Dodaj do ulubionych

Film - kino

07.03.11, 15:04
Co prawda kina na Bielanach nie ma, ale zawsze możemy podyskutować o filmach;)
Chciałabym abyśmy w tym temacie wymieniali się opiniami nt. ostatnio obejrzanych filmów w kinie.

Ostatnio oglądałam "Jak zostać królem" - wg mnie świetny film (o ile ktoś lubi angielskie poczucie humoru), warty obejrzenia - nie ma w nim efektów specjalnych, świetnej muzyki, więc jak obejrzymy go w domu, to film nic nie straci (można spokojnie obejrzeć bez dzwoniących co i rusz telefonów i rozmów w trakcie seansu). Lubię chodzić do kina, ale takie atrakcje bardzo mnie irytują i zniechęcają.

Wybieram się na Salę samobójców - czy ktoś z Was już był na tym filmie i może coś o nim napisać?
Obserwuj wątek
    • beata_z_rudy Re: Film - kino 07.03.11, 15:09
      widzę, że mamy tę samą kolejność ;) Byłam w zeszłym tygodniu na "Jak zostać królem" i też wybieram się na 'Salę ...

Jak zostać królem bardzo dobry. Wyszłam zachwycona zwłaszcza grą Geoffrey`a Rush`a i ostatnią sceną (miałam gęsią skórkę i nie ze względu na zimno w kinie ;) ).

Cieszę się, że powstał taki wątek, jestem zapaloną kinomaniaczką, chociaż teraz trudniej się wyrwać, ale staram się jednak nie popadać w domową rutynę i uszczknąć trochę czasu dla siebie przynajmniej 2-3 razy w miesiącu ;)

Sali samobójców jestem niezmiernie ciekawa, zwłaszcza po piątkowej recenzji w Gazecie oraz po tym, co poczytałam w necie.

pozdr. B.
      • jc555511 Re: Film - kino 09.03.11, 22:56
        Byłam dziś na sali samobójców - dobry film, warto na niego iść, do zastanowienia się nad tym gdzie nasz codzienny pęd może nas zaprowadzić. Zanim "akcja" dochodzi do sedna jest kilka bardzo śmiesznych momentów. Animacje nawet niezłe, a przede wszystkim dobra gra aktorów. Idąc na niego miałam mieszane uczucia (różne opinie internautów nt. filmu) ale wyszłam zadowolona, że się na niego wybrałam:)
        Polecam
    • joaszkaa Re: Film - kino 07.03.11, 15:16
      polecam "sanctum" w 3D..
      niesamowite wrażenia..
    • lukasz.1978 Czarny Czwartek - był ktoś? 08.03.11, 17:30
      Czarny Czwartek - był ktoś? Zamierzam sie na to wybrać - czy Waszym zdaniem warto?
      • beata_z_rudy Re: Czarny Czwartek - był ktoś? 08.03.11, 23:04
        Byłam, wg mnie warto iść.
        • lukasz.1978 Re: Czarny Czwartek - był ktoś? 08.03.11, 23:15
          Pójdę na 100%, z pewną miłą... forumowiczką :)
    • jc555511 Poznasz przystojnego bruneta 17.03.11, 15:48
      Wczoraj byłam na tym filmie, wyszłam z niedosytem, oczekiwałam czegoś więcej , niby fajna fabuła, dialogi ok, ale czegoś brak. Równie dobrze można go obejrzeć w domu.
      Jak zostać królem o wiele bardziej mi się podobało.
      • romeospwc Re: Poznasz przystojnego bruneta 17.03.11, 17:39
        A jakie polecacie filmy na ten weekend?
        • beata_z_rudy 'Młyn i krzyż' 17.03.11, 18:21
          romeospwc napisał:

> A jakie polecacie filmy na ten weekend?

nie wiem, czy już w ten weekend, ale bardzo chcę zobaczyć www.youtube.com/watch?v=fiJK-qaJUXQ

cjg.gazeta.pl/CJG_Katowice/1,104386,9267674,Zobaczcie_film_Majewskiego__Jest_hipnotyczny.html
    • jc555511 Uwikłanie 06.06.11, 16:47
      trochę zapomniany wątek

W środę wybieram się na ten film - może ktoś z Was już go oglądał i może napisać recenzję??
      Specjalnie zakupiłam książkę, którą przeczytałam - nawet fajny kryminał, ciekawa jestem jak film, bo pomiędzy książką a nim jest kilka istotnych różnic.
    • jc555511 Kret 02.09.11, 10:47
      Był ktoś w kinie? warto?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka