Dodaj do ulubionych

Micralite superlite

07.01.14, 09:51
Będę chciała na wiosnę-lato dokupić do MBUJ coś mniejszego, innego, fajnego, nowego wink i padło na micrę (na dzień dzisiejszy wink). I tak się zastanawiam, czy w tym modelu też są jakieś nowsze i starsze wersje? Na co zwracać uwagę przy zakupie używki? Czy to odchylanie siedziska jest wystarczające, żeby dziecko się wygodnie wyspało? I co dla mnie dość ważne, może ktoś wie czy zmieści mi się do małego bagażnika jak w Yaris?
Obserwuj wątek
    • ania.nie.nie Re: Micralite superlite 07.01.14, 10:45
      po zdjeciu kół zmiesci sie nawet do bagażnika citroena c1 smile przetestowałam
      wiecej nie wiem...miałam krótko mi nie podszedł...tzn dziecku wink
      • hanna79 Re: Micralite superlite 07.01.14, 10:58
        Dzięki za info, ściąganie kół też wchodzi w rachubę, bo bym woziła w samochodzie tylko od czasu do czasu.
        A możesz napisać co Twojemu dziecku nie podpasowało w superlite? Bo moje dość mało wózkowe i mocno wybredne wink
        • ania.nie.nie Re: Micralite superlite 07.01.14, 11:13
          problem chyba w tym ze pasował mu bjcm. w micra nie udawało mu sie zasnac..ale siedzonko pasowalo mu jak nie spal...
          ale w sumie tydzien to mało zeby sie przekonac...
          • wiorka_mrau Re: Micralite superlite 07.01.14, 14:05
            Ja mam micre i dużego dwulatka. Ostatnio chciałam go wsadzić w kurtce i zrezygnowałam, bo pasy ledwo starczyły, a wyglądało niefajnie. Zostawiam micre do lata, bo uwielbiam ten wózek,ale nie wiem jak będzie z ramionami, tak oparcie jest długie, ale widze, ze ramionka mogą wisieć po bokach. Natomiast na ubiegłych wakacjach spał tam wygodnie jak w hamaku i było moim zdaniem bardzo wygodnie, bo wychodzic nie chciał.
            • aluszka11 Re: Micralite superlite 07.01.14, 15:44
              Możesz napisać, jakiego wzrostu jest twój synek i ile waży? Pytam, bo mam ochote na micrę, a moja córka ( 22 miesiące) ma już 93 cm wzrostu i waży 13 kilogramów. No i nie wiem czy to ma sens, może już jest za duża...
              • martuska1982 Re: Micralite superlite 07.01.14, 21:23
                mój syn (3 lata, 97cm wzrostu, wagi 14,5 kilo po dobrym śniadaniu wink ) w zimowej kurtce i spiworku zapina sie przy maksymalnie wyciągniętych pasach, ale na styk.Sądze, ze na wiosne w lżejszym ubraniu i bez spiwora jeszcze da radę go zapiąć.
                • wiorka_mrau Re: Micralite superlite 07.01.14, 21:31
                  U nas 16 kg i 95 cm. Te pasy to wcisnęłam na styk, bez kurtki było by lepiej, ale on przecież rośnie... Nie wiem czy na lato będzie okl
    • aluszka11 Re: Micralite superlite 07.01.14, 22:31
      Oj, niedobrze... To znaczy, że do wiosny/lata moja córka będzie trochę za duża do micry. Widzę, że tylko bj nam zostaje i parasolki (a tych nie lubię). Aż zazdroszczę niektórym drobnych dzieciaczków...
    • anmaszy Re: Micralite superlite 08.01.14, 16:43
      "czy w tym modelu też są jakieś nowsze i starsze wersje? Na co zwracać uwagę przy zakupie używki?"

jw..? ktoś wie?
      • monika_kas Re: Micralite superlite 08.01.14, 17:22
        Dziewczyny w mojej galerii jest kilka zdjęć Micralite. To jest nowszy typ. Starsze to te z siedziskiem i koszem z materiału.

Napisałabym coś więcej ale mam anginę i ledwo żyję. Zaglądam na forum z telefonu na chwilę ale na komputer nie jestem w stanie usiąść i pisać.

Jak macie pytania to piszcie. Jak trochę wydobrzeje to odpowiem. W życiu się tak źle nie czułam. sad
        • anmaszy Re: Micralite superlite 08.01.14, 18:23
          bierzesz coś p/ bólowego np apap? Ja też ciężko zawsze przechodziłam bo oprócz antybiotyku brałam tylko coś na gardło typu septolete aż kiedyś tak mnie głowa bolała że sięgnęłam po apap jeszcze- w ogóle nie czułam że mam anginęwink
          • monika_kas Re: Micralite superlite 08.01.14, 20:42
            Biorę różne leki ale różnie pomagają, raz lepiej raz gorzej. Muszę też uważać co biorę bo karmię piersią nadal także z lekami ostrożnie. Teraz to sama sobie zaszkodziłam bo chciałam się sama wyleczyć... Myślałam że to grypa i tak od poniedziałku czekałam. Ja z tych co do lekarza idą w ostateczności... Być może dlatego że sama jestem ze służby zdrowia i wiem jak to wszystko wygląda od podszewki... Ehh... No ale teraz to przesadziłam bo gardło jest w tragicznym stanie.... sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka