Dodaj do ulubionych

na wczasy dla dwulatki

01.06.14, 19:45
Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś wózka wakacyjnego dla dwulatki. Córka woli chodzić niż jeździć, ale wózek nad morze jest konieczny żeby dziecko w razie czego "spacyfikować" smile. Nie chodzi mi o wózek do jazdy po plaży i innym trudnym terenie, tylko taki do jazdy po mieście. Myślałam o maclarenie quescie lub triumphie. Ale waham się, bo one mają tendencję do przewracania się gdy rączki są obciążone a dziecko wysiądzie. Dlatego myślę jeszcze nad pp mini, ale nie lubię plastikowych rączek. Wózek musi mieć chociaż trochę odchylane oparcie, nie musi być na płasko. Jeśli chodzi o wielkość siedziska to jest to sprawa drugorzędna bo córka jest drobna i w każdym wózku mieści się bez problemu. Aha i ma to być wózek używany tak do max 500 zł.
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie dotyczące jeszcze innych modelów.
Obserwuj wątek
    • jelsaa Re: na wczasy dla dwulatki 01.06.14, 20:54
      Miałam teraz pliko mini i bardzo fajny jest to wózek, fajnie jeździ, fajnie się sklada, te plastikowe rączki nie są irytujace (dopiero teraz jak to napisałas to zwróciłam na to uwagę), a nawet jakbyś nie mogła tego przelknąć to od czego są city gripsy smile
      • magda79pn Re: na wczasy dla dwulatki 02.06.14, 08:17
        jadę ze znajomymi (mój ma 2 lata i ich córeczka również), mój młody będzie miał ew sky, a oni mają arię, może pp / m&p aria?

ma wielki kosz na zakupy, wszystko załadujesz, nie przewraca się, i dla dziecka też wygodny
        • malikja Re: na wczasy dla dwulatki 02.06.14, 12:07
          Moim skromnym zdaniem Volo będzie idealnesmile
    • maja1406 quest czy mini? 11.06.14, 10:59
      a ja nadal się zastanawiam co kupić. Wybieram między questem a pp mini. Mini nie mam gdzie obejrzeć, a questa znam (kiedyś miałam dla starszej i wtedy był dla nas ok). Który lepiej się prowadzi z większym obciążeniem? Który z nich jest bardziej zwrotny?
      • malikja Re: quest czy mini? 11.06.14, 11:03
        Myślę, że tu pomocna byłaby Agusiasmile...miała Questa, a teraz PPP Mini...mogłaby Ci coś doradzić; )...Agusia, gdzie jesteś???smile
        • agusia041 Re: quest czy mini? 11.06.14, 11:32
          Zdecydowanie mini, głównie dlatego, że ma dużo głębsze siedzisko i starszemu dziecku będzie wygodniej. Lepiej się też prowadzi. Questa denima miałam jesienią, w sumie dość krótko, jak pojechał do Pinik to jej w ogóle nie pasował, sprzedała go po jednym spacerze. Ja jestem naprawdę szczerze zdziwiona, jak ten PP mini lekko jedzie z moim ponad 15 kg 2,5 latkiem smile
    • nununu23 Re: na wczasy dla dwulatki 11.06.14, 22:18
      a moze Quinny Zapp? jest bardzo fajnym miejskim wozeczkiem? i rozklada sie wiec jakby mala zasnela podczas spacerku to nie ma problemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka