Dodaj do ulubionych

Wózek Lonex Cosmo macie ?

13.07.16, 12:01
Cześć,

Widziałam że firma Lonex wypuściła nowy model Cosmo koleżanka ma model Sanremo i jest bardzo podobny ale i tak piszę aby sprawdzić czy któraś z was już może się zdecydowała i faktycznie jest taki dobry jak wcześniejsze modele ? zastanawiam się dokładnie nad COS_11
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 13:03
      Patrząc na zdjęcia to ja nie widzę różnic pomiędzy tymi modelami, więc pewnie jest tak samo dobry jak poprzedni. W ogóle na stronie Lonex jest kilka modeli wózków pod innymi nazwami, a ich stelaże wyglądają identycznie, dziwne jak dla mnie
      • eiia20 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 13:38
        W Cosmo jest juz zamykany kosz i ogolnie wszystkie mają bardzo jednolite kolory Sanremo miały wzory - z tego co pytałam na sklepie to gondola Cosmo jest też lżejsza od tych w Sanremo. Najważniejsze dla mnie że wypinają się z jednej strony smile a nie jak cala reszta polskich wózków. Jutro zamawiam
        • ela.dzi Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 14:43
          Jak długie oparcie ma spacerówka? Zmierz i napisz, proszę.
          • eiia20 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 14:52
            jak mam to zrobić nie mając jeszcze wózka ?
            • ela.dzi Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 15:26
              Napisałaś, że kupujesz. Jak kupisz, to podaj wymiary. Poniżej 45 cm oznacza, że moje dzieci przed rokiem nie mieściłyby się.
    • martuska1982 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 13:36
      na wózkomanii nie znajdziesz zadnej która by sie na cos takiego zdecydowała, chyba ze jednorazowy nick który rejestruje sie tylko po to by o danym wózku napisac i zareklamowac tongue_out
      • eiia20 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 13:45
        a To dziwne bo wózek ma same dobre opinie i odwiedzając sklep w Katowicach moim zdaniem wózek jest o niebo lepszy od reklamowanych tutaj, no i ceny są przystępne
        • gleana Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 14:01
          Aha a gdzie te same dobre opinie? Założyłaś wątek po czym sama sobie na niego odpowiedziałaś i oświadczyłaś że zamawiasz big_grin big_grin
          • eiia20 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 14:43
            moja znajoma kupiła a ja byłam w sklepie i widziałam co sprzedają a opinie masz np tutaj :
            www.bangla.pl/opinie/p50914/lonex-sanremo-wozek-dzieciecy-wielofunkcyjny-2w1-lub-3w1
            • ela.dzi Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 14:46
              I co w związku z tym ? Niech znajoma za jakiś czas napisze swoją opinię. W sklepie każdy wózek dobrze się prezentuje.
        • martuska1982 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 14:35
          a co jest tutaj reklamowane? Bo nie zauwazyłam nic poza spamerami czestochowskich firm
          • eiia20 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 14:46
            mnie to tylko boli to jak widzę że ludzie wydają tyle kasy na wózki nie warte tej ceny a jak sama znalazłam coś fajniejszego ale nie jest to Bebbetto lub quinny X land itp to od razu hate na całej lini. skoro nie macie modelu o który pytam to po co udzielacie się w tym wątku ?
            • martuska1982 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 14:53
              napisałam ci na samym początku - na tym forum nikt nie kupuje czestochowy, a "opinie" mozesz dostac jedynie od jednorazowego nicku załozonego tylko w celu zareklamowania.

Dobry towar sprzedaje sie sam, zły trzeba wciskac.
              • eiia20 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 14:57
                w takim razie zaproponuj dobry towar
                • martuska1982 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 15:16
                  W tej cenie używany dużo lepszej marki.
                  Trudno mi cokolwiek zaproponowac, bo nie wiem czym ten lonex cię urzekł - kobylastą gondolą czy moze białym stelazem, kształtem stelaża czy kolorami.
                  • martuska1982 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 15:16
                    Krótko mówiąc - jesli wylącznie wygladem, bo w twoim guście jest taki styl, to nic z tych które bym ci poleciła nie spodoba ci się.
                    • eiia20 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 15:45
                      mnie osobiście przekonuje waga tej Twoim zdaniem kobylastej gondoli - 4 kg przy długości 80 cm wewnątrz - do tego wypinanie każdego elementu z jednej strony co wyklucza szarpanie się za każdym razem no i przede wszystkim spacerówka w 2w1 jest naprawdę duża i solidna - szukam wózka w którym dziecko będzie jeździło długo a może i kolejne też, i z tych co oglądałam tylko tutaj wszystko jest naprawdę duże i solidne a do tego banalnie szybko się wypina
                      • eiia20 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 15:46
                        no i wszystko z Torba miskitera folia - parasolka i uchwytem na kubek 1799zl do tego 2 lata gwarancji - proszę Cie pokaż coś lepszego lub chociaż równie dobrego to zwrócę honor
                        • afroddytta Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 17:28
                          Moim zdaniem 1800 zł to kupa kasy (żaden z moich wózków tyle nie kosztował, śle nie o tym). Jesli koleżanka ma wozek tej firmy 1-2 lata i wszystko z nim ok, najlepiej jakby nadal sie dla kolejnego dziecka lub mozna było go sprzedać za jakaś konkretna kwotę to super! Kup i jest duże prawdopodobieństwo ze u Ciebie bedzue podobnie. Jesli jednak koleżanka ma wozek 3 miesiące, mowi ze jest idealny itd a to jedyny wizek którym jeździła to moim zdaniem jednak ryzykujesz te 1800 zł uncertain pewnym obiektywnym wyjściem jest przejrzeć np olx i zobaczyć jak duzo używanych wózków z tego modelu jest sprzedawanych po jakim okresie użytkowania i za jakie kwoty, o powodzie sprzedaży nie pisze bo sprzedający moze powiedzieć cokolwiek.
                          Jak to mi kiedys powiedział sprzedawca nie ma polskich wózków które sa lekkie uncertain wiec wagę 12 kg bym dokładnie sprawdziła w sklepie
                          • afroddytta Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 17:33
                            PS na olx jest Lonex Sanremo półroczny, na gwarancji wiec strachu nie ma za 1100, ja bym juz taki sam kupiła jak koleżanka i kilka stówek taniej smile
                            • niusiamamusia Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 20:06
                              No własnie,bardzo dobra propozycja smile Nadal masz gwarancję i zapłacisz mniej niż w sklepie, zaoszczędzone pieniądze możesz przeznaczyć np. na szczepienia.
                        • martuska1982 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 15.07.16, 10:51
                          Nie no to faktycznie, masz rację, nic lepszego nie znajdziesz co bedzie miało moskitiere (bez niej ani rusz!) i uchwyt na kubek (must have, bez zyc sie nie da).
                          Zadna moja propozycja nie przycmi takich walorów.
                          Udanego użytkowania lonexa zatem zycze smile
                  • eiia20 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 15:49
                    co rozumiesz przez "lepszą markę" moim daniem każdą markę reklamuje produkt a skoro produkt nie równa się z produktem innej marki to sama marka też nie jest już taka "lepsza"
                    • marcik844 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 20:18
                      Co to w ogole za retoryka-jak nie masz,to sie nie odzywaj?
                      Tak sie wedlug Ciebie pyta o zdanie, opinie i prosi o radę?
                      Dziewczyny, ktore Ci odpowiedzialy mnostwo wozkow przerobily, nowych i uzywanych, jezdzily ilością, ktora pospolitemu czlowiekowi wydaje sie szalenstwem.
                      Widocznie Twoj wozek juz w sklepie odpadl w przedbiegach.
                      Sorry, ale jak zaczynalam zabawe z wózkami,pełno detali nie mialo dla mnie znaczenia. Teraz liczy sie wszystko i widac to"wszystko" dyskwalifikuje Twoj typ...
                      • afroddytta Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 13.07.16, 20:36
                        Mądre słowa! Ja sobie zdaję sprawę na jak wielu rzeczach się nie znam np. z ostatniej chwili, koleżanka chce nosidło i jak dla mnie w necie tego mnóstwo, ale dziewczyny noszące dzieci w chustach/nosidłach (ja tego nigdy nie robiłam) piszą, że tylko Tula. I ok, nie chcę zaszkodzić i sobie i dziecku, mogę ich posłuchać albo nie moja decyzja.
                        Przypomina mi się sytuacja sprzed wielu lat, jak mój wujek kupił sobie nowy samochód, prosto z salonu, niby okazja, odkładał na niego w jakimś systemie książeczkowym i potem go wylosowali itd. (generalnie to już świadczyło o przepłaceniu) to był Daewoo Matiz! Wujek był zachwycony, cała 4osobową rodzinę tam upakował, jak to on wykończony, jaki wygodny itd. Moi rodzice mieli w tym czasie używanego Forda Sierre, chyba nie muszę pisać, ze Matiz nawet nowy z salonu nie robił żadnego wrażenia uncertain Rodzice swoją Sierrę sprzedali potem dalej, kupili coś innego, wujek utknął z Matizem aż się rozpadł.
                        Takich sytuacji jest wiele, ja bardzo chętnie pytam o radę jeśli sama nie mam doświadczenia, wiedzy w danej dziedzinie, a chce coś kupić. Jak nie pytam o radę i robie po swojemu to jednak nie wykłócam się z tymi osobami co się na czymś znają, że się nie znają wink
                        • asbu Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 15.07.16, 13:43
                          Tula albo Manduca. smile
                      • martuska1982 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 15.07.16, 11:08
                        marcik844 napisała:

> Co to w ogole za retoryka-jak nie masz,to sie nie odzywaj?

Ano własnie!
                        włazi na forum gdzie nikt dmuchaxami nie jeździ, pisze ze chce opinie tylko od użytkowników a inni mają sie nie odzywac. Po co? Bo z drugiego i trzeciego konta, które załozy poudaje uzytkownika i pozachwala.
                        Najniższej jakości marketing szeptany, do którego jakoś dobre marki sie musza się zniżać. wink
                    • martuska1982 Re: Wózek Lonex Cosmo macie ? 15.07.16, 11:04
                      Co rozumiem przez lepsza markę? Otóz dobra marka to taka co nie musi dwa razy w roku "wypuszczac" nowego modelu, który wygląda jak stary, ale różni się np.kolorami, producent pisze ze ulepszony, ze nowosc, cud miód i orzeszki.
                      Czemu tak? Ano bo rok temu wypuścił juz tako cud miód orzeszki mega hit ekstra nowosc i sie okazało ze uzytkownikom odpadaja koła, pruje sie tapicerka, rdzewieją napy, przebijają się dętki, wyrabiają się przeguby raczek, koła zaczynają ósemkować, buksowac nie zablokowane przednie etc. etc. No to mienia kolory, dodaje jakis bajer w nazwie i udaje ze to inny wozek, nowość tongue_out i łowi naiwnych dalej

Dobra marka ma w ofercie kilka sprawdzonych modeli od wielu wielu lat, które liftinguje co kilka lat słuchajac sugestii uzytkowników, a stare jej wózki 10letnie nadal z powodzeniem w pełni sprawne woża dzieci i własciwosciami jezdnymi nie odbiegają od najnowszego modelu.

Taką zauważam rożnice i uwierz mi, zadna z firm czestochowskoich - może poza jedo czy deltimem - nie może tego powiedzieć o swoich produktach. Adamexy lonexy i inne cudexy niestety pojeżdża chwile i wychodzi masa defektów, żaden nie powozi kilkorga dzieci z rodziny nie doznając znaczacego szwanku. Nie widziałam jakoś 10letniego lonexa w dobrym stanie na rynku wtórnym, a firma chełpi się, ze produkuje wózki od - bagatelka! - 25 lat. Nie dziwne to jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka