Dodaj do ulubionych

Konserwacja wózka

01.03.14, 22:11
Witam,
Mam pytanie -jak dbacie o wózek? Czy stosujecie się tylko do takich zasad, czy robicie coś jeszcze? Nie chcę, by wózek zaraz mi się rozpadł (najdroższy niestety nie byl).
Będę wdzieczna za wszystkie rady.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kar-ula Re: Konserwacja wózka 01.03.14, 22:49
      Z grubsza taksmile Ja zwracam uwagę, zeby piach się nie dostawał do kół, bo nie cierpię ich potem z tego czyścić, więc jeżdżenie po plaży odpada - w zesżłym roku na plażę chodziłam z chustą.
      Wózek staram się czyścić raz w tygodniu (raz na dwa tygodnie te, z których korzystam sama-czyli tylko w weekendy). Myję koła, wycieram do sucha i kładę, zeby wyschły dokładnie, patyczkiem do uszu oczyszczam te miejsca blisko ośki, zeby tam się woda nie dostała. Jak wszystko wyschnie, to psikam teflonem w sprayu. Tapicerkę przecieram zwilżoną gąbeczką, jak trzeba to piorę w ręku (np. dziś prałam kosz od GT, zeby jutro wyglądał ładnie w kosciele big_grinbig_grinbig_grin). Myję rączkę i stelaż mokrą szmatką, gąbeczką. Okienka wGT pryskam płynem do okien i przecieram, zeby nie było smug, ale to już brzmi nieco wariacko, no ale lepiej widać smile Aha, i jeszcze miękkim czystym zakończeniem odkurzacza odkurzam tapicerkę i kosz dwa-trzy razy w tygodniu. No pranie śpiworków i wkąldek to juz nie jest konserwacja wózka.
      Co do wożenia cieżarów, to ja raczej nie wożę, ale wiem, że wiele dziewczyn wozi i chyba jakoś niespecjalnie to wózkowi szkodzi (choć jak wsadziłam na moment 20 kg córkę do XT to miałam wrażenie, ze się uwie, zarwie, wygnie. przejechałyśmy 5 metrów i kazał wysiadać smile).
      • szamiran81 Re: Konserwacja wózka 02.03.14, 07:36
        Napisalabys jaki masz ten teflon? Kupiłam Finish Line czerwony i zrobiłam próbę na hulajnodze, zostawia białe smugi i jak młoda wjechała w piasek to sie wszystko przykleilo.
        • thea19 Re: Konserwacja wózka 02.03.14, 13:13
          ja tez uzywam finish line dry i nie zostawia smug. nadmiar trzeba wytrzec jednak suchym recznikiem
          • szamiran81 Re: Konserwacja wózka 02.03.14, 14:52
            No to mam powód, widać nie zawsze wiecej znaczy lepiejsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka