Dodaj do ulubionych

Chyba bedzie chusta....

03.04.16, 20:52
... Bo sie nie potrafię na nic zdecydować. Prosze pomóżcie no brak doswiadczenia i nadmiar internetu mnie zbija z pantalyku.

Wózek:
- musi byc dla niemowlaka- najpierw gondolka a potem siedzisko
- musi sobie radzić w terenie (gory, lasy, kocie łby) , koła pompowane
- musi sie latwo składać
- nie bedzie noszony po schodach
- fajnie by było jakby był ładny smile
- przedział cenowy Polka średnia do wyższa (stokke, emma itd bo na jakies porsche czy cos to mnie nie stac)
- nie moze byc polski bo zza granicy pisze

Marzył mi sie joolz geo ale chyba jednak bardziej udaje wózek terenowy niz nim jest (mała budka, małe kolka).

Doradzicie cos? Bede wdzięczna!
Wiem ze wątki podobne były/ podczytuje forum od stycznia i nadal brak decyzji a termin goni wink
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Chyba bedzie chusta.... 03.04.16, 22:26
      Ładny to kwestia względna, wymagania spełnia a mi sie podoba to easywalker sky/qtro, bumbleride Indie. Moze tez britax go next, nieco chyba mniej terenowy ale chwalony i spełniający raczej wymagania. Britax motion plus, ale tu nie wiem, poprzednia wesja bez plusa nie byla doskonała, ake moze cos w amortyzacji ulepszyli. Emmy nie w moim typie to sie nie wypowiem wink
      • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 07:04
        Im dluzej patrze na bumbleride tym bardziej mi sie podoba, ale nie moge go nigdzie tu pomacać- a te 3 kolka jednak bym chciała znając najpierw. No i termin za 9 tyg to nie wiem czy mi ściągną z usa
        • kasiamamaani Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 17:10
          Da się zamówić BI gdzieś ze Słowacji czy z Czech, nie pamiętam...
          A wersje są dwie - czterokołowa i trzykołowa smile
    • wix_1 Re: Chyba bedzie chusta.... 03.04.16, 22:42
      Po raz kolejny polecam bob revolution pro lub se. Ewentualnie może baby jogger summit chyba łatwiej się składa niż bob, ale nie wiem jak jeździ. Boba mam i używałam i dla noworodka i dla 4 łatki. Doskonale się prowadzi (on sam jedzie-wystarczy lekki wierzyk i toczy się sam) , podbija i w ogóle jest dla mnie naj. Miałam już parę wózków ale ten jest najlepszy na teren. Kusi mnie BJ summit ale nie chcę sprzedawać Boba więc czekam aż pojawią się sensowne używki.
      • afroddytta Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 10:45
        Nie odważyłam sie napisać o Bobie, bo miał być ładny big_grin
        Choć sama mam akurat najładniejszego Boba czyli całego czarnego z czarna rama (model Flex z USA)- wozek oczywiście rewelacja, teraz sa dostępne modele z gondola wiec sa od 0 nie od 6 m
        • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 10:58
          Bob nie jest wizualnie zły- u mnie pod kategorie "brzydki" podchodzi np hartan ... wink wink no i emma to tez nie moja stylowka
    • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 06:53
      I Bob ładny i easywalker (nawet ładniejszy wink). Zapomniałam moze dodać ze wolałabym 4 kolka jakby sie dało.....

Przy Bobie mi Niemcy piszą ze od 6 miesiaca dopiero....
      • wix_1 Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 07:23
        hmm spacerówka może i tak, ale gondola raczej nie jest od 6 m-ca smile Też kiedyś wolałam 4 koła smile a teraz ich nie lubię
        • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 10:15
          Te 3 koła to chyba jakiś główny utajony lek początkujących wink

A co myślicie o tych wszystkich stokke trailz? Cybex priam?
          • afroddytta Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 10:48
            Nie mam nic do tych firm i modeli ale obiektywnie patrząc to sa wozki typowo miejskie, moze i amortyzację maja ale kolka dadzą radę na chodniku raczej, a w terenie okazyjnie bo najwyżej uncertain jesli ma być cos nawet nieco terenowego to nie w tym typie.
            Zobacz ma blog mamawozibardzie, to jednej forumki, priama opisywała.
            • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 10:59
              No tak instynktownie czuje ze jednak ściema z tymi terenowymi możliwościami .... Bloga znam, ona tez pisze ze amortyzacja kiepskawa ale no co zrobic kiedy ładny i oko sie rwie smile smile
              • kasiamamaani Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 17:16
                Oko tam, ale nie wiem, czy nie będzie Cię wkurzał ładny wózek, w którym amortyzacja kuleje... Poza tym ja kilka razy oglądałam na żywo tego Priama i wydawał mi się strasznie wątły, jak stawiałam koło niego mojego BJCM 4w to mnie zadziwiało, że ten wózek jest cenowo na wyższej półce... Jedyne co bym z tego wózka chciała to ten śliczny granatowy materiał smile
                • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 19:00
                  O to to! Ja chce wlasnie ładny materiał, ładne wykończenie. Jakas skorka na rączce a nie brzydkie czarne pianki heh.... Wiecej wcale nie chce wink

Priama i bugaboo z daleka oglądałam, joolz mi sie wydaje wlasnie mega wątły. Natomiast stokke to juz troche czołg wręcz? Tylko duzo plastiku
                  • kasiamamaani Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 23:04
                    może masz możliwość przejść się do sklepu i tego priama zobaczyć dokładnie... Ja go oglądałam i mimo tego, że jest cudny to nie zaiskrzyło... Zaskoczyła mnie jego wiotkość sad
                    Słabo amortyzowane, ale bardzo solidne są wózki Mutsy Igo. Mnie się bardzo wizualnie podobają, mam taki, ale jest to typowy wózek miejski. Nawet pomimo tego, że nowa wersja ma dodane amortyzatory to wózek jest dość sztywny.
    • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 11:48
      Ooo jest bumbleride Indie 4-kołowy? Taki sam dobry jak 3?
      • afroddytta Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 12:39
        Generalnie to samo tylko bedzue ciut cięższy bo czwarte koło i tez nie nadaje sie do uprawiania sportów np bieganie, reszta taks sama smile
    • annulka79 Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 13:05
      Może dodam jeszcze Baby Jogger Summit x3. Wiem że 3 koła. Miałam ostatnie okazję pojeździć takim i po wertepach śmigał leciutko aż miło. Za to po złożeniu (jedną ręką) i odpięciu kół można było pomyśleć że wózka w bagażniku nie ma bo zniknął za torbą big_grin Jest do niego gondolka. Amortyzacja na wszystkie koła choć nie jakaś do bujania oczywiście.
      Bumbleride 4 ma przewagę z podnóżkiem (ładnie rozkładanym, w BJ trzeba kombinować z wypychaniem)
      • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 19:01
        Coraz bardziej mnie ten BI 4 kręci - musze z mężem pogadac - pomacalabym tylko wrrr
        • kasiamamaani Re: Chyba bedzie chusta.... 04.04.16, 23:05
          chyba z tego wyboru będziesz faktycznie zadowolona - ten wózek słynie ze wspaniałej jakości smile
          • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 05.04.16, 06:31
            Troche sie tatuś buntuje ze przez net i nie da sie obejrzeć.

Jeszcze jedno pytanie - w tym BI 4 da sie siedzidko z dzieckiem tylko w jedna stronę ustawić - do swiata. Czy to jakiś wielki mankament, ze młody nie bedzie mamy oglądał? Nie potrafię oszacować na ile dzieci tego potrzebują ....
            • kejka85 Re: Chyba bedzie chusta.... 05.04.16, 06:43
              Wg mnie bardziej potrzebują tego mamusie wink mój pierwszy syn miał 4,5mca jak przesadziłam go do spacerówki a jak posadziłam przodem do świata byl zachwycony(miał 5), drugi podobnie, tyle że on w ogóle mało toleruje wózek. W sensie jęczy w wózku i zawsze mam chustę pod, bo to loteria kiedy mu się odwidzi. Na pewno nie zalezy to od kierunku jazdy, a nawet powiedziałabym że rzadziej mu się zdarza teraz kiedy ma na co patrzeć i podziwiać widoki wink
              • kin_ga83 Re: Chyba bedzie chusta.... 05.04.16, 07:42
                Zgadzam się. Oj bardzo potrzebowałam siedziska przodem do mnie. Do tej pory zdarza mi się wiezc dwulatka w camie przodem do mniebig_grin a mój syn przesiadl się do spacerówki jak miał 5,5 m i ani razu nie dał mi odczuć, że tęskni za moim widokiem; )
                Co do Boba, to nie bardzo go sobie wyobrażam dla dziecka w przedziale 6-10 miesięcy. Zwłaszcza gdyby było drobne i bez śpiworka. Siedzisko jest wielkie i głębokie, a poza tym sporo mu brakuje do kąta polotwartego. Za to easywalkera jak najbardziej polecam.
              • annulka79 Re: Chyba bedzie chusta.... 05.04.16, 15:06
                A ja się nie zgodzę. Oczywiście że są dzieci jeżdżące przodem do świata i jest ok znam wiele takich. Racja że mamusie potrzebują widzieć dziecię, ale są też dzieci (sama mam takie a i wśród znajomych się znalazły) które potrzebują na pewnym etapie widzieć mamę. U mojego zależało od otoczenia (tzn. miał co oglądać - przodem i tylko przodem, nuda - musiał widzieć osobę prowadzącą wózek bo inaczej się wychylał, odwracał, próbował wstawać). Dziecko sąsiadki przesadzone do spacerówki jeździło przodem, wydawało się że będzie ok. ale była histeria, płacz aż zasnął a jak się obudził i jechał przodem nadal histeria, która przeszła jak kupili wózek z odwracanym siedziskiem.
                To jest sprawa której się niestety nie przewidzi.
            • kasiamamaani Re: Chyba bedzie chusta.... 05.04.16, 15:31
              Ja BI nie miałam, ale o ile mi wiadomo to niestety siedzenie jest tylko do świata sad
              • dedukcja_watsonie Re: Chyba bedzie chusta.... 05.04.16, 16:33
                Hmmm- ej no to przeciez takie proste- czemu nikt nie zrobi idealnego wózka??? wink wink wink

Miałyście tu kiedys taki wątek zbiorczy - cechy idealnego wózka? smile
                • afroddytta Re: Chyba bedzie chusta.... 05.04.16, 22:39
                  Tak miałyśmy smile
                  Problem z odwracalnym siedziskiem jest taki ze raczej jest ono wtedy mniejsze bo dochodzą mechanizmy, wozek tez jest cięższy bo dochodzi cała konstrukcja itd. Ja nigdy nie czułam potrzeby posiadania wizka z odwracalnym siedziskiem. Wole taki co bedzue wygodny dla dziecka i starczy na dluuuugo wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka