Dodaj do ulubionych

miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :)

28.02.14, 14:32
m&p armadollo za niski
pp booklet będzie dopiero kwiecień/maj

co myślicie o bebe beni izzy lub x-lander x-fit? bo chyba są już dostępne...

w tym x-landerze to mnie waga troszkę wkurza, 10kg to sporo jak na taki wózeczek, izzy waży 8kg (o ile to prawda), a jeśli nieprawda, to aż się boję pomyśleć ile może faktycznie ważyć ten x-fit wink
Obserwuj wątek
    • the_isabelle Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 14:42
      Bebe beni izzy macalam kiedyś w sklepie i powiem Ci ze kiszka troche uncertain taki trochę tandetnawy. Wzielam dlatego wtedy b-agile.
      z plusów to: malutki, wąski rozstaw kol, w komplecie okrycie na nóżki i folia, spore kola, w budce dodatkowy panel schowany na zamkiem, fajny mamy pakunek po złożeniu. Wagowo faktycznie wydawał mi sie taki jak b-agile, więc może faktycznie mieć 8kg.

z minusów: taki plastikowy jakiś. Siedzenie niewielkie, przypominało siedzenia w parasolkach, dość płytkie, jakoś wykonania dla mnie osobiście "nie wystarczająca" wink brak amortyzacji, no i po moim mieście jeździ ich kilka i trzeszcza wink choć przyznam ze miałam zagwozdkę z tym wózkiem,bo po sklepie manewrowalo sie nim fajnie i jest naprawdę malutki. Jest w nim na pewno mnie miejsca niż w b-agile, bo porownywalam tw dwa. Za to kosz ma bombowy! Najepiej pomacaj przed zakupem, zebys nie stracila potem na zwrocie wozkawink
      • gosia_mrufka Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 14:45
        Patrząc na wagę to chyba już bym wolała X-city, który podobno waży 10 kg, a ma przedkładane siedzisko i regulowany podnóżek. Aż mam chęć go obejrzeć, bo zapowiada się naprawdę fajnie.
        • magda79pn Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 14:48
          juz mnie przekładane siedzisko nie interesuje, mój by raczej nie chciał już tak jeździć

bardziej zalezy mi na pełnej rączce i na tym żeby w miarę zgrabny był

nie chce mi się czekać za tym PP wink
          • liveveb Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 15:00
            Ja mam blizniaka xcity czyli oystera babystyle. Wozeczek fajny, niezle sie prowadzi, ale siedzisko nie jest za wysokie. Jest fajny po zlozeniu- bo upycham go w yarisie do bagaznika i jeszcze mam troche miejsca smile
          • gosia_mrufka Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 15:04
            Wiem, że przekładane siedzisko już Ci niepotrzebne. Tylko w tej samej wadze 10,2 / 10,1 kg masz regulowany podnóżek i większy kosz, do tego amortyzacja. Szerokość mają obydwa taką samą, a Fit prawie 10 cm dłuższy. Gdzie tu sens? Ten Fit powinien być o 10 cm węższy i krótszy, do tego powinien ważyć o 2-3 kg mniej i wtedy bym się nad nim zastanawiała.
            Wolałabym już Navingtona Scoonera od niego.
            • magda79pn Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 15:08
              no właśnie ciężki ten fit i nie wiadomo czemu...
              • magda79pn Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 15:13
                kiedyś był taki britax verve, ale wazył coś koło 6kg, a nie 10...

już się zastanawiam, czy się x-lander nie pomylił czasem?
        • eve_81 Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 02.04.14, 18:10
          Widziałam x city w sklepie - podobal mi sie.
    • linkap_wawa Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 15:49
      tez sie kiedys zastanawialam nad izzy'im tylko jak dla mnei jednak odpadl, bo raczka jednak za nisko.. no i niskie oparcie - 44 cm. Nie macalam go, wiec nie wiem jaka jest jakosc - ale tak z opisow to poza tymi dwoma minusami jak dla mnie to calkiem fajny wozek
      • linkap_wawa Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 15:52
        a x-landery moim zdaniem za ciezkie - to juz chyba lepszy gt
      • magda79pn Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 15:53
        rączka by uszła, ma 102, a ja mam w EW na 103, oparcie tylko w tosi podają 44, reszta podaje 46cm

nie wiem, może te starsze modele (bez powiększanej budki) miały niższe oparcie?
        • magda79pn Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 15:55
          cały czas jeszcze to zwykłe mini za mną chodzi, ale nie mam gdzie obejrzeć. A teraz w necie można je za 800zł kupić, jakby dobrze poszukać, to może i taniej

z kolei britax b-motion3 jest mniejszy po złożeniu od city mini

a z jeszcze innej strony, to mam przecież EW, więc gt lub motion3 raczej odpada
      • linkap_wawa Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 15:55
        a magda - ja juz zalozylam o tym watek ale przeszedl bez echa - w sumie sie nie dziwiesmile ale coletto ma w marcu puscic na rynek nowy model - cosimo - moim zdaniem wyglada na fajny - choc wiadomo, ze z jakoscia i wymiarami moze byc roznie....
        www.coletto.pl/pl/produkty/wozki-spacerowe/93
        • magda79pn Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 20:19
          linka, a czy ty miałaś zwykłe mini?

napisz coś o nim smile
          • pomilak1 Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 20:31
            O fajny ten cosattosmile
            Magda ja miałam CM3 dla Kuby do końca wózkowania i byłam zadowolonasmile Do podbijania się przyzwyczaiłam i dla mnie wówczas było spokosmile (potem jak dla córki miałam CM4 to mi się wydawało, że się jednak ciężko podbija ale miałam wówczas też nippera więc wiadomo wink )
            Jeździłam nim zimą z 2,5 latkiem + byłam w ciąży i spoko dawałam radęsmile A synek był bardzo wózkowy więc wózek był w użyciu non stopsmile Siedzisko obszerne, ścięty podnóżek przy starszym dziecku sprawdzał się idealnie, wiadomo obszerna buda, wentylacja z tyłu, duży kosz, łatwe składanie smile Ale uważam, że każdy przed zakupem szczególnie zwykłego mini powinien się do niego przymierzyć, bo rączka nie jest regulowana więc odczucia prowadzenia i podbijania są różne wink
          • linkap_wawa Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 28.02.14, 21:55
            Raczka w mni minimalnie za nisko byla, kopalam troche w stelaz....i troche kiepsko mi sie nim manewrowalo - to wyprofilowanie raczki mi nie pasowalo - ,takie polokragle... ale tak pozatym byl ok
        • aannuszka Ja mam Izzy 28.02.14, 20:53
          Jestem bardzo zadowolona - ale ja mam małe dziecko - 14 m-cy. Na razie córeczka jest mała więc fajnie się podbija. Mam 165cm wzrostu i rączka jest dla mnie na idealnej wysokości.

Ale jest podobny do BB Izzy tylko z regulowaną rączką i chyba lepszej marki - Navington Scooner. Podobnie się składa.

Izzy fajny dla takich rocznych dzieci - rozkłada się na płasko, bardzo długi, duża buda.

Amortyzację raczej ma słabą - jeżeli w ogóle ma wink ale ja jeżdżę nim głównie po mieście, po chodnikach więc jest OK.

Nie wiem dlaczego piszecie, że jest "plastikowy" - nie ma w nim nic plastikowego.....no chyba, że liczyć hamulec smile Jest z aluminium.

Wysokość oparci rzeczywiście niezbyt duża. Dla 14 miesięcznego dziecka jest ok - jest jeszcze zapas. Ale dla starszych dzieci może być za mało.

Lubię go bo jest świetny na upały i na śniegi - ale dla małego dziecka.
          • magda79pn Re: Ja mam Izzy 28.02.14, 21:03
            dzięki Pomilak i Aannuszka smile

nie mam się gdzie do niego przymierzyć, a wszystko inne jest cięższe (11-12kg) więc bez sensu skoro mój EW waży 12,5

szukam czegoś między parasolką, a easy walkerem, i myślę że on będzie odpowiedni smile
            • magda79pn Re: Ja mam Izzy 28.02.14, 21:04
              przynajmniej jakość OK, a i z odsprzedażą nie powinno być większych problemów wink
              • mak-111 Re: Ja mam Izzy 28.02.14, 21:27
                Kiedys byl fajny britax beep. A verve jest teraz jeden na allegro smile.
    • maggieeee Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 04.03.14, 08:49
      do Polski wszedł teraz EMOTION - hiszpańska miejska spacerówka. widziałam na targach w Kielcach. jest genialna. używki raczej nie dostaniesz bo oni dopiero zaczynają w PL.
      jakość premium. waży 6 kg!!!! podnosiłam osobiście - piórko. składa się do malutkich rozmiarów.
      super zwrotny,stabilny, świetnie wygląda. po zaspach śnieżnych nim nie pojeździsz smile, ale do miasta wymarzony. nawet podbija nieźle z tego co go tam potestowałam.
      ja się zastanawiam ostro.
      póki co są tutaj:
      www.babyhome.com.pl
      • magda79pn Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 04.03.14, 09:18
        widziałam ten wózek w bobowózkach i prawdę mówiąc nie zachwycił mnie, a co dla mnie najważniejsze, rączka jest na wysokości 100cm - czyli dla mnie za nisko

kupiłam juz baby joggera city mini, a jak bedzie w sprzedaży PP booklet, to pewnie BJCM na niego wymienię
        • basia752 Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 04.03.14, 10:30
          Ja na razie wymyśliłam Moon Kiss+, udało mi się kupić używanego w bardzo dobrym stanie z odbiorem osobistym, za niecałe 300zł tongue_out, młoda ma dużo miejsca w nim, wysokość oparcia 48cm, budka fajna, można ją podnieść do góry, z filtrem 50, na lato będę doczepiać do niej ochronę p. słoneczną z Sunshine Kids ( w TK Maxie upolowałam za 20zł) no i sporo mniejszy po złożeniu w porównaniu z BI. Nie wiem tylko ile faktycznie waży, bo mi się waga zepsuła, wg producenta 8,3 kg
          • magda79pn Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 04.03.14, 10:34
            wiem który, one fajne są smile

kiedyś chciałam kupić moon flac
            • basia752 Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 05.03.14, 12:40
              No to mnie pocieszyłaś, bo opinii brak a faktycznie jest ok, jak na razie minusem jest tapicerka przykręcana śrubkami, myślałam, ze mnie trafi jak go "rozbierałam" do prania i "ubierałam" po praniu, za to wkładka p.Halinki z SI pasuje do niego smile
              • basia752 Babywelt Moon Kiss + 31.03.14, 18:26
                Dziś mój Kiss + zdał egzamin, wzięłam go do przychodni, bardzo fajnie amortyzował na kamienisto-betonowym parkingu - z parasolką Tempo kiedyś bardzo się umęczyłam; ma wąski rozstaw kół, ok. 55-56cm, (BI ma chyba 61), podbija się fajnie, oparcie jest bardziej w pionie w porównaniu z BI, chyba faktycznie waży te 8,5 kg no i jest mniejszy po złożeniu, moja suka miała więcej miejsca w bagażniku tongue_out. Jedynie podnóżek mnie nie zadowala, jak go wezmę na wakacje to najwyżej będę musiała złożony koc młodej podkładać smile
                • magda79pn Re: Babywelt Moon Kiss + 31.03.14, 21:56
                  mnie już się nic nie podoba sad
                  i nic mnie nie zadowala sad

mam dosyć wózków i najlepiej będzie jak już mi mały urośnie i zacznie chodzić w moim tempie

po prostu albo nie ma dla mnie wózka, albo EW Sky mnie tak rozpieścił, że innym wózkiem jeździc nie umiem, wszystko jest sztywne, wszystko trzeba ciągle pchać, tylko on jest najzajebiściejszy i sam jedzie !!!

• magda79pn Basiu... 02.04.14, 13:21
                    zmierz mi wysokość oparcia we wózku kiss smile

dzięki smile
                    • annaspe Re: Basiu... 02.04.14, 14:40
                      kiedys go ogladalam ale wlasnie to oparcie 40 cm
                      - wymiary (L/B/H): 72 x 58 x 105 cm
                      - zlozone (L/B/H): 72 x 42 x 38 cm
                      - miejsce w pozycji lezacej (L/B): 63 x 33 cm
                      - wysokosc od podlogi do siedziska: 48 cm
                      - oparcie: 40 cm
                      - waga: ca. 8,3 kg
                      - raczka: 103 cm

te dane to mam z internetu, moze jest troche lepiej bo jak nie to lipa jest.

a tego gessleina s4 air+ to juz sie pogubilam czy bralas pod uwage, albo czemu nie?
                      • magda79pn Re: Basiu... 02.04.14, 15:18
                        wiesz, tak naprawdę to szukam zwykłego wózka i nic nie ma sad

zwykłego, tzn wyglądającego np jak większość graco, jak baby design walker, jak peg perego a3, jak peg perego centro... tylko żeby jakość była lepsza niż graco... i najlepiej żeby był nowy

pełna rączka (minimum 102-103cm), kosz na zakupy i oparcie 48cm (rozkładane choć trochę), waga max 10kg, im mniej tym lepiej

już się zaczynam nad nomadem zastanawiać... albo używką PP a3

gesslein? już sama nie wiem... mam easy walkera sky i 3 parasolki big_grin więc nie wiem czy gesslein jest mniejszy od EW i czy bardziej miejski wink
                        • gosia_mrufka a Inglesina Avio? 02.04.14, 15:33
                          Pełna rączka, z boku wysokość 101,5 cm, na środku 103,5 cm. Oparcie 47 cm. Waga poniżej 9 kg, jest wąska - jakieś 50 cm. Kupiłam przypadkiem i jest to wózek, z którym nie mogę się rozstać. Właśnie sprawdziłam, że używam jej już od października zeszłego roku, czyli pół roku!
                          • magda79pn Re: a Inglesina Avio? 02.04.14, 15:58
                            no może... ale używkę, muszę zaraz poszukać smile
                            • annaspe Re: a Inglesina Avio? 02.04.14, 16:17
                              nie no masz racje zapomnialam ze ty cos miejskiego chcesz tak jakos te 10 kg mnie zmylilo.
                              • djulliet Re: a Inglesina Avio? 02.04.14, 17:11
                                No to już chyba tylko Bugaboo Bee++ na placu boju zostanie big_grin
                      • basia752 Re: Basiu... 02.04.14, 18:48
                        Oparcie w Kiss + to 48 cm a nie 40, szerokość oparcia 33 cm, a szerokość między rurkami ok. 43-44cm, czyli tak naprawdę sporo, głębokość siedziska 23cm,pozycja leżąca ok. 67-68cm, długość podnóżka 23 cm, moja 17 miesięczna córka, ok. 10,5 kg ma bardzo dużo miejsca w nim, nie dosięga końca podnóżka, wózek fajnie się podbija;, buda ma ochronę UV 50+; wymiary złożonego wózeczka się zgadzają z tymi podanymi w necie. Jedynie kosz jest niewielki, 33x23 cm , wysokość 22cm, jest zameczek, gdyby dziecko spało, to można wyjąć zawartość. Dziś go wzięłam na spacer terenowy i muszę przyznać, że mnie zaskoczył, spokojnie dał radę na polnej, nierównej drodze, amortyzował super, a ja lubię amortyzowane wózki, potem jechałam koło szkoły na kostce brukowej i jechał cicho, zwłaszcza w porównaniu z SC Dazzle, z którym się minęłam, kolejny raz stwierdzam, że to fajny wózek i chyba sprzedam Tempo, które stoi w garażu i czeka na lepsze czasy tongue_out Jak ktoś ma ograniczone fundusze, tak jak ja to śmiało może Moona wypróbować, często są używane na allegro, chociaż większość ma podwójne rączki, a ja wolę jednak pełną
                        • magda79pn Re: Basiu... 02.04.14, 18:56
                          dzięki

ja chciałam kupić nowego moona flac smile
                          ale kiss też by mógł być wink byle z pełną rączką
                          • basia752 Re: Basiu... 02.04.14, 20:16
                            Flac jest też fajny, chociaż troszkę cięższy od Kissa, no i ma regulowany podnóżek, teraz dopiero to zauważyłam, byłby lepszy dla nas sad www.youtube.com/watch?v=EwB5KMuKBeI
    • gosia_mrufka Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 02.04.14, 20:22
      A może Brevi Grillo? Wydaję się podobny do Arii, ale ma regulowaną rączkę i podają wysokość 107 cm! Cena też atrakcyjna.
      • magda79pn Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 02.04.14, 20:29
        no właśnie czy te brevi jadą? nienawidzę tępych wózków, ktore trzeba ciągle pchać

zastanawiam się nad cam portofino, tym najnowszym
        • gosia_mrufka Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 02.04.14, 20:54
          Portofino i Grillo podobne do siebie. Kiedyś Brevi wydawało mi się porządne, ale teraz to jakoś w oogóleich widuję, więc trudno ocenić jak wyglądają używane.
          Avio jest z tych samo jadących, bo ma łożyskowane koła i to czuć. Lekko się prowadzi i manewruje.
          • basia752 Re: miejski z pełną rączką - prawie wymyśliłam :) 24.07.14, 18:31
            Sprzedałam Kissa i chyba zaczynam tego żałować, nic mi się nie podoba, jak jest jakiś w miarę to ma podwójne koła jak w parasolkach albo waży ponad 8 kg, o lekkim prowadzeniu nie wspomnę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka