Dodaj do ulubionych

PP Pliko Mini - problem

19.03.14, 13:53
Hej mam problem z moim pliko mini i zarazem pytanie do jego posiadaczek smile
Otóż moim pliko strasznie ciężko się manewruje, tzn. przednie kółka słabo się okręcają (wokół własnej osi) przez co jazda nim jest koszmarnie męcząca i ciężka, czy miałyście podobne problemy?
Czy po psiknięciu we wszelkie możliwe "łączenia w kółkach" silikonu w sprayu coś pomoże?

I mam pytanie odnośnie podnóżka (tego plastikowego na nóżki starszego dziecka), czy Wasze podnóżki też są "ruchome" (delikatnie poruszają się przód-tył przy)? Czy można to jakoś zablokować czy to tak musi być?
Obserwuj wątek
    • makarcia Re: PP Pliko Mini - problem 19.03.14, 14:09
      Właśnie sprawdziłam. Podnóżek rusza się lekko na tym zgięciu.
      W moim PP mini koła chodzą lekko ale mój jeżdzony tylko po domu, markecie lub po hotelowych dywanach. Na zewnątrz tylko był raz z 10 minut.
    • koala0405 Re: PP Pliko Mini - problem 19.03.14, 14:32
      w moim pliko mini tak było i trzeba było nie tylko psiknąć ale też ściągnąć koła i je wyczyścić
    • gniesia007 Re: PP Pliko Mini - problem 19.03.14, 14:47
      Jesli chodzi o same kóła na ośce to wystarczy zdjąć kołpaki, tam są założone takie metalowe zaciskowe kółeczka z ząbkami, wystarczy leciutenko je podwazyc to spowoduje lekki luz, widocznie się zacisnely mocno i koła siędzą ciasno, jak lekko pukniesz w ośkę poluzujesz kólko z drugiej strony, o ile chodzi ci o te czesc kółek.
      Bo jesli mowisz ogolnie o tym ze slabo się obracają w miejscu gdzie zakładasz koło to pewnie czyszczenie i psikanie powinno zaradzic.
    • the_isabelle Re: PP Pliko Mini - problem 19.03.14, 15:04
      Ewentualnie sprawdź jeszcze czy nie zagubiłaś gdzieś tych nieszczęsnych podkładek metalowych, które wchodzą między koło a stelaż (takie jakby metalowe uszczelki).
      Wg mojego Męża one są właśnie po to aby kółka ładnie i lekko się obracały wokół własnej osi, bo to jakiś stop cyny z czymś o niskim współczynniku tarcia. Wg mnie są po to aby mnie wkurzać na kostce swoim dzwonieniem wink

Jeśli podkładki są, pozostaje chyba kompleksowe czyszczenie kół wg zaleceń Koali smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka