czy czerwony, bo kolor bardziej żywy? A może ktoś widział w realu jak wyglądają te kolory?
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 02.01.14, 14:56
      Mi ten różowy się taki majtkowy wydaje. Wzięłabym czerwonego.
    • magda79pn Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 02.01.14, 14:58
      Ja widzialam na fotkach tego czerwonego, kiedys dalam tu link, byla to Ukrainska stronka chyba, porownywany byl z techno xt, mnie sie bardzo podobal, taka wisienka to jest smile

Rozowego bym nie brala, bo już na starcie tracisz 50% potencjalnych kupujacych twoją uzywke smile
      • magda79pn Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 02.01.14, 15:28
        www.diaperswappers.com/forum/showthread.php?t=1512814&page=3
        a tu ta Rosyjska (nie Ukraińska, pomyliło mi się)
        www.babyblog.ru/community/post/perambulator/1749988
    • evra_only Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 02.01.14, 17:47
      Własnie dzisiaj zakupiłam czerwonego - nie jest jaskrawy, raczej stonowany i przyjemny dla oka. Róż - jak dla mnie - obrzydliwy! Świnka Pigi w najgorszym wydaniu (nie uwłaczając śwince wink)
    • pomilak1 Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 02.01.14, 17:58
      czerwony.
      lubię róż, ale bez przesadywinkten odcień mi się nie podoba.
      • kedro-dasos Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 02.01.14, 22:49
        Dzięki dziewczyny. zamówiłam czerwonysmile
    • sztucznamrowka Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 07:00
      Ja chociaż generalnie nie lubię czerwonych wózków to jednak tym razem na Twoim miejscu brałabym czerwony, tym bardziej, że dla dziewczynki. Ten róż taki rzeczywiście "piżamowo-majtkowy" wink
      • sztucznamrowka Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 07:01
        Do czerwonego fajne dodatki dla dziewczynki pasują smile
        Napisz mi proszę czy zamówiłaś w "świecie dziecka" czy gdzie indziej?
        • kedro-dasos Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 09:24
          tak w Swiecie Dzecka, ale niestety kupiłam drożej niż evra, widocznie stacjonarnie mogła więcej wynegocjować no i boje się trochę tych pobrudzonych rączek, ale zobaczymy
    • linkap_wawa Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 09:12
      cuda jakies czy co... smile wchodze sobie na forum zeby doczytac o Rubym, bo mam chrapke na niego od jakiegos czasu i tez sia zastanawialam nad kolorem - najchetniej czarny ale nie bylo, wiec zamowilam czerwonego - chociaz ten roz tez mnie troche kusil.. a tu ten watek!!! tylko nie wiem, czy jeszcze maja te czerwone bo poki co czekam na maila zwrotnego z potwierdzeniem
      • magda79pn Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 09:31
        ale wiecie, przecież oni mają trzy stacjonarne sklepy z tego co pamiętam...

może ten czerwony przybrudzony był w jednym sklepie, a w innych maja jeszcze inne?

mi napisali za inny kolor 380 z wysyłką, a za czarnego dałam 419
        • kedro-dasos Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 09:44
          A mi napisali,że 399zł z darmowa wysyłką, a jak poprosiłam o rabat jako,że wózek powystawowy to zniżyli do 379zł czyli z tego wynika,że w ogóle nie znizyli. A Ty magda powinnaś mieć u nich 50% rabatsmile
        • linkap_wawa Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 10:16
          ech evra sprzatnela mi czerwonego sprzed nosa - dooobra biore rozowego - da sie jakas fioletowa wkladke (bo te znaczki na budzie sa chyba w fiolecie) i nie bedzie zle.. - cena z odbiorem osobistym 349 zł wiec nie bede wybrzydzac.. fakt pewnie z odsprzedaza bedzie gorzej, ale moze sie tak polubimy, ze posluzy do konca i nie bede musiala kombinowacsmile
          a mi napisali ze te powystawowe sa dostepne tylko w al. Krakowskiej - tam tez maja sklep internetowy i tylko stamtad moge go odberac...
          • kedro-dasos Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 10:23
            czyli ta darmowa wysyłka to kit, bo mi napisali ,że cena to 379 z darmowa wysyłką.
            • magda79pn Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 10:35
              powinno sie to nazywac wysylka w cenie, w sensie ze wliczona wink wiadomo ze za kuriera ktos musi zaplacic.
              • kedro-dasos Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 10:40
                dokładnie tak jak piszesz, bo darmowy transport tak jak napisali to brzmi trochę inaczej. Ja nie mam do nich pretensji, zgodziłam się na ta cenę co podali i ok, tylko trochę mi przykro.
            • linkap_wawa Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 10:48
              dziewczyny - zastanawiam sie jaka jest roznica pomiedzy modelami 2013 a 2012 - wychodzi mi ze te z 2013 maja logo na pasach a te starsze nie - pewnie tez jest lekka roznica w odcieniach ale tego juz tak latwo sie nie sprawdzi, bo ekan jednak troche moze przeklamywac.. sprawdzie prosze wasze pasy...
              • magda79pn Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 11:21
                ja nie mam napisow na pasach, mam na pasach cienkie paseczki i chyba te modele wlasnie sa wyprzedawane, bo te nowsze widzialam za ponad 550zl

inny jest tez napis z boku wozka, na siateczce, w moim jest on maly, w nowszych jest większy

-
                -
                ==================================================================
                1% dla Ingi ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=olcia82poz&photoId=952200

==================================================================
                • linkap_wawa Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 11:26
                  oo no wlasnie - w tej aukcji ze Świata dziecka jest napisane ze model 2013 a tak naprawde to pewnie 2012... moze to i lepiej bo kolor rozu z kolekcji 2013 jest jakis taki jasniejszy, majtkowy a z 2012 bardziej wyrazisty i chyba jak dla mnie ladniejszy... no nic zobacze na miejscu - straszniem ciekawawink
                  • magda79pn A może jest odwrotnie? 03.01.14, 11:54
                    bo ten filmik jest z maja roku 2011 i ma napisy na pasach

www.youtube.com/watch?v=ed5rGIi6964
                    niektóre modele maja też pasek do przenoszenia (ja nie mam)

może te z szelkami w paski faktycznie są 2013, a 2011 i 2012 to te w napisy?

szukałam na moim info o dacie produkcji, ale nie znalazłam, szukałam na pudełku, ale pudełko przysłali mi od czerwonego tongue_out
                    • magda79pn Re: A może jest odwrotnie? 03.01.14, 11:55
                      chyba mam rację smile

następny:
                      www.growingyourbaby.com/2011/07/20/feature-review-cybex-ruby-2011/cybex-ruby-front/
                      • magda79pn Re: A może jest odwrotnie? 03.01.14, 11:58
                        no to zagadka rozwiązana smile mamy 2013

www.kiddies24.de/shop/en/Cybex-Ruby-Buggy-CHILI-PEPPER-RED-2013::30757.html
                        • linkap_wawa Re: A może jest odwrotnie? 03.01.14, 12:08
                          o no ja tez doszlam do tego w miedzyczasie - ale i tak w tym necie to jest burdelo bum bumsmile szkoda ze teraz te nowe modele nie maja paska do przenoszenia - to jednak fajna sprawa.. zastanawiam sie czy mozna gdzies takie cudo dokupic?
                    • kedro-dasos Re: A może jest odwrotnie? 03.01.14, 12:04
                      no to masz moje pudełko magda, bo mi napisali,że nie mają
                      • magda79pn Re: A może jest odwrotnie? 03.01.14, 12:26
                        ha ha ha, to mój karton przepili w takim razie smile

pasek od maclarena nie pasuje, jest za maly, bo cybex jest duzo szerszy
                      • evra_only Re: A może jest odwrotnie? 03.01.14, 13:14
                        Hej dziewczyny, ale w moim jest rączka do przenoszenia - tyle że odkryłam ją przypadkiem smile To taki szary podłużny plastik na ramie, który się 'wyciąga' i jest rączka. Marna bo marna, ale jest.
                        • linkap_wawa Re: A może jest odwrotnie? 03.01.14, 13:18
                          ale nie chodzi o raczke tylko o takie paski, dzieki ktorym zlozony wozek mozna zarzucic na ramie - taki jak w volo...
          • evra_only Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 13:15
            No sorki wink Jak już podjechałam do sklepu to nie było opcji, ze wyjdę bez wózka wink
          • pomilak1 Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 19:06
            linkap_wawa napisała:

fakt pewnie z odsprzedaza bedzie gorzej, ale moze sie tak polubimy, ze posluzy do konca i nie bede musiala kombinowacsmile

E tam tu wiele forumek ma dziewczynki, więc wieszwink
    • linkap_wawa Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 13:23
      a tak wogole to szok - bo ja myslalam ze ta cena to jakas super wynegocjowana, zreszta pisalyscie ze Wam proponowano wyzsze a tu stoi sobie na sklepie ta rozowa landrynka - z przyczepiona wielgachna kartka a na niej calkiem oficjalna cena 349 zł (oczywiscie po upustach) - no ale spoko. Przy zakupie dostalam jeszcze oryginalny uchwyt na kubek (nie uzywalam do tej pory, ale w takim razie trzeba bedzie zaczac) - ktory w sklepie kosztowal 39 zł chyba... wiec narzekac nie bede.
      • kedro-dasos Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 13:33
        linkap, a jaki to róż, ten ciemniejszy czy jaśniejszy?
        • linkap_wawa Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 13:46
          nie jest bardzo jasny, ale nie jest to tez amarant - taki własnie rózowy, dosyc jaskrawy
          tu na tej stronce, jak zjedziesz nizej to masz real foto - to jest chyba najbardziej utrafione zdjecie tego koloru jakie udalo mi sie znalezc w necie tak na szybko
          www.google.de/imgres?client=firefox-a&hs=ZKQ&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1440&bih=770&tbm=isch&tbnid=WBt4w6HlKv-qwM:&imgrefurl=http://www.irubao.com/goods/68.html&docid=0iFqhhKApqINhM&imgurl=http://www.irubao.com/images/upload/Image/Cybex%252520Ruby%252520Purple-Pink%2525202.jpg&w=634&h=845&ei=lK_GUqrlBsbdswblzIGgCg&zoom=1&iact=hc&vpx=361&vpy=315&dur=729&hovh=259&hovw=194&tx=103&ty=145&page=1&tbnh=140&tbnw=103&start=0&ndsp=40&ved=1t:429,r:12,s:0,i:118
          • linkap_wawa Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 13:48
            wieczorem porobie fotki - mam jeszcze volo na stanie to bedzie fajne porownaniesmile
            • magda79pn Re: Czerwony czy różowy Cybex Ruby? 03.01.14, 14:12
              Super
              ciekawi mnie porownanie z volo smile
    • sztucznamrowka Proszę o fotki :) 03.01.14, 19:14
      Dziewczyny, jak dostaniecie swoje wózki proszę dajcie FOTKI smile Jestem ogromnie ciekawa tych kolorków i porównania z Volo big_grin
      • evra_only Re: Proszę o fotki :) 03.01.14, 19:23
        Ja mojego Volo wyjęłam dzisiaj z samochodu i wrzuciłam do prania, bo już się domagał czyszczenia wink Także jutro może jak tapicerka wyschnie porobię fotki i wrzucę smile
        • kedro-dasos Re: mam, mam!!!! 08.01.14, 12:04
          Dziś przyszedł czerwony ruby,jest SUPER!!!!!!! Magda dzięki,że go odkryłaśsmile Wysokie oparcie, super buda- córka ma ją zaciagniętą i cały czas każe się wozić( teraz pomyka z nią po pokoju babcia), dostęp do kosza bardzo dobry czego w mamas papas tour nie było,podbijanie na sucho też fajne, wysokość rączek jak dla mnie idealna( mam 172cm). To tak na szybko. A-ha kolor fajny, cieszę się,że nie zamówiłam różowego. I nic nie przybrudzone, ani rączki, ani kółka.
          • linkap_wawa Re: mam, mam!!!! 08.01.14, 12:28
            a ja po kilku dniach testow stwierdzam, ze to jeszcze nie moj ideal... bo takiego nie ma! Daje duzy plus cybexowi za budke, za to ze ma dosyc wysoko raczki, wysokie oparcie i ze mozna je delikatnie rozlozyc (choc sam mechanizm troche meczacy).. ale brakuje mi w nim zwinnosci i lekkosci volo jednak... no cos zaq cos...
            • kedro-dasos Re: mam, mam!!!! 08.01.14, 12:59
              linkap, ja niestety nie mam dużego porównania( tylko PP SI i MP Tour) i najprawdopodobniej już tak zostanie, więc Ruby wypada dosc dobrze, ale nie byłam nim na spacerze, wiec mogę zmienić zdanie. Wydaje mi się,że żaden z maclarenów nie ma tak wysokiego oparcia, mamas papas tour, cruise, voyage też nie, Peg Perego też chyba nie,jest szeroki, dziecko wygodnie w nim siedzi.Ale tak jak napisałaś coś za cośsmile No rzeczywiście ideałów nie ma, zawsze w każdym coś nie tak. Szkoda,że producenci nie uwzględniają uwag wózkomaniaczek np do GT dodać podnóżek, popracować nad podbijaniem no i jak dla mnie jest mój ideał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka