Dodaj do ulubionych

Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro

02.10.15, 22:47
Jestem już (mam przynajmniej taką nadzieję) na ostatniej prostej moich wózkowych dylematów. Szukam wózka dla rocznego synka. Zależy mi na amortyzacji i łatwym prowadzeniu nawet w trudnym terenie + na koszu na zakupy + na małych rozmiarach po złożeniu. Po długich bojach wybrałam te dwa modele i nie mogę się zdecydować. Dodam, że żadnego z nich nie widziałam na żywo. sad Proszę, proszę i jeszcze raz proszę o pomoc. Doradźcie plis.
Agnieszka
PS - Jeśli doradzacie jakiś zupełnie inny model, jestem otwarta?
Obserwuj wątek
    • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 02.10.15, 23:06
      Jako trzecią opcję rozważam MB Swifta, choć nie wiem, czy jego amortyzacja mnie zadowoli. I tu pytanie do użytkowniczek swifta. Jaką ma amortyzację?
      • efjana Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 02.10.15, 23:37
        z tych które wymieniłaś, najlepszą amortyzację ma nipper, później easywalker, mb nie mają amortyzacji sensu stricte; nippera ciężko kupić. nipper jest dużo mniejszy w porównaniu do qtro. żadnego nie używałam, ale się dużo naczytałamwink

www.facebook.com/groups/1609032309362004/
        • gleana Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 09:02
          Z tego co pisały użytkowniczki Nippera to ma super amortyzację ale dziecko zmieści się max. dwuletnie. Więc jeśli ma to być wózek do końca to Easywalker.
          • hasturek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 18:51
            To ja wygłoszę niepopularne zdanie nt Nippera - uważam, że problem małego siedziska i niemożności wożenia dziecka starszego są przesadzone. Woziłam w podwójnym Nipperze wysoką 3latkę bez uszczerbku na jej zdrowiu i morale (jej i swoim) wink
            Nipper to super wózek, najlepszy terenowiec z jakim miałam do czynienia. żałuję że nie mam jeszcze pojedynczego smile
            • gleana Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 20:31
              No właśnie dzisiaj widziałam w Nipperze chłopca ponad dwuletniego, może nawet bliżej mu było do trzech lat i nie wyglądało to źle. Może i nie miał jakoś dużo miejsca ale też nie wyglądał jak przedszkolak wciśnięty w wózek smile
    • jprzeczek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 09:13
      Tutaj masz porównanie Easywalker Sky i Nipper.
      pokazywarka.pl/m8mnfh/
      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,152649836,152649836,Porownanie_3_terenowych_3_kolowcow.html
      MB Swift jest większy po złożeniu na długość od tych dwóch powyżej wymienionych. Ma z pewnością mniejsze siedzisko. Easywalker starczy do końca, a dwa pozostałe nie. Kosz w Easywalkerze jest duży, ale w nipperze na plecach jest też duża kieszeń. To zależy, czy będziesz jeszcze zmieniać wózek, czy już chcesz zakupić ten jeden i nie wymieniać do końca. Jeśli tak, to bierz Easywalkera, bo nipper do końca nie wystarczy, ale będzie służył dłużej niż Swift, który ma mniejsze wymiary siedziska na szerokość.
      • kin_ga83 Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 09:23
        Mam wprawdzie sky nie quatro, ale ma o niebo lepsza amortyzację niż nipper. Nipper ma słabą amortyzację ale pompowane koła robią swoje. Jest też mniejszy po złożeniu. Ew jest bardzo duży. I jeżeli jesteście wysocy to lepszy ew.
      • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 09:26
        Porównanie super. Faktycznie Nipper ma znacznie krótsze oparcie. EW wydaje się za to kolosalny. smile Czy zakupiony wózek będzie do końca wózkowania to się zobaczy. wink Z jednej strony chciałabym, ale z drugiej trochę mnie wciągnęła ta wozkomania i nie wiem czy tak łatwo się od niej uwolnię.
        Dziękuje za wszystkie porady i czekam na więcej.
        • jprzeczek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 09:29
          Jeśli waga ma znaczenie, to bierz nippera. Swifta będzie trudniej sprzedać niż nippera, podobnie easywalkera.
          • agnie-sia80 Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 16:46
            nipper świetnie sie sprawdza w każdym terenie. nawet na plaży wink amortyzacja niezła. do tego jest lekki, super się prowadzi, łatwo składa. jestem bardzo zadowolona użytkowniczką Nippera wink
            • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 18:46
              Czy wysokość oparcia w nipperze to faktycznie tylko 48 cm? Zmierzyłam gdzie na tym momencie synek ma głowę w wózku i okazuje się że na 46 centymetrze. Jeśli wymiary się potwierdza wygra EW.
              • hasturek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 19:03
                Oparcia teraz zmierzyć nie mogę, ale tu masz trochę zdjęć www.bestbuggy.co.uk/2013/05/out-n-about-nipper-vs-bob-revolution-ce-vs-mountain-buggy-urban-jungle-vs-baby-jogger-city-elite/

To w ogóle fajne źródło rzeczywistych zdjęć, również z dziećmi w różnym wieku smile
              • jprzeczek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 19:11
                Jeśli chodzi o oparcie, to różnica między EW a nipperem będzie niewielka 1-2 cm.
                Napiszę Ci tylko jeszcze jedną rzecz - w EW (w sky, więc i w qtro pewnie też) wszystko jest przemyślane co do milimetra. Wszystko można rozłożyć na czynniki pierwsze i szybko wyprać oraz wysuszyć. To mi się bardzo w tym wózku podobało. Może niektórych denerwować opuszczanie oparcia poprzez rozsuwanie zamków. Ja chyba z raz z tego skorzystałam, bo moje dziecko było z tych nieśpiących. Przycinać komara zaczęła dopiero w volo, a tam jak na ironie nie można oparcia rozłożyć. Na sky świetnie zakładało się śpiworek, ponieważ pasy z tego co pamiętam rozłączały się łatwo. Ogólnie fajnie śpiworek na tym wózku leżał.
    • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 22:07
      Dziewczyny, a MBUJ? Co byscie wybrały? EW Qtro, Nippera czy UJ?
      Znalazłam bardzo taniego używanego UJ i zaczęła się zastanawiać. Ech powinni mi zablokować strony z ogloszeniami, bo nigdy się na nic nie zdecyduje.
      • jprzeczek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 22:15
        Nie popełniaj mojego błedu-czytanie i zastanawianie się. Nie przepłać w przypadku EW i MB, bo będzie Ci później ciężko sprzedać bez dużej straty. Napisz co dlaz Ciebie ma znaczenie - waga, rozmiar po złożeniu, no i do jakiej kwoty to ma być wózek. Do EW np. łatwo dokupić łożyska, do MB już gorzej, a wozki stare czasem wymagają pewnych napraw. Wagowo nipper wypada najlepiej, później EW, na końcu UJ. Nipper myślę sprzeda się na allegro w mgnieniu oka jeśli Ci nie podejdzie. Ja żałuję, że go nie wypróbowałam, zniechęcona opiniami, że jest dla mniejszych dzieci, a chciałam kupić nowkę z UK. Przez ten mój durny rozsądek dałam na wsteczny.
        • jprzeczek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 22:22
          Napisz do forumki jelsaa, bo ona zdaje się miała wszystkie te wozki (sky zamiast qtro), ale wydaje mi się, że dla niej nipper bylby numero uno.
        • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 03.10.15, 22:33
          Wszystkich szukam używek i znalazła N i EW w dokładnie tej samej cenie. Oba z foliami, oba w tym samym kolorze. Generalnie baaardzo trudny wybór. A teraz jeszcze ten UJ też w tym samym kolorze ale starszy od powyższych za to o ponad połowę tańszy. I zglupialam. Już spać nie mogę przez te wózki.
          • kin_ga83 Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 04.10.15, 13:58
            Jeżeli nie chcesz stracić przy sprzedaży to kup nippera. Jeżeli chcesz super wóz to ew skybig_grin
            Z moich doświadczeń wynika, że jeżeli kupisz sky i nippera powiedzmy za 700 zł (oczywiście w dobrym stanie), to nipper szybko pójdzie za 600 zł. A sky niekoniecznie. ...bliżej 500 i niekoniecznie szybkosad
            • hasturek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 04.10.15, 18:52
              Dodam jeszcze, że moim zdaniem MBUJ jest spory po złożeniu.
    • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 04.10.15, 13:36
      Testowała dziś Nippera. Prowadzi się genialne. Składa łatwo choć ten metalowy pizdrutek to lekką przesadą. Same plusy i dwa minusy. Jeden - hamulec. O zgrozo. Nic dziwnego że się ciągle psuje. Jak go naprawianie? Czy można w Pl kupić części do tego wózka? Dwa - mój roczny dzieć sięga do górnej krawędzi oparcia i boje się że za kilka miesięcy już go nie uspie w tym wózku bo się chłopak nie zmieści.
      • wodadobra Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 04.10.15, 13:55
        Hamulcem się nie przejmuj. To się łatwo naprawia samodzielnie. Dziewczyny pokazywały jak, ale teraz nie mogę znaleźć wątku.
        Jeżeli spodobał ci się nipper to go bierz. Bez problemu sprzedaż w chwili, gdy uznasz, że wam nie wystarcza, a do tego czasu będziecie się cieszyć wózkowaniem w dobrym stylu.
        • aszyk71 Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 04.10.15, 15:09
          Nipper V4 nie ma już "pizdrutka"i plastikowych końcówek na drucie od hamulca smile. Miałam wersję v2 i tak naprawdę ten pizdrutek wcale mi nie przeszkadzał ale też nie zakładałam go w to miejsce gdzie powinien być tylko wisiał sobie luzem. Sprzedałam V2 i nie mogłam pogodzić się ze stratą wink więc kupiłam ponownie v4. Moja córka ma 2,5 roku i póki co mieści się bez problemu. Pewnie zimą już się do wózka nie zmieści ale już teraz korzystamy z wózków sporadycznie. Poza tym nippera oparcie ustawisz w pionie a w UJ będzie bardziej pochyłe, nie wiem jak w EW. Dla nas było to ważne bo moja córka musiała siedzieć jak na krześle.
          • jprzeczek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 04.10.15, 18:28
            W EW oparcie można spionizować, po bokach są klamry do tego slużące.
    • jelsaa Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 05.10.15, 17:23
      I nipper i EW sky maja fajna amortyzacje, W EW jest ona regulowana, od twardej do bardzo miekkiej. Oba wózki prowadza sie łatwo, ale wolalam prowadzić nippera, oba świetnie dadza sobie radę w trudnym terenie. Sky ma rewelacyjny duzy kosz na zakupy z bocznymi zamkami ułatwiającymi załadunek, genialna sprawa. w nipperze jest kieszeń za oparciem, ale mało funkcjonalna i w opcji dokupuje sie kosz dolny do którego dostęp jest ograniczony. Ale sprawe swietnie załatwiaja city hooki. Nipper składa sie identycznie jak sky, ale jest mniejszy i odczuwalnie lzejszy po złożeniu. Ja piszę o skyu, qtro bedzie jeszcze cięższy.
      MBSwift nie ma w ogole amortyzacji i ma małe siedzenie, odpuśc ten wózek. MBUJ ma jakąs tam amortyzacje ale bez rewelacji i jest długi i cięzki po złożeniu.
      Ja kupilabym Nippera a po nim Bob'a Revolution.
      • gleana Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 05.10.15, 18:05
        O i właśnie takiego doświadczonego głosu brakowało big_grin
      • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 05.10.15, 21:01
        Dzięki. Bardzo cenne porownanie smile.
        Jutro jadę obejrzeć kolejnego już Nippera. Przyznam, że jeśli jest taki jak na zdjęciach i w opisie właścicielki to będzie mój. big_grin
      • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 05.10.15, 21:07
        Jelsaa co to są City hooki? Bo mnie zaintrygowalas.
        • jelsaa Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 07.10.15, 17:10
          To sa haczyki do powieszenia torebki/siatek
          www.google.pl/search?q=cityhook&espv=2&biw=1280&bih=675&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAmoVChMI8r3E_tCwyAIVhY0sCh3u2g7b&dpr=1#tbm=isch&q=cityhook+buggy
          A z nippera bedziesz na bank zadowolona smile
          • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 07.10.15, 22:04
            Dziękuje smile
    • flyball Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 06.10.15, 18:36
      No i stało się. Dziś do naszego domu wprowadził się Nipper. Pierwszy spacer za nami. Wrażenia fantastyczne. Młody zachwycony. Zwykle nie sypia w wózku, a dziś padł i przespał godzinny spacer. smile
      Dziękuje za wszystkie podpowiedzi, porównania i mnóstwo cennych informacji. Jesteście nieocenione!!!
      • jprzeczek Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 06.10.15, 18:36
        Czekamy na zdjęcia smile
      • wodadobra Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 06.10.15, 19:05
        Zawsze odczuwam ogromną satysfakcję po takich słowach. Ciśnie się na usta (w imieniu forum oczywiście) "a nie mówiłam?" wink
        • agnie-sia80 Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 06.10.15, 21:01
          wodadobra - NASZ nipper jest supersmile
    • poeticjustine Re: Out'n'about Nipper vs Easywalker Qtro 07.10.15, 23:53
      Witam potwierdzam tylko cudne wrazenia z prowadzenia nippera smile...ale korzystając z okazji tego tematu powiedzcie prosze jak u Was pasy w nipperze? Ja mam wrazenie ze przebiegaja za nisko nad ramionami dziecka i przy wsadzeniu dziecka w kurtke zimowa wychodzą ponizej ramion synka a to przecież nie jest wskazane no i nie wygodne.Jakos wysokosc siedziska mi nie przeszkadza i wcale nie jest z tym najgorzej tylko te paaasy..Macie na to jakiś patent?
      Pozdrawiam jakby zimowo, brrrrwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka