Dodaj do ulubionych

pranie wózka

02.03.17, 21:03
Dziewczyny jak pierzecie swoje wózki? ręcznie? w pralce? jak w pralce to na ile stopni, czy wirujecie, jak tak to na ile obrotó? jak uniknąć zacieków, bo takowe mi powstały na jasnej tapicerce.
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: pranie wózka 02.03.17, 22:42
      Wszystko co się da wrzucam na 40 stopni, 800 obrotów - u mnie standardowy program w pralce. Zacieków nie miałam. Budkę czyściłam szczoteczką.
      • slomciaaa Re: pranie wózka 02.03.17, 23:38
        Ja budkę też wrzuciłam. Jest z takiej tkaniny jakby ortalion. I to na niej przede wszystkim są zacieki. Co robić teraz?
        • uszatekk Re: pranie wózka 03.03.17, 06:01
          A w czym pierzesz ? Ja mam czasem zacieki po proszku do prania. Po płynie nigdy
          • slomciaaa Re: pranie wózka 03.03.17, 06:02
            W proszku prałaam
            • ela.dzi Re: pranie wózka 03.03.17, 22:11
              Wow, zmieściła się do pralki czy nie ma drutów ?
              • slomciaaa Re: pranie wózka 06.03.17, 14:21
                Nie ma drutów
    • jusiakr Re: pranie wózka 04.03.17, 08:15
      Wprawdzie prałam w amerykańskiej pralce, ktora jest większa, ale wszystko włożyłam wlałam płynu i ustawiłam program delikatny.
      Do takich nietyopowych pran używam płynu, a nie proszku, wlasnie ze względu na zacieki (zwykły płyn z rossmanna).
      • uszatekk Re: pranie wózka 04.03.17, 11:04
        Ja tak samo smile dlatego wyprałabym drugi raz ale w płynie do prania. Ewentualnie w kapsułkach.
    • melleczka Re: pranie wózka 04.03.17, 11:25
      30 stopni, 400-600 obrotów, w płynie do prania ciemnych tkanin.
    • sumariusz Re: pranie wózka 13.03.19, 23:03
      Sposobem na czyszczenie wózków i gondolek, w których nie ma możliwości zdjęcia tapicerki i wyprania jej w pralce jest wykonanie prania ekstrakcyjne lub czyszczenia parowego. Pierwsza z metod pozwala wypłukać zabrudzenia, przy czym w tak delikatnej materii jak niemowlę lub małe dziecko kategorycznie zakazane jest stosowanie standardowych środków chemicznych do prania tapicerki. W 100% bezpieczną i naturalną metodą jest z kolei czyszczenia parowe - gorąca para wodna wnika we wszystkie zakamarki materiału i błyskawicznie zabija bakterie, wirusy i inne drobnoustroje.
      Więcej informacji na temat prania wózków dziecięcych znajdziecie w linkowanym artykule na stronie Domu Bez Alergii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka