drcarlos Re: Kronika policyjna 29.07.04, 23:40 w Piekarach działa gang kradnący niemnieckie samochody.... to już dość długo... a kaj policja??? Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos kolejne konta Neumana zablokowane 02.08.04, 08:32 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2208796.html musioł nabroić.... Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos POLICJA NA CHECHLE 08.08.04, 00:08 obserwowałem pracę policji na Chechle.... przez przypadek, tak sie trafiło... i dziwne jest to, że wystawiali mandaty, owszem słuszne, tych którzy wjechali prawie na samo plaża.... ale moim skronym zdaniem, większe zagrożenie było ze strony beztrosko latających psów, bez kagańca ni smyczy, świeżo okąpanych lub kąpiących sie w zbiorniku.... i to nie były "kieszonkowe" psy, tylko wielkości monitora i większe!! byli tam też wędziarze, w godzinach w których ich tam nie powinno być..... to kto ma sie tym zająć??? jak nie policja???? wczasowicze??? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: Kronika policyjna IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 08.08.04, 07:58 Kilka dni temu wstecz kradli samochód mojemu sąsiadowi. Działo sie to ok 4.00. Nie udało im się, bo włączony alarm w domu przebudził okolicznych mieszkańców. Właściciel gonił niedoszłych złodziei, ja za nim. Niestety nic z tego łapania nie wyszło, bo rozbiegli się między domostwami, a poza tym mieli kilkaset metrów przewagi, ale nie o to chodzi! Żona własciciela wezwała policję i co...? Zanim wróciliśmy z pościgu oni już byli w akcji na miejscu! Dwa radiowozy. Inny przykład. Szło sobie drogą trzech pijaczków. Kładli się w poprzek ulicy, rzucali się przed pędzące (na bo każdy przez tę moją piekną miejscowość jeździ 80 km/h). Zadzwoniłem na policję i.... oni juz wiedzieli i jechali po delikwentów). Teraz wniosek! Chyba czas najwyższy, żeby współpracować z policją. Na normalnych zasadach. A może inaczej, niech policja współpracuje z nami. W przypadku grillowców zwracać uwagę i upominać. Nie widziałem na Chechle miejsc wyznaczonych do grillowania, w których - jeśli jest taka potrzeba, to niech sobie pichcą. Mnie te amatorskie "kadzidełka" też denerwują, ale jak ktoś mieszka w bloku, to gdzie ma to robić, jeśli ma ochotę? Może pójść do "Leśniczówki"? Wcale tego nie robić? To moje rozumowanie jest trochę podobne do pogoni psa za własnym ogonem. Wracając do policji i współdziałania - osobiście jestem skażony minioną epoką i teraźniejszą patologią. Trudno jest mi pokonać psychiczną blokadę przed obawą posądzenia o donosicielstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 09.08.04, 08:49 drcarlos napisał: > Na podstawie gwarka, lub jak kto chce, popełnione przestępstwa w TG... Z opowiesci:(fakt autentyczny). Pewien taryfiarz z Rudy przyjal kurs 3 mlodzienców do sklepu z alkoholem.Nastepnie po dokonaniu zakupów udal lub (nie zdazyl) w kierunku Bytomia przez Orzegów,Szombierki.Ale którys z nich zatrzymal auto by zalatwic swoje potrzeby w odludnym miejscu.Po zatrzymaniu dostal w glowe i ogluszony zostal wrzucony do bagaznika. Slyszal ze "pasazerowie" jada jego autem.Po zatrzymaniu slyszal libacje alkoholowa nie wiedzac gdzie jest,siedzac cicho by uchronic zycie. Gdy odglosy umilkly wydostal sie jakos z bagaznika i stwierdzil iz jest w okolicach Miasteczka w lesie niedaleko zalewu,zbirów juz nie bylo. Biesiadników ujela policja Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Kronika policyjna 12.08.04, 22:42 podobny przypadek mówili w radiu.... ino że najprzód go okradli i za tą kase poszli sie nachlać.... wyrostki 17/18 lot..... i znowu cisną się na usta te sławne słowa "wychowanie bezstresowe"........... Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 15.08.04, 09:05 forman5 napisał: > drcarlos napisał: > > > Na podstawie gwarka, lub jak kto chce, popełnione przestępstwa w TG... > > > Z opowiesci:(fakt autentyczny). > Pewien taryfiarz z Rudy przyjal kurs 3 mlodzienców do sklepu z > alkoholem.Nastepnie po dokonaniu zakupów udal lub (nie zdazyl) w kierunku > Bytomia przez Orzegów,Szombierki.Ale którys z nich zatrzymal auto by zalatwic > swoje potrzeby w odludnym miejscu.Po zatrzymaniu dostal w glowe i ogluszony > zostal wrzucony do bagaznika. > Slyszal ze "pasazerowie" jada jego autem.Po zatrzymaniu slyszal libacje > alkoholowa nie wiedzac gdzie jest,siedzac cicho by uchronic zycie. > Gdy odglosy umilkly wydostal sie jakos z bagaznika i stwierdzil iz jest w > okolicach Miasteczka w lesie niedaleko zalewu,zbirów juz nie bylo. > Biesiadników ujela policja To wszystko co napisałem to był przekaz ustny. wrudzkie.slmedia.pl/index.php?subaction=showfull&id=1092428771&archive=&start_from=&ucat=1& > > Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 21.08.04, 20:44 Wypadki chodzą po ludziach nawet z odznaką policji. fakty.interia.pl/lok/slas/news?inf=535055 Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 21.08.04, 21:47 Rzut pałką-fajna konkurencja.może doczeka się olimpiady ? ? fakty.interia.pl/wiadomosci/prasa/news?inf=534936 Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Kronika policyjna 25.08.04, 22:22 dziś w Bobrownikach widziałem 4 żulków..... nieletni.... oczywiście cigaryty..... siła ich rozpierała.... widać że nikt ich nie wychował.... Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 26.08.04, 09:45 miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2248197.html Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 26.08.04, 09:52 forman5 napisał: > > miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2248197.html To samo tylko w innej wersji. fakty.interia.pl/lok/slas/news?inf=536101 Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Kronika policyjna 27.08.04, 10:15 ciekawe czy to ten jeden z tej szajki z Piekar.... tam to chyba codzień kradną jakieś VW..... policja powinna zastawić pułapke..... Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 30.08.04, 16:50 forman5 napisał: > forman5 napisał: > > > > > miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2248197.html > > To samo tylko w innej wersji. > > fakty.interia.pl/lok/slas/news?inf=536101 Ciąg dalszy sprawy tego złodzieja ! tarnowskiegory.naszemiasto.pl/wydarzenia/396764.html > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 28.08.04, 22:20 drcarlos napisał: > Na podstawie gwarka, lub jak kto chce, popełnione przestępstwa w TG... Ciekawy przypadek ! serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2255759.html Odpowiedz Link Zgłoś
gorol7 Aresztowano pedofila dzialajcego na slaskich czata 30.08.04, 14:32 Uzywal nicku drcarlos i twierdzil ,ze ma 12 lat:-)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: Aresztowano pedofila dzialajcego na slaskich IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 15:45 Uważaj! Teraz ciebie namierzą też. Na koniec jedna uwaga - głowa jest częścią człowieka, której można jeszcze inaczej używać niż ty to robisz, czyli pobierania pokarmu, wentylacji płuc i skracania włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 01.09.04, 20:55 "komuno wróć" ? ? info.onet.pl/973832,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 16.09.04, 07:51 W Świerklańcu policjant z naszej komendy po służbie uratował niemal życie kobiecie na przystanku autobusowy,bez mała rok temu. Ale czy przynajmniej dostał pochwałę z góry ? Tu też policjant nie okazał się bezdusznym funkcjonariuszem publicznym. fakty.interia.pl/kraj//news?inf=543353 Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Kronika policyjna 16.09.04, 07:55 forman5 napisał: > W Świerklańcu policjant z naszej komendy po służbie uratował niemal życie > kobiecie na przystanku autobusowy,bez mała rok temu. > Ale czy przynajmniej dostał pochwałę z góry ? > Tu też policjant nie okazał się bezdusznym funkcjonariuszem publicznym. > > > fakty.interia.pl/kraj//news?inf=543353 Są i tacy jak w każdej profesji.Takich społeczeństwo nie chce ! fakty.interia.pl/news?inf=543117 Odpowiedz Link Zgłoś