slomciaaa 02.03.17, 21:03 Dziewczyny jak pierzecie swoje wózki? ręcznie? w pralce? jak w pralce to na ile stopni, czy wirujecie, jak tak to na ile obrotó? jak uniknąć zacieków, bo takowe mi powstały na jasnej tapicerce. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela.dzi Re: pranie wózka 02.03.17, 22:42 Wszystko co się da wrzucam na 40 stopni, 800 obrotów - u mnie standardowy program w pralce. Zacieków nie miałam. Budkę czyściłam szczoteczką. Odpowiedz Link
slomciaaa Re: pranie wózka 02.03.17, 23:38 Ja budkę też wrzuciłam. Jest z takiej tkaniny jakby ortalion. I to na niej przede wszystkim są zacieki. Co robić teraz? Odpowiedz Link
uszatekk Re: pranie wózka 03.03.17, 06:01 A w czym pierzesz ? Ja mam czasem zacieki po proszku do prania. Po płynie nigdy Odpowiedz Link
ela.dzi Re: pranie wózka 03.03.17, 22:11 Wow, zmieściła się do pralki czy nie ma drutów ? Odpowiedz Link
jusiakr Re: pranie wózka 04.03.17, 08:15 Wprawdzie prałam w amerykańskiej pralce, ktora jest większa, ale wszystko włożyłam wlałam płynu i ustawiłam program delikatny. Do takich nietyopowych pran używam płynu, a nie proszku, wlasnie ze względu na zacieki (zwykły płyn z rossmanna). Odpowiedz Link
uszatekk Re: pranie wózka 04.03.17, 11:04 Ja tak samo dlatego wyprałabym drugi raz ale w płynie do prania. Ewentualnie w kapsułkach. Odpowiedz Link
melleczka Re: pranie wózka 04.03.17, 11:25 30 stopni, 400-600 obrotów, w płynie do prania ciemnych tkanin. Odpowiedz Link
sumariusz Re: pranie wózka 13.03.19, 23:03 Sposobem na czyszczenie wózków i gondolek, w których nie ma możliwości zdjęcia tapicerki i wyprania jej w pralce jest wykonanie prania ekstrakcyjne lub czyszczenia parowego. Pierwsza z metod pozwala wypłukać zabrudzenia, przy czym w tak delikatnej materii jak niemowlę lub małe dziecko kategorycznie zakazane jest stosowanie standardowych środków chemicznych do prania tapicerki. W 100% bezpieczną i naturalną metodą jest z kolei czyszczenia parowe - gorąca para wodna wnika we wszystkie zakamarki materiału i błyskawicznie zabija bakterie, wirusy i inne drobnoustroje. Więcej informacji na temat prania wózków dziecięcych znajdziecie w linkowanym artykule na stronie Domu Bez Alergii. Odpowiedz Link