Dodaj do ulubionych

jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse?

26.02.14, 19:24
Cześć.
Mogłybyście podać mi różnice w użytkowaniu tych wózków?
Dodam , że chciałabym wybrać jeden z nich. Używany będzie głownie w terenie , drogi nieutwardzane, las. Będę często pakować go do bagażnika i wnosić na drugie piętro big_grin
Chciałabym dokupić do niego gondolę jane, ale też dokładnie nie wiem którą?
Czy któraś miała te wózki i jesteście wstanie coś o nich powiedzieć.
Dzięi
Obserwuj wątek
    • felajka Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 15.03.14, 13:08
      jeżeli teren to chyba muum najlepiej. Ma bardzo dobrą amortyzację i porządnie trzyma się drogi smile te pozostałe opcje to jednak lepiej na chodniki/do biegania itp smile Jane jest fajny pod tym względem że wiele opcji daje i można coś dla siebie dopasować smile a kolor masz już jakiś upatrzony?
      • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 20.03.14, 22:30
        Koloru nie mam żadnego wybranego jeszcze bo mi się fiolety podobają, ale dla chłopca to raczej nie pasuje i tu impas big_grin chociaż nie tylko z tym bo na imię też żadne nie umiem się zdecydować smile smile
    • hanna79 Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 15.03.14, 13:56
      Ja bym w teren widziała bardziej Slaloma, chociażby przez pompowane koła.
      Z gondolek Jane miałam Capazo, to największa z gondol Jane, jakbyś coś o niej chciała wiedzieć, to pytaj smile
      • mad_milk Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 15.03.14, 14:28
        jeśli w teren to slaloma bym brała.
    • beataj1 Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 15.03.14, 16:14
      Mam slaloma. W teren jest świetny. Koła duże świetnie sobie radzą. Sprawdziliśmy go na łąkach, w lesie i na wyprawie przełajowej.
      Ale wózek ten jest ciężki i nieporęczny. Do wnoszenia na 2 piętro będzie niewygodny.
      Pakowanie go do samochodu oznacza odłączenie siedziska (fakt że robi to się łatwo) i zapakowanie wózka w 2 częściach.
      Generalnie wózek świetny ale duży i ciężki.
      • belaaaaaaaa Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 16.03.14, 19:05
        nie wiem jakie sa różnice, koleżanki mi polecały muum, poszłam do sklepu pojeździłam trochę po nim i zdecydowałam się na niegosmile co dzisiaj mogę powiedzieć? super wózek,w ogóle nie żałuję że zdecydowałam się na niego.
        • monika_kas Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 16.03.14, 19:34
          Miałam slaloma i na teren fajnie się nadaje, ale jest stosunkowo ciężki także średnio widzę wnoszenie go codziennie na 2 piętro. Z maluszkiem w gondoli to jeszcze ok, ale z większym dzieckiem nie bardzo raczej. No chyba że należysz do strong women smile
          • eve_81 Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 16.03.14, 21:04
            Cross r bardziej podobny do carrery aniversario i challengera a oba miałam. Po trawie pojedziesz ale napewno slalomem lepiej. Na utwardzone ściezki dadzą radę, ale są dosyć sztywne. Amortyzacja odcuzwalna ze sporym dzieckiem, napewno nie z gondolowym maluszkiem. Ja miałam z gondoli i capazo i micro.
            • djanuska Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 17.03.14, 09:38
              eve_81 mam wrażenie że Twoje rady na nic się tu nie przydadzą, bo wątek założony celowo chyba po to żeby chwalić jane muum. Wypowiadające się w tym wątku na temat j.m. to chyba nowe osoby.
              Już kar-ula pisała w jednym z wątków o wózku g.e. i chyba to samo powtarza się z j.m. Jeszcze gdzieś przemknął mi się graco s. chwalony w ten sam sposób-świetny na każdy teren,super bo super i koniec.

• eve_81 Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 17.03.14, 16:42
                Aaaaa no może, ja cos ostatnio mniej zaglądałam .... uncertain
              • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 20.03.14, 21:55
                djanuska głęboko się mylisz.
                Długo nikt mi nie odpowiadał tutaj na to pytanie, a potem wyjechałam na dwa tygodnie w odwiedziny do moich rodziców. Tam pełno spotkań ze znajomymi i nie wzięłam ze sobą laptopa, bo nie miałabym czasu korzystać, a na tel. nie lubie na forum pisać.
                Dzisiaj wróciłam i od razu zaczęłam czytać. Ja jestem najbardziej do slaloma właśnie przekonana, ale nie udało mi się go zobaczyć na żywosad Byłam w gdyni i łodzi i tam w żadnym ze sklepów, które odwiedziłam nie mieli. Mówili, żeby ze strony swoich sklepów zamawiać bo na miejscu nie ma.
                hanna79 Jeśli chodzi o gondole to właśnie myślałam o capazo bo inne jak patrzy lam to strasznie maleńkie są, a ja mam termin na koniec sierpnia i pewnie będę długo w związku z tym z gondoli korzystała, a mój mąż jak się urodził miał 60cm , a ja 58 więc podejrzewam, że syn tez nie mały się urodzi big_grin
                monika_kas do strong women to może nie ale jestem byłym sportowcem big_grin tyle, że mnie trochę przestraszyłaś bo myślałam, że znalazłam idealny wózek big_grin
                Oprócz wózków jane zastanawiałam się jeszcze nad BJ summit X3 ale on nie ma odwracanej spacerówki a moje przyjaciółki mówiły, że żałowały, że tego nie miały.
                • monika_kas Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 20.03.14, 22:42
                  aniela17aniela napisała:

> djanuska głęboko się mylisz.
                  > Długo nikt mi nie odpowiadał tutaj na to pytanie, a potem wyjechałam na dwa tyg
                  > odnie w odwiedziny do moich rodziców. Tam pełno spotkań ze znajomymi i nie wzię
                  > łam ze sobą laptopa, bo nie miałabym czasu korzystać, a na tel. nie lubie na fo
                  > rum pisać.
                  > Dzisiaj wróciłam i od razu zaczęłam czytać. Ja jestem najbardziej do slaloma wł
                  > aśnie przekonana, ale nie udało mi się go zobaczyć na żywosad Byłam w gdyni i ło
                  > dzi i tam w żadnym ze sklepów, które odwiedziłam nie mieli. Mówili, żeby ze str
                  > ony swoich sklepów zamawiać bo na miejscu nie ma.
                  > hanna79 Jeśli chodzi o gondole to właśnie myślałam o capazo bo inne jak
                  > patrzy lam to strasznie maleńkie są, a ja mam termin na koniec sierpnia i pewni
                  > e będę długo w związku z tym z gondoli korzystała, a mój mąż jak się urodził mi
                  > ał 60cm , a ja 58 więc podejrzewam, że syn tez nie mały się urodzi big_grin
                  > monika_kas do strong women to może nie ale jestem byłym sportowcem big_grin ty
                  > le, że mnie trochę przestraszyłaś bo myślałam, że znalazłam idealny wózek big_grin
                  > Oprócz wózków jane zastanawiałam się jeszcze nad BJ summit X3 ale on nie ma odw
                  > racanej spacerówki a moje przyjaciółki mówiły, że żałowały, że tego nie miały.

nie słuchaj przyjaciółek.. tongue_out hehe żartuję

a tak na serio to mam summita x3 i go kocham smile tak bardzo że pomimo, że go nie używam teraz to i tak go nie sprzedam. amortyzację ma genialną!
                  • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 20.03.14, 22:57
                    ehh to mówisz, ze summit lepszy od slaloma? bo to sa jedyne wózki które mi leżały po opisach w necie. W sklepie jeszcze oglądałam TFK Joggster3 ale on też nie ma tej spacerówki obracanej ani przekładanej rączki i to mnei do tych dwóch wózków zraża big_grin Ja mam wprawdzie jeszcze dużo czasu na decyzję ale za wózkami rozglądam się już z 2 mce bo siedziałam w domu i się trochę nudziłam i wybrać nie umiem big_grin A mój mąż wyraźnie powiedział ze wózek musi być nowy więc trochę finansami jestem ograniczona
                    • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 21.03.14, 00:06
                      monika_kas powiedz mi jeszcze w tym summicie można fotelik do stelaża zamontować?
                      • martuska1982 Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 21.03.14, 00:10
                        o ile się orientuję to na wszystkich baby joggerach można za pomocą adapterów zamontować gondolę i fotelik.
                        • martuska1982 Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 21.03.14, 00:16
                          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/images_zps4c5dc9ce.jpg
                          • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 21.03.14, 00:29
                            Dzięki Martuska big_grin
                            • monika_kas Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 21.03.14, 07:23
                              Tak można. Ja nie montowałam ale kto wie czy jeszcze kiedyś nie będę.. ostatnio naszły mnie myśli żeby summita dla drugiego bobo zostawić wink
                              • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 24.03.14, 10:52
                                No i decyduje się jednak na slaloma może się mylę, ale wydaję mi się bardziej funkcjonalny od summita big_grin
                                • monika_kas Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 24.03.14, 11:19
                                  wink funkcjonalność to w tym przypadku pojęcie względne smile

• aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 24.03.14, 12:12
                                    hmm powiem tak jest jak dla mnie bardziej wszechstronny
                                    • monika_kas Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 24.03.14, 12:21
                                      a jeśli mogę wiedzieć to co dokładnie masz na myśli?

mi ewentualnie przychodzi do głowy na plus przekładane siedzisko.
                                      • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 24.03.14, 12:35
                                        chodzi mi właśnie o przekładane siedzisko i podnoszony podnóżek, gdyby nie to to wybrałabym właśnie summita zwłaszcza, że on mężowi się bardzo spodobał big_grin najbardziej sposób składania i koła big_grin
                                        • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 24.03.14, 12:37
                                          no i właśnie przeczytałam ze BJ też ma podnóżek regulowany więc dalej się waham big_grin tylko to siedzisko spaceróki za slalomem przemawia
                                          • monika_kas Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 24.03.14, 12:47
                                            Summit nie ma regulowanego podnóżka. Tylko BJ elite.

A co do przekładanego siedziska... Fajna opcja przy maluszku, przy większym dziecku niekonieczna wg mnie. Pozatym to siedzisko w slalomie jest malutkie w porównaniu do tego w summicie... Wiadomo coś za coś.
                • djanuska Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 25.03.14, 15:49
                  A to Cię przepraszam,ale takie wrażenie odniosłam.
                  • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 26.03.14, 20:21
                    Nie ma sprawy, ale trochę pochopnie oceniłaś big_grin
    • pokotka Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 21.03.14, 17:39
      Mam slaloma i jest to wózek bardzo ciężki, po 2 godzinnym spacerze ,wpychaniu pod górkę, wnoszeniu na piętro - padam. Dla dziecka ok,wielki i wygodny. W teren OK
      • ferrerra Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 23.03.14, 18:47
        właśnie się zastanawiałam jak slalom w terenie się sprawdza, my mamy jane muum i bardzo dobrze się nim jeździ po lasach ale o slalomie bardziej myślałam pod kątem wózka do joggingu... smile
        • monika_kas Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 23.03.14, 19:16
          To że wózek ma 3 koła nie znaczy że nadaje się do biegania wink slalom to fajny wózek ale nie jest przeznaczony do biegania.
          • sylki Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 26.03.14, 22:11
            Pro reverse jest w porównaniu z poprzednikiem mega ciężki, niewygodny w prowadzeniu o bieganiu z nim nawet bym nie pomyślała ;D
      • aniela17aniela Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 25.03.14, 14:24
        W sumie z ta wagą to coś za coś, ale ja przyzwyczajona jestem do dźwigania i wysiłku fizycznego z racji swojego zawodu i hobby więc chyba dam radę, a najbardziej zależy mi na tym, żeby w terenie się spisywał dobrze.
    • e_megula54 Re: jane: cross reverse, muum, slalom pro reverse 11.04.14, 08:30
      Mam Slaloma i polecam. Glownie w lesie i ponierownych terenach chodzimy. Gorzej z wniszeniem wozka. Dosc ciezki i nieporeczny. A gondola koniecznie Capazo!! Moj syn ma niecale 4 miesiace i jest juz na styk na dlugosc, a pozostale gondole sa mniejsze. Pozatym fajnie sie podnosi do pozycji polsiedzacej. Minusem jest budka i hamulec ktora czasem skrzypi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka