Dodaj do ulubionych

inglesina trip czy jane nanuq

09.04.14, 16:08
który z nich wybrać? Potrzebuję parasolkę jako dodatkowy wózek dla drobnej dwulatki. Który z nich jest łatwiejszy w manewrowaniu? któryś z nich ma jakąś amortyzację?
Z tego co wiem to nanuq jest lżejszy, ale trip ma większą budkę, a poza tym który bardziej polecacie?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: inglesina trip czy jane nanuq 09.04.14, 16:24
      inglesina trip ma amortyzację, jane jest sztywny

inglesina ma płytkie siedzisko, dziecko nie może oprzeć stóp o gumowy podnóżek, i kopie się w stelaż

Jane ma głębsze siedzisko, dziecko ładnie opiera stopy i nie kopie się w stelaż smile

wybieraj !!! smile
      • pagaa Re: inglesina trip czy jane nanuq 10.04.14, 07:34
        a ja nie kopię w inglesinęsmile i mi się ją dobrze prowadzi, wczoraj jedną ręką, bo w drugiej parasol miałam i było spokosmile trzeba się przymierzyć.
        • annulka79 Re: inglesina trip czy jane nanuq 11.04.14, 15:24
          O tak, dobrze się przymierzyć.
          Inglesina ma też fajniej pomyślaną budkę.
          • kamapyp Re: inglesina trip czy jane nanuq 11.04.14, 17:00
            no tak do inglesiny nie ma problemu żeby się przymierzyć, ale nanuq to raczej nigdzie w okolicy nie zobaczę...
    • partyplanner Re: inglesina trip czy jane nanuq 11.04.14, 20:46
      Inglesiny nie znam, więc się nie wypowiem.
      Nanuq jest b.fajny, ale zależy, czego konkretnie potrzebujesz.
      Jeżdże nim kilka tygodni i tak: amortyzacji nie ma żadnej, ale duże koła, które nieźle sobie radzą i w dodatku są cichutkie. Bardzo lekki, po złożeniu krótki i mały, także do bagażnika idealny. W manewrowaniu bardzo łatwy, ja jedną ręką prowadziłam bez problemu.
      ALE oparcie i podnóżek dosyć krótkie, poza tym budka to właściwie taki daszek tylko, za bardzo on nie zacienia.
      Aczkolwiek polecam Ci przymierzenie.
      • miss10 Re: inglesina trip czy jane nanuq 11.04.14, 22:38
        Ja z kolei znam tripa i mogę go serdecznie polecić. ma wyczuwalną amortyzację, bardzo zwrotny, podbija się świetnie , wysokie siedzenie, ogólnie super. ja mam stary model jeszcze bez pałaką i niestety trochę wyblaknięty kolor na budce... Ale mechanizmy ok.
      • kamapyp do partplanner 12.04.14, 19:20
        w związku z tym, że nie mam gdzie za bardzo obejrzeć nanuqa na żywo to czy mogłabym prosić o wymiary siedziska?
        • partyplanner Re: do partplanner 13.04.14, 17:52
          Przepraszam, wczoraj nie było mnie przy kompie, a dzisiaj wózek właśnie sprzedałam sad

Ale gdzieś miałam te wymiary spisane, jak znajdę, to podam tutaj. Ale wiem, że wysokość oparcia to jakieś 44 cm, były gdzieś na forum podawane już kiedyś.
    • pomilak1 Re: inglesina trip czy jane nanuq 12.04.14, 19:44
      Miałam tripa i nanuq.
      Mi się lepiej prowadziło nanuq ale to pewnie zaleta regulowanych rączek w jane.
      Trip był dla mnie za wysoki.
      Jane wg mnie ciszej jedzie i lepiej się składa. Jest krótszy po złożeniu, ma milszą tapicerkę i uważam że jest po prostu ładniejszy big_grin

Polecam nanuq smile
      • magda79pn Re: inglesina trip czy jane nanuq 12.04.14, 20:12
        a nowy nanuq, ten na limango ma nową większą budkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka