Dodaj do ulubionych

Jest moj yoyo ale czyli bobowozki cd:D

11.04.14, 14:09
Przyszedl moj yoyo! No i piekny jest nic sie nie kolacze i w ogole wiekszy jest niz myslalam - myslalam ze to bedzie zabawka a to normalny wozek big_grin
Ale i teraz bedzie o bbwozkach. Kupilam go na promocji nie za 1500 z hakiem a za 1300. I co? W zestawie okazalo sie nie ma bazy do siedzonka big_grin i nigdzie jej nie ma dystrybutor bedzie widzial w przyszlym tygodniu kiedy bedzie big_grin ale nie to jest najlepsze - wzielam za pobraniem ale kurier sie upieral ze zaplacone i kasy nie wzial big_grinD niezly tam balagan maja - ale faktycznie od komunikatu wysylamy do wozka pod drzwiami 24h big_grin
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Jest moj yoyo ale czyli bobowozki cd:D 11.04.14, 14:18
      Jakiej bazy do siedzonka nie masz?????
      Aa! Moze ty masz juz ten najnowszy model.

U mnie sie yoyo super sprawdza jako wozek samochodowy. I naprawde to oparcie wcale nie jest takie zle, jak sie na poczatku wydaje.

Wczoraj znalazlam tez fajne forum rosyjskie niestety (trudno poczytac) o yoyo. Jak dziewczyny przy nim kombinuja z roznymi dodatkami smile

Jest tego kilkadziesiat stron. Na niektorych z nich fajne fotki przerobionych yoyo.

forum.materinstvo.ru/index.php?showtopic=1635942
      • koala0405 Re: Jest moj yoyo ale czyli bobowozki cd:D 11.04.14, 14:23
        nie wiem czemu ale mi się yoyo bardzo podoba i chyba go kiedyś kupię
        A czym się różnią nowe modele od starych? Jakie są kółka? Piankowe ? czy takie jak w bee?
        • ichi51e Re: Jest moj yoyo ale czyli bobowozki cd:D 11.04.14, 14:51
          Kolka sa plastikowe. Brak tej czarnej czesci materialowej i stelaza do daszka nie ma tez oslony od deszczu. On jest jakby w 3 a w sumie 4 czesciach teraz stelaz baza 6+ lub 0+ i wkladka kolor. Mam mase pomyslow na customizacje big_grin
          Najwazniejsze ze dziecko pokochalo - musze go wozic stelazem po domu. big_grin
          Z tego co na szybko - rozkladanie bajka (mialam cama) wchodzenie i schodzenie do/z wozka bajka (wczoraj mi dzieciak wchodzac do cama zlecial z siedzenia wiec pierwsze na co zwrocilam uwage) trzecie szeroki! Duzo tu miejsca - ja bym w ten wozek siadla big_grin co do oparcia to moj gigantyczny synek ma gdzies to oparcie w polowie glowy ale w ogole to nie przeszkadza - bo jak zauwazylam ostatnio on sie glowa nigdy nie opiera (i w wozku nie spi) i kosz zaskakujaco pojemny bo gleboki.
          Ciekawa jestem jak w terenie...

Jakby sie chcialo przedluzyc siedzenie to tez raczej bez problemu.
          Za to wysciolke mam stara (bez daszka) szczescie w nieszczesciu bo i tak chcialam czarna albo szara plus parasolke wiec sobie dokupie juz nowa jak wreszcie dystrybutor dostanie dostawe... Kiedys...
          Baza ma byc w srode... Jedna mi gdzies znalezli...
          • car.in Re: Jest moj yoyo ale czyli bobowozki cd:D 11.04.14, 15:01
            Ile cm ma Twój synek?
            Ja nie kumam jakiej bazy? zrobisz zdjęcia?
            czyli przysyłają niekompletne wózki?

Ja kupiłam właśnie torbę lotniczą do buggstera bez kółek. I się szarpię ze sklepem. Nie wiem czy dostanę te kółka. Mieli przysłać kuriera żeby zabrał na wymianę i oczywiście cisza.
            • ichi51e Re: Jest moj yoyo ale czyli bobowozki cd:D 11.04.14, 15:20
              Tak niestety. Nigdzie na stronie bobowozkow nie bylo napisane ze tej bazy nie bedzie. Zadzwonilam i pani powiedziala - tak tej bazy tam nie ma trzeba kupic osobno (i tak taniej niz u dystrybutora btw bo 145 a nie 175) no trudno.
              Zdjecia? Na razie nie bardzo jest co big_grin dla zartu wlozylam wysciolke od peg perego i co tu kryc idealna big_grin dobrze widac szerokosc
              www.dropbox.com/s/w4u760gczshtksb/2014-04-11%2015.17.04.jpg
              • pinik Re: Jest moj yoyo ale czyli bobowozki cd:D 11.04.14, 15:34
                O, jak fajnie z wysciolka pega wyglada!

No to pewnie mieli w sklepie zamieszanie, bo w starych nie bylo zadnego elementu osobnego typu baza. Ja mam jeszcze stary model (czyli bez mozliwosci przerobki na od urodzenia, ale mnie to potrzebne nie jest). Za to mam nowy daszek, co mnie bardzo cieszy, bo ten maly element dodany teraz duzo daje.

Ten wozek slicznie jedzie. Ma super amortyzacje i cichutenkie kolka. Wg. mnie nie sa plastikowe oponki tylko pianka gumowa. Ale jest wyjatkowo dobra. Nie mam jeszcze ani jednego sladu po kamyczku (w XT za chwile sa).
            • pinik do carin 11.04.14, 15:31
              Nie wiem, jak wyglada nowa torba do buggstera, ale stara napewno nie miala kolek. Za to wkladajac wozek, zdajsie zdejmowalo sie kolka i je zakladalo, jak byl w torbie. Wygladalo, jakby torba miala kolka, a tak naprawde byly to kolka od wozka. Wiec moze to u Ciebie tez tak ma byc i normalne, ze brak w torbie kolek? Przyjrzyj sie.
              • pinik Re: do carin 11.04.14, 15:43
                Fajne fotki z yoyo:

www.beverlys.net/blog/2013/07/copenhagen-out-and-about/
                Szukalam wlasciwie takiej fotki, ktora wczoraj gdzies widzialam: dorosla kobiete siedzaca w yoyo, ale znalezc nie moge
                • ichi51e Re: do carin 11.04.14, 18:15
                  A probowalas na niego wkladac budke od bugaboo suspicious?
                  Bo cos mi swita ze widzialam w sieci taka fotke... Boze jak mnie kusi zeby zobaczyc jak byc letnia od cama wygladal... suspicious
                  • car.in Re: do carin 11.04.14, 18:32
                    ale fajny ten yoyo! tylko moj dzieć już za długi będziesad
                    Przy czwartym go kupię. Mam nadzieję,że w komplecie będą go sprzedawaćwink

Nowa torba Buggstera ma kółeczka takie małe, nawet na opakowaniu jest napisane. Oddałam dziś kurierowi.
                  • ichi51e Re: do carin 11.04.14, 18:54
                    big_grin w sumie z zaskoczen:
                    Mocowanie do budki cama spokojnie daje sie przeniesc. Klipsy sa troche wieksze ale akurat mialam kawalki czarnego filcu (i dobrze nic mi sie nie obdrapie)
                    https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/67/95/12/01d289ffe0.jpg
                    Siedzi bardzo stabilnie w kazdym razie (budka brudna jak diabli ale nie wyciagana od lata ;p)
                    Tu zrobilam zdjecia i tak to jest najwyzej jak budka moze byc zamontowana najnozej jest jak sie daszek styka z rama z napisem
                    https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/71/95/12/01edc351a6.jpg
                    https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/69/95/12/0151244f0a.jpg
                    https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/70/95/12/0195bf9bf7.jpg
                    Tu nizej (ale jeszcze nie najnizej moze byc zsunieta do samego dolu
                    • ichi51e Re: do carin 11.04.14, 18:58
                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/74/95/12/014d2ac4f4.jpg
                      Tzn tu smile
                      Dzieciak moj ma 20 mcy ubrania na 98/102 a sam pewnie ma ze 95 ale nie daje sie zlapac zeby potwierdzic. Wydaje mi sie ze to jest wozek na starsze ale drobne dziecko (z nozkami toddlera nie malucha jesli wiecie o co chodzi :p)
                      • car.in Re: do carin 11.04.14, 19:08
                        Mój jest szczypior, ale ma 103 cm. Myślisz,że nie bedzie dotykał budy i prześpi się jeszcze w yoyo?
                        • flower_v Re: do carin 11.04.14, 23:51
                          widziałam gdzies ostanio ta baze, chyba w marko-baby, ale juz tez jej nie widze. jest tylko baza do gondoli.
                          hmmm czyli promo w bobowózkach obejmowało sam stelaż?
                          • ichi51e Re: do carin 12.04.14, 08:12
                            Zarowno stelaz jak i wkladka byly tansze (nieznacznie ok 150zeta w sumi?) niz gdybym kupila w Marko. Ta baza do siedziska tez bedzie tansza. Ale wkladka jest ze starego modelu a stelaz z nowego. Mysle ze to kwestia Marko - bo w bobo niby sa wszystkie kolory ale jak przychodzi do zamowienia maja tylko te co w Marko (jaki przypadek!) a Marko juz chyba od miesiaca czeka na klepniecie zamowienia od Babyzen (i mysle ze dopoki ani nie beda mieli na stanie tych rzeczy w bobo tez ich nie bedzie.)
                            Tak czy inaczej uwazam za niedopatrzenie brak informacji ze integralnej czesci wozka nie ma (zwlaszcza ze z nia wychodzi cenowo jak bez promocji) kazdemu zamawiajacemu u nich radze sie dokladnie zapytac co jest w skladzie.
                            • wiedzma000 Re: do carin 13.04.14, 04:32
                              dobrze czytam ? nie wzięli od ciebie kasy ? fajnie smile
                              • martuska1982 Re: do carin 13.04.14, 15:06
                                Ja tak kiedyś krzesło-finkę kupiłam. wink Zamówione za pobraniem, kurier upierał się, ze nie pobranie, wiec rozumiem, ze prezent od firmy dla cieżarnej klientki. tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka