Dodaj do ulubionych

Wózek do auta

12.12.14, 10:28
Nie wiem co wybrać. Pozbyłam się Zappa ale teraz myślę, że może kupić Zappa Xtra 2. Ale czy kółka nadal tak turkocą? A może lepiej TFK Dot. Nuna byłaby niezła, ale synek ma 16 miesięcy i nie jest filigranową panienką, boję się że w kombinezonie będzie wyglądała śmiesznie i będzie mu niewygodnie. Potrzebuję coś rozkładanego do spania (nie musi być na zupełnie płasko), z pełną rączką lub taką jak w Zapp żebym mogła jedną ręką prowadzić. Przydałby się duży kosz a nie jego namiastka lub możliwość powieszenia torby na rączkach. Zapp mi kilka razy padł na plecy (bez dziecka na szczęście). Trochę mnie nie było w PL i wypadłam z obiegu. Baby Zen yoyo? Tam gdzie byłam było ich pełno ale kosz ma mikro no i jak ze stabilnością?
Musi być lekki żebym mogła go wrzucić do auta.

O natchnienie proszę.
Obserwuj wątek
    • gleana Re: Wózek do auta 12.12.14, 10:43
      Może Peg Perego Aria? Ma duży kosz.
    • hanna79 Re: Wózek do auta 12.12.14, 11:07
      Ja mam do samochodu właśnie Dota, sporo już o nim pisałam. Wożę w nim synka 23miesiące, sporego jak na swój wiek. Jeśli mogę Ci w czymś pomóc, to pytaj wink (mam fotki porównawcze dota ze zappem Xtra)
      • mad_milk Re: Wózek do auta 14.12.14, 20:27
        A mogłabyś mi fotki podesłać? Oglądam i chyba jednak na Dot stanie.
        • kar-ula Re: Wózek do auta 14.12.14, 21:11
          Yoyo jest śliczny, designerski, maleńki po złożeniu, fanie się prowadzi, ale ma kilka sporych jak dla mnie wad: siedzisko jest żle wyprofilowane i niewygodne dla dziecka (moja córka co chwilę się poprawia, podskakuje, podnosi, próbuje usadowić jakoś - dziecko, które nie jest tak aktywne, może zwisać, zjeźdżać), ma niskie oparcie i do spania się po prostu przez to za bardzo nie nadaje, z kosza wszystko wyjeżdża (Pinik ma jakiś patent z siatką rozpinaną i zabezpieczającą), nie umiem go szybko złożyć, koła blokują i trzeba się trochę namocować - ja przynajmniej nie radzę sobie za bardzo nawet ze znalezieniem tego przycisku do składania. Jak coś cieższego w siatce to trudno go podbić.
          Ja jestem zachwycona PP Pliko Mini, choć jego jedną ręką prowadzić się nie da, ale wszystko inne jest w tym wózku genialne. I tak jak miałam go sprzedawać, tak raczej chyba go sobie zostawię smile
          • koala0405 Re: Wózek do auta 14.12.14, 21:52
            A do jutra na stronie internetowej pinkorblue wózek peg perego pliko mini jest po 610 zł - 50 zł bon rabatowy=560 zł. Gratis wysyłka. Wg mnie to bardzo fajna cena i są wszystkie kolory. Mi bardzo podoba się SKY -granatowy.
            • mad_milk Re: Wózek do auta 15.12.14, 09:01
              A gdzie ten kupon na 50zł?
              • koala0405 Re: Wózek do auta 15.12.14, 09:07
                wysłałam Ci na maila
                • mad_milk Re: Wózek do auta 15.12.14, 09:41
                  Dzięki
            • koala0405 Re: Wózek do auta 15.12.14, 09:10
              ja bardzo lubie ten sklep.
              Nawet zwroty towaru /jak się postąpi zgodnie z regulaminem/ są za darmo.
          • mad_milk PP Pliko Mini 15.12.14, 09:48
            Wygrywa z Dotem lekkością ale składa się jak parasolka i ciężko jedną ręką go prowadzić.
            Mieszacie mi w głowie!
            • koala0405 Re: PP Pliko Mini 15.12.14, 11:15
              pp pliko mini możesz ciągnąć po złożeniu za uchwyt
              ale i tak najlepszy dla mnie jest bj zip
          • mad_milk Re: Wózek do auta 15.12.14, 13:41
            I co sprzedajesz czy zostawiasz?
        • hanna79 Re: Wózek do auta 15.12.14, 13:49
          Wysłałam na mail gazetowy. Ok??
    • gochalodz Re: Wózek do auta 12.12.14, 11:33
      Może coś z BJ ? Micro lub Zip fajne moim zdaniem.
      • gleana Re: Wózek do auta 14.12.14, 21:35
        Albo BJ City Lite
    • ela.dzi Re: Wózek do auta 14.12.14, 21:39
      Czy lekki to 8 kilo ? Jeśli tak, to zobacz Armadillo. Pełna rączka, łatwo się składa i przenosi, rozkłada do półleżenia, ma regulowany podnóżek, długa powierzchnia spania (czy szeroka ciężko mi ocenić - 31 cm), kosz jest naprawdę spory i można powiesić torbę. Sporo się z nim najeździłam, naprawdę polecam.
    • mad_milk A Recaro Easylife? 15.12.14, 13:46
      Co myślicie?
      • koala0405 Re: A Recaro Easylife? 15.12.14, 13:59
        recaro jest fajne ale na zimę wydaje mi się że nie za bardzo dziecko w śpiworku się zmieści. Spotkałam się z Gosią nad morzem i pokazała mi recaro. Bardzo się zdziwiłam bo wyciągnęła go spod siedzenia, taki malutki. Ogólnie bardzo fajny wózek i wg mnie ładniej wygląda niż mountain buggy nano.
      • hanna79 Re: A Recaro Easylife? 15.12.14, 17:10
        mad_milk doszły do Ciebie zdjęcia, które wysłałam?
        • mad_milk Re: A Recaro Easylife? 15.12.14, 17:43
          Tak, właśnie sprawdziłam skrzynkę. Dzięki tym zdjęciom wyleczyłam się kompletnie z Zappa smile

No ale teraz ten Recaro mi się spodobał. Ma pełną rączkę, jest malutki po złożeniu i taki zgrabny cały.

A mogę mieć PP Pliko mini i Recaro?

Ja potrzebuję wózka do sklepu i na pocztę, będzie jeździł w aucie. Do auta na dłuższe spacery zabieram BJ CM GT a po wsi w ładne dni jeżdżę Speedi a w brzydsze osłoniętą Emmą. BI sprzedałam ale chyba na lato po wsi kupię jeszcze raz. I jak tu żyć i czym jeździć?
          • koala0405 Re: A Recaro Easylife? 15.12.14, 17:50
            tutaj pooglądaj sobie fotki recaro:
            davidkovamama.wordpress.com/2014/08/12/recaro-easylife/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka