Dodaj do ulubionych

Tutek, Adamex czy Camarelo ?

17.01.14, 11:34
Witam,
Poszukuję właśnie wózka 3w1. Spodobały mi się trzy marki Tutek model Tiro, Adamex model Pajero Alu oraz Camarelo Sevilla lub Carera.
Czy macie jakieś opinie na temat tych wózków. Czy któryś z tych nich można śmiało polecić, albo zdecydowanie odradzić ?
Z góry dziękuję za opinie smile
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 11:38
      Będziesz kupować nowy czy używany? Jaki masz budżet?
      • kasik2150 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 11:48
        Planuje zakup nowego.
        Budżet w zależności od wózka, ale mam świadomość jak długo będę go używać, więc nie chce wydawać za dużo pieniędzy.
    • thea19 nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 11:43
      nt zadnego z tych wozkow ani zadnego innego z regionow czestochowskich
      z polskich ujdzie w tlumie jedo i xlander
      • kasik2150 Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 11:50
        A coś więcej ws. tych negatywnych opinii ? Co konkretnie jest nie tak ? wink
        • monika_kas Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 11:53
          Jakość... Jakość jest nie taka.

Zobacz może rzeczywiście na Jedo.
        • thea19 konkretnie to wszystko 17.01.14, 11:54
          jedyna zaleta jest tylko cena ale tez mozna polemizowac.
          jakosc tych wozkow, uzyte materialy, komfort uzytkowania, podbijania, prowadzenia, parametry oparcia - te wozki tego nie maja. foteliki maja najczesciej marki wlasnej.
          to tzw czolgi w nowej odslonie i tyle. ludzie kupuja a pozniej sprzedaja za grosze (jak sa chetni) bo wozek zuzywa sie masakrycznie szybko
        • martuska1982 Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 15:13
          kasik2150 napisała:

> A coś więcej ws. tych negatywnych opinii ? Co konkretnie jest nie tak ? wink

Jakośc niestety nie taka uncertain

mama1dawidka napisała:

> Mialam 8 lat temu dymex dukat big_grin
          > To bYl moj pierwszy wozek
          >

No cóż kochana, kazdy popełnia błędy. wink

kasik2150 napisała:

> Ciekawego dlaczego sprzedawcy zdecydowanie polecają Tutka w stosunku np. do Lup
          > o, gdzie cena jest praktycznie identyczna.

Widać akurat w tym sklepie gdzie byłaś firma tutek uskuteczniła swoje działania dajac zdecydowane rabaty czy jakies mega gratisy dla sklepu czy też sprzedawców personalnie za sprzedawanie akurat ich produktów.
          Tak samo jest u lekarzy, ze za wypisanie recepty na akurat taki lek tej firmy dostaja wczasy na majorce. wink np. 150 recept w miesiacu na ten lek- dostają wczasy wink
          • afroddytta Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 15:43
            martuska1982 napisała:
            > Tak samo jest u lekarzy, ze za wypisanie recepty na akurat taki lek tej firmy
            > dostaja wczasy na majorce. wink np. 150 recept w miesiacu na ten lek- dostają wcz
            > asy wink

Tak tylko najczęściej przypisany lek przez lekarza można wymienić na tańszy odpowiednik, a przy zakupie kiepskiego wózka nikt ci np. nie przyjmie reklamacji po roku, że wózek się rozklekotał i nie wymieni na nowy wink

Ponad 7 lat temu moje 2 koleżanki kupiły dla swoich dzieci wózki Mikado, ja kupiłam (chyba za niższą cenę) używanego Quinny, fakt, że z przyczyn losowych nie używałam spacerówki, ale gondolka była praktycznie w ciągłym użyciu, kilkoro dzieci obsłużyła i mimo drobnej rdzy przy kołach prowadzi się super i sprzedałam ją dalej rok temu-jestem pewna, że posłuży jeszcze nie jednemu dziecku. Mikado jednej koleżanki chyba wytrzymało 2 dzieci, potem oddała komuś. Drugiej koleżanki Mikado przy drugim dziecku wyglądało tragicznie, wyblakłe całe, poprzecierana, dziurawa tapicerka, ogólnie oddała go jakiejś złomiarce i kupiła nowy wózek.
            • martuska1982 Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 16:15
              No wiem wiem smile chciałam tylko wyjaśnić koleżance prawdopodobny mechanizm działania, skąd to polecanie. Lekarz poleci i przepisze taki lek, którego producent funduje mu wakacje, a pani w sklepie wózkowym powie, ze najlepszy jest tutek, bo firma tutek temu sklepowi daje wieksze rabaty i jakieś gratisy firmowe jak sprzedadzą określoną ilośc wózków ich firmy. wink
              Czysty biznes, sprzedawcy rzadko kiedy zależy na wygodzie dziecka i rodzica, na sprzdaniu naprawdę dobrego jakosciowo produktu.Im zależy na sprzedaniu tego co akurat mają lub z czego mają najlepsze profity.
              • kasik2150 Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 16:36
                Jasne. Co sklep to polecenie będzie takie, a nie inne. Liczą się profity.
                No nic będę szukać dalej, mam jeszcze trochę czasu.
      • monikamar3-3 Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 12:59
        Pocieszcie mnie ze z polskich ujdzie jeszcze roan (marita, rocco) jako wozek gondolowy....
        Bo o ile tamtych bym nie kupila to nad roanem dla noworodka sie zastanawiam... smile
        • martulka_s Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 13:04
          Marita jako gondola jest całkiem fajny. I niedrogi.
          • monikamar3-3 Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 13:12
            Uffsmile wiem ze spacerowka nie za bardzo... ale jako spacerowke mam fusiona z ktorego bylam bardzo zadowolona, poszukuje tylko dobrze amoryzowanej gondoli, glownie na wypady w ciezki teren (mieszkam w leśnej okolicy smile )
            Ogladalam przedwczoraj w komisie 3 marity i mi sie spodobaly. I az sie zdziwilam bo zadna nie skrzypiala a facet mowi ze w dzien stoja caly czas na dworze...
        • kasik2150 Re: nie mamy dobrych opinii 17.01.14, 16:38
          Z chęcią również je sobię podejrzę smile
    • mama1dawidka Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 11:48
      Bierz tutka suspicious
      Fajnie brzmi big_grin
      • monika_kas Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 11:52
        Najlepiej to brzmi DYMEX ale akurat o niego nie było pytania suspicious
        • mama1dawidka Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 12:03
          monika_kas napisała:

> Najlepiej to brzmi DYMEX ale akurat o niego nie było pytania suspicious
          >
          >
          Mialam 8 lat temu dymex dukat big_grin
          To bYl moj pierwszy wozek
          • monika_kas Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 12:07
            WOW smile to DYMEX ma tak długą historię? Myślałam że to nowa marka smile
            • kasik2150 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 12:22
              Dziękuję za wszystkie opinie.
              Czy któraś z was używała wózka tej marki, czy macie jedynie zasłyszane opinie np. od znajomych ?
              Ciekawego dlaczego sprzedawcy zdecydowanie polecają Tutka w stosunku np. do Lupo, gdzie cena jest praktycznie identyczna.
              Co do fotelika to wiadomo, zawsze można dobrać lepszej marki, rezygnując z tego w zestawie.
              • monika_kas Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 12:50
                sprzedawcy polecają to za co im się odpowiednio płaci.
                • monikamar3-3 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 13:09
                  monika_kas napisała:

> sprzedawcy polecają to za co im się odpowiednio płaci.
                  >
                  >
                  Święta prawda. Mialam okazje sie niedawno przekonać. Pani w jednym sklepie powiedziala mi że oni wspieraja TYLKO polska produkcje. Handlują głownie tako, bebetto i cos w stylu "no name" . Wiec jak zapytalam (z ciekawosci bo kolorki mi sie podobaly i chcialam zobaczyc jak to wyglada na zywo) o tako city move w wersji marine to pani wytrzeszczyla na mnie oczy... Co to za wózek? Pojecia nie miala o city move nie mowiac juz o wersji marine... Dodam ze pani twierdzila ze od 5 lat pracuje w tym sklepie... Wspolpracuja z tako a nie znaja najnowszych ich produktow (gdzie wowczas city move najnowszym juz nawet nie byl).
                  Jak spytalam o emmaljunge, baby joggery, czy inne dobre wozki to nie wiedziala o czym do niej mowie....
                  Niestety, wiekszosc sprzedawcow wozkow, szczegolnie w malych miastach to ludzie co kompletnie nie znaja sie na wozkach... I to co maja w sklepie wciskaja nieświadomym rodzicom (szczegolnie tym co pierwszy raz wozek kupuja i tez sie nie znaja)
                  Przykre sad
                  • martuska1982 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 15:17
                    monikamar3-3 napisała:

> Święta prawda. Mialam okazje sie niedawno przekonać. Pani w jednym sklepie po
                    > wiedziala mi że oni wspieraja TYLKO polska produkcje. Handlują głownie tako, be
                    > betto i cos w stylu "no name" . Wiec jak zapytalam (z ciekawosci bo kolorki mi
                    > sie podobaly i chcialam zobaczyc jak to wyglada na zywo) o tako city move w wer
                    > sji marine to pani wytrzeszczyla na mnie oczy... Co to za wózek? Pojecia nie mi
                    > ala o city move nie mowiac juz o wersji marine... Dodam ze pani twierdzila ze o
                    > d 5 lat pracuje w tym sklepie... Wspolpracuja z tako a nie znaja najnowszych ic
                    > h produktow (gdzie wowczas city move najnowszym juz nawet nie byl).
                    > Jak spytalam o emmaljunge, baby joggery, czy inne dobre wozki to nie wiedziala
                    > o czym do niej mowie....
                    > Niestety, wiekszosc sprzedawcow wozkow, szczegolnie w malych miastach to ludzie
                    > co kompletnie nie znaja sie na wozkach... I to co maja w sklepie wciskaja nieś
                    > wiadomym rodzicom (szczegolnie tym co pierwszy raz wozek kupuja i tez sie nie z
                    > naja)
                    > Przykre sad

Ja w Smyku kiedys gadałam z babką o murze plus i mówię jej, ze miałam kiedyś starszą wersję mury, a ona popatrzyła na wózek, którym przyjechałąm i mówi "to ten?to ta starsza mura?" Ubawiłam się, bo ja tam bee plus pojechałam wink
                    Z kolei w innym sklepie wózkowym, takim lokalnym nie sieciowym, klientka otwarcie mi powiedziała, że o wózkach markowych wie niewiele, bo na codzień opowiada i poleca te tandetne. Sama jak mówiła nie kupiła by tegop co poleca,ale musi.Ma odgórny przykaz, bo to polskie, tanie i ma sie sprzedawać.
              • thea19 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 14:16
                my szanujemy swoje pieniadze i zakup wozka to prawie jak zakup samochodu - poprzedzony jest wywiadem, pozyczaniem od forumek, ze sklepu.
                malo to na forum opinii nt tych wozkow? poza tym na ulicy je widac, widac w jakim sa stanie. nie bedziemy ich kupowac by na wlasnej skorze sie przekonywac (niektore kupily zanim tu trafily, to tzw nieuswiadomione wozkomaniaczki i jak kupily fajny woz, to wtedy wiedzialy, czego oczekiwac od wozka)
                czasem zagladam do swiata dziecka poogladac - nigdy nie slucham sprzedawcow bo malo wiedza (ale zadnych tutkow nie polecaja, nawet nie wiem czy maja)
                • kasik2150 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 16:44
                  Ja również szanuję, dlatego pytam osób które mogły mieć nieprzyjemność lub przyjemność korzystania z któregoś z tych wózków.
                  • kapselek1 A polska firma Adbor??? 27.02.14, 22:33
                    Czy któraś z Was używała może wózka firmy Adbor?
                    Jakie macie zdanie na jego temat?
                    PILNE!!! smile
                    • thea19 Re: A polska firma Adbor??? 27.02.14, 22:38
                      nie dosc, ze zlom to jeszcze brzydki jak noc listopadowa.
                      coscie sie uparly na te pokraki?
              • aga_1980_31 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 16:33
                Foteliki lepszej marki czytaj bezpieczne nie zawsze pasują na stelaże podanych przez Ciebie modeli.
                • kasik2150 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 16:46
                  Tak, jasne jestem tego świadoma.
    • monikamar3-3 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 12:56
      Ja bym nie kupila zadnego z tych marek. Marna jakosc za i tak nie male pieniądze. Mialam częstochowskiego dorjana... (jedyny plus wielka gondola)
    • afroddytta Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 14:35
      Przeczytaj sobie wątek na oszczędzamy, sporo istotnych rzeczy jest tam poruszonych m.in. dlaczego nie nowy badziewny wózek, dlaczego lepiej dobry a używany, dlaczego w niektórych wózkach dzieci nie chcą jezdzić. I co najważniejsze nie są to opinie wózkomaniaczek smile

forum.gazeta.pl/forum/w,20012,148797426,148797426,Oszczedzanie_na_wozku.html
      • kasik2150 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 16:48
        Super, dziękuję. Z chęcią poczytam smile
    • gochalodz Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 17.01.14, 22:56
      Żaden w wymienionych.

W podobnym budżecie i z dobrymi opiniami jest Jane Muum
      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=4442
    • opus812 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 21.01.14, 11:26
      Drogi kolego. Pracowałem w branży wózkarskiej i jak CI ludzie mówią, że wózki stąd to jest to samo, to mówią prawdę. BO:
      - plastiki są brane z jednej może 2 firm (czyli elementy łączeniowe)
      - koła tak samo
      - jak jeden wygnie rurę tak, to drugi za miesiąc będzie robił to samo
      - zmianą "tapicerkę" to po targach każdy w Polsce będzie miał to samo

Generalnie tzw "transformery"- wózki wielofunkcyjne są bardzo popularne, ale masa bojowa takiego wózka to ponad 20kg!!! nawet 26-27 w pełnym rynsztunku! I każ pchać takiego T-55 swojej żonie z dzieckiem w środku czyli + 5-7kg+ oporządzenie dziecka. W Polsce produkuje się czołgi nie myśląc o dziecku.
      I każdy będzie się psuł tak samo- bo ma te same nity i plastiki. Kwestią jest realizowanie gwarancji- o czym Ci kolego nic nie mogę powiedzieć.
      Takie firmy jak Quinny, Mutsy itp dobre firmy mają produktu robione dla dziecka...ale nie dziwię się, że ludzie nie chcą kupować wózka za 2tys.+ dodatki. Mój poprzedni samóchod był wart niewiele więcej, a się nie psuł.

Ja bym Ci polecił zwykły wózek- klasyczny. Taki na konstrukcji X- jak kiedyś się produkowało. Jest kilku producentów tego typu wózków, ale nie podam nazwy. Nie jest to taka nowoczesna konstrukcja i funkcjonalna jak transformer, ale będzie tańsza niż Quinny a tak samo trwała. Generalnie po "szmacie" będziesz widział czy wózek jest dobry, dopracowany- czy koła ma łożyskowane i czy ma luzy na łączeniach. Jeśli ma to po jednym dziecku będzie do wyrzucenia... ale podkreślam- specjalistom nie jestem, nie pracowałem na produkcji ani na serwisie, a tam wiedzą najlepiej.
      • atwar1 Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 28.02.14, 16:16
        Ktoś tu pytał o Roana Marite- mialam i bylam bardzo zadowolona (uzywalam tylko wersji gondolowej bo za duzo fajnych spacerowek chcialam jeszcze wyprobowac wink )
        Jak na polską produkcje to bardzo solidny wozek (jest dalej uzytkowany w mojej rodzinie) gondola duza, przestronna i fajnie amortyzowana. Za tą cenę warto, myślę ze śmialo mozna rez kupic używany jesli jest w dobrym stanie
    • gochalodz Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 01.03.14, 22:58
      To już chyba lepiej kupić wózek z Chicco np Chicco Urban , nowy model,bo przynajmniej lekki jest.
      Coś jak Cameleon smile
      www.sklep-tosia.pl/chicco-urban_p2562#
      • kar-ula Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 01.03.14, 23:16
        Gochalodz - swoją drogą ciekawe, ze kolejna firma z nazwą modelu "Urban", prawda? smile Był już Mutsy, o który tu kiedyś toczyła się walka smile Zawsze wpadnie w oko w wyszukiwarce smile
        • afroddytta Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 02.03.14, 11:21
          Powiem wam, że jakiś taki ładny się wydaję, a ogólnie to podobny do tego co obecnie wypuszczają inne firmy.
          • gochalodz Re: Chicco Urban 02.03.14, 12:15
            Fajna alternatywa dla Cameleona,bo w cenie używanego (z tego co widziałam już od 1tys zł chodzą) można mieć Chicco z gwarancją.

Dla mnie jedna wada to taka,że fotelik tylko z Chicco można dopasować do wózka.
            • sylki Re: Chicco Urban 02.03.14, 16:45
              taki trochę jak BJ bardziej wink
              • martuska1982 Re: Chicco Urban 02.03.14, 16:55
                mnie się bardziej z deltim emu kojarzy, z navingotem.
        • gochalodz Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 02.03.14, 12:17
          kar-ula napisała:

> Gochalodz - swoją drogą ciekawe, ze kolejna firma z nazwą modelu "Urban", prawd
          > a? smile Był już Mutsy, o który tu kiedyś toczyła się walka smile Zawsze wpadnie w ok
          > o w wyszukiwarce smile
          O ten Mutsy Exo chodzi?
          dino.sklep.pl/nowy/wozki-mutsy-exo-20142015-stelazsiedzisko-spacerowegondola-p-15503.html
          Cena spadła aż trudno uwierzyć. Wózek trochę cięższy od Chicco.
          • afroddytta Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 02.03.14, 13:20
            Wow, ale futurystyczny, szczególnie spacerówka, chciałabym obejrzeć na żywo, szkoda tylko że to mutsy, jakoś zaufania nie mam.
    • adameo Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 27.06.18, 21:22
      ja mysle ze elf smile hej ja tez wlasnie myslalam nad zakupem, www.wozek-dzieciecy.pl/opinie/camarelo -elf
    • gosdebs Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 28.07.18, 11:09
      Też rozważałam dwa z tych wózków, ale finalnie, po wizycie w sklepie i zobaczeniu na żywo wybrałam/wybraliśmy anexa
      • ela.dzi Re: Tutek, Adamex czy Camarelo ? 31.07.18, 08:13
        Tak, tak cud miód i orzeszki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka