Dodaj do ulubionych

Wózek no name

28.03.14, 12:36
Dziewczyny, widzę, że recenzujecie drogie zagraniczne wózki. Czy ktoś spotkał się/używał z wózkiem tego typu:

allegro.pl/wozek-gleboki-lekki-10-kolorow-na-paskach-folia-i4071636007.html

Głęboka gondola, na paskach, jakiś polski producent no name. No i cena nie przeraża. Jak uważacie?

Bardzo podobają mi się emaljungi na pompowanych kołach - ale cena 2600 za wózek dla mnie jest kosmiczna.
Obserwuj wątek
    • mad_milk Re: Wózek no name 28.03.14, 13:35
      To poszukaj używanych. A za niską cenę to bym używke jedo albo roana brała.
      A tyle kasy co w tej aukcji za wozek no name w życiu bym nie dała. Pomyśl za ile go potem sprzedasz.
      • magda79pn Re: Wózek no name 28.03.14, 13:42
        o ile będzie co sprzedać, bo na solidny to on nie wygląda
        ja bym się bała dziecko w nim wozić, wykonanie ma jak wózki lakowe uncertain

też bym za 300zł kupiła uzywkę, i to duzo lepszą niż ten "wózek"

====

mad_milk napisała:

> To poszukaj używanych. A za niską cenę to bym używke jedo albo roana brała.
        > A tyle kasy co w tej aukcji za wozek no name w życiu bym nie dała. Pomyśl za il
        > e go potem sprzedasz
        .
        • mum2004 Re: Wózek no name 28.03.14, 14:02
          No właśnie chodzi mi też po głowie roan marita.

Zależy mi na dużej gondoli, pompowanych kołach, dobrym "bujaniu" (nie lubię sztywnych wózków).
          • annulka79 Re: Wózek no name 28.03.14, 14:17
            Poszukaj używanych Jedo Bartatina albo Roan Marita. W tej cenie będziesz miała zestaw ze spacerówką który odsprzedasz potem bez problemu. Ten zalinkowany wygląda kiepsko. Dobrze pisze Magda że wykonany jak dla lalek, nie spodziewałabym się wygody ani trwałości. Waga też nie jest z pewnością niska.
            • magda79pn Re: Wózek no name 28.03.14, 15:32
              kup sobie maritkę, ja piszę o maricie, bo mi się bardziej podoba od jedo smile
              • afroddytta Re: Wózek no name 28.03.14, 16:04
                Na allegro za 150-300 zł można znaleźć używane gondole Marita, Bartina czy nawet Inglesina, Peg perego, nawet jak kupisz za te 300 zł to po kilku mies. odsprzedasz dalej może nawet za tę samą cenę, ale nie oddasz za darmo, jak w przypadku tego z linku. Pytanie też jak ten wózek się prowadzi, jak będzie wyglądał po kilku mies. użytkowania szczególnie zimowego itd. mimo, że kwota niewielka ryzyko jest spore, jak się okaże totalnym niewypałem, że odechce Ci się na niego patrzeć i na spacer wychodzić, to będziesz tę kasę w plecy uncertain
                • martuska1982 Re: Wózek no name 28.03.14, 16:10
                  na 3-4 miesiące jak się używa gondolowych wózków to ten no name by pewnie wystarczył i się może nie rozsypał, ale ja też jak dziewczyny wolałabym używane jedo na paskach czy maritę.
                  • sh_ee Re: Wózek no name 28.03.14, 18:55
                    Hm ja tez miałam przyjemność oglądać i próbować wozek no name jakiejs polskiej firmy...i wiecie co mnie chyba najbardziej w nim odrzuca i dlaczego w ogole nie biorę ich pod uwagę? Bo zazwyczaj maja one foteliki samochodowe ktore o testach adac to chyba w życiu nie słyszały a to ze ktos mnie zapewnia ze i wozek i fotelik musza przejsc jakies nasza kontrole mnie nie przekonuje...fakt akurat ten wozek co ja oglądałam był leciutki - bo stelaz ważył wg producenta tylko 5kg miał pompowane koła była ładny i zgrabny i widac ze w miarę porządnie wykonany ale...no wlasnie ale fotelik dla mnie od razu dyskfalifikuje - a opcji zamontowania choćby maxi cosi nie ma.....poza tym wcale nie wychodził tak tanio...a ten co autorka pokazuje - ja rownież zgadzam sie z dziewczynami - lepiej kupic używke ale dobrej i sprawdzonej firmy...
                    • mum2004 Re: Wózek no name 28.03.14, 20:06
                      sh_ee napisała:
                      > i wiecie co mnie chyba najbardziej w nim odrzuca i dlaczego w ogole nie
                      > biorę ich pod uwagę? Bo zazwyczaj maja one foteliki samochodowe ktore o testac
                      > h adac to chyba w życiu nie słyszały a to ze ktos mnie zapewnia ze i wozek i fo
                      > telik musza przejsc jakies nasza kontrole mnie nie przekonuje...

Akurat przypinany fotelik w ogóle mnie nie interesuje. Mam dobry fotelik samochodowy, będę przekładała dziecko do wózka. Chodzi mi o typową dużą bujaną gondolę.
                      • sylki Re: Wózek no name 28.03.14, 20:22
                        skoro masz dobry fotelik, to zadbaj też o bezpieczeństwo dziecka w wózku, cholera wie z czego toto jest zrobione. Bałabym się, że w trakcie podbijania pęknie stelaż.
                        Kup używkę sprawdzonej marki
                      • sh_ee Re: Wózek no name 28.03.14, 20:38
                        Ale ja napisałam dlaczego ja nie kupiłabym takiego wózka no name - m.in. Ze względu na fotelik...a co mysle o pomyśle kupna takiego wózka rownież napisałam - wolałabym kupic używke znanej sprawdzonej marki...
                        Swoja droga dziwie sie przenoszeniu dziecka z gondoli do fotelika i odwrotnie - tymbardziej jesli dziecko bedzie spalo w tym czasie...no ale to tylko moja opinia...
      • kaja_14 Re: Wózek no name 28.03.14, 21:06
        To poszukaj używanych. A za niską cenę to bym używkę jedo albo roana brała.
        A tyle kasy co w tej aukcji za wózek no name w życiu bym nie dała. Pomyśl za ile go potem sprzedasz....
        otóż to..... o ile w ogóle uda się go sprzedać. Może lepiej sprawdzony używany, jak doradzają forumki. Ja jeszcze polecam przyjrzeć się czego najwięcej jest na ulicach i w lokalnych ogłoszeniach. U mnie np. prym wiodą x landery, Adbory, espiro, mutsy, roany (dość długo wiszą w ogłoszeniach) i te „niskopodłogowe” adbor ring (czy coś takiego). Jakieś 2 miesiące temu szukając wózka dla pierworodnego weszłam do komisu. Owszem, nawet mutsy stał….. i jakież było moje zdziwienie, gdy usłyszałam od sprzedawcy, że najlepiej schodzą wózki espiro Atlantic. Zdziwiło mnie, bo to duże i ciężkie wózki. Cóz……
        • kaja_14 Re: Wózek no name 28.03.14, 21:30
          Przepraszam, wyjaśnię tylko , że w poprzednim poście nawiązałam do wypowiedzi magda79pn. Pozdrawiam
          • darusia2012 Re: Wózek no name 28.03.14, 22:22
            ten zalinkowany wózek to jakiś koszmar
            dziewczyny dobrze radzą

swoją drogą to nie można się łudzić, że za te pieniądze wózek będzie dobrze wykonany i bezpieczny
            cholera wie z jakich materiałów jest robiony
            • kar-ula Re: Wózek no name 28.03.14, 22:40
              Też mam podobne odczucia, ze koszmar. Ten wózek jakoś Ci się specjalnie spodobał, jakieś walory w nim dostrzegłaś, ze akurat ten a nie inny? Czy tylko cena?
              Ja miałąm Bartatinę. jako gondola super, choć trudna do podbicia, ale ja mam słabe reumatyczne nadgarstki, kóre bolą mnie przy podbijaniu BJCM GT, więc się nie liczy. Tanio można wyhaczyć nawet używaną Emmaljungę Smart, a to jednak 1500 klas wyżej niż toto.
            • gochalodz Re: Wózek no name 29.03.14, 00:05
              Hebart Classic ma średnie opinie
              www.bangla.pl/opinie/p10520/hebart-wozek-classic
              Ja bym nie ryzykowała zdrowia własnego dziecka.
              • sh_ee Re: Wózek no name 29.03.14, 11:26
                A jeszcze do autorki - sa wozki tańsze niz podalas...za kwotę pow. 1tys a poniżej 1.5tys moxna kupic ładny bezpieczny wozek....chyba ze Tobie nie zależy na całym wózku a na samej gondoli...a jesli mimo to to za drogo to mysle ze tak jak ju wczesniej dziewczyny pisały - i ja rownież najlepiej jakis komis znalezc z używanymi wózkami tam na pewno cos znajdziesz...bo co fakt to fakt ceny wózków sa kosmiczne....
    • mum2004 Re: Wózek no name 30.12.14, 22:43
      Ostatecznie zakupiony został używany roan marita od znajomych. Narazie gondola radzi sobie doskonale. Jest duża i wygodna. Jestem bardzo zadowolona z tego wózka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka