Dodaj do ulubionych

stare maclareny

19.01.14, 23:24
Dziewczyny, ja już sama nie wiem co robić. Lukam kukam i albo mi nie odpisują na meile, albo kolor nie taki, albo drogo, albo ktoś sprzed nosa sprzątnie.
Podoba mnie się jeszcze toto tongue_out

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/images_zpsad5d3a31.jpg

Wrzucam foto z google, żeby bez potrzeby nie używac cudzego zdjęcia, ale mozecie go na tablicy znaleźć.

Chciałam xt, ale w tym kolorze i xlr bym kupiła. Pytanie tylko czy warto?
Wiem, ze to leciwy już eksponat, jednak może warto? Kolor ładny, podoba mi się bardzo. Stan ogólny podobno bardzo dobry, koła bez większych luzów, wszystko używane zwyczajnie i ma zwyczajne ślady używania. Jedynie wkładka wydaje się wypłowiała, no i stała bolączka maców - starte rączki. Nie wymieniałabym juz ich na koniec wózkowania, ale albo jakaś owijka, albo nakładki.
Pytanie tylko czy warto sobie zawracać tym czymś głowe czy jednak celować w nowszego xt?
Ile taki wózek może być wart? W cenie standard, czyli wkłądka na siedzisko i okrycie na nogi,nie wiem czy jest folia, dopytam.
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: stare maclareny 20.01.14, 07:59
      ten który pokazałaś, to najstarszy którego brałabym pod uwagę, on jedzie dobrze i zazwyczaj ma koła w niezłym stanie (one się nie ścierały)

ja bym dała ze 350 max (za idealnego), bo za 500 możesz już kupić dużo nowszego (ja miałam na nowych kołach, ale bez odblasków jeszcze, i z nowym systemem składania, z tym okrągłym plastikiem po bokach z napisami)
      • pstrabiedronka Re: stare maclareny 20.01.14, 09:44
        ja mam XT z 2007 roku i to był chyba ostatni rocznik, w którym się rączki niszczyły, w 2008 już były poprawione.

Mój XT "obsłużył" juz 4 dzieci, ja zbytnio o wózki nie dbam, ma już trochę rdzy (ale sporo czasu stał na balkonie, niezabezpieczony).
        Oprócz zniszczonych rączek (a to się stało już na początku używania) to jeszcze odblaski się powycierały, zwłaszcza na daszku. A tak to technicznie jest sprawny, może czasem blokuje mi się hamulec, tzn ciężko chodzi.

Także - jeśli ten model jest zadbany to poza rączkami nie powinien mieć wad.
        No ale też wiecej niż mówi Magda to bym nei dała
    • linkap_wawa Re: stare maclareny 20.01.14, 09:52
      wszystko zalezy od ceny i od stanu faktycznego wozka, ale za ten rocznik chyba bym nie dala 350 zł - model z tymi kolami to na pewno sprzed 2009 roku jest (jakos 2008 czy 2007?)- jesli w dobrym stanie to bym wziela, ale max za 250
      • pstrabiedronka Re: stare maclareny 20.01.14, 10:16
        ostatnie koła z pojedyńczą szprychą były w 2007.
        2008 to już takie pełne, biało czarne no i w 2008 rączki już się nei niszczyły
        • martuska1982 Re: stare maclareny 20.01.14, 11:20
          wystawiony jest z ceną 360zł i tyle na pewno nie dam.Myślałam o 300zł, ale w drugiej storny nie jestem przekonana do aż tak starego maca to raz, a dwa nie jestem przekonana w stu procentach do xlr.Jednak xt bym chyba wolała.
          Jeśli gdzieś tam jest rdza to ja jej nie zauważyłam, a dostałam kilka szczegółowych zdjeć na meila.
          Ja tylko ciągle mam też w głowie, ze mój xt z 2010 w stanie niemal idealnym poza kilkoma rysami pod koniec wakacji poszedł za 385zł.
          • magda79pn Re: stare maclareny 20.01.14, 11:24
            miałam xlr-a z miesiąc/dwa temu i po pierwszym spacerze poszedł w świat
            byłam na spacerze w Olcią z forum, ona była swoim xt, i jazda tym wózkiem to jak dzień do nocy, nie potrafię zrozumieć zachwytu na xlr, a już ludzi którzy mają go jako jedyny wózek, to w ogóle, chyba bym się zaryczała big_grin
            • martuska1982 Re: stare maclareny 20.01.14, 11:50
              i tego własnie się boję, bo doskonale pamiętam twoje opinię. uncertain
              Chyba jednak będę szukała dalej xt.
              • mama1dawidka Re: stare maclareny 20.01.14, 11:56
                A u mnie na opak smile
                Ja kocham mojego xlra smile
                Xt mi sie cieZej pchalo uncertain
                Ja bym w zyciu xlra na xt nie zamienila
                • magda79pn Re: stare maclareny 20.01.14, 13:05
                  pojedź do sklepu, posadź młodego do jednego i drugiego, i sama zdecyduj - tak będzie najlepiej
                  • martuska1982 Re: stare maclareny 20.01.14, 13:28
                    I tu droga Magdaleno pojawia się problem, bo od czasu do czasu w Smyku w Płocku pojawia się xt, ale xlr to nigdy tu nie widziałam, ani w Smyku ani w żadnym innym sklepie. sad
                    • mama1dawidka Re: stare maclareny 20.01.14, 19:02
                      W mojej galeri jest porownanie
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/DUrbx9N9VKurwcNzFB.jpg

Magda ma Racje bo najlepiej sie przymierzyc do wozka
                      • martuska1982 Re: stare maclareny 20.01.14, 19:57
                        Ja wiem mamoDawidka ze fajnie byłoby się przymierzyc, ale serio nie mam gdzie. Te porównania widziałam własnie i róznica nie wydaje sie wielka, jeśli już to na plus dla xlr, ale te opinie o gorszym prowadzeniu mnie troche martwią.No nic, póki co i tak tylko sie rozglądam, pytam, negocjuję, ale póki UJ nie sprzedam to kasy nie mam na maca. tongue_out
                        • madziaczek83 Re: stare maclareny 20.01.14, 20:12
                          Marta a do Włocławka nie.masz możliwości podjechac? W Smykolandzie mają oba modele.
                          • martuska1982 Re: stare maclareny 20.01.14, 22:34
                            No właśnie Włocławek mam pół godziny drogi autem, ale jak tą drogę pokonać jak się auta nie ma? wink
    • mama1dawidka Re: stare maclareny 20.01.14, 20:48
      No wlasnie wydaje mi sie ze przewaznie wysokie dziewczyny
      Chwala xlra smile
      Martuska z Kad jestes?
      Bo jak z opolskiego To chetnie zabiore go na swieta do pl i möge Ci go pozyczyc
      Na Pare Dni smile
      • martuska1982 Re: stare maclareny 20.01.14, 22:35
        No niestety daleko. Piszecie o tej wysokości.Mnie się xt prowadzi najlepiej z maks wysunietymi rączkami.Na jakiej wysokości xlr ma rączki? Wsumięte i max wysunięte.
        • martuska1982 Re: stare maclareny 20.01.14, 22:58
          No dobra, a pomijajac to jak się prowadzi xlr, powiedzcie... takiego staruszka beżowo-czerwonego warto kupować do ilu w maksie? Z tym, ze mam na myśli kwotę, którą potem bez problemu raczej odzyskam.
          To bym zrobiła tak, że kupię w ciemno bez przymiarki xlr i jak nie podejdzie mi to szybko sprzedam, zeby nie stracić i poszukam xt.
    • martuska1982 Re: stare maclareny 21.01.14, 14:25
      Spieszyc to mi się nie spieszy o tyle, że kasy nie mam póki nie sprzedam UJ. Przeglądam cały czas allegro, tablicę, gumtree. Tak tylko rzuciłam tego staruszka czy warto, bo mi się kolor okrutnie podoba. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka