Dodaj do ulubionych

Bugaboo bee czy armadilloflip

08.06.16, 23:04
Mam totalnie niewozkowe córkę sad juz drugi taki egzemplarz. Pech skoro ja mam manie woskowasmile biegam i usypiająca wcześniej w chuście bj elite (gt juz miałamsmile a do krótkich spacerów mam cama. Prowadzi sie go jednak dość cieżko turkocze i kosz taki jakiś niestabilny. Wiec chciałabym dla córci (10m) kupić Bugaboo bee lub flipa tak zeby moze czasu wytrzymała przodem do mnie i idącej obok siostry ale jeśli przyśnię to zeby miała wygodnie. Jakoś spanie w kubełki dla mnie wyglada strasznie .... Który polecacie?
Obserwuj wątek
    • cuqiereq Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 09.06.16, 08:40
      Armadillo ma zdecydowanie fajniejsze siedzisko - szczególnie do spania. Duże, wygodne. Składa się fajniej i jest mniejszy po złożeniu. Ja bym raczej celowała w armadillo. Też chorowałam na bee kiedyś ale ozdrowiałam wink
    • martuska1982 Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 09.06.16, 09:20
      bee się prowadzi lepiej niż armadillo, ale nie njezdziłam flipem tylko zwykłym armadillo i city.
      • martuska1982 Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 16.11.16, 22:13
        martuska1982 napisała:

> bee się prowadzi lepiej niż armadillo, ale nie njezdziłam flipem tylko zwykłym
        > armadillo i city.
        >

Aktualizuję, bo miałam okazję w miedzyczasie pojeździć flipem i zdecydowanie bee wolę. Flip xt ma zajebiste siedzisko i meeeega budke, do tego genialny zajebiaszczy w pytke zbysia kosz na zakupy - w tych aspektach bee sie chowa. Ale - flipo xt jest sztywny mimo amortyzacji (bo ma ją, owszem ale ona nie pracuje) i podbija sie naprawdę cięzko. Chyba nawet cieżej niz urbo.
        Jesli to ma byc wózek do jeżdżenia to zdecydowanie wolałabym bee, jesli tylko do usypiania w domu czy gdzies podreptania na krótkim spacerze w okolicy domu to fajniejszy flip z uwagi na naprawde wygodne dla dziecka siedzisko.
    • uszatekk Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 09.06.16, 10:16
      ja miałam flipa , wielkie siedzisko, wielka powierzchnia do spania , ogromny kosz dostępny z każdej stronie .
      Ale mało zwrotny ciężki w podbiciu , nie mniej jednak uważam,że to fajny wózek .
      Bee jest zwrotniejsze, za to nie ma podnoszonego podnóżka, który ma flip i zajmuje dużo więcej miejsca po złożeniu .
    • ela.dzi Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 09.06.16, 12:52
      Armadillo ma bardzo wygodne siedzisko do spania, ale prowadzi i podbija się dość ciężko.
      • mama-tysi Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 09.06.16, 21:21
        Ooooooooo to rozpieszczona baby joggerem bede miała problem zeby nim sie poruszać? W sensie armadilloflipem. W bee denerwuje mnie ze nóżki dziecku tak smutno wisząsad ale w sumie jak mam joggera to moje bee mogłoby byc typowo galeryjnej wózkiem. Prowadzenie jest naprawde o niebo lepsze niż we Flipie?
        • ela.dzi Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 09.06.16, 22:02
          Flipa nie miałam, mam tylko zwykłego, ale podejrzewam, że są podobne. Flip jest cięższy przez przekładane siedzisko, więc i prowadzenie może być gorsze. Mój syn do tej pory waży mało (11,5 kg na 2,5 roku), a mi czasem jest nim ciężko jeżdzić, jeśli nie jadę po równej powierzchni. Za to podnóżek to super sprawa, sym do tej pory lubi spać w tym wózku.
    • martinako82 Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 09.06.16, 16:19
      Miałam taki sam dylemat kilka miesięcy temu. Mam cama, chciałam coś mniejszego. Facet w sklepie polecił mi bee. Armadillo flip jest jednak dużo większy i faktycznie, gdy postawiłam oba kolo siebie, wygladal klamotowato. Fakt, składa się zupełnie inaczej niż bee, w poreczniejszy box, jednak zdecydowałam się na bee.
      • mama-tysi Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 09.06.16, 21:24
        Fajnie. A w jakim w jakim wieku masz dziecko? A bee polować używkę plus czy co warto? Nowy? Ciekawe czy sprzedam mojego cama bo mam 2, nie 3. Nomto flip rozumiem bardziej kompaktowy ale to nie ma byc wózek jedyny tylko raczej starsza do przedszkola to młoda w siedzisko z którego coś widzi, taki bardziej na chodnik galerie
        • martinako82 Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 10.06.16, 01:10
          18 miesięcy ma młody, kupilam używany bee3
          • mama-tysi Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 10.06.16, 21:52
            Cieżko znaleźć używane bee 3. A zwykle bee to aż taka różnica? Widziałam jeden egzemplarz ale za 2600
            • martuska1982 Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 11.06.16, 10:14
              mama-tysi napisał(a):

> Cieżko znaleźć używane bee 3. A zwykle bee to aż taka różnica? Widziałam jeden
              > egzemplarz ale za 2600

Miedzy bee3 a zwykłym bee jest przepaść. Pomiedzy nimi jest bee plus i on jest zbliżony do bee3. Bee3 po prostu ulepszono względem bee plusa.
              • karolinasob Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 14.11.16, 19:58
                A ja mam wypożyczony od znajomej bee. Tylko ze wyglada jak plus. Całe siedzisko z bee plus, buda też. No i posiada dwie czarne kulki po obu stronach na rączce do złożenia, a wyczytałam ze je w bee 3 montowano dopiero. Jak je odróżnić, bo na stelażu obok numerów seryjnych jest napis bee, na budzie tez bee a jak wyglądają opisy w plusie??? Pomóżcie bo gdybym zdecydowała sie na twardą gondolkę w przyszłości to czy da się ja zamontować? Wozek był kupiony chyba w 2014 roku. Proszę o pomoc!!!
                • marcik844 Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 14.11.16, 21:38
                  Bee ma pełne koła(całe białe w środku), plus ma a'la felgi. Inna budka w bee zwykły - góra jakby cofnięta w stosunku do boczków. Na budce i na tapicerce w plusie nie ma nigdzie info, że to plus więc się nie stresuj smile
                  • karolinasob Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 14.11.16, 22:06
                    Dzięki, bo na necie są wózki na stelażach których jest bee+. Także dziękuje za info!!!
                • martuska1982 Re: Bugaboo bee czy armadilloflip 16.11.16, 21:36
                  karolinasob napisał(a):

> A ja mam wypożyczony od znajomej bee. Tylko ze wyglada jak plus. Całe siedzisko
                  > z bee plus, buda też. No i posiada dwie czarne kulki po obu stronach na rączce
                  > do złożenia, a wyczytałam ze je w bee 3 montowano dopiero. Jak je odróżnić, bo
                  > na stelażu obok numerów seryjnych jest napis bee, na budzie tez bee a jak wygl
                  > ądają opisy w plusie??? Pomóżcie bo gdybym zdecydowała sie na twardą gondolkę w
                  > przyszłości to czy da się ja zamontować? Wozek był kupiony chyba w 2014 roku.
                  > Proszę o pomoc!!!

Jesli 2014 to na pewno nie bee. Albo najmłodszy bee plus albo juz bee3. Najlepiej jakbys zdjecie pokazała. Jesli ma budke bez dodatkowego klina pod suwakiem to najprawdopodobniej jest to najmłodszy model bee plusa. W ostatnich seriach bee plusa dodali juz czarne guziczki do składania które sa w bee3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka