Dodaj do ulubionych

Wózek 2w1 - jaki?

20.09.17, 12:53
Dziewczyny!
Czytam, czytam i mam mętlik w głowie. Będę potrzebować wózek - gondolą będziemy jeździć jakoś luty-lipiec/sierpień, a potem jesień i zima czekają nas w spacerówce
Szukam wózka - pewnie raczej używanego bo może w tej samej cenie kupić lepszy model - tak do ok 1000zl.
Wiem, że są tu dziewczyny, które wózki mają w małym palcu.
Zależy mi na:
- skrętnych kołach
- żeby w spacerówce było oparcie rozkładana do leżenia płasko
- przekładanej rączce (żeby spacerówkę można było prowadzić przodem do siebie i przodem do kierunku jazdy smile
- żeby budkę można było mocniej zamknąć (niektóre wózki mają budkę aż do samego dołu zaciąganą)
- dużym koszu na dole
- żeby całość nie była zbyt wielka i masywna, nie mamy wózkowni, małe mieszkanie, wózek będzie stał w przedpokoju uncertain
- wiadomo , żeby był w miarę dobrej jakości, łatwo się składał i rozkładał, łatwo prowadził.

Może znacie jeszcze jakieś inne cechy które warto wziąć pod uwagę?

Macie jakieś pomysły? Doświadczenia? Jeśli ktoś ma wózek który kompletnie nie pasuje do opisu to też będzie cenna rada...

Z góry bardzo bardzo dziękuję...
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Wózek 2w1 - jaki? 21.09.17, 09:34
      Przekładana rączka (a nie siedzisko) dyskwalifikuje większość dostępnych wózków. Wielkość kosza też jest zależna od wielkości samego wózka - nie znalazłam kompaktowej spacerówki z wielkim koszem, co mi na co dzień jest potrzebne. Teraz przydałaby mi się również opcja zamykanego i wypinanego kosza, ale to jeszcze rzadka sprawa. Dla mnie priorytetem w spacerówce był regulowany podnóżek do spania.

Większość kryteriów w tym cenę spełni Jedo Fyn poza tym, że jest stosunkowo duży. Polecę Ci tę opcję, bo jeśli nie podpasuje Ci jego spacerówka, to po pół roku będziesz wiedzieć czego oczekujesz od wózka i najwyżej wymienisz na coś bardziej kompaktowego.

Kryteria spacerówki spełnia Mamas &Papas Solą 2, poza tą wielką budą. Gondola z kolei jest mikra. Po Jedo dobrze jeździło mi się Armadillo tylko on jest w jedną stronę.

Może Brio Go ? Może Britax B-Motion 3 z gondolą ?
      • janes84 Re: Wózek 2w1 - jaki? 19.11.17, 20:05
        W moim Jedo z 2014 roku daszkiem w spacerówce nakrywałam praktycznie całe siedzisko i to w dodatku rozłożone ma płasko. Tylko uczciwie mówię, że dach w Jedo zaczyna się tuż za oparciem, czyli nisko.
      • szmytka1 Re: Wózek 2w1 - jaki? 26.11.17, 12:00
        racaro citylife kosz na 7 kg wink Przymierzam się do zakupu tego wózka.
    • annulka79 Re: Wózek 2w1 - jaki? 24.09.17, 15:04
      Maxi Cosi Stella?
      • thea19 Re: Wózek 2w1 - jaki? 25.09.17, 11:44
        stella ma raczej maly kosz. tak poza tym jest ok. chcialabym tylko zobaczyc na zywo nowa gondole.
        • pyzarogata Re: Wózek 2w1 - jaki? 05.10.17, 17:30
          Kochane, a lepiej Waszym zdaniem wziąć nowy Jedo Fyn albo Nevo , czy używana Emmaljungi Nitro City np:
          www.olx.pl/oferta/emmaljunga-nitro-city-2w1-wozek-gondola-spacerowka-gratisy-zestaw-CID88-IDkZo30.html

I czy w ogóle myślicie że ta funkcja kołyski w gondoli się przydaje? Bo to jest główna dla mnie to między Emmą a tymi wszystkimi Bebetto, Anex czy nowymi modelami Jedo.
    • kasiamamaani Re: Wózek 2w1 - jaki? 11.10.17, 02:07
      Jezdze aktualnie wozkiem, ktory spelnia Twoje kryteria w wiekszosci - Baby Jogger City Versa Gt:
      - uzywany mozesz kupic za okolo 1200zl, zaloze sie, ze z milym usmiechem da sie stargowac do Twojej ceny,
      - ma olbrzymi kosz, zawieszony dosc wysoko, wiec nawet zaladowany nie szoruje po ziemi,
      - siedzisko jest kubelkowe, ale rozlozone moze byc do pozycji na plasko, moja corka uwielbia w nim spac, ma fajny podnozek, ktory nie dosc, ze da sie podniesc to jeszcze skrocic/ wydluzyc,
      - zlozony jest naprawde plaski, woze go w bagazniku w golfie i jadac na wakacje moglam zmiescic tam 2 jeszcze srednie walizki (!!!)
      - swietna jakosc produktow tej marki jest niepodwazalna 😉
      - wozek mozna zlozyc z siedziskiem zamontowanym na stelazu przodem do rodzica, dla mnie to bylo wazne, jak corka byla mniejsza i wozilam ja przodem do mnie - odpadla mi jedna upierdliwa czynnosc przy skladaniu wozka do auta, w dwoch szybkich ruchach mialam zlozony wozek,
      - sa osoby, ktore narzekaja na podbijanie Versy - to pewnie indywidualna sprawa, ja mam 177cm wzrostu i dla mnie nie stanowi to zadnego problemu.

To jedna z opcji, ale na Twoim miejscu zwrocilabym tez uwage na Bugaboo Bee+ - da sie go kupic w tej cenie. Moja corka nie tolerowala gondoli i glownie nosilam w chuscie (nawet jesli nie zamotalam w domu to itak nie mialam wyjscia okolo 100 metrow od domu 😉), ale bee stal i czekal na swoj moment jakis czas i okolo 3 miesiaca corka zaczela w nim jezdzic - niebo a ziemia smile pokochala ten wozek od pierwszego spaceru. Sa do niego kokony, mozna dokupic gondolke, kora sprzedasz pozniej bez wiekszej straty. Wozek jest swietny. Nie wiem, jak sprawdzi sie w wersji gondoli na polskich chodnikach, bo my wtedy glownie bylismy w UK, pozniej troche jezdzilam w Polsce i odczuwalo sie, ze bywa krzywo tu i owdzie. Jesli wiec masz duzo wertepow wokol to moze Bbo Cam 2? Spelnia wszystkie kryteria, a jego kosz wcale nie jest taki maly...
      • pyzarogata Re: Wózek 2w1 - jaki? 25.10.17, 16:22
        Dziewczyny, a macie jakieś doświadczenia z Joie Mytrax plus do niego gondola Ramble?
        Teraz nad tym się jeszcze zastanawiam, postanowiłam zrezygnować z przekładanej rączki i trochę zwiększyć budżet.
        • ablacim Re: Wózek 2w1 - jaki? 25.10.17, 17:35
          Na grupie joie dziewczyny piszą, że gondola ramble nie należy do największych. Może się jednak okazać, że dziecko i tak nie będzie optymistycznie do gondoli nastawione (jak np moi synowie) i po 4 miesiącach będziesz je przekładać do spacerówki. Wtedy wielkość gondoli nie będzie miała aż takiego znaczenia. Za to spacerówka powinna się albo rozkładać na płasko albo być kubełkowa.
          Ja po lekturze forum zdecydowałam się na Joolza Day (jeszcze czeka na użytkownikawink). Używany wychodzi taniej niż Bugaboo, a ma dobre opinie tutaj i na blogach. Wprawdzie nie spełnia wszystkich wymagań, ale ciężko o wózek idealnywink
          Mnie się jeszcze podobał Brio Go, ale używanych jak na lekarstwo.
      • janes84 Re: Wózek 2w1 - jaki? 19.11.17, 20:12
        Nie wiem jak kokon, ale ta najnowsza gondolka do bee jest mikrusia. Zastanawiałam się nad nią i nad bee jako wózkiem 2w1, ale rozmiar gondolki mnie rozczarował. Trochę z żalem kupiłam Cameleona 3. Ale obecnie jestem happy, bo dziecko urodzone we wrzesniu, obecnie jest już całkiem spore i zaczynam się zastanawiać czy te pierwsze pół roku w tej gondoli pojeździmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka