Dodaj do ulubionych

Wkładka do bbo hande made ;)

22.07.14, 16:43
Próbowałam znaleźć w sieci wykrój na wkładkę. Czy widziałyście coś takiego? Mój syn po prostu pływa w te upały. A może wiecie jak to wszystko wymierzyć itd. żeby było ok? Chciałam ambitnie podejść do tematu i sama uszyć smile Dzięki za wszelkie wskazówki smile
Obserwuj wątek
    • ka-puha Re: Wkładka do bbo hande made ;) 22.07.14, 17:57
      Oczywiście miało być handmade wink sorrki smile
    • koala0405 Re: Wkładka do bbo hande made ;) 22.07.14, 18:08
      ja mam oryginalną do bugaboo bee i szytą przez krawcową /kupioną na ebay/
      Można odrysować na dużym papierze pakowym wzór i po prostu Ci wysłać /koszt wysyłki 8 zł/ lub poszukać kogoś kto ma takową z Twojej okolicy i wziąć wymiary tak samo.
      • koala0405 Re: Wkładka do bbo hande made ;) 22.07.14, 18:12
        www.ebay.pl/itm/NEU-Sitzauflage-Gurtpolster-fur-Bugaboo-Buggy-/321462449458?pt=DE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies&hash=item4ad8a7b532
        • hanna79 Re: Wkładka do bbo hande made ;) 22.07.14, 18:30
          Szczerze mówiąc średnio wygląda to dopasowanie w tej wkładce z linka wink szczególnie w części pupkowej...
    • hanna79 Re: Wkładka do bbo hande made ;) 22.07.14, 18:40
      Jak nie zdobędziesz obrysu jakiejś oryginalnej wkładki, a planujesz szyć wkładkę na gąbce, to pomierz sobie wszystkie wymiary, szerokości, długości siedziska, oparcia i narysuj sobie ten kształt na gąbce, wykrój ją i przyłóż do siedziska, potem cienkopisem sobie nanieś poprawki, gdzie przyciąć, wyciąć itp. Gąbka jest stosunkowo tania w porównaniu do ładnych tkanin, więc nawet jakby trzeba drugi raz formę wykroić, to nie jest duża strata.
      Jakbyś nie chciała wkładki lamować tylko odszywać od środka, to oczywiście trzeba dodać z 1cm na szwy.
      Powodzenia!!
      • magda79pn ja mam ! 22.07.14, 19:25
        mam wykrój na oryginalną wkładkę bugaboo, razem z tymi pionowymi otworami na pasy smile
        • afroddytta Re: ja mam ! 22.07.14, 21:10
          Magda a na budę masz??? Teraz bede szyc jesienno- zimowa budę z polaru i Minky i taki wykroj bardzo by mi sie przydał smile

Ja mam dodatkowa wkładkę, której nie używam ( bo niebieska) mam tez taka szyta przez krawcowa, ale na jesień jeszcze nawet nie mierzylam, ona chyba jest z pianki. Jak chcesz to ci moge jakieś zdjęcie wrzucić, może coś Pomorze jak zobaczysz jak kobitka uszyła.
          • magda79pn Re: ja mam ! 22.07.14, 21:19
            nie, ja budy nie szyłam sad
            chyba, że chcesz to przyślij mi materiał budy, a ja ci zrobię wykrój

ja wkładkę kiedyś miałam oryginalną i odrysowałam ją smile
            • ka-puha Re: ja mam ! 22.07.14, 21:36
              Magda a przesłałabyś mi wykrój? Będę wdzięczna, ponieważ szkoda mi tapicerki jak ją ciągle będę prała smile
              • magda79pn Re: ja mam ! 22.07.14, 21:54
                tak, odrysuję ci na szarym papierze i wyślę, podaj mi adres na maila

sowa796@wp.pl
                • ka-puha Re: ja mam ! 22.07.14, 22:05
                  Oki dzięki WIELKIE!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka