Dodaj do ulubionych

Baby jogger mini zip czy valco snap4

22.01.16, 18:06
Dziewczyny, w poprzednim wątku pisałam o swoich poszukiwaniach następnego wózka i dzięki Waszym podpowiedziom wybrałam swoje typy, Staram się teraz je zlokalizować w dobrych cenach.
I przyszła kolej na zipa. Dzisiaj przymierzałam córkę do niego w sklepie i naprawdę super jeździ, córka spokojnie się w nim mieści, nawet może jeszcze leżeć. Nie chciała z niego wysiąść. Odłożyłam sobie go do jutra, bo ciężko dostępne w warszawie, a ten był ostatnim z wystawy (trochę mnie martwi, że plastik już jest zarysowany. Pani mówi, że to od składania i to mnie martwi najbardziej, bo co będzie za parę miesięcy jak go będę cały czas składać i rozkładać).
Cały czas jednak jeszcze myślę o tym valco snapie. Niestety w warszawie nie jest dostępny i nie mogę go przymierzyć, więc znowu do Was się zwracam z pytaniem:

W czym valco snap4 byłby lepszy od zipa? Na pewno jest 1 kg lżejszy. Co z oparciem?

Czy któraś z Was miała może te dwa wózki i mogłaby kilka słów napisać.

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 22.01.16, 18:18
      Miałam oba i zostawiłam zip-a. Bardziej się nada dla starszego dziecka i lżej jeździ. Snap jest lżejszy, oparcie w pionie, bardziej sztywne, buda gruba ale mało miejsca na zwisające nóżki tzn odległośc do dolnego podnóżka krótka. Lepiej manewruje się zip-em , Snap bardziej "tępy". Jeżeli chodzi o składanie to lepiej się składa snap i tapicerką do środka. Można mieć na stałe śpiworek który się ni pobrudzi. Składanie zipa gorsze, mam wózek rok i jeszcze telepię nim żeby się złożył ale nie jest porysowany, nówka-sztuka. Zip składa się jedynie ze śpiworkiem polarkowym. Acha i zip ma większy kosz, lepszy dostęp do niego i nie szura po chodnikach jak w snapie po pełnym załadunku. Jakość wykonania podobna czyli bardzo dobra. Np. booklet ma kiepską jakość. Serwis baby jogger jest rewelacyjny w razie usterki /jak ze snapem nie wiem bo nie korzystałam/.
      • kina82 Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 23.01.16, 12:40
        Ile ludzi tyle opinii. Mam snapa i bookleta. Nie uwazam ze booklet jest kiepskiej jakosci ale nie o tym mowa. Zapraszam na Targówek to pomacasz snapa a zipy maja w swiecie dziecka na targowku we wszystkich kolorach. Dla mnie zip jednak odpada bo nie ma okienka w budzie a ja jestem uzalezniona.
        • kina82 Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 23.01.16, 12:42
          Acha w snapie3 faktycznie malo miejsca na nogi dla duzego dziecka ale w snapie4 juz jest ok.
        • magzaj2 Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 25.01.16, 12:07
          kina82 dzięki bardzo za odpowiedź. Czekam na razie na zipa.
        • jakel35 Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 04.02.16, 21:04
          Mogłabyś porównać mi Snapa i Bookleta? Dopóki nie wpadłam na Snapa moim faworytem był Booklet no i teraz mam dylemat. Zakładam ze booklet nie ma amortyzacji (jakaś nawiedzona jestem na jej punkcie). A jakbyś mogła jakieś zdjęcia z porównaniem obu wstawić, byłoby super.
      • magzaj2 Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 25.01.16, 12:05
        Dzięki bardzo za odpowiedź. W snapie kusi to proste siedzenie, 1 kg mniej i łatwiejsze składanie, tym bardziej, że kilka razy dziennie będę go składać i rozkładać. Ale zamówiłam w końcu zip'a. Jak mnie będzie denerwować to łatwiej go będzie sprzedać. Dzięki za informację, że Twój po roku jak nówka. Dzięki temu nie wzięłam tego z wystawy. W prawie tej samej cenie będę miała z pudełka.
        • koala0405 Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 25.01.16, 12:10
          to czekamy na relację z pierwszych spacerów /a jaki kolor zamówiłaś?/
          • magzaj2 Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 02.02.16, 14:19
            witamy po przerwie smile nasz czerwony zip przyszedł w zeszłym tygodniu. Już pierwsze jazdy mamy za sobą. Służy głównie do samochodu i w tym sprawdza się super. z cybex ruby nie da się nawet porównać. Prowadzenie, siedzenie, składanie (myślałam, że będzie gorzej, ale zupełnie bez problemu) są naprawdę super. Na razie mankamentów nie widzę. Cały czas korci mnie jeszcze, żeby spróbować kiedyś snapa. Szczególnie teraz widzę kilka wątków o snapie, więc będę śledzić opinie i czy ktoś nie będzie chciał sprzedać smile
    • marbus Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 03.02.16, 12:56
      Tez podpinam się pod pytanie. Mi zależy na tym by był długi podnóżek i jakaś amortyzacja gdyż synek dużo śpi na spacerach. Będziemy się przesiadać z Concorda wanderer gdzie moim zdaniem amortyzacja jest super i jest też długi podnóżek. Aaa i koła czy są ciche? To wszystko ms concord i szukam czegoś w podobie tylko lzejszego i mniejszego dla roczniaka.
      • jakel35 Re: Baby jogger mini zip czy valco snap4 04.02.16, 21:09
        To podobnie jak ja. Przesiadam się z czołga, więc zależy mi na:
        - wadzę do 9 kg
        - amortyzacji
        - regulowanym podnóżku
        - dużej budzie
        - dużym koszu
        - wygodnym siedzisku
        - koniecznie z pałąkiem
        - regulowaną rączką, bo babcie są niższe ok 155 cm
        Nie planuję więcej zmian wózków, a w każdym razie mąż się za nic nie zgodzi, już teraz mam problem żeby go przekonać na nowy wózek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka