Dodaj do ulubionych

tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzeda? ;)

09.07.14, 18:14
podstawowe pytanie, który się szybciej/łatwiej/bez większej straty sprzeda po wakacjach?

inglesina swift czy baby jogger city micro

o triumphie już przestałam marzyć, bo dystrybutor powiedział, że będą pod koniec sierpnia (wtedy to niech się z nimi bujają)

są jeszcze m&p toury (nie mam zaufania) i zastanawiam się nad cybexem onyxem, choć on chyba ciężki jest, no i mutsy easyrider, on byłby najładniejszy i najfajniejszy, ale Pani w sklepie powiedziała, że ma bardzo delikatne przednie kółka, więc zrezygnowałam sad

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/C6by0BEYfUtGgEV69B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/gpPWmetXwNRJ6pNA4X.jpg
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 18:47
      baby jogger łatwiej
      • magda79pn Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 19:16
        jeszcze teraz zwykłe mini znalazłam... tylko nie wiem czy znowu go chcę wink
        • magda79pn Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 19:50
          teraz jeszcze myślę, ze dla takiego 2-latka, który raczej idzie koło wózka, to chyba lepiej parasolka pasuje wink mój 2 latek wyglada jak drobny 3-latek, nie wiem czy nie będzie głupio wyglądał w baby joggerze, czy nie będzie do niego za duży

mi jako osobie pchającej pusty wózek, to pełna raczka by lepiej pasowała, ale nie wiem czy szerokość nie będzie przeszkadzała, jedna inglesina jest zgrabniejsza
          • monika_kas Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 20:10
            baby jogger zdecydowanie łatwiej się sprzeda.. z ciekawości gdzie go widziałaś i po ile? suspicious druga sprawa, że chyba masz rację... lepiej chyba by Twój synuś w inglesinie wyglądał. trzecie sprawa, że Tobie jednak wygodniej będzie prowadzić BJ. i bądź tu człowieku mądry..... a co do m&p tour to niepotrzebnie masz obawy. wg mnie to świetna parasolka... jeszcze w tej promo cenie... no ale gdzie 2 polaków tam 3 zdania big_grin
            • magda79pn Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 20:14
              city micro jest ostatni granatowy wink pogadam z M wieczorem i jak się nie zdecydujemy to dam ci namiary na maila smile

śliczny on jest, bardzo ładny kolor+czarny stelaż smile
              ale nie wiem jak z tymi kołami, czy nie będzie gorzej niż w zwykłym mini? a może się mylę, może on będzie lepiej jechał, przez to że ma te koła mniejsze?
              • monika_kas Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 21:12
                Wiesz z tymi małymi kołami to różnie bywa. Np joie ma większe koło przednie od yezza ale przy dużych nierównościach na chodniku staje dęba tak samo jak yezz. Tour miał mniejsze koła a jechał mi w zasadzie po wszystkim...

Ja jestem ogólnie fanką bj więc wzięłabym mini no ale Tobie i Twojemu synowi zdaje się bj nie bardzo pasowały? Hmm...
                • magda79pn Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 21:23
                  w tym ostatnim czarnym zwykłym mini co mieliśmy, to mój mały nawet chętnie siedział, ale spać w nim nie lubił, teraz kupiłabym jakiś jasny (zwykły mini) coby jasniej było w srodku wink

on już teraz pokonuje długie trasy po nóżkach, więc generalnie mogłabym z volo jechać, ale w pewnym momencie zmęczenie go chwyta i idzie spać smile w domu w łóżeczku mi śpi codziennie po 2-3h, we wozku po 20-40minut (i nie ma znaczenia, w jakim wózku, czy za 300zł czy z 1200 wink ) więc nie muszę mieć wózka wygodnego do spania, tylko takiego żeby głowa do przodu nie leciała w razie zaśnie wink tak samo wiem, że nie ma opcji spania na płasko, tylko półleżąco, bo jak czuje że leży na płasko, to od razu wstaje wink
                  • koala0405 Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 21:26
                    a ten micro nie jest za ciężki?
                    • magda79pn Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 21:28
                      no własnie, chyba bardziej się opłaca zwykłe mini, bo waga podobna...

==

koala0405 napisała:

> a ten micro nie jest za ciężki?
                      • koala0405 Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 21:31
                        jak waga podobna to bym poczekała bo za ok 2 tyg ma być baby jogger city lite
                        • magda79pn Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 21:33
                          a ile będzie kosztował ?

======

koala0405 napisała:

> jak waga podobna to bym poczekała bo za ok 2 tyg ma być baby jogger city lite
                          • koala0405 Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 21:42
                            ok 700 zł , na ekowózkach już jest i można zamówić
                            • magda79pn Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 22:06
                              Niestety odpada, bo ma raczkę na 97 sad

===

koala0405 napisała:

> ok 700 zł , na ekowózkach już jest i można zamówić
                              • jasiek4 Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 22:41
                                Może to nie wielka różnica ale rączkę ma na 102 cm a długi jest na 97 wink
                                • magda79pn Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 23:03
                                  nie no, 102 to już w miarę OK smile

===

jasiek4 napisała:

> Może to nie wielka różnica ale rączkę ma na 102 cm a długi jest na 97 wink
                  • magda79pn Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 21:28
                    aha, nad polskie morze zabieram EW, bo innego wózka to ja tam nie widzę wink
                    ale jeszcze jedziemy do Hamburga i do NL, a tam bedziemy w mieście głównie chodzić, więc nie uśmiecha mi się targać EW, żeby go pustego pchać, a ostatnio coraz częściej już pcham pusty wózek sad
                    • kar-ula Re: tylko to jest dostępne; co się łatwiej sprzed 09.07.14, 22:34
                      A przypadkiem Inglesina się nie sprzeda lepiej niż to drugie? To jednak jest BJ MICRO, czyli nie tak znowu popularny wózek. Ja BJ bardzo nie lubię, a Inglesiny wydają mi sie takie plastikowe, małe jakby dla lalek, więc nie jestem za żadnym z nich smile Cybexy za to wydają się bardzo porządne i ładne.

Jak tak czytam Magda o Twoim synu, to normalnie własne dziecko widzę: w ciemnych/czarnych wózkach śpi krótko i budzi się z krzykiem, za to w Nipperze (czerwonym) śpi smacznie i zdecydowanie dłuzej. No i też pionizuje się, gdy zbyt szybko oparcie kłądę na płasko. Musi sobie sama zasnąć na siedząco, a potem dopiero ją obniżam powolutku.
                      • magda79pn hmmm... 10.07.14, 07:25
                        inglesinkę skreśliłam prawie, no chyba że już nie będzie ani BJ Mini, ani Micro

a z tych dwóch to którego lepiej?

różnica w cenie to 100zł, i jeszcze nie wiem czy Mini jest w 100% dostępny (jak jest to zielony), Micro jest granatowy
                        • monika_kas Re: hmmm... 10.07.14, 08:11
                          Magda o mini zapytaj może w ekowózkach czy mają, oni zawsze ładnie z ceny schodzą smile
                          • magda79pn Re: hmmm... 10.07.14, 09:33
                            dzięki, jeśli będzie dostępny, to tez w super cenie smile

zastanawiam sie tylko czy by tego micro nie wypróbować...
                            • koala0405 Re: hmmm... 10.07.14, 09:40
                              ja bym wypróbowała...
                              kiedyś był na allegro stary model micry /blisko mojego miasta/ i zanim podjęłam decyzję szybko zdążył się sprzedać
                              • magda79pn Re: hmmm... 10.07.14, 09:53
                                mój M jest zdecydowanie za pełną rączką wink !!!

napisałam do Agnes, bo pewnie widziała na żywo, może coś doradzi smile
                                • magda79pn kupiłam MICRO 10.07.14, 10:46
                                  za 595zł, myślę że będzie godnie zastępował parasolkę big_grin i mam nadzieję, że faktycznie ten nowy model waży 7kg tak jak podają

jakby któraś chciała na wakacje city mini, to w bobowózkach są dwa kolory po 695zł
                                  • koala0405 Re: kupiłam MICRO 10.07.14, 10:48
                                    Magda...jakby Ci nie podpasował to ja pierwsza w kolejce
                                    • magda79pn Re: kupiłam MICRO 10.07.14, 11:36
                                      pewnie go sprzedam we wrzesniu, jak maclareny triumphy będą w sprzedaży big_grin
                                      teraz znalazłam dwa w mothercare, ale za 799zł !!! chyba na łeb upadli wink

najlepiej mój mały, pokazałam mu city micro i inglesinę swift na zdjęciu i pytam który ładniejszy, a on patrzy i mówi: "apa nie, apa nie" big_grin czyli nie chce siedzieć w żadnym big_grin
                                      • martuska1982 Re: kupiłam MICRO 10.07.14, 15:32
                                        magda79pn napisała:

>
                                        > najlepiej mój mały, pokazałam mu city micro i inglesinę swift na zdjęciu i pyta
                                        > m który ładniejszy, a on patrzy i mówi: "apa nie, apa nie" big_grin czyli nie chce si
                                        > edzieć w żadnym big_grin
                                        >

Hehe, a mój pewnie nie mógłby się decydować który i chce i chciałby oba. wink
                                        Aktualnie na dłuuugie wyprawy po mieście przydaje nam się volo, ale tak to stoi, a sprzedać nie mogę bo płacz, bo jego kolorowy wózek. sad ehh...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka