dr_scott 13.08.03, 11:35 czy ktos z was wie coz to za tajemnicza nazwa?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupino1 Re: B327 13.08.03, 12:44 Brzmi trochę jak nazwa bombowca. Był B52, to może być B327. Ewentualnie jakaś substancja chemiczna. Skąd wytrzasnąłeś tą nazwę ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: B327 13.08.03, 12:48 lupino1 napisał: > Brzmi trochę jak nazwa bombowca. Był B52, to może być B327. > Ewentualnie jakaś substancja chemiczna. > Skąd wytrzasnąłeś tą nazwę ? jest to nazwa pewnego preparatu. lezy sobie u mnie na biurku szczelnie zamkniety i sie do mnie usmiecha. tak bardzo mnie ta nazwa fascynuje ze postanowilem sie nią z wami podzielić :) czy ktos wie jaki to preparat i do czego sluzy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: B327 IP: *.karo.punkt.pl / *.gazeta.pl 13.08.03, 13:02 www.tme.pl/arts2/chemia/B327.htm To właśnie jest B327 J. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: B327 13.08.03, 13:14 Gość portalu: Jerry napisał(a): > www.tme.pl/arts2/chemia/B327.htm > To właśnie jest B327 > > J. BRAWO! to wlasnie jest B327 :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupino1 Re: B327 13.08.03, 13:02 Zajrzyj na stronę: cyfronika.com.pl/odczynniki.htm Są tam odczynniki do wytwarzania płytek drukowanych, a wśród nich: "Wytrawiacz - środek trawiący B327 100g, cena 4,96 PLN". Czyżbyś zajmował się elektroniką ? Jeśli tak, to chyba znajdziemy wspólny język !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: B327 13.08.03, 13:13 lupino1 napisał: > Zajrzyj na stronę: cyfronika.com.pl/odczynniki.htm > Są tam odczynniki do wytwarzania płytek drukowanych, a wśród nich: > "Wytrawiacz - środek trawiący B327 100g, cena 4,96 PLN". > Czyżbyś zajmował się elektroniką ? > Jeśli tak, to chyba znajdziemy wspólny język !!! > > heh. dzieki za info, ale ja dobrze wiem co to za srodek :) drobnokrystaliczny srodek trawiacy. przyznac sie ze wpisaliscie do wyszukiwarki B327 :D no ja jestem elektronik z wyksztalcenia (sredniego, bo teraz to automatyk prawie) i z zamilowania takze. a co? Ty tez?? Odpowiedz Link Zgłoś
lupino1 Re: B327 13.08.03, 13:20 dr_scott napisał: > heh. dzieki za info, ale ja dobrze wiem co to za srodek :) > drobnokrystaliczny srodek trawiacy. > przyznac sie ze wpisaliscie do wyszukiwarki B327 :D > > no ja jestem elektronik z wyksztalcenia (sredniego, bo teraz to automatyk > prawie) i z zamilowania takze. a co? Ty tez?? > Hej Panie Scott !!! Co to za testy ? Przyznaję - znalazłem w wyszukiwarce. Nie znam tego preparatu, bo płytek nie trawię w domu już od ponad 10 lat - szkoda zachodu. Wolę zlecić - koszty wcale nie są duże. Ja też - jestem elektronikiem - z wykształcenia (wyższe) i zamiłowania - ostatnio bawię się lampami (robię lampowy wzmacniacz do gitary). Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: B327 13.08.03, 13:24 lupino1 napisał: > Hej Panie Scott !!! > Co to za testy ? > Przyznaję - znalazłem w wyszukiwarce. Nie znam tego preparatu, bo płytek nie > trawię w domu już od ponad 10 lat - szkoda zachodu. Wolę zlecić - koszty wcale > nie są duże. > Ja też - jestem elektronikiem - z wykształcenia (wyższe) i zamiłowania - > ostatnio bawię się lampami (robię lampowy wzmacniacz do gitary). nie nerwowo! ja sam sobie plytki trawie. a ile kosztuje zrobienie plytki na zlecenie?? ja ostatnio bawie sie procesorami jednoukladowymi PIC. musialem sprawic sobie programator. fajna zabawa :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupino1 Re: B327 13.08.03, 13:27 > nie nerwowo! To nie było nerwowo, tylko żartobliwie - w słowie pisanym trudniej oddać emocje. > ja sam sobie plytki trawie. Fajna zabawa, tylko trzeba mieć czas. > a ile kosztuje zrobienie plytki na zlecenie?? > ja ostatnio bawie sie procesorami jednoukladowymi PIC. musialem sprawic sobie > programator. fajna zabawa :D > Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: B327 13.08.03, 13:31 Lupino przyjdz w piatek o 18 do Leśniczówki. wiecej w watku "Spotkanie forumowiczow" Odpowiedz Link Zgłoś
lupino1 Re: B327 13.08.03, 13:37 dr_scott napisał: > Lupino przyjdz w piatek o 18 do Leśniczówki. > wiecej w watku "Spotkanie forumowiczow" > Dzięki za zaproszenie. Chętnie się wybiorę, ale nie wiem czy dam radę - mam pilny wyjazd do Krakowa. Jak zdążę wrócić, to z największą przyjemnością przyjdę. P.S. Sorry za głupie pytanie - chodzi oczywiście o Leśniczówkę przy wjeździe do GCR ? Leśniczówka zawsze kojarzy mi się z tą w Parku w Chorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: B327 13.08.03, 14:03 lupino1 napisał: > dr_scott napisał: > > > Lupino przyjdz w piatek o 18 do Leśniczówki. > > wiecej w watku "Spotkanie forumowiczow" > > > Dzięki za zaproszenie. Chętnie się wybiorę, ale nie wiem czy dam radę - mam > pilny wyjazd do Krakowa. Jak zdążę wrócić, to z największą przyjemnością > przyjdę. > > P.S. Sorry za głupie pytanie - chodzi oczywiście o Leśniczówkę przy wjeździe do > > GCR ? Leśniczówka zawsze kojarzy mi się z tą w Parku w Chorzowie. oczywiscie Leśniczowka przy GCRze! miloby bylo jakbys wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
lupino1 Re: B327 13.08.03, 13:43 Coś mi się za szybko poprzedni list wysłał. Ceny za decymetr kwadratowy płytki zaczynają się od kilkunastu złotych. Zależy od ilości sztuk, czy ma być jedno- czy dwustronna, z metalizacją czy bez, maska + opis itp. Dokładnych cen nie znam, bo ostatnio robię wszystko na uniwersalnych (pojedyncze egzemplarze). Proponuję zadzwonić do ELTAR'u (P. Walenty Mietła) - w Lasowicach, ul. Cmentarna 48 (fajna ulica na biznes !!!). Tel. 285-41-40, www.eltar.pl. Dochodzi jeszcze koszt folii, ale można wydrukować na laserze (dla niezbyt cienkich ścieżek wychodzi O.K.). Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: B327 13.08.03, 14:09 lupino1 napisał: > Coś mi się za szybko poprzedni list wysłał. > Ceny za decymetr kwadratowy płytki zaczynają się od kilkunastu złotych. Zależy > od ilości sztuk, czy ma być jedno- czy dwustronna, z metalizacją czy bez, maska > > + opis itp. > Dokładnych cen nie znam, bo ostatnio robię wszystko na uniwersalnych > (pojedyncze egzemplarze). Proponuję zadzwonić do ELTAR'u (P. Walenty Mietła) - > w Lasowicach, ul. Cmentarna 48 (fajna ulica na biznes !!!). Tel. 285-41-40, > www.eltar.pl. > Dochodzi jeszcze koszt folii, ale można wydrukować na laserze (dla niezbyt > cienkich ścieżek wychodzi O.K.). no ja tez w zasadzie robie same prototypy. wiec nie bardzo mi sie oplaca zamawiac plytke. a tak, sam sobie zrobie i jest git. a swoja droga - B327 jest bardzo dobry! o wiele lepszy niz chlorek! i nie brudzi na brazowo!!! Odpowiedz Link Zgłoś