Dodaj do ulubionych

Babyzen Yoyo

• edek.z.krainykredek Re: Babyzen Yoyo 19.04.14, 07:04
      powracam do wątku, oglądałam wczoraj stare foty już-nie-mojego yoyo i żal ściska, to był najfajnieszy wózio podróżny...ach gdyby mój mały był większy byśmy se śmigali. wstawiłam 2 foty do galerii, bardzo, bardzo miło wspominam smile teraz zappem latam ale ten się do jojo nie umywa wink
    • ichi51e Re: Babyzen Yoyo 24.04.14, 15:40
      Wczoraj i dzis testowalam i tak na szybko:

Super pasy! Nawet moj gimnastyk sie nie wyrwie bo one sa tak zrobione ze jak ramionka poluzuje to w talii zaciska. Sprzaczka puzzle.

Oparcie jest ruchome - co jest plusominusem. Z jednej strony daje to dziecku wiecej pozornej wolnosci z drugiej wkurza ze nie mozna go tak "dobrze" przypiac. Do tego moje dziecko pochyla sie zeby gapic sie na przednie kola i jak ulica miga miedzy nimi. Co troche mnie o zawal serca przyprawia (ale jemu odpowiada a pasy dobrze trzymaja)

Kosz symboliczny a i tak nie da sie zlozyc wozka z zawartoscia (na buty misia i butelke wody powiedzmy - da sie wepchnac spora torbe jak ktos jest zdesperowany.

Latwo dziecku wejsc i wyjsc. Stabilny nawet jak sie w nim stoi i skacze suspicious

Hamulec. Ogolnie ok ale w transporcie przy ostrym hamowaniu przednie kola jada (w camie wozek stal jak przyklejony)

Okienko w super miejscu lezace dziecko akurat ma tam buziaka

Wysokosc siedzonka (oceniam dla 98cm wzrostu) - ok wbrew pozorom. Choc mam wrazenie ze gdyby troche urosl byloby gorzej. Brw wydluzenie siedzonka byloby w tym wozku bajecznie latwe. Pracuje nad przedluzka wrzuce foty jak skoncze. Samo siedzonko bardzo szerokie i dobrze nic nie zaslania.

Jezdzi swietnie po plytach chodnikowych kostce bruku kamieniach trawie. (Musze go jeszcze tylko na kocie lby i do lasu wziac i zobaczyc co powie.) Lekko jednym palcem do tego. Sterowny bardzo. Waski wiec do sklepu tez ladnie wlazi. Na kostce mi dzwonil troche ale okazalo sie ze to sprzaczki od paska. :p

Raczka dla mnie (170) na dobrej wysokosci. Do tego nie udalo mi sie jeszcze w niego kopnac big_grin choc probowalam

Sklada i rpzklada sie jak na reklamie tylko trzeba sie nauczyc lape w dobre miejsce wsadzac.

Jako miejski wozek dla kogos kto duzo porusza sie komunikacja (i schodami w miescie ktorym winda caly czas nie dziala a operator platformy jest na urlopie) bardzo wygodny. Ja kupilam zeby nie musiec ciagle wracac po wozek po tym jak dzieciak wybral wolnosc i faktycznie sie sprawdza.
      • masumi07 Re: Babyzen Yoyo 24.04.14, 15:59
        Wstawiłabyś zdjęcie z dzieckiem na pokładzie? Bardzo poproszę smile Strasznie korci mnie ten wózek, ale ciągle sobie odmawiam, że jest za mały dla mojego pasażera, a pasażer ma ok 95cm wzrostu.
        Na jakiej wysokości jest rączka?
        • ichi51e Re: Babyzen Yoyo 25.04.14, 12:47
          bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/25/23/13/01459e2bee.jpg
          bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/24/23/13/010643a59f.jpg
          bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/19/23/13/01c8337f12.jpg
          Nozki
          bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/21/23/13/019a32160a.jpg
          Kosz
          bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/20/23/13/0149203203.jpg
          bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/23/23/13/010eefe093.jpg
          Ruchome oparcie
          bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/22/23/13/01ca25f890.jpg
          Super wozek - dzisiaj wnioslam na 4 pietro wozek dzieciaka (14kg) 4paczki i torbe big_grin
          • ichi51e Re: Babyzen Yoyo 25.04.14, 13:06
            I jeszze tu szerokosc siedziska w ramionkach
            Cameleon
            https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/28/23/13/01bd3f7310.jpg
            Yoyo
            https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/27/23/13/01f55e93c3.jpg
            • masumi07 Re: Babyzen Yoyo 25.04.14, 14:52
              Dzięki wielkie za zdjęcia smile No to teraz się utwierdziłam, że mój synek też się zmieści wink
              Teraz już w ogóle się napaliłam na to yoyo, szkoda, że używek nie ma, kupiłabym bez wyrzutów sumienia...
          • huculek85 Re: Babyzen Yoyo 02.06.14, 13:25
            gdzie aktualnie są dostępne wózki babyzen yoyo?
            • silke85 Re: Babyzen Yoyo 02.06.14, 14:02
              na bobowózkach?
              • huculek85 Re: Babyzen Yoyo 02.06.14, 14:39
                Dzwoniłam, nie mają w magazynach i nie wiedzą kiedy mieć będą.
                • ekler.ka Re: Babyzen Yoyo 03.06.14, 10:42
                  Ja pisałam do dystrybutora i też nie mają, nie mieli dostaw od listopada i nic nie wiedzą sad
                  • ichi51e Re: Babyzen Yoyo 03.06.14, 12:33
                    A na solidarnosci? Twierdzili ze maja jak gadalam przez telefon jakis czas temu...
                    • huculek85 Re: Babyzen Yoyo 03.06.14, 15:11
                      ichi51e gdzie na solidarności ???
    • pinik Re: Babyzen Yoyo 24.04.14, 22:04
      Ja tez yoyo b chwale. Wozek specyficzny, ale do swojego przeznaczenia super! Nasz dzis polecial na Mallorce. Na lotnisku robi furore! Panowie przy przeswietlaniu bagazu sie bardzo interesuja. Dzis zapytali czy moga go rozlozonego jeszcze zobaczyc, bo tak malego wozka na tasmie jeszcze nie widzieli smile Super tez, ze jest waski, bo miedzy roznymi palikami na lotnisku przejezdza. Ja swojego dzis w samolocie pod siedzeniem przedemna trzymalam. Ale ja go musze na troche bardziej wyprostowanych ramionach niz wieksze wozki prowadzic, bo insczej na kola wchodze, choc juz coraz rzedziej smile Wozek jedzie cicho i miekko.
      • martuska1982 Re: Babyzen Yoyo 24.04.14, 22:37
        Nawet na pudelku dojrzałam, ze chyba Kasia Cichopek ma yoyo na wakacjach wink
      • annulka79 Re: Babyzen Yoyo 24.04.14, 22:55
        no i Yoyo zostanie chyba kolejnym wózkiem "gwiazd" ... no przynajmniej naszych lokalnych wink bo na jednym ze zdjęć wakacyjnych Cichopków zamieszczonych na "kundelku" jest chyba właśnie Yoyo big_grin
        • edek.z.krainykredek Re: Babyzen Yoyo 25.04.14, 06:24
          a może Kasia nas czyta? wink
          • pinik Re: Babyzen Yoyo 25.04.14, 08:35
            Milo by bylo smile Jedyny polski serial, ktory ogladalam, to "M jak milosc", co latwe nie bylo, bo sama polskiej tv nie mialam.

Tez zajrzalam na szybko w necie i chyba naprawde Cichopki jezdza nowym yoyo w wersji glebokiej czerwony na bialej ramie zdajsie.

Tej wersji ja juz nie przetestuje sad
    • izabellas2 Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 11:04
      Mam pytanie czy tym wózkiem damy radę jeździć zimą?Bardzo proszę o opinie osób które miały okazję go przetestowaćsmile
      • pinik Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 16:09
        Hmm... Mam go (nadal!!!), ale w zimie nim nie jezdzilam (tzn. nie po sniegu).

Mysle, ze podobnie sie da lub nie da, jak z kazda parasolka, czy wozkiem na mniejszych kolach. On wlasciwosci jezdne ma podobne do bee. Po sniegu swiezym glebokim, czy po juz takim ubitym nierowno to moze byc trudno. Kol sie nie da w tym wozku zablokowac. Zawsze sa obrotowe.
        • izabellas2 Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 16:18
          Dziękuję za odpowiedzsmiletak myślałam. W sumie mam dylemat bo muszę na zimę wózek zmienić bo boję się że syn w kombinezonie i śpiworze do joolza mi nie wejdzie ( tak było z córką). Z drugiej strony chciałabym coś lekkiego i małego po złożeniu jak bee czy yoyowinkLekko niemożliwe mam wymaganiasmileMoże coś doradzisz ?z góry dziękuję
        • polinqa Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 19:09
          Mam go od zimy, po śniegu ubitym jedzie ale jak już go więcej to nie. W tym roku zima była mało śnieżna haha, ale tyle co było to do sklepu dawał rade lepiej niż xlr haha wink ale wiadomo ze to nie Mbuj hihi.
          Ale mi wystarczyło, za to po piachu nie ma opcji wink to tylko Micralite wink
          Niemniej yoyo uwolielbiam i choć wiele wózków mam to tego nie sprzedam wink
          • izabellas2 Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 19:22
            Dziękismile A co polecacie w miarę uniwersalnego?Najlepiej do końca wózkowania, teraz syn ma 8mcy. Boję się że kupię yoyo a jak przyjdzie zima to pojawi się kolejny problemsadszkoda że używanych tak mało bo tańszy bym zaryzykowałasmile
            • polinqa Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 19:38
              ja to nie wiem czy jest taki wózek do końca wózkowania big_grin yoyo bomba, ale wiadomo to nie terenówka. UJ jest fajny, ale jednak duży po złożeniu. Emma scooter? terenowe koła z tyłu, amortyzacja? wygodne siedzisko i się jakoś składa smile
              • izabellas2 Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 19:41
                Też o nim myślałam i o Bumbleride indie i o Bugaboo bee plus ale ten ostatni to raczej ta sama bajka co yoyo
                • polinqa Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 20:18
                  No tak bee i yoyo są w jakiś sposób podobne wink przynajmniej z macania bo jeszcze na dłużej go nie miałam. Za to w razie czego służę spacerkiem z yoyo wink)

A co do wózka to BI trudniej upolować niż emme wink
      • ichi51e Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 16:56
        Na 100% nie jedzie po piasku uncertain bylam nawet zaskoczona jak super sie zakopuje i nic ani do przodu ani do tylu big_grin
        I zamek mi sie zapiaszczyl tylko uncertain
        • izabellas2 Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 20:22
          Ja na spacerek chętniesmile Jak znam moje szczęście to pewnie w drugim końcu Polski mieszkasz, ja ze Szczecina
          • polinqa Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 20:31
            Haha no tak wink warszawa wink
            • izabellas2 Re: Babyzen Yoyo 25.07.14, 20:34
              A nie mówiłamwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka