Dodaj do ulubionych

Dylemat wozkowy.

20.08.17, 09:01
Witam.
Szukam wózka 2w1 z możliwością zamontowania fotelika cybex. Koniecznie musi mieć pompowane,skretne koła, lub piankowe z super amortyzacja, latwo się składać. Wnoszony będzie na 1 pietro. Nowy, do 2300zl. Odpadają wszystkie bebetto, anex itp i wózki na białym stelażu.
Wcześniejsze dzieci wozilam xlanderem xa i xrun.
Dajcie jakieś propozycje bo oglądam i nic wymyślić nie mogę...
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Dylemat wozkowy. 20.08.17, 13:08
      Pompowane koła, super amortyzacja i wnoszenie na piętro wzajemnie się wykluczają. Jeśli nie ma opcji zostawienia stelaża wózka, to ja bym szła w coś typu Britax B-Motion 3 lub Baby Jogger City Mini GT.
      • acora Re: Dylemat wozkowy. 20.08.17, 23:02
        Niekoniecznie. Bumbleride Indie to 9kg, ostatecznie chyba jeden z lżejszych tego typu.

A może gondola z uszami do wnoszenia dziecka, a potem wracasz po sam stelaż?
        • ela.dzi Re: Dylemat wozkowy. 21.08.17, 21:08
          Ja miałam jeszcze lżejszą potem spacerówkę, ale wnoszenie/znoszenie tylko po kilku schodkach było dla mnie bardzo męczące i nie wyobrażam sobie codziennego wnoszenia na piętro.
    • thektoska Re: Dylemat wozkowy. 21.08.17, 08:45
      Ja bym przyjzala się gondolom i znalazła wozek, z solidna gondola która łatwo się demontuje ze stelaża i która pozwala na łatwy i bezpieczny transport (odpowiednie zamocowanie i umiejscowienie uchwytu).

Waga stelaża bez gondoli jest wg mnie mniej istotna. Na pierwsze piętro to sobie wciągniesz pusty stelaż po schodach bez problemu, nawet jeśli będzie z tych odrobine cięższych .
      • agniesia774 Re: Dylemat wozkowy. 21.08.17, 13:39
        Jak najbardziej wchodzi w grę zostawienie stelaża na dole, a na górę z sama gondola.
        Ogladalam Maxi Cosi Stella, Xlander x-pulse, buzz xtra 4,cybex balios ale nie jestem do końca przekonana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka