Dodaj do ulubionych

Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo?

12.09.14, 13:09
Hej, powoli zaczynam się rozglądać za wózkiem dla dziecka i rozważam te dwa, jak w tytule. Porównywałam ceny i wychodzi, że za ok. 2tys zł jestem w stanie kupić nowy Maxi Cosi murę 4 albo używanego Bugaboo Cameleona. Co byście mi doradziły? Mieszkam w domu jednorodzinnym więc wózka nie będę wnosić, ale na wsi, a drogi są różne - i asfaltowe i betonowe, zdarzy się też jakaś gruntowa. Pozdrawiam i proszę o poradę!
Obserwuj wątek
    • dominiczka87w Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 12.09.14, 13:29
      Z tych 2 zdecydowanie wzielabym Cama.
      Ja moim jeździłam po zwirze i było ok smile
      A zawsze jak coś można dokupić koła terenowe.
      Cam jest lżejszy więc będzie wygodniej wkładać do auta czy jak czasem zdarzy się konieczność przeniesienia wózka to też bez problemu dasz radę.
      Do tego ma wieksze siedzisko spacerowe, gondole składana na płasko i mega wielki kosz smile
      • gleana Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 12.09.14, 13:54
        Mura ma bardzo małe siedzisko, niemowlak je już wypełnia i nie ma amortyzacji (większe jest w Murze Plus ale stelaż bez zmian).
    • blueaha Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 12.09.14, 14:19
      Zdecydowanie bugaboo! Ja miałam bbo a sasiadka ma mure- w porównaniu do Camaro mura jest ciężką , krowiasta , twardą i strasznie ciężko się nią manewruje.
      • szangala_23 Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 12.09.14, 14:37
        ja wybrałabym bugaboo ale tylko od forumki big_grin
        • silke85 Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 12.09.14, 14:44
          bugaboo zdecydowanie
          • martuska1982 Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 12.09.14, 21:11
            silke85 napisał(a):

> bugaboo zdecydowanie

Oryginalna nie będę, ale też bym buga wzięła. Ba! Nawet zamierzam go jeszcze za jakiś czas mieć, tylko nie wiem czy na wieś go będę zabierała. wink
            • koala0405 Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 12.09.14, 21:17
              Martuśka!!!!!
              • martuska1982 Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 13.09.14, 10:41
                koala0405 napisała:

> Martuśka!!!!!

co-o? smile
    • thea19 mura 12.09.14, 21:17
      jak sobie porownasz siedziska (wielkosc) to nie bedzie roznicy, z amortyzacja tez. bugaboo ma bardzo nisko gondole (szmatka na kiju) ale jest lzejszy. serwis bbo beznadziejny, mc spoko.
      • fela1977 Re: mura 13.09.14, 20:02
        Ja akurat mam bardzo pozytywne doświadczenia z serwisem bbo, reklamowałam zaraz po zakupie z powodu wspomnianych tu małych kółek, wydawało mi się, że za głośno tarabanią. Następnego dnia, po telefonie do serwisu, przyjechał kurier po wózek a za dwa dni wózek był z powrotem u mnie z kompletem nowych przednich kółek. W terenie rzeczywiście trochę ciężko z bbo, choć na feriach zimowych,przy dość głębokim śniegu, po przestawieniu rączki, na dużych kołach dawał radę.
    • afroddytta Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 12.09.14, 22:17
      Nie ukrywam, że cam nie jest moim ulubieńcem, ale jeżdzi ze mną w samochodzie bo jest lekki, wkładam go w całości i wygodny na miasto, ALE na nawet krótki spacer w terenie się z nim nie porywam, niestety to nie wózek do tego. Nawet w niedzielę byliśmy na jakiejś firmowej imprezie dla dzieci, miało być w centrum miasta, ale na podwórku, więc niech będzie elegancko wink, impreza była na jakimś parkingu, gdzie oprócz ścieżek wyłożonych kostką była taka dziurawa płyta chodnikowa z okienkami na trawę-to był dopiero koszmar, musiałam wózek nosić uncertain

Jeśli bierzesz pod uwagę tylko te dwa typy i raczej skłaniasz się ku BBO to bym na pewno rozważyła zakup BBO i ewentualnie czegoś typowo terenowego takiego przydomowego np. klasyczny Roan Marita, używany za nawet 300 zł kupisz i będziesz miała i w teren i w zimę, jak BBO nie da rady.
      • martuska1982 Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 13.09.14, 10:43
        afroddytta napisała:

> Nie ukrywam, że cam nie jest moim ulubieńcem, ale jeżdzi ze mną w samochodzie b
        > o jest lekki, wkładam go w całości i wygodny na miasto, ALE na nawet krótki spa
        > cer w terenie się z nim nie porywam, niestety to nie wózek do tego. Nawet w nie
        > dzielę byliśmy na jakiejś firmowej imprezie dla dzieci, miało być w centrum mia
        > sta, ale na podwórku, więc niech będzie elegancko wink, impreza była na jakimś pa
        > rkingu, gdzie oprócz ścieżek wyłożonych kostką była taka dziurawa płyta chodnik
        > owa z okienkami na trawę-to był dopiero koszmar, musiałam wózek nosić uncertain
        >
        A na tylnych nie dało rady jechać? Chociaż mam taki kawałek chodnika w drodze do kauflandu i powiem szczerze, że wolę przejechać dookoła niż to pokonywać, nawet mbuj rzucało troche.
        • afroddytta Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 13.09.14, 15:31
          Wiesz ogólnie to wszystko można, ale to była impreza tłumy trochę i ja z wózkiem i jeszcze
          z trojka dzieci, a wozek staje dęba uncertain na prawdę łatwiej było go chwycić i przestawić kawek niż sie obracać itd. Po prostu małe kolka utykaly. Podobnie jak byłam ze starszym na 2 godz w przedszkolu na adaptacji, wózka już nie chciało mi sie zmieniać itd, a tu poszliśmy na podwórko, mała śpiąca, ogólnie trawa ale nie taka równiutko z rolki i wozek nie jedzie, odwrocilam rączkę, ale nadal sie telepal. No nie moj typ na takie warunki uncertain
      • kkitka Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 13.09.14, 15:23
        Jeżeli mieszkasz na wsi to zrobiłabym tak jak radzi afroddyta, zresztą sama mam podobne rozwiązanie: do samochodu bugaboo frog, a na co dzień jedo bartatina. Nie wyobrażam sobie użytkowania gondoli bugaboo całą zimę, bo to rzeczywiście taka szmatka na stelażu uncertain ale na wyjazdy mam nadzieję da radę.
        • silke85 Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 13.09.14, 22:25
          Wiecie co, ja decydując się na pierwszy wózek (a był to właśnie cameleon) w ogóle nie myślałam o tym że małe kółka i że cienki materiał. Dziecię przyszło na świat w listopadzie, a zima wtedy była naprawde masakryczna, -20stopni zaspy śniegu i w ogóle. A mój cam poradził sobie super i jakbym miała kolejne dziecko, zimowe czy nie, na pewno znowu kupiłabym cama. Zdarzało się nam też nieraz jeździć po lesie po trawie i naprawdę nie było tragedii.
          A jeszcze co do gondoli to ja ją zimą wykładałam najpierw owczą wełną (a włąściwie to spodem śpiworka z wełny), i potem dopiero kładłam małą i kocyk i było ok, w każdym bądź razie nie narzekała że jej zimno big_grin
          • hermajni Re: Nowy MC Mura 4 czy używany Bugaboo? 14.09.14, 13:09
            Dzięki za wasze rady! Pewnie w takim razie zaczniemy od Bugaboo i zobaczymy jak się u nas sprawdzi i czy trzeba będzie jeszcze coś dokupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka