Dodaj do ulubionych

Britax b-motion 3 a b-motion 4

24.07.16, 10:22
Boba juz kupiliśmy i będzie wózkiem typowo domowym ale jest jeszcze jedna drzecz która nie daje mi spokoju. Musimy kupić wózek do samochodu... W zasadzie zamówiłam juz BJ Zip ale naszly mnie wątpliwości. ..
Wózek musi być niewielki po złożeniu bo dość często wyjeżdżamy z 5 dzieci -nasza 3 i 2 synów męża z pierwszego małżeństwa. Wtedy miejsce w aucie jest na wagę złota. I tu Zip byłby idealny tyle ze chyba nie do jazdy po terenach które odwiedzamy.... Mamy domek letniskowy jeziorem w otoczeniu lasów , teściowie tez mieszkają przy lasach i tak naprawdę tam Zip nie da chyba rady zwlasz ze synek ma niecałe 7 miesięcy... Kiedy jedziemy bez chłopaków to i Bob się zmieści ale problem jest kiedy jesteśmy w komplecie.
Do głowy przyszły mi 2 wózki które podobno są niewielkie po złożeniu 2 b-motion. Pytanie który zajmuje mniej miejsca po złożeniu i wyjęciu kół ? 4 wygląda na bardziej kompaktowa bo w 3 zostaje jeszcze widelec z przedniego koła. Tak to wyglądało na obrazku a jak jest w rzeczywistości?
Czy są jakieś różnice między nimi poza ilością kół? Który się lepiej prowadzi i jest wygodniejszy dla malucha?
A może macie jakieś inne pomysły bo ja juz zglupialam?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Britax b-motion 3 a b-motion 4 25.07.16, 12:04
      Problem polega na tym, ze Motiony ogólnie są takie same poza tymi kołami i tu NAJWAŻNIEJSZE! Motion 4 się bardzo kiepsko prowadzi, i tylko z tego względu nie moge go polecić uncertain Jedzie super, jest miękki itd. ale jak chcesz skręcić to trzeba całym soba się na nim położyć dosłownie, tak być nie powinno. Ja go kupiłam na 2 tyg. wyjazd i dałam męzowi proawdzić z tydzień przed wyjazdem, po 5 min. oświadczył, że ten wózek nigdzie z nami nie jedzie i mam go sprzedać natychmiast bo to masakra uncertain Co generalnie nie oznacza że wszystkim to przeszkadza czy widzą ten problem np. pani od której kupiłam wózek, czy pani która ode mnie kupiła.
      Wersję 3 koóową moja ze 3 dziewczyny z forum i mają z czym porównac i mówią, że nie odbiega w prowadzeniu od innych wózków. Sama nie prowdziłam, ale jestem pewna, że można im zaufać, co oznacza, że Motion 3 jest praktycznie idealny smile

CO do rozmiaru po złożeniu to faktycznie Motion 4 składa się praktycznie idealnie! Jak się składa Motion 3 może wygooglaj. Ogólnie moi znajomi maja Bubleride Indie 4 i on składa się starsznie (zdjęcia w mojej galerii), sama mam teraz wersję 3kołową i moim zdaniem składa się raczej normalnie (nie w piramidkę jak 4). Może będę mogła je porównać na żywo to zrobię zdjęcia.
      • bahira81 Re: Britax b-motion 3 a b-motion 4 25.07.16, 13:12
        Dziękuję ślicznie ?? Jesteś niezawodna smile Zamówiliśmy tez w Akpolu b-motion 3 podobno najnowszy model ale czym one się różnią to nie mam pojęcia. Doszliśmy z mężem do wniosku ze w razie czego zdejmiemy koła. Natomiast znalazłam w necie zdjęcia złożonej 3 w bagażniku vana gdzie miejsca było bardzo mało a wózek i tak się zmieścił z kołami. Powinno być ok.
        BJ Zip superancki jest ale nawet mój chłop stwierdził że nie dla nas bo po marketach i galeriach nie chodzimy a większość czasu spędzamy w trudnym dla wozka terenie . Mam nadzieję że britax da radę bo Bob okazał się rewelacyjny
        • karolinasob Re: Britax b-motion 3 a b-motion 4 01.09.16, 23:22
          Witam, chciałabym sie dowiedzieć czy już moze Pani posiada motion 3??? Jestem ciekawa jak go sie użytkuje??? Czy wewnątrz jest duży i wystarczy dla 3 latka??? Jak prowadzenie i podbijanie????
          • bahira81 Re: Britax b-motion 3 a b-motion 4 02.10.16, 10:10
            Tak kupiliśmy Britax b motion 3 ze 2 miesiące temu. Ogólnie wózek prowadzi się bajecznie nawet po lesie i nierownosciach. Odnośnie siedziska dla 3 latka ciężko mi się wypowiedzieć bo syn ma 9 miesięcy ale miejsca mam bardzo dużo. Natomiast zastanawiam się nad sprzedażą jednego z wózków bo najczęściej nosimy się w chustach a wózki stoją... Bob był na dworzu dokładnie 3 razy.....
            • cyganka85 Re: Britax b-motion 3 a b-motion 4 09.04.17, 20:55
              Witam. Jak sprawuje sie wozek? Czy nic w nim nie stuka, nie skrzypi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka