Dodaj do ulubionych

Buzz i sprężyna

19.12.14, 23:07
Postanowiłam sprawić sobie Buzza.
Przez cały czas uważałam go za wielkiego brzydala aż w końcu zaczął mi się podobaćwink Poza tym chcę wypróbować kubełek. Zaczęłam przeglądać oferty i w prawie co drugiej jest informacja, że sprężyna gazowa nie działa, ale wózek się składa bez problemu. I teraz nie wiem, czy te wózki są zajechane czy taki ich "urok" jak psująca się blokada w bjcm? Czy da się i czy warto to naprawiać?
Czasem jest też informacja o zepsutym mechanizmie rozkładania rączki, o co chodzi? Mam speedi czy w buzzie jest taki sam? Czytałam stare wątki i pisałyście o kimś kto na allegro się ogłasza, że reanimuje wózki. Nie mogę niestety nic znaleźć, macie jakieś namiary w razie czego?
Jaka cena za samą spacerówkę jest ok? Aha i jeszcze jedno. Na stronie strollersandprams.com nie mogę znaleźć mojego spedziaka. Czy tam są wszystkie modele/kolory?
Z góry dzięki za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • kar-ula Re: Buzz i sprężyna 19.12.14, 23:57
      Miałam Buzza, to wózek, który ma swój urok, ale mam wrażenie, ze tam sie psuje po prostu wszystko. U mnie nie działala blokada przedniego koła jak go kupiłam, a w trakcie używania bardzo szybko zerwała się ta linka od rączki i potem jej wysuwanie odbywało sie przez naciskanie panokciem bolców po bokach - bardzo uciązliwe. Naprawa tej raczki wynosiła u dr Buzza (taki nik ma gość na all i czasem pisz eteż coś tu na Forum) jakieś tam dzieści złotych, ale wydaje mi się, ze przy tych cenach, za które chodzą Buzzy to nie warto jest naprawiać tych mankamentów. U mnie spręzyna działała i właśnie ją uważam za główny atrybut wózka - sam się składa i rozkłada dzieki temu.
      • kin_ga83 Re: Buzz i sprężyna 20.12.14, 06:29
        Kurcze, to trochę studzi mój zapał....
    • drbuzz Re: Buzz i sprężyna 20.12.14, 09:31
      Ile można - buzzy to fajne cudaki ale nie wolno się nad nimi znęcać. I trzeba kupić model po 2011 r. Jak można wymagać od wózka aby był OK jeżeli wyprodukowano go w 2007 r. Ile przeżył dzieciaków? A widzę np na alledrogo opisy - nowy model- a na zdjęciu stelaż z pętelką na rączce, czyli 2007r.
      • martuska1982 Re: Buzz i sprężyna 21.12.14, 14:16
        drbuzz napisał(a):

> Ile można - buzzy to fajne cudaki ale nie wolno się nad nimi znęcać. I trzeba k
        > upić model po 2011 r. Jak można wymagać od wózka aby był OK jeżeli wyprodukowan
        > o go w 2007 r. Ile przeżył dzieciaków? A widzę np na alledrogo opisy - nowy m
        > odel- a na zdjęciu stelaż z pętelką na rączce, czyli 2007r.

Są wózki, które i dziesięcioletnie sa ok.
    • annulka79 Re: Buzz i sprężyna 20.12.14, 19:37
      Miałam Buzza, kupiłam ponad 8 lat temu i powiem Wam ze on wciąż i nadal jest w użyciu. Wozi od niedawna 4 dziecko! Nie moje bo poszedł do koleżanki, potem dalej, ale wśród znajomych i wciąż go "widuję" wink
      Przednie koło miało problemy z blokowaniem, było wymienione. Nastepna właścicielka wymieniła na pompowane i to jeździ do dziś, jest super. Poprzednie nadal działało ale ciężko się blokowało.
      Sprężyna działa, jednak nie tak dobrze jak 8 lat temu. Wózek przez ponad 5 lat był składany kilka razy dziennie ( u mnie w domu, następna użytkowniczka trzymała stelaż w bagażniku). Rączka i jej regulacja dział a wózek był wciągany po schodach (ja na 3, 4 piętro czasem z dzieckiem jak zasnęło), jedynie cała rączka ma lekki luz ale porównywalny z nowym Camem więc nie taki ze odpoada wink Moje dziecko wygryzło pałąk, następne też próbowało więc pianka została zdjęta ale pianka na rączce jest ok, nie popękała ale straciła miękkość. to w sumie tyle. Znam kilka Buzzów z podobnych roczników w dobrym stanie.

To nie jest delikatny wózek i sam się nie rozpadnie, trzeba mu naprawdę długo dopomagać wink znam taki model który się dość szybko rozklekotał bo właściciele kołysali dziecko szarpiąc wózkiem na boki (tak da się, po 2 latach wszystko w wózku latało na każdą stronę). "Nasz" jeździł po górskich szlakach, po schodach, był składany po kilka razy dziennie przez wiele lat, użytkowany na przemian z gondolką i spacerówką, prowadzony przez wysokich dorosłych i dzieci i nadal jest sprawny.

Co do zajechanych Buzzów to jest wiele ogłoszeń "po jednym dziecku" a podwozie z 2006 a nawet 2005 roku (poznam po blokadzie stelaża) czasem są składaki bardzo stare podwozie i nowsze siedzisko i piszą że to model 2011 ...
      • kin_ga83 Re: Buzz i sprężyna 20.12.14, 21:53
        Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Chyba jednak zaryzykuję i go kupię. I tak nie planowałam jeździć nim jakoś długo. Ale jak wy rozpoznajecie te roczniki. Tak jak pisałam wyżej na stronie strollersandprams nie ma buzza z 2011, 2013 roku. Zdjęcia innych są bez bud i tylko w jednym kolorze dla danego rocznika. (to znaczy, że w tym roku był tylko jeden kolor?) A może ja źle szukam? Będę wdzięczna za pomoc
    • drbuzz Re: Buzz i sprężyna 20.12.14, 23:02
      Ta strona to sh..... smile Proponuję wybrać wózek, podesłać linka i poprosić o pomoc smile
      • kin_ga83 Re: Buzz i sprężyna 21.12.14, 11:00
        Jeżeli to nie będzie problemem to prosiłabym o ocenę poniższych ofert:
        olx.pl/oferta/wozek-quinny-buzz-3-CID88-ID7uRCL.html#9f8bdbe768
        allegro.pl/quinny-buzz-3-i4891728353.html
        olx.pl/oferta/wozek-dzieciecy-quinny-buzz-4-CID88-ID8cTv1.html#41b73862c1
        olx.pl/oferta/wozek-quinny-buzz-CID88-ID7Gaxr.html#063e250434
        allegro.pl/spacerowka-quinny-buzz-idealna-i4919713182.html
        allegro.pl/quinny-buzz-3-gondola-spacerowka-asortymenent-i4884194314.html
        • annulka79 Re: Buzz i sprężyna 21.12.14, 18:28
          Ja ogarniam raczej starsze roczniki, ale tak zerknęłam na szybko i ten szary z gondolką wygląda na nieco zajechany. "Gondola była używana 3 miesiące" możliwe ale przez ostatniego właściciela bo wygląda na więcej wink moskitiera nieoryginalna. Podwozie też w nie najlepszej kondycji tak na wygląd.

Za to ten czerwony to ... hm wygląda jak zdjęcia dwóch różnych wózków (coś mi się nie zgadza odcień budki, bokiem jest ciemniejsza, wiśniowa i siedzisko z tyłu też, w takim razie pasy powinny być ciemne, osłonki wiśniowe a na następnym zdjęciu są jasne, budka i osłonki pasów też jaśniejsze) tą aukcję bym odpuściła.

• drbuzz Re: Buzz i sprężyna 23.12.14, 21:55
          Pierwszy - składak (czarne koła itd)
          drugi - zbyt stary model - będzie problem z kołami i ta cena.....
          trzeci - modelem ok ale 'przyczochrany" i max 600 zł
          czwarty - też sterany życiem ( dziura w rurze) i cena z kosmosu
          piąty - zdjęcia tak robione, że trudno rozpoznać model
          ostatni - stan taki, że 300 zł trzeba doliczyć jako naprawę.
          Najlepiej zadzwonić do mnie lub napisać o pomożemy smile
    • goshee Re: Buzz i sprężyna 25.12.14, 20:23
      Hej! ja mam buzza 3 z 2013 roku kolor blue charm i powiem Wam ze jestem mega zadowolona z tego wózka, synek jeżdzi w nim odkad skończył 5 miesięcy (teraz ma 13 mcy.). Kupiłam go nowego w DE. Używany jest codziennie i nic sie w nim nie zepsuło jeszcze wink składany był 2 razy wiec może dlatego sprężyna nadal działa....Będę go pod koniec stycznia sprzedawać bo chcę kupić jakąś fajną parasolkę. Jakby coś to mogę sie odezwac wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka