Dodaj do ulubionych

Joolz vs Bugaboo Cameleon 3

16.09.14, 11:30
Czy któraś z forumek ma te dwa wózki i może je zważyć? Nie wiem na ile wiarygodne są wartości podane przez producentów. Niestety po pierwszej ciąży mam problemy z kręgosłupem i priorytetem jest dla mnie waga.
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 11:59
      Mialam oba
      W sumie bbo Mam do dzisiaj
      Bbo Pomimo ze nie ma amortyzacji
      Mam od paczatku i nie zamierzam sie go pozbyc
      Z tym ze Mam jeszcze "Pare" innych wozkow
      Jako Ten jeden To joolz chyba lepszy jest
      • boryskowa Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 12:21
        Bbo nie ma amortyzacji? Byłam przekonana, że ma i to regulowaną.... Dla pierwszego malucha miałam Joolza, ale tylko wersję spacerową. Byłam z niego baaardzo zadowolona, ale trochę mnie męczyła jego waga.
        • boryskowa Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 12:23
          A możesz zważyć bbo?
    • mcda86 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 12:29
      Wczoraj macałam i podnosiłam oba i wg mojego wyczucia Joolz cięższy. A Bbo ma amortyzację przecież. smile Wizualnie Bbo3 bardzo mi się podoba, śliczna jest ta pikowana budka.
      • mama1dawidka Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 12:37
        Na regulowane te przednie koleczka
        smile
        Joolz jest miekszy
        A nie zwaze bo Wagi nie Mam uncertain
        A joolza lepiej sie wciaga po schodach wink
        • boryskowa Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 12:43
          Mieszkam w domku, także nie będę musiała wózka wciągać po schodach, ale codziennie jeżdżę samochodem. pamiętam że wkładanie Joolza do bagażnika trochę mnie jednak męczyło sad
          • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 13:54
            a jak tak tylko z czystej ciekawosci podepnę się pod temat, bo oba wózki mnie interesują.Ideałem byłoby mieć je jednocześnie, ale nie wiem czy stać mnie będzie (chyba ze stary jakiś joolz plus starszy cam, max druga generacja). Gdyby tak wybrać tylko jeden z nich to który fajniejszy? Cama miałam i znam jego zalety, o joolzie tylko czytałam i widziałam na zywo, nie macałam i nie jeździłam nim.
            • betty1234 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 14:18
              Martuska - ja oba mam (joolza dzięki Twojemu info zresztą wink ) i tak szczerze to cama używamy znacznie częściej i lubię go zdecydowanie bardziej smile
              • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 14:38
                ale pewnie w teren wiejski (ubite drogi, ale jednak miejscami piaszczyste, trawa) to joolz lepszy pewnie co? Bo ja rozważam przeprowadzkę na wieś też.
                • mama1dawidka Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 14:48
                  Martuska kochana czyzby ... suspicious
                • betty1234 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 14:57
                  No na działkę nad jeziorem, w lesie brałam joolza albo UJ smile ale na wakacje do Karpacza cama no i oczywiście UJ smile
                  • silke85 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 17:36
                    Martuśka czy coś się święci suspicious?
                    • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 18:30
                      silke85 napisał(a):

> Martuśka czy coś się święci suspicious?

mama1dawidka napisała:

> Martuska kochana czyzby ... suspicious

Czyżby coś się swięci. tongue_out
                      Własnie w tej chwili zrobiłam dwa testy ciażowe i oba są pozytywne, z różnych próbek moczu, testy różnych firm.
                      Nie planowana, ale nie wpadka. I nie z mężem (to tak gwoli wyjasnienia dla dawno nie zagladającej tu Pomilak wink ).
                      Mąż od pół roku układa sobie osobne życie, ja od pewnego czasu też kogoś mam i w końcu uznałam, że mam 32 lata, wiem czego chcę od życia i co ma być to będzie. No i prawdopodobnie pod koniec maja 2015 jednak będzie. wink
                      • monika_kas Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 18:53
                        Aaaa GRATULACJE! big_grin to będziemy miały obie majowe dzieci tyle że ja z weekendu majowego big_grin
                        • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 18:58
                          Ty masz potwierdzone u lekarza, wiec gratuluję. smile
                          Ja wolę poczekać na potwierdzenie. Ze dwa tygodnie jeszcze poczekam, żeby było coś widać. smile
                          • silke85 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 19:04
                            ohohoh big_grin to niedługo będziemy gratulować big_grin
                            • chubabubba Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 19:36
                              Martuska ale supersmile gratulacjesmile Maj piekny miesiac na porodsmileprzezywalam w sierpniu to potwierdzanie, usg itp a teraz umieram od mdlosci i wymiotow bleee.... Byle do pazdziernika😜
                              Monika rowniez gratulujesmile
                              • afroddytta Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 21:31
                                Wy mnie nie denerwujcie!!!!! Oczywiście wszystkim ogromnie gratuluje !!!! ale tak mi szkoda... Kurczę wszyscy wokół w ciąży tylko nie ja uncertain
                                • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 22:01
                                  star się? Nie wiedziałam. Ja myślałam, że dopiero co urodziłaś córke i jest malutka jeszcze.
                                  • afroddytta Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 22:17
                                    Nie no mała ma już rok, a ja mam dzieci właśnie w takich odstępach i jakby miało być następne to teraz, ale chyba jednak zakończymy, przynajmniej teoretycznie- jak to mówi moj maz ' wszystkie dzieci planowane już mamy, a ile nieplanowanych bedzie to zobaczymy' big_grin
                      • dominiczka87w Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 19:36
                        Tak myslalam po Twoim wpisie kilka dni temu. Gratuluje i trzymam kciukaski smile
                        • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 20:36
                          dominiczka87w napisała:

> Tak myslalam po Twoim wpisie kilka dni temu. Gratuluje i trzymam kciukaski smile

Ale co myslalaś po jakim wpisie? Bo o ciązy dowiedziałam się dziś i to nie oficjalnie, bo to tylko testy. Gdyby nie to, że od jutra wracam do pracy na pierwszą zmianę to bym poleciała rano na betę, a tak nie mogę więc zrobiłam drugi test.
                          najbardziej boję się powiedzieć rodzicom. Oni wiedzą, ze się z kimś spotykam, że to coś poważnego raczej, ale nie poznali go jeszcze, no i krótko się znamy. Moi rodzice są tradycjonalistami, wiec musze jakoś przeżyc ich pierwszy szok. wink
                          • atwar1 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 21:09
                            A niedawno Ci życzylam żeby nowy facet wykazał się szybko w zakupue wózków wink
                            Gratulacje!!!!

Komu jeszcze czegoś życzyć? wink

(Za mnie też możecie trzymać kciuki bo decyzja o 4 podjęta więc może się uda)
                            • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 21:36
                              atwar1 napisała:

> A niedawno Ci życzylam żeby nowy facet wykazał się szybko w zakupue wózków wink
                              > Gratulacje!!!!
                              >
                              > Komu jeszcze czegoś życzyć? wink
                              >
                              > (Za mnie też możecie trzymać kciuki bo decyzja o 4 podjęta więc może się uda)

On już się boi, bo uwaga!!! już zdązyłam wózek kupić. wink
                              Możecie mnie za to powiesić, ale za 50zł teutonia cosmo głęboka to nie żal nawet jak przyjdzie szrot. tongue_out najwyżej będzie jako kołyska na wieś. tongue_out
                              A jak ciąza nie wypali (różne rzeczy mogą się stać, zdaję sobie z tego sprawę) to sprzedam i na pewno nie stracę.
                              • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 16.09.14, 21:37

> atwar1 napisała:
                                >
                                > >
                                > > Komu jeszcze czegoś życzyć? wink
                                > >
                                > > (Za mnie też możecie trzymać kciuki bo decyzja o 4 podjęta więc może się
                                > uda)
                                >
                                No i oczywiscie kciuki trzymam. Kurcze, to głupie, ale szczęśliwa jestem. smile
                              • forumowakobita Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 17:17
                                Martuska gratulacje ! jestem tu rzadko ale tez mi sie cos o uszy obilo ze masz nowa prace i faceta...swoja droga bardzo odwaznie z ciebie kobita ze tak szybko jestes gotowa na dziecko z nowym facetem bo chyba nie jestescie dlugo ze soba...nie bedziesz miala problemow w pracy z powodu tak szybkiego zajscia w ciaze?
                                • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 17:39
                                  Nie, bo pracuje na umowe o prace tymczasową, więc w moim przypadku ciąża=brak pracy.
                                  • forumowakobita Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 18:11
                                    ale macierzynski ci sie nalezy jakby co?...kurcze naprawde odwazna z ciebie dziewczyna...
                                    • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 18:20
                                      nie wiem, w każdym razie zus mi normalnie płacą, tylko nie obowiązuje mnie zasada obowiązku przedłuzenia umowy do porodu.
                            • afroddytta Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 21:34
                              Super! Powodzenia, czworeczka jest fajna smile
                              • atwar1 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 22:46
                                afroddytta napisała:

> Super! Powodzenia, czworeczka jest fajna smile

To chyba do mnie więc dziękuję wink

Mam nadzieję że przekonam się o tej fajności
    • forumowakobita Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 18:27
      czyli pozostaje pracowanie az starczy sił a pozniej nie naleza sie zadne swiadczenia? masakra co za kraj...
      • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 19:48
        Normalnie zus mi opłacają i musze sie dowiedzieć czy to wystarczy by mieć macierzyński. jakby co już za dwa miesiące zusu mi płacili. A pracować póki starczy sił? Cóż, raczej póki zacznie być widać. wink
        To praca fizyczna w fabryce, jak zauważą brzuch to koniec mojej kariery tam. wink
        • martuska1982 Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 17.09.14, 19:49
          martuska1982 napisała:

> Normalnie zus mi opłacają i musze sie dowiedzieć czy to wystarczy by mieć macie
          > rzyński. jakby co już za dwa miesiące zusu mi płacili. A pracować póki starczy
          > sił? Cóż, raczej póki zacznie być widać. wink
          > To praca fizyczna w fabryce, jak zauważą brzuch to koniec mojej kariery tam. wink

Ale szczerze? Nie to jest dla mnie najważniejsze. smile
          Pokombinuję co się da, zeby jednak mieć kasę na l4 w ciaży i potem macierzyński.
    • polinqa Re: Joolz vs Bugaboo Cameleon 3 18.09.14, 21:03
      Gratuluję tutaj takich wieści jak wyszły w wątku big_grin

A co do joolz vs cameleon3

to mam obydwa, cam lżejszy, joolz lepiej jedzie, łatwiej sie podbija, sunie, ale jego buda go zdyskwalifikowała, nowa buda cama wszystkie wózki mi dyskwalifikuje smile
      nie zważę ich dokładnie, ale często wrzucam do bagażnika i jednak cam ciut lżejszy jest albo zgrabniejszy i łatwiej to idzie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka