Dodaj do ulubionych

Pytanie o perfumy

05.03.18, 18:07
Witam forumowiczów,
Czy jako facet na miejscu jest spytanie się innego mezczyzny (przez tel lub sms/ fb), którego raz widziałem, pomagał mi przy jednej kwesti, zapoznany przez mojego Ojca i raczej go już nie zobaczę, o zapach perfum jakich używa? Zdanie bardzo złożone smile
Szukałem tego zapachu i nie mogę znaleźć, a strasznie mi się spodobał.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Pytanie o perfumy 05.03.18, 20:48
      Generalnie nie wypada, jeśli pan jest dobrym znajomym ojca, to już lepiej by ojciec zdał mu takie pytanie, ale pan może nie zechcieć odpowiedzieć. Lepiej poszukać samemu w perfumerii. Poza tym te same perfumy na każdym pachną nieco inaczej i zapach który tak Ci się na kimś spodobał na Tobie może pachnieć zupełnie inaczej.
      • jolanta4447 Re: Pytanie o perfumy 05.03.18, 22:32
        Ja bym się zapytała. Dlaczego nie?
        Kilka razy spotkałam się z pytaniami o nazwę moich perfum i nie uwłaczało mi to, ba, nawet było przyjemne.
        Faktem jest, że perfumy na różnych ciałach potrafią pachnieć różnie.
        • condesa Re: Pytanie o perfumy 05.03.18, 23:11
          Chyba też bym spytała, nie ma w tym nic niegrzecznego. Można dodać, że zapach się podoba i chętnie byśmy komuś tam na prezent kupili.
          • minniemouse Re: Pytanie o perfumy 06.03.18, 01:01
            Ja tez bym sie spytala, czemu nie. postawilam sie w sytuacji osoby pytanej - czy bylabym zla, oburzona gdyby... ? no nie, raczej byloby mi przyjemnie ze komus podoba sie moj wybor, moj gust.
            Zadzwon i zacznij w stylu "dzien dobry, jestem .... (tu wyjasnij ze ojciec, ze to tamto itd. prosze mi ogormnie wybaczyc zawrcanie glowy, ale mialabym pewna prosbe. otoz takie na mnie wrazenie zrobila pana woda kolonska... nie pytalbym, ale probowalem sam szukac i nie znalazlem, niestety nie udalo mi sie. " - w ten desen. powinno podzialac. powodzenia.

Minnie
            • horpyna4 Re: Pytanie o perfumy 06.03.18, 08:50
              No, nie wiem... takie pytanie można zadać przy okazji, mimochodem, podczas bezpośredniego kontaktu. Ale dzwonić specjalnie po dłuższym czasie? Za dużo tu możliwych kontekstów tego typu, że wciąż się myśli o tym gościu i jego zapachu...
              • aqua48 Re: Pytanie o perfumy 06.03.18, 09:03
                Dla mnie też spontaniczna uwaga - jaki piękny zapach, co to? byłaby naturalna, pytanie po jakimś czasie - niezbyt. Poza tym ktoś kto lubi ładne zapachy może mieć ich wiele ( i ja i mój mąż tak mamy) i zwyczajnie nie pamiętać czym się psiknął akurat tamtego dnia.
        • nocnymarek2 Re: Pytanie o perfumy 07.03.18, 06:40
          jolanta4447 napisała:

> Ja bym się zapytała. Dlaczego nie?

Bo nie zaszliśmy z tym równouprawnieniem aż tak daleko. Kilka
          razy usłyszałem "przepraszam, ale teraz tańczę z koleżanką".
          A ja nigdy nie odmówiłbym kobiecie mówiąc "przepraszam,
          ale teraz tańczę z kolegą". Takie życie po prostu wink

O perfumy nie zapytałbym, chyba, że bardzo bliski kolega.
          • jolanta4447 Re: Pytanie o perfumy 08.03.18, 21:21
            @ nocnymarek2
            "jolanta4447 napisała:

> Ja bym się zapytała. Dlaczego nie?
            ...
            O perfumy nie zapytałbym, chyba, że bardzo bliski kolega. "

Znaczy - zapytałabym, ale od razu, na żywo, nawet obcego człowieka, ale nie po jakimś czasie. Wyraziłam się wcześniej niedokładnie.
    • majaa Re: Pytanie o perfumy 06.03.18, 09:50
      Poproś raczej tatę, żeby spróbował się tego dowiedzieć, jeśli to jego znajomy. Twój telefon czy sms tylko w tej sprawie brzmiałby trochę dziwnie. Co innego, gdybyś zareagował spontanicznie, od razu przy Waszym spotkaniu, ale tak po czasie, ni stąd, ni zowąd, to nie bardzo...
    • annthonka Re: Pytanie o perfumy 06.03.18, 10:43
      Perfumerii jest sporo, a zapachów w nich setki, więc sam nie masz szans.

Ja bym poprosiła ojca o pośrednictwo w tej sprawie, skoro to jego znajomy. Kontakt z Twojej strony mógłby w takiej sytuacji być trochę niezręczny.
    • runy Re: Pytanie o perfumy 08.03.18, 17:27
      Pytanie od mężczyzny, w sumie nieznajomego, jakich perfum używa inny mężczyzna wydaje mi się jakieś takie... krępujące... Ja bym nie zapytał, a zapytany pewnie odpowiedziałbym, ale byłoby mi niezręcznie. A zupełnie niezręczne i dziwne dla mnie jest usłyszenie tego typu pytania po tygodniu czy dwóch od spotkania, albo usłyszenie pytania od pośrednika.
      • ola5488 Re: Pytanie o perfumy 08.03.18, 19:25
        runy napisał:

> Pytanie od mężczyzny, w sumie nieznajomego, jakich perfum używa inny mężczyzna
        > wydaje mi się jakieś takie... krępujące... Ja bym nie zapytał, a zapytany pewni
        > e odpowiedziałbym, ale byłoby mi niezręcznie. A zupełnie niezręczne i dziwne dl
        > a mnie jest usłyszenie tego typu pytania po tygodniu czy dwóch od spotkania, al
        > bo usłyszenie pytania od pośrednika.

Chciałam napisać coś podobnego, ale... nie jestem mężczyzną. I poczułam, że to może zabrzmieć niewiarygodnie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka