Dodaj do ulubionych

valco-nowa budka

19.04.17, 07:41
witam, kilka dni temu wpadło mi w oko na fb coś takiego jak szycie budek do valco.
Babeczka ma najróżniejsze wzory i kolory.... no i tak to za mna chodzi ...
czy ktoś z Was " szył" nową budkę ? Przy innych wózkach nie spotkałam się z czymś takim....
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: valco-nowa budka 19.04.17, 08:53
      szaf-irka napisała:

> witam, kilka dni temu wpadło mi w oko na fb coś takiego jak szycie budek do val
      > co.
      > Babeczka ma najróżniejsze wzory i kolory.... no i tak to za mna chodzi ...
      > czy ktoś z Was " szył" nową budkę ? Przy innych wózkach nie spotkałam się z czy
      > mś takim....

Przy innych wózkach nie spotkałas sie? wink
      Od lat pełno na fb allegro olx czy forach krawcowych oferujacych usługe uszycia nowej budki do róznych wózków, choć króluje bugaboo z racji wymienności tych tekstyliów. Ta babka z fb o której wspominasz szyje za 250zł! Koszmarna cena.
      Mi good4baby (tez jest na fb) uszyła budke z podszewką do bugaboo cameleona za 130zł, do brio go babeczka z baby gamma o ile do brze kojarzę nazwe (tez fb) uszyła w podobnej cenie (może cos koło 150zł to bylo), a teraz znów good4baby szyje mi do mountain buggy budke. usługę wyceniła na 130zł. 250zl to straszne przepłacanie, zwłaszcza, ze ona oferuje tylko do snapa budki z tego co się zorientowałam, a inne krawcowe uszyją ci wszystko. Jesli wózka nie znają to jedyna niedogodnosc to koniecznosc wysłania im oryginału budki na wzór (ja tak zrobiłam z budką mountain buggy), czyli na kilka dni zostajkesz bez budki, ale stówka w kieszeni.
      • nablaanbu Re: valco-nowa budka 19.04.17, 14:50
        A dostajesz gotową budkę czy tylko materiał który sama musisz nadziać na mechanizm? bo za mną też nowa budka chodzi i się zastanawiam...
        • martuska1982 Re: valco-nowa budka 19.04.17, 18:32
          nablaanbu napisał(a):

> A dostajesz gotową budkę czy tylko materiał który sama musisz nadziać na mechan
          > izm? bo za mną też nowa budka chodzi i się zastanawiam...

W bugaboo w oryginale jest to materiał, który sie zakłada na prety i tak szyje krawcowa - materiał. W brio krawcowa dostała ode mnie cale siedzisko (bo robila mi tez pasy nowe) i obszyła. Znaczy uszyła materiał według wzoru, nalozyła, przykręciła na srubki (bo w brio go tak to było, na srubki) i odesłała. W mountain buggy chociaz material jest zdejmowany i na gumkach podobnie jak w bugaboo to wysłałam krawcowej całą budkę z mocowaniem (pretami), po to by miala wzór do przymietrzania, jako ze ja mam nową budkę, którą dostałam od producenta i ona ma swoje własne mocowanie i pręty.
          Generalnie to szyjąc u tej babeczki na fb tez otrzymasz sam materiał i sama musis go nalożyc, bo także w oryginale w valco baby snapie budka jest wymienna i mozna tekstylia (czyli sam materiał) dokupic o dystrybutora.
          U każdej krawcowej możesz sie umówić, ze wyslesz pręty a ona ci juz naloży jesli obawiasz sie, ze sama nie zrobisz tego.
          • nablaanbu Re: valco-nowa budka 19.04.17, 20:43
            Dzięki, właśnie się zastanawiałam jak to wygląda i co kosztuje te 250-280 zł, i za materiał to dużo, nawet doliczając koszt pracy i zarobek.
            • martuska1982 Re: valco-nowa budka 19.04.17, 21:24
              nablaanbu napisał(a):

> Dzięki, właśnie się zastanawiałam jak to wygląda i co kosztuje te 250-280 zł, i
              > za materiał to dużo, nawet doliczając koszt pracy i zarobek.

Bo ona jak doczytałam szyje ręcznie. No to się ceni, ale jak dla mnie wydatek bez sensu, skoro stówke taniej mozna miec uszyte na maszynie. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka