Dodaj do ulubionych

Maclaren Volo, Quest czy PP Mini?

28.07.14, 12:36
Moja mała ma teraz 21 miesięcy, waży 11 kg, zastanawiam się, który byłby fajny, dziś widziałam na zakupach Qesta i spodobał mi się, zagadałam Panią, mówi, że super jest. Wózeczek byłby na małe spacerki, do auta, fajnie, gdyby ważył max 6-6,5 kg, którego z nich doradzicie? Niestety mam ograniczone fundusze,tak do 350, jakie roczniki są ok i od którego roku Maclaren się zepsuł, od 2012? Teraz szukać, czy czekać, aż się wakacje skończą, bo na Chorwację to pewnie i tak BI będzie lepszy

Basia
najmłodsza L 31.10.2012, średnia Z 05.05.2006 najstarsza Z 26.11.2003
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 28.07.14, 12:48
      jak quest to do 2011, od 2012 jest wygięty stelaż
      dziś był quest na all za 150zł KT, trzeba by tylko wymienić pasek pod nogami dziecka bo się zerwał

volo jako dodatkowy jest ok, ale jako jedyny (nawet do BI) to nie, bo nawet się dziecko nie prześpi w razie potrzeby.

moim zdaniem volo jako jedyny to dopiero dla 2,5 - 3 latka smile
      • basia752 Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 28.07.14, 13:17
        Magda, ten szaro pomarańczowy? Myślisz,żeby go klepnąć? Pasek da się dokupić?
        • magda79pn Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 28.07.14, 13:21
          tak to ten
          nie widać stanu kółek, wygląda niby OK, rok 2008-2009

pasek dokupisz bez problemu, na all są wpisz "podnóżek"
          • basia752 Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 28.07.14, 13:26
            No to go kupiłam, dzięki Magda smile
            • basia752 Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 28.07.14, 14:18
              Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie na olx, widok z tyłu jest olx.pl/oferta/maclaren-quest-CID88-ID6ACSd.html#f01383bc32
              A pasek gumowy na podnóżek ma być 31,5 czy 33,5 cm?
              • magda79pn Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 28.07.14, 14:33
                wyglądają na proste w miarę

pasek raczej 33,5 ale lepiej poczekaj aż przyjdzie i zmierz
                • flower_v Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 28.07.14, 23:12
                  gdybym miala wybierac spośród volo i pp mini to ten drugi (questa nie mialam), bo sie rozkłada do spania. mój volo candy bar był piękny wink ale dla córki był ok, dla młodszego synka (17mies) juz nie. tak jak Magda pisze volo jest świetną podwieźdupką ale dla 3 latka.
                  teraz mamy jako dodatkowy do BI tez pp pliko mini i lubię go coraz bardziej smile
                  napisz jak sie sprawuje quest dla takiego dziecka (mój tez 11kg wink )
                  • magda79pn Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 29.07.14, 07:38
                    mój mały ma 2 latka i 15kg, volo wyjeżdżamy tylko gdy jestem w 100% pewna, że nie będzie spał, czyli wcześnie rano lub popołudniu, po popołudniowej 2-3h drzemce wink
                  • azura80 Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 29.07.14, 07:46
                    witam,
                    ja też jestem ciekawa informacji o quest'cie, zastanawiam się nad nim jako drugi podwiezpupek do sklep/plac zabaw..itp. teraz mamy tylko BJCM GT, jest super...ale jak mam rozmontowywać tackę, składać go, znosić...czasem się tego niechce i tak ostatnio olaliśmy go ...no i mąż nosił synka na rękach, a ja z zazdrością rozglądałam się po deptaku za maclarenami big_grin
                    volo i triumph odpadają za brak rozkładanego oparcia albo podnóżka ..., planuje drugiego bobasa i wtedy dla 6-7 miesiecznego malucha bedzie opcja podwiezienia.
                    Chcę kupić nowego, raz kupiłam używaną parasolkę i nigdy więcej. To który rozcznik ? 2013, 2014 ?
                    • basia752 Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 29.07.14, 08:01
                      Ja też skreśliłam Triumpha za brak podnóżka, nowy Quest mi się podoba, ale wg znawczyń tematu producent tak go ''ulepszył'', że jest jednak mniej komfortowy dla pchającego, cięższy i gorzej się podbija, a na nowego i tak kasy nie miałam. Myślę, że jako podwieźdupka i drugi do BI będzie super. A teraz czekam niecierpliwie, jak go wypiorę, wypsikam i dam nowy gumowy podnóżek to mam nadzieję, że będę zadowolona
                    • koala0405 Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 29.07.14, 08:21
                      ja kupiłam niedawno questa dla roczniaka /do auta jako dodatkowy wózek/ i jestem zadowolona. Trochę pasy mnie wnerwiają ale dość fajnie się prowadzi i jest śliczny. Kupiłam wózek używany i na gwarancji jeszcze 23 m-ce. Chyba rocznik 2013 ale nr seryjny zaczyna się od 14 i może to jest z tego roku. Najważniejsze, że synek dobrze w nim siedzi i nie przechyla się na boki. Mam do niego pałąk, który synek uwielbia. Acha! dobrze, że siedzisko nie jest tak bardzo głębokie jak w pp pliko mini bo tam nie mógł swobodnie zgiąć nóżek. Na pp pliko mini przyjdzie czas jak synek będzie starszy.
                      • gleana Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 29.07.14, 08:40
                        Ja Questa kupiłam jako dodatkowy wózek jak synek miał rok, potem był to już nasz jedyny wózek więc woziłam w nim dziecko od roku do trzech lat i moje dziecko uwielbiało ten wózek. Zwłaszcza wraz z wiekiem doceniał możliwość podwiezienia czterech litereksmile. Kupiłam nówkę ale to już trochę było więc mam rocznik 2009/2010 z wysuwanym podnóżkiem i oparciem rozkładanym nie całkiem na płasko za pomocą dwóch dźwigni z boku. Spał w nim nawet w domu. Z roczniakiem prowadzi się leciutko, w ogóle nie czuć ciężaru ale też wtedy kółka są głośniejsze. Z trzylatkiem też go dobrze prowadziło i raczej nie przypominam sobie jakiś kłopotów z podbijaniem. Mój jest też chyba lżejszy od tych najnowszych i zawsze go znosiłam z dzieckiem na drugim ręku oraz składałam i rozkładałam jedną ręką. Kocham go za to. Teraz będzie służył dla nowej pasażerki za wózek galeriowy a jak podrośnie jako dodatkowy.
                      • magda79pn Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 29.07.14, 08:41
                        znalazłam taki wózek i zastanawiam się, czy go sobie nie przywieźc jak będę w NL

jak za 280zł to wygląda całkiem OK, opinie też nienajgorsze...

www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=24547&groep_id=10189&merk=10193
                        • coco.roco Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 29.07.14, 09:25
                          wygląda całkiem podobnie do M&P Tour wink
                        • basia752 Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 29.07.14, 13:25
                          Fajny i cena ok smile
                          • basia752 Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 05.08.14, 08:18
                            No i mam Questa, już go lubię i raczej go zostawiam smile, po umyciu, wyczyszczeniu i popsikaniu kółek, wypraniu tapicerki, chociaż była chyba prana, mam fajną parasolkę - Magda, jeszcze raz dziękuję smile. Podnóżek jeszcze nie dotarł, ale po jego założeniu będę bardzo zadowolona, w komplecie jeszcze folia była tongue_out. Wczoraj przetestowałam wózio na zakupach i dał radę. Jedzie faktycznie lekko, mała zachwycona, nawet pasy jej nie przeszkadzały, wózek leciutki, zajmuje mało miejsca w bagażniku (mniej niż Tempo). Kółka tylne mają luzy, nie wiem czy to taka ich uroda, no ale wózek ma swoje lata, trochę jedno kólko terkocze jak jadę do tyłu. Teraz tylko sobie pluję w brodę, że kilka dni wcześniej sprzedałam wkładkę Maclarena, muszę upolować jakąś do BI, bo na nim mam koralową, będzie mi pasować do Questa
                            • koala0405 Re: Maclaren Volo, Quest czy PP Mini? 05.08.14, 10:53
                              ja też mam questa ale ma dwie wady:
                              -beznadziejną regulację pasów
                              -po złożeniu wózka cholernie brudzi się buda od kół
                              Wnerwia mnie to bardzo bo nie lubię brudnych wózków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka