Dodaj do ulubionych

Jakie są alternatywy dla BJCM GT

25.02.14, 22:31
Czy możecie mi podpowiedzieć jakieś wózki-alternatywy dla City Mini GT w analogicznej cenie? Chodzi mi o podobne rozmiary siedziska, budkę i koła (tudzież amortyzację / właściwości jezdne).
Byłam już prawie zdecydowana na zwykłe Mini, potem doszliśmy do wniosku że może warto zapłacić więcej za GT ze względu na koła. A teraz się zastanawiałam czy są jakieś inne wózki które warto by wziąć pod uwagę smile
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 25.02.14, 22:38
      nie ma smile

jest niby britax b-motion 3, ale chyba nikt go jeszcze nie miał, ja mogę jedynie napisać że zwykły britax, czyli b-agile, prowadził się gorzej od zwykłego city mini, a b-motion 4 gorzej od GT, ale to moje odczucia, Ty możesz mieć inne
      • ann-p Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 25.02.14, 22:42
        Czyli jednak smile
        A czy waga 9,5kg to rzeczywista waga czy GT na żywo waży więcej? Bo różnie to producenci podają. A jednak ta waga też jest dla mnie ważna.
        • magda79pn Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 25.02.14, 22:59
          nie,t o nie jest realna waga

według mojej wagi ważył cos koło 11,5kg, ja juz go nie mam, więc lepiej nich dziewczyny zważą
          • the_isabelle Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 08:54
            Magda poważnie? 11,5 kg? Kurcze ale mnie wkurza ta rozbieżność w wagach podawanych i realnych uncertain
            B-Motion ma deklarowana wagę 10,5kg, realna na mojej wadze 10,7kg. I ta wagę już czuć.

mam jeszcze pytanie do Dziewczyn -posiadaczek GT, które próbowały b-Motion w sklepie i zawiodły sie srodze wink
            a zwróciliście moze uwagę na stan napompowania kol? Moj b-Motion nówka przyjechal do mnie z tak niskim poziomem powietrza w kolach, ze pchało sie go kiepsko. Oj kiepsko. Nie mialam chwilowo dostępu do pompki wiec jeździłam takim i pchanie go autentycznie mnie męczyło. Choć krawężniki i nierówności pokonywał oczywiscie superowo.
            Natomiast po napompowaniu kół toczy sie leciutko i prowadzi o niebo lepiej. Moze sklepowe egz mialy malo powietrza w kolach? A to robi, naprawdę robi różnicę.
            Pytam, bo sama ciągle zastanawiam się nad gt black/black i to jeszcze lepsze prowadzenie to dla mnie ważny argument za.
            • magda79pn Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 09:14
              jak go wysyłałam w kartonie to wazył koło 13kg, dokładnie chyba 13,4

ale dziewczyny które mają niech zważą, bo może moja waga szwankuje (jeśli w ta stronę to dobrze big_grin )

nie zwróciłam uwagi na opony w b-motionie, ale bardzo kiepsko się podbijał, dużo gorzej od gt, może dlatego, że ja musiałabym mieć raczkę w lini prostej (na maxa w górę) a w gt miałam jednak ją pod innym kątem

najlepiej pamiętam porównanie b-agile ze zwykłym mini, byłam wtedy swoim b-agile oglądać parasolki, i stał zwykły mini, jak go chwyciłam, to on normalnie sam jechał, a żeby b-agila wprowadzić w ruch, to musiałam użyć trochę siły smile
              • the_isabelle Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 09:50
                Nie znam baby joggerów ani trochę, ale b-agile szału nie robi smile

Dla mnie podbijanie w sumie ok, ale ja to mam rączkę dwa poziomy niżej, więc chyba efekt dźwigni robi swoje smile ale też pod skórą czuje, że szału nie ma wink kto wie czy się na gt nie skusze jeszcze.

Dziewczyny, które macie gt, zważyłybyście go? z pałąkiem czy bez.
    • gosia_mrufka Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 10:12
      Jeśli GT waży 11 kg, to alternatywą może być BI, MB swift i MB mini, które ważą mniej niż 11 kg.
      • koala0405 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 10:17
        z tych wymienionych to MB Mini waży najmniej
    • ann-p Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 13:10
      Az 11kg? Dużo sad Miałam nadzieję że nie będzie aż takiej różnicy. Zaraz się okaże że jednak wrócimy do opcji kupna zwykłego mini. Zdaje się że i tak będzie wygodniejszy i będzie lepiej jeździł niż nasze Si.
    • moonshana Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 13:24
      będę monotematyczna: b-motion. ma to, czego brak GT: wypychany podnóżek, super amortyzację, pałąk oraz pompowane koła. i jak widzę, jest lżejszy od GT, niewiele, ale jest. ma milszą tapicerkę, która nie blaknie. teraz, po przeczytaniu w wątku obok jak rozwiązać problem siateczki w budzie - to dla mnie wózek idealny. a jako jedna z niewielu tutaj miałam okazję porównać w terenie te dwa wózki. zresztą są porównania tych dwóch wózków w necie ( omijając Wózkomanię) wystarczy poczytać.
      • martuska1982 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 13:50
        Od czasu patentu Magdy na podnóżek w gt nie wymieniałabym tego jako wady, a już na pewno nie obok motiona jako brak podnózka podczas gdy w motionie jak piszesz "można wypchać". Jeśli chodzi o tzw. patenty to budka do motiona powiedzmy, ze równoważy podnóżek do gt. wink
        W sumie wybierajac między tymi dwoma wózkami skupiłabym się na wymiarach i prowadzeniu/podbijaniu, bo budki i podnóżki to już w tej chwili detale.

I tylko wstyd dla producentów, że użytkowniczki w prosty sposób rozwiązały to co powinni rozwiązać producenci. wink
      • pomilak1 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 13:50
        No to ja też będę monotematycznatongue_out
        Wypychanie podnóżka w motionie jest średnie - obecnie można dokupić podnóżek Magdy do GT więc już na plus dla BJ. Amortyzacji to ja się w motionie nie doszukałam, lżejszy może jest jeśli waga wskazuje, ale osobiście tego nie odczułam, tapicerka może i milsza, ale wszystko się do tego cholerstwa czepia. Owszem nie miałam motiona - dość intensywnie oglądałam i testowałam go sklepie bo jechałam napalona jak "łysy na suchary". Wózek mnie strasznie rozczarował, źle się podbijał (miał napompowane koła) prowadził się ok ale szału nie było, siedzisko niby szerokie dla dość płytkie, tapicerka oblazła w futerko z kurtki mojej córki (aż mi głupio było) prześwit w budzie, nie wiadomo na co, wypychanie podnóżka bardzo nietrwałe - przynajmniej moja córka kopnęła w to ze 3 razy i podnóżek już był schowanytongue_out Amortyzacja nie wiem gdzie?ale na tył na pewno nie.

Tak więc wiadomo, że są zwolennicy i przeciwnicy zarówno BJ jak i Britaxa, ja jestem całą sobą za BJCM GT! smile

Lżejszy ale z płytszą budą jest nipper.
        • moonshana Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 13:58
          ależ nie spodziewałam się innych odpowiedzi na forum, gdzie aktywnie działają sprzedawcy GTbig_grin
          wiarę w obiektywizm tego straciłam gdy pojawił się wątek forumki która chciała wymienić gt na motiona i ten wątek został szybciutko wykasowanysmile ciekawe dlaczego, prawda? a jak już ktoś nie widzi amortyzacji w motionie to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać. jasne, że można dokupić podnóżek od Magdy ( ona na tym zarabia), tak jak można dokupić pałąk ( też ktoś na tym zarobi) i kupić GT u sprzedawcy z forum. i szafa gra. ale pozwolę sobie mieć inne zdanie: wolę tańszy, lepszy wózek którego nie trzeba tak namolnie reklamować.
          • moonshana Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 14:01
            jeszcze jedno: doprawdy ciekawe, dlaczego tutaj chwalnie motiona jest tak tępionebig_grin zawsze, gdy pojawia się ktoś z dobrym zdaniem o tym wózku - natychmiast jest odzewsmile
            kończąc: jak ktoś chce obiektywnego porównania tych dwóch wózków - niech poczyta w necie. omijajać szerokim łukiem Wózkomanię, przecież sprzedawcy Baby Joggerów z czegoś życ muszą i sobie kuku nie zrobią. zapewniam, że opinie w necie ( zagraniczne opinie) są skrajnie różne niż tutaj.
            • jasiek4 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 15:05
              Ja tez zdecydowanie wolę Motiona ale to małe piwo, ważniejsze to, że dziecko (moje pewnie inne mają na odwrót) w Britaxie super się mieści i lubi jeździć a w GT darło się już w sklepie bo mu buda na głowie wisiała.
              Amortyzacja jest i to wyczuwalna przy tym GT to sztywniak.
              Do siedziska Fossil Brown jeszcze nigdy mi się nic nie przyczepiło.
              Teraz wybrałabym Motiona 3 bo trzykołowce z definicji są zwrotniejsze ale jak kupowałam to ich jeszcze nie było.
              To tak w skrócie. Tylko, że ta dyskusja nie ma większego sensu bo ocena wózka to w większości bardzo subiektywne odczucia i co jednemu pasuje drugiego będzie wkurzało i dobrze. Gdyby wszystkim pasowało to samo to byłby jeden idealny wózek i co wtedy byśmy testowały wink ?
              • moonshana Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 15:14
                dyskusja jest ok. natomiast jak ktoś twierdzi, że motion nie ma amortyzacji a wypychany podnóżek to żaden plus bo sobie można do GT podnóżek dokupić to... ja już widzę, że dyskusji nie ma. jest to co zwykle: opowiadanie bajek. także mnie się nigdy nic do tapicerki nie przyczepiło, ale jak widać są takie co wiedzą lepiej. powtarzam: jak ktoś chce obiektywnego porównania tych dwóch wózków - to nie tutaj. formumowiczki głupie nie są i umieją czytać, mogą sobie poczytać obiektywne opinie... gdzie indziej. tutaj nie ma co chwalić motiona, bo moderacja może wykasować ( tak jak wykasowała ów wątek dziewczyny, która chciała wymienić GT na motiona)
                ps. albo zastanawiała się nad tą alternatywą, dokładnie nie pamietam, ale to jest do sprawdzenia.
                • martuska1982 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:41
                  Z tym podnóżkiem to ja pisałam, więc się do tego odniose - napisałaś, ze w motionie można podnóżek wypchać, a w gt nie i to plus dla motiona, to odpisałam, ze do gt można dorobić podnóżek (nikt nie każe kupować od Magdy), wiec to akurat słaby argument. Poza tym piszesz, ze budę w motionie można przerobić - to też jakby dodatkowe, wiec tego za plus motiona nie stawiaj, raczej minus idąc twoim tokiem rozumowania, skoro trzeba cos robić, a gt ma budę więcej niż ok bez przeróbek.
                  Co do reszty ja odbijam, bo nie macałam britaxa, nie oceniam go.
                  Jak dla mnie gt się przecietnie podbija, jeśli motion podobnie to szału nie ma, a jeśli gorzej to nie ma sensu się nad nim pochylać, ale to moja subiektywna prywatna opinia.

Jedynie co do tych plusów britaxa względem baby joggera, ze podnóżek odniosłam się, bo to w chwili obecnej niuans, tak jak przewaga budy gt nad budą motiona - w obu przypadkach drobne przeróbki i gra gitara.

Dlatego dalej napisałam, że sama decydując się na jeden z nich brałabym pod uwagę wymiary i lekkośc prowadzenia/podbijania, bo reszta to niuanse do poprawienia, w obu wózkach.
                  • martuska1982 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:44
                    aaaa! no i ja nie handluję wózkami, miałam tylko baby joggera, ale dawno oba sprzedane. Nie jestem sprzedawcą baby jogerów, który interesownie je poleca.
                    W tym zreszta wątku nie polecam zadnego, odniosłam sie jedynie do dyskusyjnych przewag britaxa nad baby joggerem i tyle.

Chociaż w sumie za subiektywną negatywną opinię o mutsy evo grożono mi już pozwem, więc można powiedzieć, ze przywykłam do teorii spiskowych i posądzania mnie o bycie konkurencją big_grin
        • gosia_mrufka Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 13:59
          A czy Magdowy podnóżek do GT nie będzie pasował także do Motiona? Dla mnie Motion wygrywa pompowanymi kołami, których w GT brak.
          • magda79pn Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:17
            podnóżek do motiona musi byc troszę inny, ale da się wink

ja nie jestem ani za jednym, ani za drugim big_grin o ile b-agile (motiona nie miałam) mój synek lubił a ja nie, o tylko z gt było odwrotnie, ja go lubiłam a synek nie big_grin

więc nie mamy żadnego big_grin big_grin big_grin
            • agusia041 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:38
              I jest sprawiedliwie, ani jeden, ani drugi tongue_out

Nie należę do miłośniczek BJ, co prawda miałam tylko GT, ale jakoś nie wpadłam w zachwyt.
              Kilka razy robiłam przymiarki do b-motiona, ale opinie o ciężkim prowadzeniu (cięższym niż GT) ciągle mnie wstrzymują przed zakupem. Bo jak widzę na siatkę w budzie jest już super patent smile
    • ollasja Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:32
      moonhana taka trochę spiskowa ta Twoja teoria wink
      fakt gt jest na forum popularny, no ale dziewczyny, przyznawac się która handluje bj ???? agnes ma sklep ale akurat ona sie nie wypowiada...
      no, w sumie ja ostatnio sprzedalam jednego gt, ale wiecej juz nie mam, wiec chyba pod handel nie podchodzę big_grin
      • magda79pn Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:38
        ja dwa sprzedałam w ostatnim czasie big_grin
        i jakby w skali roku spojrzeć, to też britaxa sprzedałam big_grin
      • moonshana Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:43
        wiesz, też myślałam że przesadzam. ale wykasowany wątek upewnił mnie, że coś w tym jest. jaki inny powód miałby być na wykasowanie takiego wątku. akurat tego? poza tym, poczytaj trochę jak Ci się chce. tylko tutaj motion jest tak krytykowany. na innych forach, na blogach zagranicznych jest chwalony. a tutaj dobrego słowa nie można o nim powiedzieć, aby zaraz nie udowadniano że sie nie ma racji. a dzisiejszy argument że motion nie ma amortyzacji... nie wiem czy to jeszcze śmieszne czy już desperacjabig_grin wszystko można dokupić do GT - i podnóżek i pałąk i nawet można sobie inną tapicerkę sprawić zamiast tego fatalnego ortalionu.. tylko po co w takim razie płacić tyle kasy za przeciętny wózek który wymaga tylu dodatkowych kosztów? ale nie moje pieniądze, nie mój biznes. niech sobie dziewczyny handlują na zdrowie. tylko niech nie przesadzają z krytyką konkurencji - bo to już mocno niefajne.
        ps. zaraz któraś napisze że motion nie ma pompowanych kółbig_grinbig_grinbig_grin skoro "nie ma amortyzacji" to co sobie będą żałować? niech używają na zdrowie. ja kończę, mocno zniesmaczona.
        na koniec proponuję zmienić nazwę forum na bardziej właściwe. może " Forum GT"
        • martuska1982 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:46
          Przecież żadna z nas nie skasowała tego watku, prawda? To co robią inni jest ich odpowiedzialnoscią.
          Co do negatywnych opinii o motionie ja nie zauważyłam, jedynie ewentualnie dyskusję jak pada stwierdzenie, ze jest lepszy od baby jogger.
          • moonshana Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:51
            o matko. ja nigdzie nie twierdziłam, że wszystkie jak leci ( te które kochają GT) są sprzedawcami tych wózków. natomiast sądzę, że niektóre dobrze wiedzą o co chodzi. to tyle, celem wyjaśnienia. naprawdę kończę tą dyskusję jako niepotrzebną. pozdrawiam.
            • mamalilundy Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 21:30
              surprised Jak wiesz kto je sprzedaje to powiedz, może sprzedaje taniej niż wszędzie to się zgłoszę do tej forumki ^^
        • linkap_wawa Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:56
          > na koniec proponuję zmienić nazwę forum na bardziej właściwe. może " Forum GT"

idac tym tropem moglabym zasugerowac nazwe "Forum MB" albo "Forum Bugaboo" - ale nie odbieram jako atak, wszystkich zachwytow nad ww. tylko dlatego ze mi podpasowala inna marka ;D
      • aga_1980_31 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:56
        Z wózkami jest trochę jak z sezonową modą są pewne wózki na topie przez jakiś czas. Nie tak dawno kiedy zaczynałam swoją obecność na wózkomanii moda była na Xplory teraz wózki te są ostro krytykowane wink Także moim zdaniem Gt się znudzi opatrzy wyjdzie w międzyczasie coś innego podobnego i polecane będą jeszcze inne smile
    • linkap_wawa Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 16:51
      az z wrazenia zwaze dzisiaj tego gtsmile
      moonshana - nie ma sie co tak ekscytowac - na tym forum spotkalam sie wiele razy z opiniami forumek, ze od gt wola cos tam cos tam, jest co najmniej kilka watkow opiewajacych zalety britaxow, a gro dziewczyn ktore chwala gt po prostu uwazaja ze to dobry wozek, bo im akurat podpasowal i nie maja zadych % od ich sprzedazy (np. jasmile) .. idac tym torem mogalbym zaczac sugerowac, ze moze ty masz jakies korzysci z chwalenia Britaxow ale tego nie zrobie, bo to po prostu bzdura... wiec wyluzuj...
      z checia poczytalabym te opinie o Britaxach z zagranicznych forow (o ile sa w jez. angielskim) - serio, bez ironii to pisze..
      • linkap_wawa Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 20:52
        Stelaz z palakiem wazy na mojej wadze 7,5 kg + kola 2,5 czyli razem dychasmile
      • pomilak1 moonshana 26.02.14, 21:04
        Opanuj się kobieto!
        Węszysz spisek i jakiś handel, robisz zamieszanie tylko dlatego, że komuś coś innego pasuje? No chyba jakiś żart!
        BJ nie sprzedaję, mam inną pracę którą kocham robić i w takie interesy się nie cisnę.
        Tak GT będę polecać dla starszych dzieci, bo to dla mnie fajny wózek. Nigdy nie napisałam że polecam dla noworodka, niemowlaka, bo uważam że ten wózek się dla takich dzieci nie nadaje (a są zadowolone co niemowlaki wożą/woziły, może więc zarzucimy im, że są sprzedawcami?!)
        Britaxa oglądałam dokładnie w sklepie-tak jak pisałam byłam z fotek i opinii tym wózkiem zauroczona, ale jak go zobaczyłam to czar prysł. Moje zdanie i mam do niego prawo. Moim zdaniem się źle podbija, do tapicerki się czepiają kłaczki, a prześwit w budzie to paranoja, amortyzacja (jeśli piszesz jako użytkownik że jest to może jest) jest słabo wyczuwalna (może jak się wózek rozjeździ to się wyrobi) już bardziej czułam amortyzację przedniego koła w GT.

Tak, zastanawiałam się nad wymianą GT na motiona3 z czystej ciekawości, bo wizualnie motion3 mi się podobał. Córka sama wybrała i wózka nie kupiłam , po prostu wózka już nie używamy, obecnie nie mam żadnego.

I jeszcze jedno, tak, GT (jak każdy wózek) ma wady, o których otwarcie piszę na forum i w prywatnej korespondencji mailowej z innymi forumkami. Wadą DLA MNIE była nisko osadzona buda.
        Inne minusy to rzecz względna bo innym przeszkadzają a innym nie - dla mnie tapicerka akurat na +, bo mogę łatwo i szybko ją przetrzeć, koła wiecznie pompowane na +, bo gumy nie złapię.

Także wrzuć na luz, bo motion to nie super wynalazek, który zrewolucjonizował wózkowy świat. To kolejny wózek i tyle...będzie po nim jeszcze kilkaset innych modeli, które mogą zostać pokochane przez inne forumki.

Całe szczęście, że obecnie większość sklepów daje możliwość zwrotu wózka, więc można sobie samemu wybrać co komu pasuje.
        • kar-ula Re: moonshana 26.02.14, 21:22
          Dla mnie ta dyskusja jest jakaś absurdalna, dziewczyny, przed kim my się bronimy? Przed osobą, która nie chce korzystać z porad Wózkomanii przy zakupach, bo opinie te są rzekomo stronnicze (prawdopodobnie wszystkie nasze niki pochodzą i tak od jednej osoby - sprzedawcy BJ), a jednocześnie przesiaduje tu i wpisuje sie w wielu wątkach ze swoimi zarzutami, nawet tych niezwiązanych zupełnie z GT. Jak się nie podobają opinie i klimat forum, to można tu nie wchodzić, no naprawdę nie rozumiem tematu tej Pani.
          A o samym GT napiszę zaraz w nowym wątku, który założę. I poproszę Panią Moonshanę o niewchodzenie do niego i niezabieranie głosu, bo nie będzie to wątek na temat porównania Britaxa i Gt.
          • moonshana Re: moonshana 26.02.14, 21:36
            kar-ula
            poproszę linki do tych wielu wątków w których dopisuję się ze "swoimi zarzutami". uprzejmie poproszę. jestem ciekawa, co takiego "napisałam". i jakie to "zarzuty" nawet niezwiązane zupełnie z gt miałam. uprzejmie poproszę
            • kar-ula Re: moonshana 26.02.14, 21:38
              W wątku nt M&P Tour i Questa, o tu forum.gazeta.pl/forum/w,101614,149788611,149788665,Re_m_p_tour_czy_maclaren_quest_.html
              • moonshana Re: moonshana 26.02.14, 21:41
                dalej poproszę. podobno tu siedzę i wpisuję się z zarzutami. taka opinia nie mogła powstać po jednym wpisie, prawda?
                • moonshana Re: moonshana 26.02.14, 21:45
                  pomogę. wpowiadałam się o maclarenach. o fynach. o wożeniu fotelika na stelażu. i o motionie. i w paru innych kwestiach. nigdzie żadnych zarzutów nie było. ale zapewne masz jakąś inną wiedzę. w takim razie czekam na linki. czekam na te " zarzuty"
                • kar-ula Re: moonshana 26.02.14, 21:55
                  Masz awanturnicze nastawienie, już kilka osób Ci to napisało. Ja nie, więc nie zamierzam ulegać Twoim prowokacjom. Tobie wolno wpisywać krzywdzące generalizacje, sama czujesz się natomiast dotknięta uogólnieniem czy też wyolbrzymieniem z mojej strony. Nie rozumiem Cię, ale tez nie bardzo mam chęć wnikania i dojaśniania. Zmęczona jestem.
                  • moonshana Re: moonshana 27.02.14, 06:52
                    krótko. wychodzi na to, że skłamałaś. nie mając argumentów zaatakowałaś rozmówcę. niskie to i dziecinne. także nie mam ochoty z Tobą rozmawiać, może i mam awanturnicze nastawienie ( ciekawe), ale nie kłamię i nie atakuję bezpodstawnie personalnie rozmówców. żegnam.
                    • darusia2012 Re: moonshana 27.02.14, 11:35
                      Uff
        • monika_kas Re: moonshana 26.02.14, 21:35
          Amen!

Naprawdę nie rozumiem tego całego oburzenia. Ok jest teraz moda na BJCM GT, ale jest też na inne wózki. Pozatym poza 1 osobą nikt tu nie sprzedaje baby joggerów a akurat ta osoba się nie udziela w wątkach o baby joggerach.

Ja nie widziałam nigdy na oczy motiona ale jeżdżą na moim osiedlu b-agile i co jeden to większa porażka. Nie wiem czy właściciele wybitnie nie dbają ale wszystkie 3 mają wypłowiałą tapicerkę, a jeden wydaje dziwne odgłosy jak jedzie. Mój GT po pół roku intensywnego używania był nadal niemalże jak nowy, a tapicerka w stanie idealnym.

Nie mam w tym żadnego interesu żeby polecać GT czy inne BJ (mam teraz summita) ale polecam bo je znam i się na nich póki co nie zawiodłam.

A jeszcze jeśli chodzi o podnóżek to ja akurat synowi ani razu nie wypychałam ani w GT ani w summicie, po prostu nie jest mu to potrzebne wogóle. Podsuwam go jak leży trochę do góry i nóżki tylko trochę mu wystają. Nie zwisają, nie mamy z tzn problemu.

Aha. Jeszcze jedno. Jak się dobrze poszuka i ponegocjuje to można kupić nowego GT wraz z pałąkiem w cenie niewiele wyższej od motiona
    • ann-p Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 22:06
      Eh ale się zrobiła dyskusja....A ja tylko trochę pomocy szukałam. Gdyby nie forum to pewnie o Baby Joggerach bym nie słyszała bo o dziwo w żadnym sklepie z wózkami w Warszawie do których się wybierałam do tej pory (no może poza Światem Dziecka) ich nie mieli. Zresztą o MB i BI też nikt nie wspominał.

MB swift trochę cenowo za duże a BI musiałabym ze Słowacji sprowadzać to się trochę boję (kwestia gwarancji na przykład). MB mini jest w ogóle w Polsce do kupienia i czy nie jest dużo mniejszy? Na B-motion'a też spojrzałam ale w Tosi podają że ona ma tylko 46cm wysokości siedziska a to w tej chwili w Si mam 47 cm. A szukam czegoś większego właśnie. Chyba że tych 52cm w GT nie czuć...

Wracając do meritum mojego tematu: dziękuję linkap_wawa za wagę! 10kg to może jeszcze przeżyję.

Chyba jednak będę musiała zrobić to czego nie lubię czyli zabrać małego ze sobą do sklepu i przymierzyć go do wózka. A jak tak dalej pójdzie to zostaniemy z naszym Si i tyle wink
      • darusia2012 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 26.02.14, 22:20
        Zaraz po si kupiłam gt i jestem bardzo zadowolona. Jezeli chodzi o wlasciwosci jezdne to gt bijesi na glowe. Siedzisko w si choć bardzo wygodne to moja corka spiąc leżala jak śledź a w gt ma duzo przestrzeni.
      • eve_81 Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 27.02.14, 12:05
        ann-p a może Moutain buggy swift??
    • sztucznamrowka Re: Jakie są alternatywy dla BJCM GT 27.02.14, 12:31
      Ja nie znalazłam alternatywy dla GT...chociaż nie jest to wózek idealny...bo takiego NIE MA!
      Ale pomimo kilku wad i tak go kocham smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka