thektoska
01.10.15, 13:00
Micralite- opinie
Malo opinii o wozkach tej firmy pojawia sie na nszym forum.
Na zdjeciach forumek sporo zdjec Micralitow sie pojawia.
Sa tak kiepskie ze szkoda slow? A moze tak fajne, ze ma na co narzekac.
Wymyslilam sobie Twofold, ale chyba nie znajde to nikogo, kto moglby z wlasnego doswiadczenia o tym wozku napisac.
Moze wiec uzytkowniczki innych modeli tej marki moglyby mi odpowiedziec na kilka pytan:
- prowadzenie przez wysoka osobe (jesli tak to ile wzrostu
- latwosc skaldania rozkladania
- podbijanie z duzym dzieckiem (powyzej 2 lat)
- komfort dla duzego dziecka (ilosc miejsca)
- amortyzacja przy gondola lub maxui cosi- wozenie noworodka
- wozek praktycznie nie ma budy , kosza I podnozka- to wady widoczne na zdjeciach bez testow- ma jakies inne wady?
Zdaje sobie sprawe, ze nie wszystkie odpowiedzi beda adekwatne do modelu, na ktory sie czaje, ale na cos mosze postawic
Wstepnie wymyslilam sobie, ze wozek bedzie mi pasowac do trzech celow:
- odwozenie starszaka do przedszkola przez najblizsze 2 miesiace (codzienne skladanie I przechowywanie w przedszkolu, nosnosc wozka dostosowana do roslego chyba 17kg kawalera)
- odwozenie starszaka do przedszkola jak juz bedzie miec mlodszego brata (gondola/ maxi cosi oraz drugi fotelik dla starszaka lub zintegrowana platforma) (amortyzacja dla maluszka !!)
- wozek samochodowy dla dwojki (uzupelnienie Easywalker Duo) (latwosc skladania- rozkladania, waga I wielkosc po zlozeniu)
A moze inny wozek spelni moje wymagania lepiej? A moze potzrebuje dwoch roznych wozkow?
Mielismy uzywac BJCM GT , pokochalam ten wozek miloscia bezgraniczna I pewnie do niego wroce za rok, ale nie jestem go w stanie podbijac z 2.5 latkiem na pokladzie I nie wyobrazam sobie podbijania z buggy board I dwojka pasazerow.