Dodaj do ulubionych

Mamas § Papas Argo

29.04.15, 17:19
Czy ktoś chciałby się podzielić opinią na temat wózka mamas nad papas argo? W Internecie jakoś brak o nim info, wiem że to to samo co mamas papas sync, ale o tym modelu też nic nie mogę znaleźć. Zastanawiam się czy jest taki słaby, ze wiele osób go sprzedaje po krótkim używaniu i ten brak opinii jest dość zagadkowy, a ja strasznie choruje na ten wózek.
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Mamas § Papas Argo 29.04.15, 17:57
      Afrodytta ma sync i bardzo chwali. Argo chyba jest blixniaczo podobny, jakimiś detalami się różni.
      • gleana Re: Mamas § Papas Argo 29.04.15, 18:12
        Chyba tylko kolorami. Widziałam ostatnio Sync na żywo na mieście i bardzo ładnie się prezentuje, jechał chyba cicho wink Tyle tylko że on nie ma chyba okienka w budce, kosz jest nisko zawieszony więc pewnie szura po krawężnikach, no i ciekawe jak się podbija i prowadzi z dzieckiem i zakupami .
        • persemona Re: Mamas § Papas Argo 29.04.15, 19:33
          Z tym koszem to rzeczywiście słabo. Mój pierwszy wozek mutsy igo miał to samo, szuranie koszem przy każdym podjeździe, ale da się przeżyć. Czekam na dalsze opinie i napalam się coraz bardziej na argo.
    • rozka26 Re: Mamas § Papas Argo 29.04.15, 20:15
      Oglądałam M&P Argo w sklepie u mnie w Sosnowcu i próbowałam podbić nim,, na sucho '' pustym bez dziecka no i nie w terenie i jedno jest pewne, że jest mega twardy. Dla mnie podobny w podbijaniu jak Britax B-Agile. Ale za to ten Argo ma fajne duże siedzisko które tez fajnie wygląda z tą kanarkowa wkładką. Także jak ktoś lubi wozy z twardym zawieszeniem to czemu nie smile
    • afroddytta Re: Mamas § Papas Argo 29.04.15, 21:13
      Tak ja mam M&P Sync i uważam, że to bardzo fajny wózek smile
      Z minusów to właśnie kosz, kupiłam z przetartym, ale obszyłam i jest idealnie, muszę jeszcze skrócić paski na których wisi z przodu i moim zdaniem nie będzie przeszkadzał w jeżdzie. Faktycznie brak okienka w budzie, ale buda jest spora.

Moim zdaniem nie jest to twardy wózek! Tzn. zależy z czym porównywać, ale ja go z Bobem nie będę porównywać wink U mnie on jest wielkościowo porównywalny z CM i tutaj ogromny plus dla M&P bo on jest miękki ma bardzo dobrze wyczuwalną amortyzację na tylną oś (w przeciwieństwie do CM który jest po prostu sztywny). Ja go kupiłam jak moja córka miała ok roku i szczerze nie miałam serca ją wtedy do CM sadzać (i to i tak jako wózek samochodowy), w M&P było idealnie-sztywne siedzisko i oparcie, podnoszony podnóżek, spora buda i właśnie ta amortyzacja.
      Na plus dla mnie składanie do środka tapicerką, też łatwe na raz, i wózek złożony mozna ciągnąć za sobą. A i jeszcze rączka do prowadzenia jest bardzo wygodna i fajna, regulowana teleskopowo.
      Na minus potencjalnie fakt, że CM zostaje z nami do końca, a Synca sprzedam bo oparcie ma niższe.

Ogólnie mam już fotki SYnca, teraz muszę dorobić porównawcze z CM i opiszę go w oddzielnym wątku smile
      • silke85 Re: Mamas § Papas Argo 29.04.15, 21:53
        Afro a ona ma naprawde tylko 42cm oparcie? bo tez nad argo myslalam ale chyba nie ma sensu dla mojej wielkiej 2,5latki co?
        • afroddytta Re: Mamas § Papas Argo 29.04.15, 22:21
          Muszę zmierzyć.
          Ogólnie to wygodnie jest na nogi, bo ten niski podóżek jest bardzo fajny.
          Mogę podesłać Ci fotkę z moim 4altkiem smile
          • silke85 Re: Mamas § Papas Argo 29.04.15, 23:42
            poprosze smile maila mego masz, bo wiesz troche mnie to dziwi ze powierzchnia spania niby 92cm a takie niskie oparcie uncertain a nam wóżek ostatnio to głownie służy właśnie do spania w domu big_grin
            • persemona Re: Mamas § Papas Argo 04.05.15, 22:33
              A więc kupiłam model Argo. Podzielę się z wami opinią po pierwszych spacerach. Model Argo to kolor żółty, wyłącznie żółty, przyciąga owady to fakt, dlatego kupiłam jeszcze wkładkę do wózka w innym kolorze i problem z głowy. Zaś jesienią i latem nie powinno byc tego klopotu. To co dla mnie najważniejsze a czego brakowało mi w wózkach parasolkach to prawdziwe amortyzatory a co za tym idzie to podbijanie. Argo super się podbija w ogóle nie jest sztywny, owszem to nie wozek na sprężynach, więc nie oczekujemy bajania, jednak tylne zawiszenie daje miękkość , dużo twardzszy był mutsy igo, który był naszym pierwszym wózkiem i szybko się go pozbyłam, gdyż był za twardy ( zero amortyzacji ) I ciągle klekotał i trzeszczał, gdy niedawno zauważyłam ten wózek na ulicy i usłyszałam ten klekot to przeszły mnie ciarki i wróciły złe wspomnienia. Ale wracając do Argo. Koła nie terkoczą jak W większości parasolek na kostce brukowej, przednie koła zdejmowanie, jest bardzo zwrotny. Siedzisko jak narazie nam odpowiada , roczniak spokojnie się mieści nie dotyka daszku a oparcie nie jest niskie, na wyższych dzieciach moŻe być kłopot , rozkładane do pozycji leżącej na pasku. Jeden minus za to, ze siedzisko jest jakby lekko przechylone do tyłu, nie jest całkiem siedzące pod kątem 190 stopni malec wychyla się do przodu, a razem z nim siedzisko, wprawdzie nie rodzi to niebezpieczeństwa ale jakoś mi nie gra, podnóżek zaś jest idealny taaaki długi że widzę jak małemu wygodnie wywalić nogi...i nic nie zwisa (jak dobrze że nie skusiłam się na baby jogger City mini-zgroza bez podnóżka, teraz widzę jakie to ważne ) rączka regulowana teleskopowo do 3 wysokości , ja jestem niska więc idealnie do mnie pasuje wysokość 96. Zwykle miałam problem z tymi rączkami zawsze za wysokie ( w mutsy igo nawet najniższa była dla mnie zbyt wysoko co zwiększyło problem podpijania.) Budka - to najważniejszy element zaraz po niskiej raczce i amortyzatorach. Musiała być długa i oslaniajaca całe dZiecko. I Argo to ma zakrywa mi malca w całości. Nie ma okienka poglądowego na dziecko, komuś może przeszkadzać ten fakt, ja i tak mam manię zaglądania do dziecka więc nie wymagałam tego elementu. Kosz rzeczywiście nisko osadzony, ale w mutsy igo był jeszcze niżej więc nie przeszkadza mi to. Składanie bardzo proste przy użyciu dwóch rąk. Komuś może przeszkadzać brak pałąka bezpiecZeństwa, dla mnie ten element był właściwie nieistotny. Jest to wozek produkowany głównie na rynek UK podobnie jak MCLareny , co ciekawe one nie mają pałąków, moja siostra która mieszka w London bardzo rzadko spotykała wózki właśnie z pałąkami . Po złożeniu jest płaski i zajmuje mało miejsca w bagażniku ale uwaga więcej niż parasolka, a to ze wZględu na fakt, ze składa się w kanapkę i idzie w szerokość . Wozek kupiłam nowy na allegro za 489zł. W zestawie była folia przeciwdeszczowa. Uważam ze za tę cenę spełnia swoje zadanie nawet ponad moje oczekiwania.
              • sermag Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 07:54
                Teraz troche zaczynam zalowac, ze nie wzielam Argo zamiast mojego Pixo... brak przekladanego siedziska zawazyl na tym.
                • afroddytta do sermag 05.05.15, 09:24
                  masz jakiegoś maila, jak można do Ciebie napisać?
                  • sermag Re: do sermag 05.05.15, 12:39
                    Afrodyta, moj mail: m.serbista@wp.pl
              • kkitka Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 10:34
                czy budka ma wentylacje?
              • maminka_janka Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 10:47
                Przeczytałam w recenzjach na angielskiej stronie, ale dotyczących Synca, o jakimś kartonie, czy dykcie w siedzisku. Czy coś takiego jest w Argo? Kurcze, sama się trochę podjarałam, bo cena atrakcyjna. I jeszcze jedno - jak prowadzenie? Da się jedną ręką, nie ucieka na boki?
    • maminka_janka Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 09:41
      Będę wdzięczna za podanie wysokości oparcia oraz szerokości po złożeniu. Zastanawiam się, czy wejdzie do bagażnika Corsy bez ściągania kółek... A właśnie - czy kółka można łatwo zdjąć?
      • ela.dzi Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 12:09
        Mam Armadillo, które ma podobne wymiary jak Argo i spokojnie wchodzi do mikrego bagażnika Micry.
      • hanna79 Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 12:15
        O ja też byłabym ciekawa rzeczywistych wymiarów po złożeniu, choć raczej nie powinnam mieć złudzeń, że wejdzie mi do Yaris wink
        • persemona Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 16:43
          Kółka w Argo są zdejmowanie tylko przednie, dzięki temu zyskujemy więcej miejsca , natomiast bez zdejmowania mi spokojnie mieści się do punto, podobnie jak parasolka wypełnia prawie cały bagażnik. Wymiary po złożeniu to 70cm długi. 55 cm szeroki i 32 cm wysoki. Budka nie jest wentylowana jest cała zabudowana, ale wykonana z materiałów oddychajacych i z filtrem uv. Dziś byłam argusem na zakupach i jestem zachwycona. Nareszcie po cierpieniach z parasolką, zresztą podobno dobrą inglesina trip, mogę pchać jedna ręką i kręcić z lekkością w kółko, no i te amortyzatory to bajka. Trochę buja się na boki delikatnie, ale dla mnie to nie oznacza niestabilności. Można uśpić malca dzięki temu.Dziecko siedzi pewnie. To moje początki z argo i jak na razie idzie nam świetnie . a i wertepy oraz leśne ścieżki też zaliczone i bezproblemowo zdaje egzamin.
          • rozka26 Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 16:53
            Dobrze wiedzieć, że M&P Argo się fajnie jeździ i podbija. W sklepie wydawał się sztywny. Może się też skuszę na niego... smile
          • gniesia007 Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 16:54
            A jak myslicie ten sklep i ta promocja to realne czy jakas sciema www.kochamzabawki.eu/wozek-dzieciecy-mamas-and-papas-argo-p-1913.html ? Gdyby cena byla realna to nawet warto byloby wyprobowa.
            • persemona Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 17:10
              Cena bardzo realna. Ja za swój na allegro w ubiegłym tygodniu zapłaciłam 495zł z przesyłką w sklepie użytkownika MALUCHYPL. Dobry kontakt ze sprzedawca. Tego samego dnia od zakupu wózek został wysłany i na trzeci dzień kurier przywiózł do domu. Także można już kupić ten wozek poniżej 500zł, trzeba tylko dobrze poszukać. Ja kupiłam u nich ostatni egzemplarz ale za jakiś czas będą mieli znowu.
          • persemona Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 17:04
            W siedzisku nie wiem co jest za materiał ale dykta to kojarzy mi się z czymś słabym i łamliwym, tu jest chyba jakiś kawałek lekkiego drewienka. Bynajmniej na to idzie gruba powłoka żółtego materiału i jest mięciutko. Pierwszy raz spotkałam się z takim szerokim siedziskiem. Jedyna wada jak już pisałam to ze rozkłada się na pasek i gdy dziecko przechyla się do przodu to ciągnie za sobą oparcie , trzymają go wtedy pasy, a całe siedzisko jest przytwierdzone do stelaża, więc raczej nie wypadnie, niemniej ta ruchomosc oparcia może wkurzac ale chyba tylko mamę bo syn zadowolony ze może się swobodnie wychylac. Fajne jest też to że po złożeniu możemy ciągnąć złożony wozek za sobą np. do auta a nie nieść. Waga w sumie to zastanawiajaca bo na opakowaniu kartonowym było napisane 15,1kg. To jest waga całej paczki, ale w sumie oprócz wózka i folii oraz instrukcji obsługi nic tam nie było no i karton coś tam waży. Muszę chyba stanąć z wózkiem na wagę bo producent podaje 9kg a moja parasolka miała tyle samo i była zdecydowanie lżejsza. Ja oceniam na oko tak gdzieś 10,5 kg ale jak go zwaze to podam wynik.
            • aszyk71 Re: Mamas § Papas Argo 05.05.15, 18:17
              A mogłabyś jeszcze podać wysokość oparcia i odległość jaka jest między budką a siedziskiem.
              • persemona Re: Mamas § Papas Argo 06.05.15, 17:52
                Zmierzyłam oparcie Argo ma 42 cm od budki dzieli go ok 8cm. Razem 50cm i dziecko dotyka budki . mojemu roczniakowi jeszcze sporo brakuje do dotykania budki, ale on z tych krótko tułowiastych więc raczej trochę nim pojeździmy.
                • paulajarosz Re: Mamas § Papas Argo 22.03.16, 11:53
                  Jak tam po roku użytkowania wózka? Sama przymierzam się do jego zakupu i szukam rzetelnych recenzji smile
          • kasiamamaani Re: Mamas § Papas Argo 22.03.16, 16:14
            ma do bagażnika w golfie upchnęłam ostatnio Navingtona Caravel z gondolą wink
            Także ten malutki argo powinien dać radę w Yarisie wink
    • uszatekk Re: Mamas § Papas Argo 22.03.16, 14:16
      Ja miałam kilka miesięcy.polecam smile dobrze sie podbija,fajnie sklada-jeden ruch.ma blokadę przed chroniąca przed rozłożeniem.można prowadzić jedna ręką.super sie podbija,nie terkocze. Sklada sie tapicerka do środka. Wysuwana raczka -dla rodziców z różnym wzrostem.Buda jest spora.paskowa regulacja oparcia -powoduje ze rozłożony do spania fajnie buja tym siedzeniem Minus to kosz nisko zawieszony i zajmuje troche miejsca po złożeniu. Sprzedałam żeby zrobić miejsce na następny.wózek za taka cenę moim zdaniem jest b.dobry
      • uszatekk Re: Mamas § Papas Argo 22.03.16, 14:27
        Mi brakowało jedynie okienka w budzie
    • karagando Re: Mamas § Papas Argo 10.04.16, 21:07
      Czy da sie dolaczyc platforme dla dziecka? Bo ten palak miedzy kolami wyglada bardzo licho...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka