Dodaj do ulubionych

Zapp czy yezz?

26.07.16, 08:11
Chcę kupić coś małego co będzie na stałe jeździło w samochodzie i w razie potrzeby służyło synkowi (w tej chwili mały ma prawie 15 miesięcy). Na co dzień jeździmy Navingtonem scoonerem, który bardzo lubię, ale chcę coś typowo samochodowego. W sierpniu jedziemy na urlop i myślę że może się też przydać dla prawie trzylatki na długich spacerach, chociaż w tej chwili nie chce słyszeć o wózku ;p Co wybrać? Który z tych dwóch czy coś innego? Ma być małe, raczej nie parasolka, bo za długa po złożeniu, i nie za drogie, używane tak do 400 zł. Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Zapp czy yezz? 26.07.16, 08:41
      Jeśli nie zależy ci absolutnie na rozkładanym oparciu to moim zdaniem Yezz. Zdecydowanie lżejszy i lepiej jedzie.
      • cleo1976 Re: Zapp czy yezz? 26.07.16, 09:20
        No właśnie nie zależy. Mały sypia o stałych porach i raczej wtedy tego wózka używać nie będę, a młoda albo wcale albo w każdej pozycji uśnie więc jak coś to i w yezzie pokima przez chwilę jak naprawdę zmęczona będzie.
    • uszatekk Re: Zapp czy yezz? 26.07.16, 09:53
      Wybrałabym yezza, zajmie malutko miejsca, ma wysokie oparcie. Jako wózek zakupowo awaryjny taki do bagażnika fajnie się sprawdzi. Ma pasek do noszenia w razie potrzeby. Ja woziłam w torbie transportowej w samochodzie. Tyle że na dłuższe spacery dziurawym chodnikiem odpada. Miałam zappa xtra 2 i moim zdaniem nadaje się jedynie na stelaż pod fotelik .
      • uszatekk Re: Zapp czy yezz? 26.07.16, 09:53
        Albo może ten kees 2go
        • cleo1976 Re: Zapp czy yezz? 26.07.16, 12:24
          No kees 2go jest super ale niestety za drogi sad
      • afroddytta Re: Zapp czy yezz? 26.07.16, 13:46
        O rety! Jakbym sama pisała tongue_out
        Ja mam Yezza i uwielbiam ten wózek jest świetny, choć oczywiście chyba nie musze tu pisac, że ma dość ograniczone zastosowanie, ale akurat o takie pyta autorka wątku. Jest zwinny, leciutki, sam jedzie a i dziecku wygodnie, u mnie 5 latek tez siada i jest ok.
        Zapp miałam xtra to własnie tylko pod fotelik i to na krótkie przejazdy, bo jest masakra, jest twardy, kółka tak terkoczą jakby pociąg jechał, jest też cięzki. Jako wózek typowo do spacerów to dla mnie się nie nadaje.
        • cleo1976 Re: Zapp czy yezz? 26.07.16, 15:26
          No to już wszystko wiem smile Jako typowy do spacerów to jest Scooner i on się sprawdza super w naszej okolicy, mam też jeszcze starego Joggera w "teren", no i brakuje mi jakiegoś "maluszka" właśnie. No to będę polować na Yezza. Może uda się coś niedrogo znaleźć.
          • uszatekk Re: Zapp czy yezz? 26.07.16, 21:52
            jeśli masz facebuka to próbuj szukać na grupie quinny. Często są prawie Nowe w fajnej cenie , jednak mało popularny model smile I ja osobiście szukalabym tylko z gwarancją jeszcze smile
            Mnie wkurzal brak kosza w tym wózku smile ale nawet maz protestowal przy sprzedazy. W sklepie jedzie sam ,bardzo zwrotny jest. Zapora xtra2 postanowiłam sprzedać już zanim wyjechałem nim z domu. Fatalny jest. Składanie na 3 ręce
    • martuska1982 Re: Zapp czy yezz? 27.07.16, 11:17
      Zdecydowanie yezz. zapp ma fajny tylko wygląd, yezz ma fajne wszystko.
      • cleo1976 Re: Zapp czy yezz? 27.07.16, 11:20
        Dzięki, zdecydowanie biorę yezza i to nowego za niecałe 520 zł. W osobnym wątku pytam o to który kolor wybrać, więc jak coś to doradźcie please big_grin
    • cleo1976 Re: Zapp czy yezz? 30.07.16, 14:56
      Zamówiłam Yezza. Jeśli miałabym brać zappa to xtra 2 no i on waży ponad 8 kg, a yezz 5 więc różnica w wadze znacząca. A do drzemek na spacerach mamy inny wózek. To ma być typowy wózek do auta na szybkie wypady.
      • wronska91 Re: Zapp czy yezz? 01.08.16, 08:15
        ale mowisz o zwyklym yezzie czy tym nowym superlekkim z materialem przepuszczajacym powietrze? tak czy inaczej, dobry wybor
        • cleo1976 Re: Zapp czy yezz? 01.08.16, 08:54
          Wzięłam zwykłego, nie yezz air. Czekam, może dziś dojdzie. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka