Dodaj do ulubionych

Kupno Joolz w UK

25.01.14, 22:11
Hej Dziewczynywink
Jestem tu nowa jako osoba wypowiadająca się, ale czytam Wasze opinie już dosyć długo i są bardzo pomocnewink Teraz proszę o pomocwink Zakochałam się w wózku Joolz i chciałabym go kupić, ale jak same wiecie używanych nie ma zbyt dużo w Polsce, a poza tym ogranicza mnie budżetuncertain Więc przejrzałam trochę stron z ogłoszeniami za granicą i znalazłam kilka ogłoszeń na Gumtree UK. Ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, tzn. skąd wiedzieć czy dany wózek nie okaże się trochę zbyt mocno zużyty, albo czy warto wydać daną kwotę na niego. A poza tym jak później się ugadać ze sprzedającym w sprawie zapłaty? Zaufać i wysłać przelewem z góry czy jakoś inaczej? Wiem, że trochę się rozpisałam, ale Wy tyle o tym wiecie, więc mam nadzieje, że i mi pomożecie. Podam kilka linków z ogłoszeniami i proszę doradźcie cośwink
www.gumtree.com/p/for-sale/joolz-travel-system/1046039217
www.gumtree.com/p/for-sale/mama-and-papas-joolz-fab-condition-reduced/1045955476
www.gumtree.com/p/for-sale/mamas-papas-joolz-pram/1045678212
Aha, nie napisałam, że głównie chodzi mi o samą spacerówkę, bo synek ma już rok. Ale skoro sprzedają w zestawie z gondolą w cenie, którą jestem w stanie dać to wiadomowink A cena najlepiej maksymalnie 150£.
Obserwuj wątek
    • headvig Re: Kupno Joolz w UK 25.01.14, 23:08
      2asiasz napisał(a):

wszystkie modele które znalazłaś to stare modele - mammas and papas. ja bym szukała joolz day.
      lepiej zalogować się ebay - tam jest zapłata przez paypal (jak nasze payU, wydaje mi się to pewniejszym sposobem.
      • zurekgirl Re: Kupno Joolz w UK 26.01.14, 11:32
        Jesli znajdziesz na gumtree fajny wozek, to najlepiej poros sprzedajacego o wystawienie go na ebayu z cena buy it now, ktora bedzie powiekszona o oplaty, ktore sprzedajacy poniesie. Wtedy sprzedajacy nie bedzie stratny. Gumtree bardzo odradza placenie bez ogladania przedmiotu. Gwarancji n ie masz zadnej, ze ci sprzedajacy przedmiot wysle. Mozesz tez wyszukac sobie jakiegos kuriera polskiego, ktory ci przedmiot od sprzedajacego odbierze. Czesto anglicy nie chca wysylac, ale jak zaproponujesz, ze maja tylko zapakowac i napisac twoj adres, to miekna. Pros o wiecej zdjec, jesli nie jestes pewna stanu wozka.
    • aga_1980_31 Re: Kupno Joolz w UK 26.01.14, 11:46
      Większość ogłoszeń na Gummetree to ogłoszenia z odbiorem osobistym. Z doświadczenia wiem że Anglicy nie chętnie chcą coś wysyłać bo z reguły nie mają jak spakować wózka gdyż większość osób wyrzuca kartony lub w ogóle ich nie ma kupując wózki stacjonarnie. Druga sprawa koszt wysyłki przez angielską pocztę czy kuriera potrafi przewyższyć koszty towaru. Szukaj na ebay gdzie podany jest koszt wysyłki i wtedy dogaduj się że wyślesz swojego kuriera koszt odbioru jednej paczki do 30kg to 18 funtów. Płacąc przez paypal masz gwarancję że w razie czego gdybyś nie otrzymała towaru lub różniłby się on znacząco jest duża szansa na otrzymanie zwrotu pieniędzy. Jak bedziesz miała pytania to pisz kilka wózków już zamawiałam z UK
    • 2asiasz Re: Kupno Joolz w UK 26.01.14, 13:50
      Dzieki za odpowiedziwink Mam jeszcze pytanie, czy te starsze wózki sa warte swojej ceny (ok. 100 £wink i warto je kupic, np takie jak podałam w pierwszym poscie czy lepiej troche dolozyc i kupic np. Joolz Day? Tylko niestety troche bym musiala dolozyc do sumy, ktora podalam w pierwszym poscieuncertain Bo te nowsze kosztują sporo powyzej 200 £.
      • martuska1982 Re: Kupno Joolz w UK 26.01.14, 14:07
        W Polsce te starsze bloomy chodzą od 500zł (w każdym razie tak widziałam że sie kończyły niektóre licytacje) do 1000zł.
    • 2asiasz Re: Kupno Joolz w UK 26.01.14, 16:15
      A jak to dokladnie jest z tymi Joolzami? Joolz Mamas & Papas jest najstarsza wersja? Czy najstarszy jest Bloom? Bo juz sie pogubiłamuncertain I jak to jest z częściami do Joolza Mamas & Papas?
      • martuska1982 Re: Kupno Joolz w UK 26.01.14, 17:00
        z logiem mamas&papas to model bloom, bez tego loga to już day, ale jeszcze był zdaje się jakiś model przejściowy, ale to już dziewczyny co się znają niech ci powiedzą.
    • boo-boo Odradzam Gumtree 28.01.14, 21:29
      I płacenie przelewem- nie masz żadnej gwarancji na to co dostaniesz. Kupuję dużo na gumtree i wierz mi- bez pojechania i obejrzenia- nigdy w życiu- takich cudów wianków się naoglądałam jeśli chodzi o gumtree, że książkę bym mogła napisać- albo poradnik o zakupach przez gumtree. Jeśli już coś to ebay przeszukaj, przynajmniej zakupy są chronione i w razie czego możesz odzyskać pieniądze.
      • martuska1982 Re: Odradzam Gumtree 28.01.14, 21:45
        to samo tablica sprzedajemy.pl czy kazdy inny serwis, który jest serwisem ogłoszeniowym, nie aukcyjnym. Na takich serwisach nie ma żadnych zabezpieczeń, oszuści hulają aż miło.
    • 2asiasz Re: Kupno Joolz w UK 29.01.14, 21:13
      Dzięki za pomocwink Na razie jeszcze się rozglądam za czymś ciekawym. Na pewno jeśli coś znajdę, chociażby na gumtree to poproszę o wystawienie na ebay z opisem stanu wózka. Znajlazłam coś takiego, tylko powiedzcie mi ile mniej więcej taki wózek faktycznie jest wart? Czy warto za niego zapłacić tyle i chcą?
      www.gumtree.com/p/for-sale/joolz-day-pushchair/1045894997#photo-content
      • 2asiasz Re: Kupno Joolz w UK 29.01.14, 21:14
        Czy warto zapłacić tyle ile chcą?
        • froggy80 Re: Kupno Joolz w UK 29.01.14, 21:45
          Witaj smile Noszę się z zamiarem sprzedaży mojego spacerowego Joolza. (model Day, wersja limitowana Expedition). Jeśli jesteś zainteresowana, proszę o maila: mo.krasinska@gmail.com
          • carollamamamarcela Re: Kupno Joolz w UK 29.01.14, 23:18
            A czy ja bym mogła skorzystać w razie czego z okazji jeżeli nie dojdzie do transakcji?
            • froggy80 Re: Kupno Joolz w UK 29.01.14, 23:43
              Pewnie, pisz do mnie maila, bo tutaj dużo rzadziej niż kiedyś zaglądam - kariera wózkowa zdecydowanie się kończy sad
        • wiotok Re: Kupno Joolz w UK 31.01.14, 21:33
          Ja bym kupiła ten wózek, jeśli sie nie decydujesz.

Tylko potrzebuje pomocy w załatwieniu kuriera który w rozsądnej cenie by go nadal do polski. Na ebayu tez nigdy nie kupowałem. Czy ktoś mógłby mi pomoc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka