Dodaj do ulubionych

BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce!

02.10.14, 08:59
Tak, zdecydowałam się na BI big_grin A co tam tongue_out big_grin
Tylko teraz nie mogę się zdecydować jaki kolor mam wybrać sad
Gdyby występował w kolorze All Black nie miałabym kłopotu, bo już dawno byłby mój big_grin
A tak wybieram pomiędzy Aquamarine a Jet Black i nie mogę się zdecydować sad
Wzięłabym Aquamarine, ale boje się, że mógłby mi się znudzić ten kolor, a Jet Black już mniej mi się podoba, ale jest bardziej uniwersalny i wszystko do niego będzie pasowało smile /nie wiem...
Obserwuj wątek
    • coco.roco Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 09:01
      A może wypuszczą BI w wersji All Black i na niego poczekać tongue_out big_grin Bo w wersji 4-kołowej jest wink
      • gniesia007 Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 09:14
        A mogę zapytac czy na to BI zdecydowalas sie dla 3,5 latka gdzie pisalas o wyjezdzie? Myslisz ze zmiesci sie do BI, ja tez szukam dla córki w tym wieku ale jest 5cm wyzsza i póki co nic znalezc pod wymiar nie mogeuncertain
        Jesli chodzi o kolor to aquamarine, pamietam jak agusia miala urbanka w takim morskim odcieniu piękny byłsmile
        • coco.roco Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 09:39
          Tak dla 3,5 latka - myślę że damy radę wink za bardzo mnie kusi tongue_out Zastanawiałam się jeszcze nad Elitem i jednak stawiam na BI - oparcie w Elite trochę wyższe, ale połączone z budką, BI ma nieco niższe jednak ma trochę przestrzeni między oparciem a budką i myślę, że to lepsze rozwiązanie, a i jeśli chodzi o podnóżek to BI ma dłuższy niż Elite (BI ma prosty, Elite inaczej wyprofilowany) i mam wrażenie że w BI nie będzie efektu podkurczonych nóżek czyli kolana nie będą szły większemu dziecko do góry jak to jest w Elite wink
          • coco.roco Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 09:42
            Poza tym mojemu synkowi w Queście który ma wysokość oparcia ok (48cm) główka nie wystaje mocno poza oparcie (jedynie jej czubek wink) więc w BI myślę, że też będzie podobnie wink A to już dobrze, bo gorzej jakby mu pół głowy wystawało za oparcie tongue_out
            • gniesia007 Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 10:06
              Moze i racja, qrcze moja jak miala 100cm to jeszcze w urbanie jezdzila, ale te 5 cm duzo zrobiło i teraz do budki musimy miec minimum 60cm bo jak usiadzie w siedzisku ma 55cm, tak czy siak glowa jej wszedzie wystaje, jedynie w P&T oparcie by bylo ok bo ma ponad 60cm tyle ze wąskie jest.
              Mloda wazy tyle samo czyli caly czas 17kg pomimo 5cm wzwyz z czego bardzo sie ciesze bo juz nie jest taka okraglasmile i nie potrzebuje full miejsca na szerokoscsmile. Przymierzalam mloda do sumita bj i tam budka to wogole jest na oparciu na wysokosci 48cm a cale oparcie ma jakies 50cm wiec stanowczo odpada, do budki tez jakies 55cm czytalam ze elite ma podobne wymiary. Dla nas obecnie to tylko navington jesli chodzi o siedzisko ma wysoko osadzona budke duzy podnozek i siedzisko ale kólka i wlasciwosci jezdne masakrauncertain no i jeszcze moze ten booklet dalby rade z tego co dziewczyny piszą o wymiarach, bo np pp book completo ma tez mega obszerne siedzisko, ale wiadomo to juz nie to co BIsmile a znasz wymiary BI?
              • gniesia007 Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 11:30
                Musze sprostowac swoje wyliczenia bo mlodziez jak usiadzie to ma 60cm po oparciuuncertain czyli jeszcze gorzej dla nas ehh
        • coco.roco Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 09:49
          Oglądałam właśnie Twoje zdjęcia córeczki w PP Mini i muszę powiedzieć, że jest większa od mojego synka, jak miałam PP Mini (jakieś 2-3msc temu) to synek w butach dopiero co dosięgał do podnóżka (tego plastikowego dla starszych dzieci) bez butów stabilnie ich na nim nie trzymał bo nie dosięgał pełną stopą do niego, a i nad głową miał jeszcze jakieś 2-3cm oparcia.
          • gniesia007 Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 10:12
            Tam jezdzila o ile sie nie myle chyba po zimie to juz w tym roku jakos bylo, tam caly czas miala kolo 100cm bo jakos mi tak nie rosla, dopiero teraz w wakacje sie tak wyciagnela mocno. Dla mnei ewentualnie jesczcze ten gesslein bylby dobry ale to juz raczej tez na styk, ostatnio wozkiem jezdzila w majusmile
          • car.in Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 10:16
            BI bardzo mi się podoba. Kolor ten turkusik. Moje najmłodsze ma 4,3 lata i jeździ jeszcze czasami Elitem. Jest to jedyny wózek z tych co mamy do którego się mieści. I wygodnie ciągle w nim sypia.
            Ma 108 cm, 15 kg. Żal straszny ,że to koniec na razie wózkowania.
            Pracujemy nad czwartym potomkiemsmile
            Tyle wózków jeszcze do przetestowania...
            • gniesia007 Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 10:26
              A masz jakies fotki starszego w tym wozku ze zlozona budka i rozlozona? U mnie akurat elite nie ma w sklepach maja tylko sumita ale ten moim zdaniem jest stanowczo za maly.
              • car.in Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 12:11
                A masz jakies fotki starszego w tym wozku ze zlozona budka i rozlozona? U mnie akurat elite nie ma w sklepach maja tylko sumita ale ten moim zdaniem jest stanowczo za maly.

Nie mam raczej. Postaram się zrobić. Ale rozłożona budka na pewno nie dotyka mu głowy. Przy złożonej też nie ma problemu.
    • katpas Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 10:10
      Ja kupiłam jet black chociaż bardziej podobał mi się Aquamarine, z tego powodu że obawiałam się brudu zwłaszcza na budzie, tym bardziej że nie chodzi jakoś łatwo, trzeba użyć dwóch rąk, a ręce nie zawsze są czyste jak się ma małe dziecko...Nie żałuję, teraz mogę sobie dokupić materacyk w dowolnym kolorze i będzie pasowałsmile A co do innych cech wózka to chyba zaszły jakieś zmiany w tym modelu bo pasów nie trzeba za każdym razie łączyć, a oparcie przynajmniej bez dziecka (z dzieckiem nie sprawdzałam bo za małe) można ustawić pod kontem prostym do siedziska. Ogólnie wózek robi pozytywne wrażenie, jest lekki świetnie się prowadzi, dość łatwo składa...szkoda tylko że nie można go złożyć z zamontowanymi adapterami do fotelika...ale z drugiej strony ich montaż jest bardzo prosty.
      • jelsaa Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 10:25
        Chyba jedyna forumką która miala oba kolory jest Flover, więc warto ją zapytac o rodzaje materialów chociażby, ja miałam Jet blacka i mnie podobał sie bardzo, ale ja ogólnie lubie czarne wozki smile
      • groniek1977 do katpas 02.10.14, 11:02
        A z którego roku masz BI? 2013? Ucieszyła mnie informacja,że można bardziej pionowo ustawić siedzisko, na razie jest to jedyna moja wątpliwość. (Waham się ciągle między BI, elitem i emmą scooter). Rozumiem,że chodzi o trójkołowy?
        • katpas Re: do katpas 02.10.14, 11:26
          z 2013 kupiony 2 tyg temu na Słowacji.
          • flower_v Re: do katpas 02.10.14, 12:03
            wywołąna do tablicy sie melduje smile
            tapicerka w Jet jest cieńsza i jakby bardziej gładka. mi osobiście odpowiada bardziej Aquamarine. do turkusu sie nie czepia jak do Jeta, wg mnie turkus łatwiejszy do utrzymania w czystości, właśnie przez to ze sie tak kurz, piasek nie czepia...
            dodatkowo patrząc na Jeta pierwsze widziałąm stelaż, nie pasował mi ten srebrny do czarnej tapicerki, a patrząc na Aquamqrine najpierw widzę piękny intensywny kolor, a potem stelaż wink ale to tylko takie moje spojrzenie wink
            do turkusu tez pasuje wiele kolorów, dla dziewczynki mozna dodac róż, ja dla chłopca dodaje czarny, granat, zielony (takie zielone jabłuszko), szary.
            coco.roco bierz turkus wink
      • flower_v Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 12:06
        hmmm wg mnie ustawienia siedziska takie same jak były, nic sie nie zmieniło. a pod kątem prostym nie da rady ustawić.
        • katpas Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 12:18
          No może faktycznie nie jest to 90 stopni ale bardzo bardzo blisko...w x-landerze jest jeszcze więcej o ile pamiętam...
    • nauta_ Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 14:31
      Coco a cóż to za dziwne dylematy?! Bierz Aquasmile
    • katpas Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 02.10.14, 20:28
      Kurde właśnie zobczyłam, że już jest w sprzedaży fog grey...a ja już kupiłam black...no cóż widać tak miało być...chociaż od początku chorowałam na szary...
      • katpas Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 05.10.14, 10:45
        Może ma ktoś już niepotrzebna gondole do BI?? Chętnie kupię za rozsądną cenę, tak mi się spodobało jeżdżenie BI że żal ściska jak muszę jechać moją starą budką...
        • bankawstanka82 Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 11.10.14, 18:29
          Dziewczyny mozecie napisac z jakies strony zamawiace BI??
          • nauta_ Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 11.10.14, 18:49
            Tutaj
            • 3kowalska Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 11.10.14, 20:16
              mi się marzy lotus pink ,,,,albo fog.........albo aquamarine, ale muszę poczekac bo dopiero w ciąży jestemwink i jeszcze nie jestem przekonana czy startowac z BI z gondolą, czy dac sobir troszkę na wstrzymanie i gondolowac w jakims zupełnie innym wózku, a jeszcze rozważam elita, tylko ta kolorystyka właśnie mnie zniechęca
    • koala0405 Re: BI - jaki kolor wybrać? Jestem w kropce! 11.10.14, 21:00
      a mi BI w kolorze LAVA bardzo się podoba bo taki neutralny i do wszystkiego pasuje
      Tutaj fotki z mojego pobytu z BI w Karpaczu:
      pokazywarka.pl/8ci90m/
      Do rączki przez tydzień nie przyzwyczaiłam się mimo citygripsów .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka