Dodaj do ulubionych

Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberry

23.12.15, 14:47
Hejwink
Po raz kolejny poszłam do sklepu obejrzeć Bee 3 i bijąc się dalej z myslami (trochę namówiona dodatkowo przez sermag) wink zakupiłam alternatywę - odpowiedz icandy na bugaboo beewink
Okazyjnie nabyłam icandy raspberry. Dziś przyszedł. Póki co wyjełam z kartonu między jedną partią ciasteczek a drugą i miedzy jedną pieluchą a.... (no wiecie..) wink)
Design zdecydowanie na plus, bardziej dopracowany niż bee, mniej plastikowy, nic nie trzeszczy. Siedzenie jest chyba większe i rozkłada się całkiem na płasko (3 pozycje) i ma taki jakby prawie podnóżek dla młodszych dzieci. Rączka regulowana w większym zakresie niż bee, dużo większy kosz na zakupy i schowek plastikowy na folię p. deszczową i inne drobiazgi - super pomysł!
Koła trochę inne, nie wiem jak się sprawują, mają wyczuwalną amortyzację... w bee podobały mi się bardziej ale zobaczymy wink
Ponoć jest lżejszy 6,6kg (nie ważyłam, nie mam wagi hihi).
Fajnie się podbija nawet z 3 latkiem twarzą do mnie (w domu póki co).
Jest porównanie tych wózków na bestbuggy wink
Postaram się zrobić jakieś fotki jak dzieci spacyfikuję jakoś...
Obserwuj wątek
    • cuqiereq Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 16:10
      Rany! Im dłużej na niego patrzę tym bardziej mi się podoba! Dziewczyny są zachwycone! Obie mają bardzo dużo miejsca i spokojnie mogą w nim spać (3 lata i 1,5 roku) starsza ma jeszcze sporo miejsca nad głową. Kurcze.... tyle roboty jeszcze... sernik, pakowanie, sprzątanie a ja wózkomanię uprawiam uncertain
    • kin_ga83 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 18:57
      Faktycznie trochę zasugerowali się beewink
      Czekam na zdjęcia i już mam kilka pytańsmile
      Czy buda jest z takiego majątkowego materiału jak w bee3? I czy jak oparcie jest rozłożone na płasko to buda tworzy z siedzeniem tylko kąt prosty czy bardziej się nadciąga?
      Jak będziesz miała czas to czy mogłabyś zmierzyć wysokość rączki wyciagnietej na maksa?
    • sermag Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 19:29
      A jednak!smile super, ja czekam na fotki i relacje jak sie sprawuje w terenie. Kurcze, moze jednak i ja sie skusze jak jeszcze beda w tej cenie po Nowym Rokuwink
      Ciekawe da rade tam gobdoke zamontowac?
      • sermag Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 19:29
        Gondole*
    • acora Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 21:17
      Podoba mi się ten wkładko-śpiworek, lubię elastyczne rzeczy. Jakie ma koła? Znalazłam, że to TPU, ale jak to się zachowa na chodniku? Buda wydaje się bardziej majtkowa niż Bee (przynajmniej na filmie). Jak zamontować śpiworek z otworami na pasy nie na rzepy? Da się je jakoś rozpiąć? Kosz faktycznie pojemny smile Podoba mi się, że od strony nóżek jest osłonięty - nie gromadzi piachu z butów. Składanie chyba z siedziskiem w obie strony?

Jaki masz kolor? smile
      • cuqiereq Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 22:38
        Składa się z siedziskiem w obie strony - jedną rękąwink i tak samo rozkłada. Pasy ma albo 3 albo 5 punktowe jak kto woli (są rozpinane) osłonki na pasy i budka są w tym samym kolorze ( tzw. Color pack). Ja mam cały czarny. Budka słoneczna (trochę jak gruba lycra) ale bardzo duża i na pewno chroni od słońca. Mnie to wystarcza bo córki już spore 3 i 1,5 więc bez przesady z tymi budamiwink
        Genialny jest ten schowek na folię i klucze czy portfel... nikt postronny nie ogarnie co to i po co bo wygląda jak część stelaża. Ma wyjątkowo miękką amortyzację bardzo wyczuwalną (pierwszy raz widzę aż taką) może na filmiku jakimś pokażę? Rączka regulowana przyciskiem na rączce a oparcie ma estetyczny klips na górze do regulacji. Może być od urodzenia bo rozkłada się na płasko i jest do niego taki śpiworek/cocon/gondolka w kolorze budki.
        Zaraz dodam jakieś fotki tylko M z przed kompa wygonięwink
        Nie wiem jak w terenie ale amortyzacja jest obiecująca, podbija się genialnie i jest baaardzo ładnie wykończony - śliczny. Na zdjęciach wygląda gorzej niż w realu ( może przez flash?).
    • rokaj1015 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 22:39
      O nie... i po co ja go zobaczyłam?! Dlaczego przejrzałam Google? Rety teraz musze go dopisać do listy😊
      Czekam na zdjęcia i wrażenia ze spaceru. Jest serio bardo interesujący! Kupiłaś w PL?
      • cuqiereq Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 22:52
        Na zdjęciach nie wygląda tak fajnie. Kupowałam bardzo sxeptyczna bo napalona na bee jestem (bylam ha !) Ale jak przyszedł, rzuciłam ciastka i poszłam odpakowywać i zeobił na mnie wrażenie bardzo. Zresztą każdy (chyba) icandy jest prześliczny bardzo dopracowane detale. Tego brakowało mi w bee (za taka kasę!).
        Icandy wycofał się z Polski i z większości krajów poza UK i wyprzedają asortyment zatem upolowałam okazjęwink ale tak czy siak i tak chyba wolałabym raspberry niż bee (jeszcze nie jechałam żadnym). Bardzoej funkcjonalny, ładniejszy i ma podnóżek (tak jakby).
    • koala0405 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 23:03
      tez kiedyś byłam napalona na tego icandy ale jednak wygląd bee bardziej mi się podoba
      Bee miałam 4 razy ...
    • cuqiereq FOTKI icandy raspberry 23.12.15, 23:08
      pokazywarka.pl/9lgxl2/
      fotki na szybko, niestet lampa psuje efekt i odejmuje mu dużo.. sad w realu jest dużo ładniejszy.
      • koala0405 Re: FOTKI icandy raspberry 23.12.15, 23:12
        kółka są plastikowe? jaka ładowność wózka?
        • cuqiereq Re: FOTKI icandy raspberry 23.12.15, 23:28
          Właśnie nie wiem co to za tworzywo na kółkach, wygląda na plastikowe ale w dotyku jest inne...hmmm nie mam pojęcia. Zobaczymy po spacerze. Nośność chyba 20 kg. Icandy daje chyba dożywotnią gwarancję na stelaż (ale nie mam pewności). Jest bardziej stabilny niż bee, nie jest rozchwiany a bujać można na amortyzacjiwink jestem miło zaskoczona bo byłam nastawiona sceptycznie.
      • karioka1985 Re: FOTKI icandy raspberry 24.12.15, 00:00
        Kurczę, no nie. Nie podoba mi się 😒 a budka na drugim zdjęciu (zbliżenie) wygląda dziwnie. Jakby byla łatana czy coś 😐
        • cuqiereq Re: FOTKI icandy raspberry 24.12.15, 00:18
          W święta zrobię jakieś fotki w świetle dziennym. Tutaj lampa bardzo zniekształcila. Nigdzie nie jest połatany wink)
    • cuqiereq amortyzacja film icandy raspberry 23.12.15, 23:18
      Filmik, jak działa amortyzacja. Przy niewielkim nacisku - mega! smile

• cuqiereq Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 23.12.15, 23:47
      Jeszcze wymiary:
      Wysokość siedziska ok 54-55 cm 3 latka ma sporo miejsca nad głową a ma ok. 100 cm.
      Głębokość siedziska ok. 31 - 38 (taki wyprofilowany podnóżek)
      Wysokość rączki max 105 cm
      Waga ponić 6,6 kg (nie mam wagi zatem nie mogę zweryfikować).
      • gleana Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 24.12.15, 00:07
        A mnie się podoba 😊 Amortyzacja wygląda super, ciekawe jak w terenie się spisze.
        • acora Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 24.12.15, 00:55
          Male kolka plus taka amortyzacja może robić to, co w Camie: utrudniony podjazd pod mini krawężniki. Ciekawa jestem pierwszego spaceru smile
          • cuqiereq Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 24.12.15, 01:31
            Też jestem ciekawa wink nie wiem jak ze spacerem w święta bo jedziemy do rodziców na wieś a tam nipper raczej... i zostajemy do sylwestra. Zobaczymy, chyba nie wytrzymam i jutro gdzieś go zabiorę, choć na chwilę.
            • sermag Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 24.12.15, 08:01
              Oj nieee... nie mozesz nas zostawic w takiej niewiedzy az do przyszlego roku. Koniecznie wyrwij sie dzisiaj chociaz na krotki spacerwink i zdaj nam relacje czy kolka halasuja mocno, jak sie podbija, manewruje itp. Napalilam sie i mam nadzieje, ze jeszcze jeden zostal dla mniebig_grin poprosze Swietego Mikolajabig_grin
              • kin_ga83 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 24.12.15, 08:38
                Rączka niższa niż w beesad
                A jak sprawdza się podnóżek dla dużego dziecka? Może tam Twoja Trzylatka oprzeć stopy? Bo na filmach widać, że dziecko opiera lydki o ten plastyk, jest też jakaś puleczka tak jak w bee?
                Nie jestem fanatykiem budek, ale kurcze, jak się robi trzypanelową budkę to można zrobić taką żeby chroniła dziecko jak śpiuncertain
                • koala0405 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 24.12.15, 08:50
                  najlepsza budka do bee jest ta letnia :
                  pokazywarka.pl/37885v/
                • cuqiereq Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 24.12.15, 10:08
                  www.bestbuggy.co.uk/2014/11/icandy-raspberry-vs-bugaboo-bee3-vs-easywalker-mosey-vs-stokke-scoot-2014/

tutaj jest porównanie raspberry i bee i wygląda na to że mają taką samą albo raspberry ma dłuższą... może ja coś nie dokładnie zmierzyłam..
                  moja 3 latka ma ok. 100 cm (ubrania na 104) i opieera łydki o ten podnóżek i nie zwisają, wygląda jakby było jej wygodnie. To mnie wkurzało w yoyo że tego wyprofilowania wogóle nie było tylko siedzisko i koniec. Tutaj i 1,5 roczna i 3 letnia mogą się spokojnie wyspaćsmile
                  Postaram się w święta zrobić zdjęcia z nimi w środku dla porównania.
                  Nie mówię że bee jest fe ale za taką kasę mógłby być bardziej dopracowany i mniej plastikowy i wygląda na to że raspberry taki jest.
                  Może jest ktoś z Wrocławia i ma bee?? To możemy zrobić testy porównawcze smile
    • marcik844 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 24.12.15, 12:58
      Gdzie kupowałas? Podeślij linka,jak mozeszsmile
      • cuqiereq Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 24.12.15, 13:20
        W marco-baby. Ale do 7.01 są zamknięci. Mają inwentaryzację.
    • marcik844 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 28.12.15, 13:09
      Jak się sprawuje nowe cudo? Bardzo jestem ciekawa!! Jak się podbija,pokonuje nierówności, szczególnie przodem do rodzica? Kółka dają radę? Jak składanie? Strasznie podoba mi się ten na czarnym stelażu,no autentycznie się zastanawiam!! Czekam na relacje😀
      • cuqiereq RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 29.12.15, 18:41
        I przyszła pora na relację a nawet fotorelacjęsmile miała być obszerniejsza i bardziej dokładna ale niestety było tak zimno że się nie dałosad

Wybrałam się na spacer z dziewczynami i M. Dziewczyny w raspberry i nunie na zmianę (choć nie było łatwo je zamienić bo starsza zakochała się w raspberry i mówiła - "mama ten wóz umie wszystko!" smile) rośnie wózkomaniaczka jak nic!

pokazywarka.pl/jadad4/
        ale do sedna:
        jest masa zalet i jedna jedyna wada.
        Chciałam gopokazać jako alternatywę dla bee choć bee nie prowadziłam (tylko w sklepie)
        - podbja się bardzo łatwo (na pewno lepiej niż bee bo to wypróbowałam w sklepie)
        - lepiej w pozycji przodem do drogi ale jest to minimalna różnica - generalnie podbija się bardzo dobrze.
        - amortyzacja baaardzo wyczuwalna- jestem w szoku bo jedzie na prawdę gładko bez podbijania. Na odcinku ok. 2 - 3 km musiałam go podbić dosłownie kilka może kilkanaście razy bo przez mniejsze przeszkdy przejeżdża sam z pomocą super amortyzacji i bez konieczności podbijania, nawet przez spore dziury.
        - ani razu nie utknęło mi kółko ani się nie zblokowało
        - jeden raz w parku "odbiłam" się od przeszkody ale był to bardzo duży wystający korzeń drzewa wielkości grejpfruta zatem miał prawosmile
        po ścieżkach parkowych ubitych szutrowych i trawie jedzie bardzo fajnie bez większego wysiłku - spokojnie jedną ręką z 3 latką.
        - siedzisko da się przełożyć z dzieckiem w środku jak widać na fotosmile
        - daszek jak dla mnie w zupełnośći wystarcza ale tak jak mówiłam moje dziewczyny są już duże i nie ma potrzeby "ogradzania" ich tak bardzo a w lecie i tak jakiś kapelusz albo czapka na głowie jest smile większy daszek by ograniczał widoczność i to by na pewno im przeszkadzało.
        - zaliczyliśmy też sklep i tam to wogóle jedzie sam bez pomocy.
        - siedzisko wygodne zarówno dla 3 latki jak i dla 1,5 roczniaka - fajne głębokie i ten super wyprofilowany podnóżek bardzo mi się podoba - wygląda na bardzo wygodne podparcie nóg.
        - kosz - mega pojemny! zaliczyliśmy rossmanna i weszły 3 pełne reklamówki zakupów
        (ręczniki papierowe x2, 4 czteropaki chusteczek nawilżanych, 4 opkowania płynów i jakieś pierdółki jeszcze)

a teraz wada - jedną znalazłam - tylko jedną - na kostce bauma słychać kółka... ale tak chyba jest z każdymi nie pompowanymi kołami..
        nie jest to jakiś dramat - bez przesady, nie wiem jak jest w bee bo na ulicę nim nie wyjechałam. Na pewno jest ciszej niż yoyo smile ale słychać.

składa się super - jedną ręką i rozkłada tak samo - można z dzieckiem na ręku. Stoi samodzielnie po złożeniu i to jest bardzo fajna rzecz.

• koala0405 Re: RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 29.12.15, 18:55
          jak kółka głośne to już mi się nie podoba
          przez wózkomanię uszy mi się strasznie wyczuliły na odgłosy
          • cuqiereq Re: RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 29.12.15, 18:59
            Nie wiem czy głośne ale słychać. A jak jest w bee?
            • koala0405 Re: RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 29.12.15, 19:13
              w bee koła są gumowe i nie słychać ich na spacerach
              Zaletą tych kół jest to, że nawet po intensywnym kilkuletnim użytkowaniu , po umyciu nadal wyglądają jak nowe. Brak jakichkolwiek śladów po kamyczkach, piachu.
              • acora Re: RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 01.01.16, 14:07
                Ja też. Nie potrafię jakoś przekonać się do piankowych/plastikowych kółek. Wszystkie słyszę i mi przeszkadzają.
        • marcik844 Re: RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 29.12.15, 20:06
          Super relacja??
          • kin_ga83 Re: RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 29.12.15, 20:27
            Super, że masz nune. To mój najgłośniejszy wózek everbig_grin
            Jak byś miała porównać turkotanie do nuny to jest takie samo?
            • gleana Re: RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 29.12.15, 20:59
              Z tego co widzę ma rozłączane pasy więc łatwo będzie założyć wkładkę lub śpiworek. Podnóżek tylko jakiś taki mały z przodu, dziecko ma jak tam oprzeć nóżki? A dzieci nie zsuwają się z siedziska?
              • cuqiereq Re: RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 29.12.15, 22:04
                Co do porównania nuny i icandy nie przysłuchiwałam się który bardziejwink) jutro postaram się zwrócić uwagę. Jechaliśmy w sumie równo.
                Pasy ma rozłączane zatem nie będzie problemu. Już zamówiłam sobie śpiworek icandy i zobaczymy. A siedzisko jest super wyprofilowane i na pewno jest wygodne i podnóżek też. Jest fajnie wyprofilowany i nie urywa się nagle tylko fajnie podtrzymuje nogi. Starsza nie chciała wyjść z wózka. Nie miałam wrażenia dyndających nóg a nie lubię tego. W yoyo mi to bardzo przeszkadzało i jakoś dziewczyny zjeżdżały, siedzisko też było kiepsko wyprofilowane. Nunę też bardzo lubię, ma coś w sobie choć to płytkie siedzisko mnie wkurza ale i tak ją lubię, szczególnie super materiał. Któregoś chyba muszę się pozbyć bo mam jeszcze dostać zipa w tym tygodniu... uncertain a obiecałam sobie tylko 2 wózki na stanie jednocześnie a nie udaje mi się zejść poniżej 4..uncertain
                • kin_ga83 Re: RELACJA ze spaceru - icandy raspberry 29.12.15, 22:55
                  Właśnie tak objawia się niestety nasza choroba; )
                • martuska1982 Mam raspberry :) 14.04.16, 15:59
                  Cukierqu, dobrze zrobilas nie wydajac kasy na bee. Raspberry od bee odrozniaja niuanse. Ja sie zakochalam. ☺

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Mobile%20Uploads/20160414_124900_zpsaudqrhsv.jpg
                  • cuqiereq Re: Mam raspberry :) 14.04.16, 16:43
                    Hihiwink też tak myślęwink ale moderacja zabroniła mi się wypowiadać na temat icandy uncertain
                    • sermag Re: Mam raspberry :) 14.04.16, 18:23
                      Dlaczego?!

Martuska, ja sie czailam na tego icandy... ale w sumie mi teraz nie potrzebny - dziecko raczej niewozkowe.

Ale skoro obie takie zakochane to chyba nastepnym razem jak sie trafi to go biorewink
                      • martuska1982 Re: Mam raspberry :) 14.04.16, 19:13
                        Ja bylam pierwsza, dlatego babeczka podczas rozmow ze mna nie odpowiadala innym. smile
                        Dla pewnosci poszlo wszystko przez allegro. Dla mnie to chyba zakup zycia. Wozek wprawdzie bez gwarancji, ale kola dworu nie widzialy. W zasadzie jest jak nowy. ?
                    • martuska1982 Re: Mam raspberry :) 14.04.16, 19:11
                      chcialam zapytac dlaczego, ale w trakcie klikania "odpowiedz" skumalam. tongue_out
    • marina111 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 21.12.16, 01:30
      Gdzie mozna dostac ten wozek bo nic nie moge znaleźć ??
      • uszatekk Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 21.12.16, 04:31
        Już nie do dostania w sklepach. Ja chętnie odsprzedam swój. Napisz do mnie na uszatekk@gazeta.pl
        • marina111 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 21.12.16, 09:58
          Wysłałam maila.
          Dlaczego ten wozek jest juz niedostępny??
          • cuqiereq Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 21.12.16, 15:35
            Icandy wycofał się z Polski. Ja kupiłam jeden z ostatnich w MarkoBaby i mam normalnie gwarancję i pełen zestaw od urodzeniawink ale można kupić na ebay.uk albo na stronie icandy world.
            Ja planuję go sprzedać od roku ale coś ciężko mi się z nim rozatać choć od 4 miesięcy na dwór nie wyjechał sad
    • kasiamamaani Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 26.03.17, 18:31
      Dziewczyny, mam pytanie - moj icandy do mnie leci i zastanawiam sie czy pasowalby do niego ten sztywny organizer z BBO, ktory mozna zawiesic z boku. Sprawdzilby sie przy raspberry?
      • agrafa83 Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 27.03.17, 10:14
        Hej,gdzie kupiłaś? Też mnie kusismile
        • kasiamamaani Re: Alternatywa dla Bugaboo Bee - icandy raspberr 27.03.17, 15:27
          W UK, jak tylko przyleci to obfoce i napisze wrazenia, maz jest zachwycony 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka