Dodaj do ulubionych

joolz - dodatki hity i kity

25.03.14, 21:09
Które dodatki do joolza warto brać, a które są kiepskie?

Na pierwszy rzut planuję osłonę uv i może uchwyt na kubek.
Myślę o kółkach terenowych - warto?
Co jeszcze? Co sie Wam sprawdziło?
Obserwuj wątek
    • marlies80 Re: joolz - dodatki hity i kity 26.03.14, 08:47
      podbijam wątek wink
      planuje joolza , mieszkam w pobliżu lasu - czy moskitiera się sprawdza ?
      Czy powinnam kupić ALBO daszek UV ALBO parasolkę, czy obie rzeczy?
      • anjaka1983 Re: joolz - dodatki hity i kity 26.03.14, 09:21
        daszek UV obowiązkowo, ja miałam przez cały rok, bo budka jednak krótka.
        na początku nie brałam parasolki, ale okazała się potrzebna i dokupiłam.
        moskitiery chyba nie trzeba dodatkowo, bo daszek uv też ma swoją siatkę. ale w sumie nigdy nie użyłam, więc nie wiem.
        uchwyt na kubek przydał mi się na początku, ale potem kupiłam organizer i tam jest też miejsce na kubek. ale ogólnie jest ok.
        nigdy nie użyłam torby na zakupy, ale to dlatego, że wożę dziecię głównie przodem do siebie - jak jest przodem do świata to go w ogóle nie widzę, a nie lubię tak.
        z dodatków mamy jeszcze śpiworek, jak najbardziej się przydał.
      • hanna79 Re: joolz - dodatki hity i kity 26.03.14, 10:24
        Daszek/osłona UV rewelacyjny, osłonka UV (ta siateczka rozwijana z daszka robi równocześnie za moskitierę), uchwyt fajny, ale raczej na butelkę z wodą, a nie kubek, bo na kubek za duża (chyba że taki duży-termiczny). Siatka dość fajna, faktycznie przy ustawieniu siedziska przodem do mamy, mniej praktyczna, ale tak też używałam (przodem do mnie jeździłam głównie w pozycji leżącej/półleżącej - wtedy dostęp do tej siatki jest całkiem dobry).
        • hanna79 Re: joolz - dodatki hity i kity 26.03.14, 10:25
          Acha, według mnie parasolka przy zamocowanym daszku jest całkowicie zbędna.
          • emakowka Re: joolz - dodatki hity i kity 26.03.14, 10:40
            Fajny jest też spiworek, dobrze trzyma się siedziska, jest ciepły chociaż nie bardzo gruby.
            • zabaaa1984 Re: joolz - dodatki hity i kity 26.03.14, 11:00
              Koniecznie dodatkowy daszek. Parasolkę mam ale jeszcze jej nie używałam bo daszek w zupełności ją zastępuje. Torbę miałam, fajna, pakowna, duża dla mnie aż za duża na codzienne spacery dlatego sprzedałam. No i adaptery do fotelika jak najbardziej przydatne.
              • martulka_s Re: joolz - dodatki hity i kity 26.03.14, 11:57
                Daszek UV super i ta rozwijana siateczka ujdzie jako moskitiera przy niemowlęciu. Przy większym dziecku wydaje mi się, że może to być średnio wygodne ale moskitierę IMO można odpuścić. Śpiworek fajny i super się trzyma. Wadą jest to, że wierzchnia warstwa nie jest nieprzemakalna. Torba jest fajna ale bez fajerwerków. Wzięłam ją w komplecie. Teraz jakbym miała dokupić w cenie regularnej to wzięłabym coś innego. Koła terenowe chciałam wziąć na zimę, ale odpuściłam bo zima była jaka była a ja tylko po mieście pomykam. Standardowe dają radę. Fajnie wygląda siedzisko letnie ale chyba żadna forumka jeszcze nie przetestowała.
                • a1ma Re: joolz - dodatki hity i kity 26.03.14, 18:54
                  A śpiworek sprawdzi się przy większym dziecku, w spacerówce?
                  • martulka_s Re: joolz - dodatki hity i kity 27.03.14, 16:49
                    Mogę ci pomierzyć jak chcesz ale na stanie 9 miesięczniak lub 4,5 latek wiec nie sprawdzę. Na długość pasuje na wyciągnięty podnóżek wiec w teorii jest dla starszaka tez.
                    • a1ma Re: joolz - dodatki hity i kity 28.03.14, 00:33
                      Nie mam doświadczenia, wiec wymiary niewiele mi powiedzą wink Ale dzięki z propozycje!
                      • emakowka Re: joolz - dodatki hity i kity 28.03.14, 08:14
                        Mój 1,5 roczny synek spokojnie mieścił się do śpiworka,a on z tych większych i miał jeszcze trochę zapasu na długość, myślę że do 2 r.ż spokojnie starczy.
    • e_dit Re: joolz - dodatki hity i kity 28.03.14, 08:15
      Dziewczyny a adaptery do fotelika Be safe są inne niż do Maxi cosi? Nie mogę wyszperać tej informacji..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka