patden 30.01.16, 10:02 Witam serdecznie, Proszę o poradę. Szukam spacerówki dla 5 miesięcznego dziecka, waga 10 kg . Cena bez znaczenia. Wózek na tereny wiejskie. Pozdrawiam, patden Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guttao Re: help! 30.01.16, 12:17 Pare miesiecy temu stałam przed tym samym dylematem. Do "finałowej trójki" wszedł BI, bj versa i brio. Wygrała versa ze względu że miała wszystko to czego potrzebowałam. Kubelkowe siedzisko, bo młody nie siedział wtedy, regulowany podnóżek i przekładane siedzisko/ do CH, miasta bo inaczej młody chciał być na rękach jak mnie nie widział/. Nie żałuje! choc od razu mowię że to wozek ogromu zalet /kosz do którego pół domu mozna załadować , budka ktora chroni dziecko, zwrotność, składaniu jedną ręką itp/ i ciężkim podbijaniem. Przy siedzisku w stronę rodzica i załadowanym koszem bardzo ciężkim. Mi w codziennym użytkowaniu nie przeszkadza to bo nie mam krawężników by podbijać co rusz a i w CH ich nie spotykam prowadzi sie bardzo dobrze. Wg mnie najbardziej trafna opinia na temat tego wozka jest na blogu mamygadzety.pl BI kiedyś do mnie zawita , brio w wersji z gondolą jest dla mnie do zaakceptowania wizualnie ze spacerowką juz nie. I materiału plowiejacego nie moge znieść. Nie ma miedzy nami chemii a bj czarne zawsze mi się podobały Odpowiedz Link
guttao Re: help! 30.01.16, 13:23 Ja wybrałam kubelek i regulowany podnóżek bo tak zalecała fizjoterapeutka. Dziecko nie siedzące bardzo czesto krzywo sie ustawia w spacerowe. Mi doradziła zmianę w wieku ok roku. Nie wiem jakie masz tereny wiejskie, ale u mnie Bee to bym mogła nosić lub w domu podziwiać. Tzn planuje zakup, ale jako drugi lub trzeci wozek do samochodu Odpowiedz Link
patden Re: help! 30.01.16, 13:33 Tereny są całkowicie fatalne Nierówne chodniki, uskoki, piach etc... Odpowiedz Link
ichi51e Re: help! 30.01.16, 22:12 No to bee odpada - cudownie sie zakopuje w piachu i po zwirze jedzie srednio Odpowiedz Link
afroddytta Re: help! 30.01.16, 14:51 UJ to terenówka, a bee to wozek zupełnie innego typu, na pewno nie w teren! Bumbleride bedzue dobrym wyborem bo jest lepiej amortyzowany dla takiego maluszka niż UJ. Dobry bedzue tez easywalker sky/qtro. Bob tez ake za jakues kilka miesięcy ok 8/9 m.z. Odpowiedz Link
guttao Re: help! 30.01.16, 16:11 Tak jak pisałam wcześniej, nie najlepiej pytanie jest takie czy masz u siebie przed czym podbijać? BI to super wybór, choc nie wiem czy nie tak od 9 miesiaca. Bob też. Mam boba u bardzo sobie chwalę teraz. Odpowiedz Link
djulliet Re: help! 30.01.16, 16:41 Easywalker Sky albo Quattro, Bumbleride Indie, z takich bardziej klasycznych Emmaljunga Scooter. Ja dla 7mc syna kupiłam Britaxa B-motion 3 -taka budżetowa terenówkę. Odpowiedz Link