Dodaj do ulubionych

90-te urodziny

24.06.14, 19:19
Jest nas kilku absolwentów technikum. Rozsianych po Polsce i jeszcze w USA. Organizujemy spotkanie z okazji urodzin naszej Wychowawczyni. Dla Niej ma to być niespodzianka. Na to spotkanie córki przyprowadzą (niby na spacer) swoją Mamę. Ze względu na wiek (90 lat) i stan zdrowia część oficjalna będzie przy torcie i herbacie/kawie. Oprócz kwiatów chcemy przy stole powiesić plakat/baner z życzeniami i naszymi podpisami. I tu jest mały problem: było to technikum mechaniczne. My też jesteśmy w słusznym wieku. Więc nie ma wśród nas nikogo, kto wymyśliłby jakiś ciekawy tekst z życzeniami. Mam kontakt internetowy z plastyczką, która ubrałaby to w formę graficzną. Ja załatwiam drukowanie. I z tym plakatem jadę na spotkanie 200 km.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów pomoże uporać się z tym tekstem-problemem?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: 90-te urodziny 24.06.14, 21:38
      Zastanówcie się za co jesteście wdzięczni Waszej wychowawczyni, co jej zawdzięczacie, co Wam w życiu pomogło po ukończeniu szkoły, czego was nauczyła i to własnie napiszcie, wprost, bez ubierania w jakieś sztuczne zwroty, tak od serca. To będzie najlepszy tekst.
    • ebro888 Re: 90-te urodziny 24.06.14, 22:26
      No i toast. Musujący.
      • tymoteusz.a Re: 90-te urodziny 26.06.14, 20:14
        Znalazłem foto budynku szkoły, emblemat szkoły z naszych czasów i wspólnie z plastyczką stworzyliśmy tekst życzeń. Projekt dokumentu jest taki, że nawet się nie spodziewałem, że można coś tak ładnego zrobić. Co artysta to artysta. I jutro - tydzień przed terminem będę - miał wydrukowane.
        • ewa9717 Re: 90-te urodziny 26.06.14, 20:20
          wink
        • ebro888 Re: 90-te urodziny 26.06.14, 20:28
          Przyjemnej imprezy!
        • annthonka Re: 90-te urodziny 26.06.14, 20:44
          Niesamowici jesteście smile

Niezapomnianej imprezy Wam życzę!
    • quba Re: 90-te urodziny 26.06.14, 22:27
      Proszę nam potem opowiedzieć, jak wypadło spotkanie!
      Koniecznie!
      Prosimy!
      Serdeczności!
      quba
      • tymoteusz.a Re: 90-te urodziny 08.07.14, 18:48

Impreza udana. Jubilatka wzruszona i zadowolona. Najbardziej cieszy się z tego, że spotykamy się i pamiętamy o Niej. Następne spotkanie w przyszłym roku z okazji 50-lecia naszej matury.
        tiny.pl/q8s1p
        tiny.pl/q8s1l

Dziękuję za sugestie. Tekst wypadł prosto i bardzo dobrze.
        • aqua48 Re: 90-te urodziny 08.07.14, 19:06
          Gratulacje, piękne zdjęcia, jubilatka wygląda na szczęśliwą. Bardzo się cieszę, że Wam się impreza udała!
        • annthonka Re: 90-te urodziny 08.07.14, 23:15
          Bardzo się cieszę, że tak się Wam impreza udała. I dziękujemy za zdjęcia smile
        • quba Re: 90-te urodziny 09.07.14, 00:05
          tymoteusz.a napisał:

>
          > Impreza udana. Jubilatka wzruszona i zadowolona.
          > Dziękuję za sugestie. Tekst wypadł prosto i bardzo dobrze.

Dziękuję. Myślę, że bardzo wzruszyliście się wszyscy Państwo.
          Pozdrawiam.
          quba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka