Dodaj do ulubionych

1 wózek od początku do końca - niemożliwe?

18.02.16, 18:44
Cześć,
jestem po wielu dniach spędzonych na poszukiwaniach, wiem dokładnie czego chcę ale nie mogę znaleźć wózka który to spełni (może nie ma takiego, a może popełniam błędy w myśleniu/odrzucaniu niektórych modeli) pomóżcie proszę.
szukam 1 wózka od początku do końca wózkowania (żeby pomieścił 2latka i 3 latka (rozumiem że polskie typu Baby Design odpadają), na poczatku dla niemowala szukam dobrej amortyzacji wózka, pomopowanych kół i żeby gondola nie była nisko (oboje jestesmy wysocy), żeby wózek dobrze się prowadził (waga nie jest taka istotna/wymiary po złożeniu też). Spacerówka później - lekka w składaniu (1 ręką), lekka w prowadzeniu, duża buda osłaniająca dziecko, i możliwość jazdy dla dziecka przód i tył
I gondola i spacerówka muszą sobie dawać radę w różnych terenach - też w lesie. Nie mam nic przeciw 3 kołowcow, cena nie gra roli (nie, ze mam w bród pieniędzy, ale mogę kupić używanysmile.
Brałam pod uwagę i odrzuciłam ( a może niesłusznie, poprawcie mnie) :
1/ BJ CE - dla niemowlaka za twardy, za mało amortyzacji i nie ma opcji przód-tył
2/Easywalker Quatro - wydawał się super ale ma nisko zamocowaną gondolę,
3/ Emmy - super gondole, super amortyzacja, ale spacerówki wielkie, cięzkie
4/BI - za nisko gondola plus opinie że dla wysokich rodziców niewygodne
co jeszcze mogę rozważać? jestem zdesperowana - jełśi nie znajdę 1 wózka spełniającego warunki kupię jakieś tanie Baby Design na rok i później dokupię fajną spacerówkę. dziękuję za każdą opinię
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 19:11
      Oj trudno będzie pogodzić WSZYSTKIE wymagania. Najlepszą amortyzacje mają wózki z krzyżakowym stelażem ale nie znam takiego coby się składał jako spacerówka jedną ręką.
      Do głowy przychodzi mi Baby Jogger ale może nie Elite tylko Summit X3. Amortyzacja jest ok (no nie taka jak w np. Emmaljundze ale przyzwoita) naprawdę dobrze pokonuje nierówności ale jak dla noworodka to na wertepy hmm. Spacerówka fajna ale tylko przodem... Może Bumbleride (forumowy BI) ale też przodem tylko i składanie raczej tradycyjne... Britax/Brio Go może?

Można tak z każdym wózkiem zawsze bedzie ale. Proponowałabym Używaną gondolką albo lepiej jakieś 2w1 coby spacerówkę mieć na początek a potem kupić docelową spacerówkę. I na początek budżetowe wyjście to używane Jedo (Bartatina, Fyn) albo np. Emmaljunga.
      • martuska1982 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 19:28
        Brio go nie sklada sie hesna reka, po zlizeniu jestdosc duzy.
        • cobaq22 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 19:34
          no właśnie, dobrze napisałaś, z każdym wózkiem mam jakieś ale. BI którą proponujesz z kolei ma nisko gondolę i czytałam opnię forumowiczek że niewygodny dla wysokich osób. no nic może jeszcze któraś z dziewczyn coś podpowie. dzięki w kazdym razie
          • cobaq22 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 22.02.16, 09:54
            Britax Go Next wygląda i ma rewelacyjne opinie, chyba się będę do niego przymierzać. Rozważam jeszcze MBUJ (chociaż jest tylko w opcji jazda przodem) Co sadzicie?
    • martuska1982 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 19:25
      Ja tylko tak w odpowiedzi na pytanie z tytulu - mozna, ale nie na kazdym etapie wozkowania bedzie konfortowo, bo z wiekiem i waga dziecka potrzeby z perspektywy wozka sie zmieniaja.
    • kejka85 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 20:21
      A może m&p sola?ona ma dobre opinie, siedzisko montowane w obu kierunkach. Wydaje się pasować do Twoich oczekiwań. Testowała go mama na blogu mamawozibardziej.
      • kejka85 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 20:24
        Chodziło mi o sola 2 mtx
    • rokaj1015 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 20:22
      W go/go next gondola jest serio wysoko. Sam wózek ma bardzo dobrą amortyzację. Ale spacerówka nie będzie ok dla 3 latka. Jest bardzo zabudowana i nie wiem czy oparcia wystarczy. Elite ma amortyzację na przednie koło. Składa się jedną ręką ale na zewnątrz i szczerze to zima grozi to częstym praniem. Emmy fantastyczne dla noworodka ale później są trudne, bo ciężkie. Choć też zależy jaki wybierzesz model.
      Wydaje mi się że musisz przyjąć jakiś kompromis. Określić dokładnie "styl zycia"(np nie wyobrażam sobie miećtylko emmę i często podróżować, ot choćby do rodziców samochodem). Jeśli wysoko gondola to britax (mam go i jest to bardzo wygodne choć ja jestem niska). Jak dobra amortyzacja to emma, britax, navington, czy jedo. Jak dobre, szybkie skladanie- to już z amortyzacja gorzej. Przyjrzyj się peg perego pop up. Poszukala bym jeszcze wśród Jane. Amortyzacji szalonej nie ma ale składanie dobre i siedziska w spacerowce dość obszerne. Choć nie we wszystkich modelach.
      Jeszcze poleciła bym mountain buggy-nowe modele mają lepsze składanie. Całkiem mały swift ma dosyć wysoko gondole a spacerówka zawieszona jest na stelażu, wiec fajnie buja. Popmpowane koła. Z MB jest tak, że im większy model tym ta amortyzacja lepsza. A chyba lepsze te wózki od easywalkera. A jeśli chodzi o baby design to w ogóle bym w to nie wchodziła. Jak juz to kupiłabym jakąś używana gondole Emmy bo navingtona. I odpowiadając na pytanie w temacie- można, ale z takimi wymaganiami jakoś tego nie widzę oczyma wyobraźni ??????????????
    • rokaj1015 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 20:24
      Miały być uśmiechy i serduszka a wyszły znaki zapytania. Ehhh
      • martuska1982 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 20:39
        Z telefonu pewnie wink
        • cobaq22 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 22:08
          bardzo, bardzo Ci dziękuję, sprawdzę jeszcze te modele o których piszesz.
    • cuqiereq Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 18.02.16, 20:55
      Ja bym nie demonizowała Polskich wózków. Navington też jest Polski. Ja miałam jako pierwszy espiro enzo evo i byłam bardzo zadowolona. Gdyby nie szukanie podwójnego i początek wózkomanii to może na nim by się skończyło. Sąsiadka ma jeden od ponad 2 lat i za miesiąc dla kolejnego już dzidziusia Baby design Lupo i jest bardzo zadowolona.
      Z wyższej półki i dla wysokich to BJ ale one są twarde niestety i raczej od 1 roku życia.
      Da się mieć jeden wózek na całe wózkowanie jak miliony babek, ale po co skoro można pojeździć wieloma i nie wydać więcej wink
    • jprzeczek Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 19.02.16, 04:32
      Nie wydaje mu się, aby gondola w EW sky, cz qtro była bardzo nisko. Może pomyliło Ci się z bugaboo cameleonem. Jak kupisz używkę dobrej firmy, to sprzedasz ją w razie czego bez dużej straty (je§li nie przepłacisz).
      • cobaq22 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 19.02.16, 09:29
        nie widziałam na żywo EW Qtro, jedna z forumowiczek podawała że gndola zaczyna się na 48-49 cm i jak wymierzyłam to było nisko. sprawdzę jeszcze to, bo EQ Quatro naprawdę mi się podobał, jeśli ta gondola nie jest nisko to moze to jest opcja. dzieki smile
        • enfik Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 19.02.16, 11:43
          A wiecie gdzie mozna go zobaczyc i kupic? Mieszkam w Warszawie i juz kilka sklepow sprawdzilam.
          • afroddytta Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 19.02.16, 17:05
            Juz w innym wątku pisałam ze chyba wycofali sie z dystrybucji wiec tylko szansa na jakies resztki wuec słabo uncertain
            Tez potrzebuje zakupić 2w1 EW 2 szt dla koleżanek i nic nie ma na internecie uncertain
            Tzn sa jakies drogie na Allegro, napisz do nich pytanie o wysokość gondoli to ci pewnie zmierza.
    • gochalodz Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 19.02.16, 06:44
      mozliwe , możliwe . Bj Ce widuje z gondola, tak tamo jak bob ce. Inne opcje to quinny speedi, Britax motion. Nie mam nic do polskich wózków , np x landerow , Navington poza tym, ze nie składają sie jak bj. Niepotrzebnie jak dla mnie przekłada e siedziska dodające wagi. scooner ok, ale nawet fotelika nie da sie tam zamocować i amortyzacja nie grzeszy.
      • cobaq22 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 19.02.16, 09:27
        właśnie mam problem z tym że BJ CE mają oczywiście gondolę, ale moim zdaniem amortyzacja dla małego w pierwszych miesiącach nie będzie wystarczająca, CE jest w miarę twarde - to opinie i z forum i moje ze sklepu (chociaż mam koleżanki które niemowlaczka wsadziły od razu w gondolkę BJCE i są bardzo zadowolone). moze przesadzam z tą amortyzacją...
        • afroddytta Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 19.02.16, 17:10
          Ja miałam gondole stara quinny, quinny speedi, EW duo i cam Bbo i różnice sa, ale nie tak ze sie nie da, choć EW jest zdecydowanie miękki i w porównaniu z Ce bedzue czuć znaczna różnice (bob tez jest strasznie miękki). Ale moim znajomi kupił np cm GT i tez z gondola jeździli z noworodkiem (juz dwójka).
        • gochalodz Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 20.02.16, 15:08
          Z bardziej amortyzowanych 3kołowców to nowa wersja TFK Buggster S air II z gondolką chyba też nie będzie złym wyborem.
          Widziałam na razie tylko starszą wersję, ale jeśli nowa rozkłada się jeszcze bardziej do leżenia i budka została poszerzona to poza 2 rączkami (nie każdy lubi) może być to spokojnie 1 wózek do końca.
          Gondola TFK duża, siedzisko obszerne.
    • marcik844 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 19.02.16, 19:29
      Można - tylko po co smile?
      A tak serio, to jest trochę "pod górkę" szukać tego wszystkiego w jednym wozie. Tak jak niejednokrotnie wszyscy tu pisali - inne potrzeby ma maluch a inne chociażby półtoraroczniak.
      Nie lepiej kupić samą gondolę(ewentualnie 2w 1 z założeniem, że nie bedzie się korzystać z i tak nietrafionych spacerówek) z dobrą amortyzacją a potem dokupić spacerówkę - zapewne kompaktową, wygodna dla dziecka i dla rodzica.
      Z gondoli z mega amortyzacją - emmaljunga, jedo bartatina(sama właśnie skończyłam użytkować z 8-mio miesięczniakiem), roan marita, navington
      A w spacerówkach, to już można przebierać, w zależności czego się szuka - małych rozmiarów, dużego kosza, dużej budki - i tu znalezienie wozu ze wszystkimi tymi cechami, jest już o niebo łatwiejszesmile
      Rynek wtórny jest dosyć wdzięczny,zarówno dla kupujących jak i sprzedających, nie ma obaw, że przepłacisz, bo po sprzedazy realny koszt jednego wózka wcale nie jest wysoki smile
    • europadasielubic Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 20.02.16, 15:48
      A Stokke Xplory?
      • gochalodz Re: Stokke Xplory 20.02.16, 18:03
        europadasielubic napisał(a):

> A Stokke Xplory?

A czy on ma jakąkolwiek amortyzację ? Nawet kół pompowanych nie ma, które by w jakiś sposób to rekompensowały.
        • europadasielubic Re: Stokke Xplory 20.02.16, 18:50
          Dobrą amortyzację ma mój Wanderer. Wspaniałą wręcz, mimo że koła niepompowane, ale o cechach jak pompowane (bieżnikowanie jak w terenowych samochodach). Ale niestety spacerówka jest ciężka.
          Trudno będzie o jeden wózek spełniający wszystkie kryteria, nawet te drogie mają braki.
        • cobaq22 Re: Stokke Xplory 22.02.16, 09:57
          stoke xplory odpada, ma za słabą amortyzację moim zdaniem na polskie warunki, ale dzieki
        • ichi51e Re: Stokke Xplory 22.03.16, 14:32
          Xplory dla 3latka???
    • enfik Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 21.02.16, 16:37
      Ja mam podobny problem i wymagania. Jedna roznica we wzroscie. Ja mam 165cm.
      Chcialabym wozek do okolo 2 lat ze spora gondola (dziecko urodzi sie w lipcu).
      Coraz bardziej podoba mi sie Brio Go. Rozwazalam EW i BI. Nie moge ich zobaczyc w Warszawie w wersji 4 kolowej sad

Czy Brio moze byc wozkiem od 0 do okolo 2 lat? Boje sie nierozkladanej spacerowki dla dziecka prosto po gondoli. Wozek poza chodnikami jezdzilby po szutrowej drodze i lasku. Dadza rade piankowe kola czy juz musi byc Go Next? Cameleon dosc trudno sie prowadzil po szutrowej drodze, wiec fajnie byloby miec nieco lepsze. Brio w Polsce praktycznie nie istnieje, wiec ciekawa jestem czy go pozniej sprzedam.
      W Czechach tanszy zestaw jest z fotelikiem Be Safe? Wygodne sa czy raczej kupowac bez fotelika i dokupic adaptery do MC.?
      Czy ktos w Warszawie ma taki wozek i zgodzilby sie spotkac?

Moge kupic EW Sky z ekspozycji z gondola za 900zl. Nowy, ale stoi sporo czasu? Wolalabym 4 kolowca, ale za ta cene. Warto?

Jakie jeszcze wozki brac pod uwage dla dziecka 0 do okolo 2 lat? Bagaznik mamy niezbyt duzy.
      • europadasielubic Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 21.02.16, 16:58
        To ja mogę Ci polecić mojego Concorda Wanderera zestaw 3w1 smile Zaczyna się od gondoli, potem przechodzisz na głęboką spacerówkę. Na pewno pojeździsz wózkiem spokojnie do 3 roku życia. Koła są piankowo-lateksowe ale bieżnikowane, o cechach pompowania. To król amortyzacji. Wózek na drogi offroad.
        Recenzję masz tutaj:
        mamawozibardziej.blogspot.com/2015/11/concord-wanderer-wozek-na-kazdy-teren.html

Dokupiłam używany Joie Mirus tylko dlatego, żeby mieć alternatywę do domu, do auta i na szybkie wypady.
        • enfik Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 21.02.16, 18:16
          Dzięki. Wygląda świetnie. Chyba gondola Scout jest większa niż Sleeper, ale nadal wydaje się dość mała. Masz doświadczenie z tymi gondolami?
          • europadasielubic Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 21.02.16, 19:06
            Scout jest większy od sleepera i lżejszy.
            Sleeper ma homologację jako fotelik samochodowy, w sumie bez sensu jeśli kupujesz w zestawie ich fotelik air.
            Moje dziecko jeździło w Sleeperze do końca 4 miesiąca, Scouta tylko macałam ale jak już syn był dużo większy i siedział, żałowałam, że jej wcześniej nie kupiłam. Dzisiaj mało która gondola w ogóle służy dłużej niż pół roku; to istna plaga. Koleżanki z Polski donoszą mi o jakimś polskim wózku, marki Lonex, w którym gondola sluży ponoć dłużej, tylko że dziecko w sumie jak usiądzie to często już nie chce leżec i tak wink spacerówkę Wanderera rozkładasz naprawdę na płasko, żadne tam kompromisowe 150 stopni.
            • marcik844 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 21.02.16, 19:51
              Mój syn jeździł w jedo do 8m,w spiworku i kombinezonie. I jeszcze by jeździł, bo w zimie nic tak nie chroni od wiatru i jak gondola. A jest spory bo ma 73cm. Przesiadka ze względu na brak pasów. Nie żebym bardzo namawiała , bo jest sporo fajniejszych wizualnie wozkow ale jadnak dla malucha najlepszy z mega amortyzacja.
          • rokaj1015 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 21.02.16, 23:26
            Ooo i mam też gondole sleeper. Sprzedawała niedawno swojego fusion. Ale nowa właścicielka jeszcze nie odebrała sleeper. Nie polecam tej gondoli. Jest relatywnie mała i bardzo bardzo ciężka. Choć ładnie wygląda i jest funkcjonalna.
      • rokaj1015 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 21.02.16, 23:28
        Są tu forumki które bardzo polecają EW.
    • rokaj1015 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 21.02.16, 23:24
      Enfik ja mam britax go next. Od 0-2 lat wystarczy spokojnie. Sama gondola ma 77 cm długości wiec w gondoli pojeździsz dobre 7 miesięcy. Pompowane koła w tym wózku to dobre rozwiązanie przy czym woz jest lekki jak na swoją klasę wózka. Możesz go przyjechac do mnie zobaczyć. Jestem z Warszawy.
      • koala0405 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 22.02.16, 07:38
        ale Ci zazdroszczę tego britaxa go next.... miałam brio go i to był najlepszy wózek
        • cobaq22 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 22.02.16, 09:52
          bardzo się zajarałam tym Britax go next, same dobre opinie, wygląda na wózek idealny, jedyną wadą - póki co - cena. Rokaj - kupowałaś nowy czy używany? Czy wiecie gdzie moge w Warszawie obejrzeć? jeśli nie w sklepie to chyba będę się bardzo uśmiechać do Ciebie Droga Rokaj smile))
          • rokaj1015 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 27.02.16, 20:18
            Hej wybaczcie ja nie jestem na bieżąco z forum. Kupiłam nowy wózek. Niestety używek nie było w Polsce. A chciałam bardo go mieć. Na oglądałam się go w Szwecji na wakacjach. Wszsytko tam jeżdżą tymi wózkami. Kupiłam w pewnym sensie w ciemno. Bo.miałam możliwość dokładnego obejrzenia brio go. Kryterium wyboru tego wózka było takie: dużą gondola, która wystarczy na długo, lekki stelaż i w miarę duże koła, bo mimo że mieszkam w Warszawie to chodniki kiepskie a mieszkam nad samą Wisłą wiec tereny do spacerów nie tyło równe, poza tym często wyjeżdżam. Spacerówka przodem i tyłem do rodzica. Wieże miał mieć dobrą amortyzację. I od razu założyłam ze będzie to wózek zimowy. Tzn synek urodził się we wrześniu. Wiec jeździmy wygodnie gondola i jeszcze spokojnie miejsca sporo. Na przyszłą zimę ten wózek sprawdzi się idealnie. Jest zabudowany. No i ma przewielki kosz. Łatwo dostepny-szczególnie z gondola.
          • rokaj1015 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 27.02.16, 20:39
            Jasne chętnie chętnym go pokażęsmile
            magdalena.krauze.mk@gmail.com
      • enfik Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 22.02.16, 12:05
        Super. Dzieki. Napuszesz mi do siebie tel prosze na magdalena.laskowska2@gmail.com?
      • enfik Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 22.02.16, 23:34
        Rokaj napisz mi proszę swój numer tel. na magdalena.laskowska2@gmail.com
        Będę wdzięczna za możliwość zobaczenia wózka.
    • jakel35 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 22.02.16, 15:11
      "jełśi nie znajdę 1 wózka spełniającego warunki kupię jakieś tanie Baby Design na rok i później dokupię fajną spacerówkę. dziękuję za każdą opinię"

Ja tak zrobię przy drugim dziecku big_grin

A poważnie, będzie ciężko. Też miałam podobne wymagania i jak już kupiłam Ten 2w1 to po miesiącu użytkowania chciałam go opchnąć. Sprzedałam go jak synem skończył rok, a ja wróciłam do pracy. Męża przekonałam, że jest za ciężki razem z dzieckiem dla babć i koniecznie trzeba kupić inną spacerówkę smile

Kup samą gondolę, jeśli waga nie gra roli, to masz w czym wybierać. W gondoli dziecię pojeździ z 6 miesięcy, rzadko dłużej. Będziesz miała czas żeby poszukać fajnej spacerówki.
      • cobaq22 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 22.02.16, 18:34
        a co kupiłaś i nie spełniło Twoich wymagań, napisz jeśli możesz. aktualnie poważnie rozważam Britax go next (jedyny minus który widzę to cena wink
        • jakel35 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 22.02.16, 20:50
          coletto marcello - słaba amortyzacja
          producent w specyfikacji pisze że wózek jest amortyzowany, kupiłam w ciemno na allegro, amortyzacja może i jest ale słabo wyczuwalna, poza tym wózek ok.
          • martuska1982 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 22.02.16, 23:32
            Pewnie poczuc ja mozna przy ciezszym dziecku. Ja w xlanderze xa odkrylam amortyzacje jak syn 10kilo przekroczyl. Cos tam zaczelo sie wtedy uginac wink
    • cobaq22 Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 27.02.16, 21:00
      dziękuję Ci bardzo. Inglesina jakoś wyjątkowo mi nie podchodzi estetycznie, natomiast PEg Perego czytałąm że się słabo podbija i że nie jest polecany dla wysokich. Sprawdzę w sklepie jakimś z wózkami jak będę za kilka dni i dam znać, dobra? dzieki jeszcze raz
      • uszatekk Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 28.02.16, 06:54
        Ja gondole miałam zwykla-bebetto Luca.a buja sie nią dobrze smile i nieźle podbija.
        • mogesprzedac Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 29.02.16, 11:45
          Wręcz przeciwnie, Peg Perego na paskach podbija się rewelacyjnie. Co do wysokich - ja mam 170 cm i ustawiam rączkę w przedostatniej pozycji, czyli do 175 cm wzrostu rodzica jest ok.
    • babybump Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 01.03.16, 02:02
      Ja mam UppaBaby Vista. MA wszystko to, co chcesz.
      • gochalodz RE UppaBaby Vista 21.03.16, 15:36
        UppaBaby Vista super amortyzowany ? To raczej sztywny wózek jest, podobnie jak brat bliźniak Britax Smile.
        Na lokalnych skandynawskich forach użytkowniczki narzekają na wielkość siedziska, podobno nie wystarcza do końca.
        • babybump Re: RE UppaBaby Vista 21.03.16, 16:52
          Oczywiście że bardzo amortyzowany. Amortyzacja została polepszona w modelach od 2013 roku. W Stanach i Kanadzie jest bardzo chwalony na wszystkich forach. My używamy na każdym terenie i nie ma problemów.
          'Do końca' czyli do jakiego wieku?
          • babybump Re: RE UppaBaby Vista 21.03.16, 16:53
            Przepraszam, amortyzacja polepszona w 2010 i 2015.
          • babybump Re: RE UppaBaby Vista 21.03.16, 16:54
            Amortyzacja przednich kół polepszona w 2012.
          • gochalodz Re: RE UppaBaby Vista 21.03.16, 21:10
            Standardowo 3 do 4 lat w Skandynawii. Często ten Britax/Brio jest sprzedawany po półtora roku używania, bo siedzisko nie jest przesadnie duże.
            Jeździłam Brio Smile ,bo koleżanka go miała i niestety to jest twardy wózek, na pewno przy gondoli. Brio/Britax go jest bez porównania lepszy!
            • babybump Re: RE UppaBaby Vista 21.03.16, 21:16
              Ale my mówimy i uppababy. Britax to inny wózek. Ja wiem, że one wyglądają podobnie, ale wykonanie, materiały to zupełnie co innego.
              My używamy go po przeróżnym terenie (żwir, błoto, piasek, trawa, asfalt, bruk, kamienie, itp) i nie ma żadnych problemów.
              Kiedy decydowałam się na wózek, to porównywałam wysokość siedzenia i uppababy miał jedno z większych. Być może jeszcze mam gdzieś w linkach, jak znajdę chwilę to mogę poszukać.
              Ale...tu gdzie mieszkam (BC, Kanada) dzieci 3-4-letnie w wózkach już nie jeżdżą. Raczej na rowerki czy skutery się przesiadają, albo po prostu chodzą.
              • gochalodz Re: RE UppaBaby Vista 21.03.16, 22:57
                A co to ma wspólnego, że dzieci chodzą ? Forumki też wożą 3 latki w wózkach, one od tego są.
                Roczniak zmieści się praktycznie do każdego wózka i jakby tak myśleć to poprzestalibyśmy pewnie na jakimś tako czy dymexie :p
                • babybump Re: RE UppaBaby Vista 21.03.16, 23:15
                  To ma wspólnego, że tutaj się nikt nie martwi tym, że 4-latek nie zmieści sie do wózka, bo nie wożą takiego dzieciaka wózkiem. 3-letniego dziecka też raczej w wózku nie zobaczysz. Dlatego na lokalnych forach, czy grupach FB nikt nie narzeka na siedzenie.
    • gleana Re: 1 wózek od początku do końca - niemożliwe? 21.03.16, 16:05
      Ilona232 pomyliłaś fora, tu tego nie wciśniesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka