Dodaj do ulubionych

małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :)

15.12.14, 12:41
Ponieważ powoli zaczynamy się rozglądać za wózkiem dla majowego Bobo, a na profilu Joie na FB pojawiały się kuszące oferty modelu Chrome postanowiłam go wypróbować.... Nie mogłam się oprzeć, tym bardziej, że z wyglądu baaardzo mi się podoba (a i cena nie powala). W sprzedaży w PL jest narazie model ALL BLACK (piękny.... smile ), niestety model testowy jest tylko czarno-czerwony.

Wszelkie pomiary jeszcze przede mną. Dziś postaram się go wymierzyć i zważyć. Mało jest o nim w internecie info, może komuś się przyda.

Narazie wklejam fotki smile i małe co nieco na temat plusów i minusów

To co MI SIĘ w nim PODOBA to:

- składa się z siedziskiem
- obustronnie wypinany pałąk w spacerówce
- duża budka z okienkiem
- fajna amortyzacja na tylne koła
- duży zakres regulacji rączki
- fajnie wyprofilowana rączka
- siedzisko i gondola montowane na klik przodem i tyłem do rodzica
- duża gondola

Z minusów:

- wąskie siedzisko (przynajmniej dla 2,4 latka w zimowej kurtce i ze śpiworkiem wink )
- rączka ani skórzana, ani gumowa... chyba plastikowa
- waży chyba więcej niż podaje producent (ale jeszcze to zweryfikuję)
- przykrycie do gondoli mocowane na rzepy

Narazie chyba tyle, jak mi się przypomni to jeszcze coś dopiszę.

Napewno podam wagę i wszelkie wymiary.

JOIE CHROME ZDJĘCIA
Obserwuj wątek
    • gleana Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 15.12.14, 13:08
      Ja go już we wrześniu widziałam w 4kids, ale tylko w wersji gondolowej. A jak z podbijaniem? Bo w sklepie na pusto dość ciężko się podbijał.
      • jelsaa Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 15.12.14, 13:57
        tez własnie o tym pomyslałam, wygląda na niepodbijalny
        • martuska1982 Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 15.12.14, 18:35
          Dziwny pałąk, ale reszta mi się podoba. Fajny koszyk. smile
          Wersja z gondolą śliczna. wink
          • jotka_k Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 15.12.14, 19:15
            wersja z gondolą bardzo ładna
            te pasy na podnóżku mi X-landera przypominają wink
            ale dla dwulatka ta buda to chyba zdecydowanie za nisko ?
          • monika_kas Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 16.12.14, 11:38
            martuska1982 napisała:

> Dziwny pałąk, ale reszta mi się podoba. Fajny koszyk. smile
            > Wersja z gondolą śliczna. wink

O TAK! Zapomniałam dopisać! Wielki PLUS za koszyk! Zmieściłam do niego moją przepastną torbę babymel i ona zajęła tylko 1/3 kosza...

A wersja z gondolą też mi się bardzo podoba. Przez kilka dni tak go trzymałam w pokoju z zamontowaną gondolą i się patrzyłam i podziwiałam... Pozatym uwielbiam czarne stelaże w wózkach.... big_grin
        • monika_kas Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 16.12.14, 11:35
          co do podbijalności to specjalnie nic nie piałam w pierwszym poście bo komentować podbijalność tego wózka z moim synkiem w środku to trochę niesprawiedliwe... Bo to raczej wózek dla mniejszych/młodszych dzieci. Powiem wam tak... W ustawieniu najwyższym rączki (106cm) podbija mi się dobrze (mam 173cm wzrostu). W niższych ustawieniach rączki kiepsko. Ale ja jestem wymagająca jeśli chodzi o podbijanie.... wink Mi się bardzo dobrze podbijał tylko MBUJ i to było dawno temu...
    • kar-ula Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 15.12.14, 22:36
      Odrobinkę przypomina Brio Go, ale bardziej jednak po prostu Joie, za którym niespecjalnie przepadłam.
      Co do siedziska, to ono i tak jest chyba dośc spore jak na wózek dwufunkcyjny - chyba nie ma co oczekiwać, ze starczy do 3 lat smile
    • blueaha Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 15.12.14, 23:19
      no to bardzo podobny jest jesli nie identyczny jak Nuna Mixx- w USA go mają w Europie nie, budka tylko ladniejsza sie wydaje, no i ciekawy jest ten wózek
      • blueaha Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 15.12.14, 23:22
        a tu zdjęcia nuny mixx
        https://mediacdn.shopatron.com/media/mfg/15303/category_image/x01_888810.jpg?1417038545
        https://www.nuna.eu/Content/uploads/MIXX-MYKONOS-MODES-cc-web-3477-xl.jpg
      • monika_kas Re: małe co nieco o Joie Chrome 2w1 :) 16.12.14, 11:39
        TAK Bardzo podobny jest ten joie do nuny mixx... BARDZO! Z różnic widzę tylko budkę. W Nunie jest zamek, więc jest dodatkowo poszerzana... Choć uważam że i ta w joie jest niczego sobie..
    • monika_kas ZDJĘCIA c.d. 16.12.14, 14:33
      wiecie co... jedna z największych ZALET tego wózka to składanie... Nie dość że bardzo łatwe i szybkie to jeszcze składa się z siedziskiem. A po złożeniu jest płaski i kompaktowy.

zdjęcie na samy dole pokazuje ile miejsca zajmuje cały zestaw 2w1

JOIE CHROME
      • pomilak1 Re: ZDJĘCIA c.d. 16.12.14, 19:37
        Bardzo fajny!
        Widać, że już nie jestem na bieżąco, bo nawet nie wiedziałam,że taki model mają ....tongue_out
        Ja tam z mojego joie jestem zadowolonasmile Stoi w szafie i lubię na niego popatrzeć wink
        • monika_kas Re: ZDJĘCIA c.d. 16.12.14, 21:17
          ja właśnie dziś wspominałam mojego joie litetraxa 3 kołowego i trochę żałuję, że już go nie mam... przydałby mi się do szafy big_grin
    • monika_kas waga i wymiary 17.12.14, 10:40
      GONDOLA

długość wew. 73cm
      szerokość wew. 32cm
      głębokość 20cm (do poziomu materaca)
      waga 4kg

SIEDZISKO SPACERÓWKI (z budką wink )

oparcie: wysokość 50cm, szerokość między boczkami 27cm, a od brzegu do brzegu 35cm
      siedzisko: szerokość przy oparciu 29cm, przy zgięciu 32cm, głębokość 22cm
      podnóżek głębokość 20cm
      waga 3kg

Rączka regulowana 98cm, 102cm, 106cm

Rozstaw tylnych kół 59cm

Waga stelaża z kołami 8kg
      • gleana Re: waga i wymiary 17.12.14, 10:53
        Fajne ma wymiary spacerówka i kosz też się wydaje pojemny. A jak się prowadzi i podbija z większym dzieckiem i załadowanym koszem?
        • monika_kas Re: waga i wymiary 17.12.14, 12:00
          testowałam z 2,4 latkiem wzrost 95cm, waga 13,5kg, kosz wypełniony w 1/3 torbą z akcesoriami dzieciowymi i pół kilo mięsa mielonego wink prowadził się dobrze, podbijał dobrze ale tylko z najwyższym ustawieniem rączki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka