Dodaj do ulubionych

Zamiana Peg Perego Si na BJCM?

16.02.14, 22:04
Witam
Mam takie pytanie: starszy syn jeździł w PP SI i byłam z niego bardzo zadowolona. Teraz przy młodszym (11 miesięcy) zastanawiałam się czy nie zamienić go na BJCM, głównie z powodu wielkości siedziska. Tylko no właśnie czy to będzie aż taka różnica żeby kupować nowy wózek. Dodam że ma to być jedyny wózek już do końca (tak było z SI, nawet zimą jakoś dawaliśmy radę).
Byłam ostatnio obejrzeć BJCM na żywo i dalej nie wiem co zrobić. Trochę martwi mnie ten podnóżek (już czytałam o sposobach na niego co prawda) i zastanawiały mnie jeszcze dwie rzeczy:
1. czy w pozycji rozłożonej zimą nie wieje przez tył budki? (chodzi mi o tą część zapinaną rzepem na siatce - nie wiem jak to inaczej opisać, nie wyglądało to zbyt solidnie).
2. czy jak się jeździ z maluszkiem w pozycji rozłożonej to nie lata dziecku główka? To może trochę głupie pytanie ale siedzisko nie jest takie sztywne jak w SI tylko "hamakowate" jak to określił pan w sklepie.
Myślałam też nad M&P Armadillo bo podobało mi się bardzo siedzisko (fanie miękkie i jednak normalny podnóżek) ale wydawał mi się ciężki. I jakoś nie przekonały mnie kółka (sprawiały wrażenie takich co to będą mocno telepać). No i jest droższy od BJCM.
Będę wdzięczna za pomoc. I gdyby ktoś użytkował oba wózki (tzn SI i BJCM) za informację czy odczuję aż taką różnicę żeby inwestować w nowy wózek.
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: Zamiana Peg Perego Si na BJCM? 16.02.14, 22:25
      zamieniłam Si na BJ CM tyle, że GT a nie zwykłe Mini
      przy starszej kochałam Si miłością ogromną wink więc dla młodszego też zakupiłam... okazało się, że to już nie to, nie wiem sama, miałam wrażenie że to już inna jakość wózka no i kupiłam GT smile
      podnóżek mojemu młodemu zupełnie nie przeszkadza, nawet jak śpi to leży na tyle wysoko że w zasadzie całe nóżki mieszczą się na siedzisku
      1. w zimie nie wieje przez budkę nic, ten materiał nachodzi na boki więc nie ma przewiewu
      2. nie zauważyłam żeby siedzisko było hamakowate, mojemu nic nie lata wink

Nic a nic nie żałuję zamiany Si na BJ smile tak naprawdę nie da się ich w ogóle porónać, inny komfort jazdy, inny komfort malucha
      BJ wygrywa.
    • sztucznamrowka Re: Zamiana Peg Perego Si na BJCM? 17.02.14, 10:08
      Ja miałam BJCM GT i PP Si, GT z nami został a Si miałam dwa razy i obydwa sprzedałam....to zupełnie inne wózki i trudno je moim zdaniem porównywać....
    • kkitka Re: Zamiana Peg Perego Si na BJCM? 17.02.14, 10:11
      Ja bym zamieniła. Miałam przez chwilę si, ale jednak zdecydowanie wolę BJCM, tu miałam nawet wątek porównawczy pp si/ bjcm
      • ann-p Re: Zamiana Peg Perego Si na BJCM? 17.02.14, 13:08
        Dzięki za odpowiedzi! smile
        Tylko u nas GT odpada z racji noszenia wózka (a to jednak 2 kg więcej jest).
        Co do komfortu to myślałam że SI jest komfortowe smile
        A dziewczyny czy bardzo czuć tą różnicę wielkości siedziska? Na wysokość pewnie tak bo to 5cm ale szerokość w sklepach podają tą samą choć Mini jest na pewno szersze (co widać na zdjęciach, watek porównawczy też już kiedyś oglądałam smile )
        A z tym "hamakowatym" siedziskiem chodziło mi o to że jak jest rozłożone to jak sprawdzałam je ręką w sklepie to tak się kołysało na boki i zastanawiałam się jak to się w praktyce sprawdza.
        • martuska1982 Re: Zamiana Peg Perego Si na BJCM? 17.02.14, 13:25
          Tak się sprawdza, że na nierównościach śpiace dziecko kołysze, zamiast nim rzucać. wink
          Jak dla mnie to duża zaleta oparć na paskach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka