Dodaj do ulubionych

sola 2mtx a qunny buzz xtra

17.03.15, 09:03
Mam straszny problem z wyborem wózka, nie mogę się zdecydować, chciałabym wózek od urodzenia (gondola) do końca wózkowania smile koniecznie 4 kołowy, z przekładanym siedziskiem, w miarę z dobrą amortyzacją (różne drogi), chciałabym aby miał na płasko rozkladane siedzisko niestety buzz nie ma, nie wiem naprawdę czy to jest takie ważne wink Sola ma nisko tą gondolę nie wiem czy przy moim wzroście 176 cm nie będzie to jakoś dziwnie wyglądało. Buzz jest trochę tańszy... Już sama nie wiem co wybrać, rodzę w maju.
Obserwuj wątek
    • mamamisia07 Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 17.03.15, 11:15
      mam dokładnie to samo... biorę pod uwagę oprócz soli i quinny buzz xtra jeszcze maxi cosi murę plus... w soli trochę martwią mnie dość małe koła przednie...
      • iii10 Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 18.03.15, 12:39
        też brałam pod uwagę murę 4 plus ale w każdym sklepie ją odradzają....
    • dor1s Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 17.03.15, 11:50
      Nie doradze technicznie, ale ja mam 174cm i jak sie do Soli przymierzylam to jakos tak nie bardzo. Jak z wozkiem dla lalekwink Niektorym to nie przeszkadza, widze wysokie osoby z Cam'ami, ale mi np. Joolz (caly czas do niego wzdycham) o wiele lepiej "lezal".
    • jelsaa Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 18.03.15, 10:31
      Sola ma amortyzację, ale przy noworodku bedzie nie wyczuwalna, nie kupiłabym tego wózka od urodzenia. Wielokrotnie na tym forum było pisane że noworodki i maleńkie dzieci musza jeździć w mega amortyzowanych wózkach, typu Jedo Bartatia, czy Roan Marita
      • annulka79 Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 18.03.15, 11:07
        Ja nie jestem zwolenniczką wozenia noworodków w parasolkach i telepawkach, uważam że im mniejsze dziecko tym potrzebuje większej amortyzacji, komfortu bo jest delikatniejsze ale bez przesady. Jeśli ktoś spaceruje po dość równym terenie krzywda dziecku się nie stanie. Wszystko z głową, bez generalizowania. Miałam dla noworodka właśnie Buzza. Zwyczajnie nie wybierałam na spacery wyboistych czy trawiastych terenów. Dookoła były chodniki, nawet alejki parkowe równe i utwardzone wózkiem nie trzęsło.
        Bezpiecznie dało się pogodzić wózek dość mały po złożeniu+w miarę lekki z odpowiednim terenem do spacerów. Ot sztuka kompromisów bo z Bartatiną itp w ogóle nie wyszłabym na space a już na pewno nie wsadziła go do samochodu.
        • drbuzz Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 18.03.15, 12:51
          Właśnie smile Coś mi tu pachnie autoreklamą częstochowskich pancerwagonów smile
          • annulka79 Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 18.03.15, 12:59
            smile
            Dodam jeszcze że następna użytkowniczka "mojego" Buzza wymieniła przednie koło na pompowane i poprawa amortyzacji była znacząca. Amortyzowały wszystkie pompowane koła, amortyzowała konstrukcja stelaża. To naprawdę fajny wózek.
            Pamiętam że twardszym wózkiem w wersji głębokiej był (skądinąd fajny) xlander xa.
          • jelsaa Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 18.03.15, 13:34
            Do mnie jest ta wypowiedź?
            Radzę zagłebić sie trochę wiecej w forum.
            Poza tym Jedo nie jest z Czestochowy, wiedza kuleje na całego.
            • drbuzz Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 18.03.15, 15:14
              A można mnie "oświecić" smile skąd to Jedo pochodzi smile
    • kina82 Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 18.03.15, 20:53
      Zadnego z tych wozkow bym nie kupila w twoim przypadku, a to dlatego, ze jesli rodzisz w maju to przesiadka do spacerowki na zime akurat a ani buzz ani sola nie powalają mega oslonieta spacerowka, sama przejezdzilam buzzem latem i na jesieni poszesl w swiat. Tak to to fajne wozki ale dla mnie nie zgrywaja sie z terminem porodu.
      • kina82 Re: sola 2mtx a qunny buzz xtra 18.03.15, 20:54
        Acha, bo zeby nie zostawic cie bez niczego, ja bralabym peg perego book plus, spelnia te wymagania co wymienilas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka