Dodaj do ulubionych

uszkodzone kolo w MB Terrain

28.10.14, 15:22
Wrozilam ze spaceru i wyglada na to, ze wozek, ktory mial ze mna jechac jutrio na urlop ma walniete kolo.
Chopdzi o to ogromne tyle kolo
Ulamal sie plastikowy trzpien ktory jest pomiedzy zewnatrzna wajcha pomagajaca wyciagac kolo na czas transpoiru a calym mechanizmem trzymajacym kolo, z hamulcem tarczowym

NIe bardzo wiem co zrobic.
Czy lepiej jechac tym wozkiem na urlop i tam naprawic?
Naprawie gdzies cos takiego w Trojmiescie?
Kolo sie trzyma, przejechalam nim bez problemu 40 minutowa trase, ale nie jest to bezpieczne
Kupic nowe kolo?
Szukac uniwersalnego serwisu wozkowego? czy zaplacic majatek za naprawe w MB?

Obserwuj wątek
    • gniesia007 Re: uszkodzone kolo w MB Terrain 28.10.14, 22:39
      Terraina nigdy nie mialam to po opisie nawet nie wiem która to część się ułamala, ale może jakies zdjęcie bys tego zrobiła, czy to da sie naprawić, czy to przy kole ta czesc pekla czy przy stelazu wozka?
      Czy w trójmieście ci to zrobią, raczej nie jesli cos sie ulamalo to pewnie trzeba by zamowic te czesc w serwisie. Musisz jeszcze napisac w jakiej czesci trojmiasta będziesz, serwis wozkowy jest w mama i ja na przymorzu, ale oni o wozkach mountain buggy nic nie wiedza ani o nich nawet nie slyszelismile jak bylam u nich z urbanem więc nie wiem czy polecac ich jako serwis wózkowysmile
      Chcialabym pomóc ale nie wiem jak dopóki choc jakiejs fotki nie wstawiszsmile
      • thektoska Re: uszkodzone kolo w MB Terrain 28.10.14, 23:39
        Gniesia, dzieki za rady
        pogrzebalam troche w necioe wykonalam kilka telefonow i wymiany wymaga czesc ktora w zlotowkach powinna kosztowac 50-60 zl, mountainbuggy.com/eu/Buy/parts/parts-for-current-buggies/terrain/quick-release-sleeve-set#.VFAWH_msUvk
        w Polsce czesci zamienne do MB sprzedaje firma everbaby.pl/
        Niestety dzwoniac do nich 30 min przed zamknieciem nie dalo sie ustalic czy maja czesc na skladzie czy nie.
        Postanowilam soibie odpuscic, zakupic ta czesc u siebie po powrocie, a na urlop zabrac Indie
        Caly czas sie zastanawiamy czy Indie zostanie u nas na dluzej czy nie, ale wizek sam sobie hamulce zaciagnal w naszym domusmile

i turkusowy BI pieknie z krowa BS wyglada....

Gniesia, moze przewietrzysz z nami wspolnie wozki?
        A moze na jakas impreze Helloweenowa sie wybieracie?
        • gniesia007 Re: uszkodzone kolo w MB Terrain 29.10.14, 00:23
          No tak myślalam ze padl ci pin, u nas fakt everbaby sie tym zajmuje tylko pewnie duzo drozej cie to wyniesie ja zwykle to bywasmile
          A gdzie dokladnie będziesz na tym urlopie? Na impreze się nie wybieramy bo nie mamy z kim mlodej zostawic.
          • thektoska Re: uszkodzone kolo w MB Terrain 29.10.14, 00:48
            z tym pinem to nie bedzie problemu, w polowie urlopu zamowie u siebie i sama wymienie.
            Balam sie ze to wiekszy problem i troche zaczelam panikowac.
            Najpierw kilka tygodniu rozmyslalam, ktory wozek zabrac sposrod 4 rech ktore mam na stanie, a akurat w przeddzien wyjazdu ten wybrany mi psikusa splatal.... Nawet moj Slubny nie mogl przejsc nad tym do poazadku dziennego i spokojnie powiedziec , wez inny wozek... Normalnie zaloba w domu z powodu niedyspozycji naszego ulubienca.
            Ta impreza Helloweenowa to dzieciowa bedzie,, sporo sie takich w trojmiescie odbywa, tak w kazdym razie mowia google i zaraczke.pl. Jakbyscie chcialy dolaczyc to byloby nam milo, podaj mi swoj numer na priv.
            • gniesia007 Re: uszkodzone kolo w MB Terrain 03.11.14, 11:01
              Thektoska a jak sie z Toba skontaktowac na privsmile?
              Nie mozna wyslac do ciebie wiadomosci na gazecie, a emaila to nie wiem na gazetowego pisac do ciebie? Musze zajzec w watek sprzedazowy tak na pewno cie znajdesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka